Milbemaks descriere pisică, proprietăți, aplicații

(Count: 14 în medie: 4.86 din 5)

Fiecare proprietar al unui animal de companie moale și cu blană încearcă să-l deda cel puțin ocazional, cu o bucată de carne crudă sau pește. Desigur, animalul recunoscător atunci va toarce, dar în același timp, crește riscul de viermi. Uneori, aceste boli sunt asimptomatice, și numai ca urmare a prejudiciului a organelor vitale, există anumite simptome. În plus, pisicile bolnave sunt contagioase. În consecință, necesitatea de a efectua deparazitare periodice. Acesta este folosit în acest scop milbemaks pentru pisici.Descrierea preparatului

Milbemaks este worming medicamente pentru pisici de orice varsta. Substanțe active sunt milbemicin oximă și praziquantel. În plus, există excipienți cum ar fi amidonul. Instrumentul este disponibil în diferite tipuri în funcție de doza. Deci, pentru puii tineri milbemaks folosit la o doză de substanță activă nu este mai mare de 4 și 10 miligrame, respectiv. In tablete destinate pentru pisici adulte, doza este de 4 ori mai mult.

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete. Este o tabletă ovală, cu margini teșite. Forma de dozare scăzută are o piele roz. Pentru a facilita distincția pe tableta are o crestătură în formă de litere de soare și NA. Prepararea unor doze mai mari are crestături QC și NA.

Milbemaks descriere pisică, proprietăți, aplicații

În farmacie veterinară de droguri ambalate două pastile întâlnește în blistere metalice. Cutia poate fi încorporat un blister și instrucțiuni. Acesta detalii pictat cerere special, doza și posibilele efecte secundare. Cu toate acestea, este recomandabil să se consulte cu medicul veterinar înainte de a da milbemaks pisica ta.

proprietăți farmacologice

substanțe medicamentoase active eficiente împotriva tuturor tipurilor de viermi intestinali. În paralel, ei sunt capabili să distrugă ca indivizi maturi, și larvele. Milbemicină oximă este drogul din grupul de lactone macrociclice. Este folosit pentru a ucide paraziții de reproducție în tractul gastro-intestinal. Mecanismul de acțiune explică capacitatea unei substanțe de a crește permeabilitatea peretelui membranei. Acest lucru duce la paralizie, ceea ce duce la moartea celulelor și, prin urmare, parazit. Această substanță activă este utilizată pentru distrugerea larvelor și adulților paraziți.

De droguri, după care intră în organism pătrunde în intestin și absorbite în sânge acolo. În decurs de câteva ore de la concentrația sa maximă are loc, iar după 13 ore o substanță excretat prin rinichi neschimbate.

Prazicuantel este de asemenea utilizat pentru tratamentul tuturor formelor de boli cauzate de paraziți. Aceasta contribuie la o reducere drastică a stratului muscular si distrugerea epiteliului. Ca urmare, celulele mor. Mai mult, substanța activă prezentă și, de asemenea, promovează eliminarea paraziților din organism. concentrație sanguină atinge apogeul după o oră de la ingestie. Retragerea are loc prin rinichi în urină într-o formă nemodificată prin 3-4 ore după intrarea mijlocului corpului.Datorită acestei milbemaks compoziție pisica destul de ușor de transportat animale de companie. Acesta este utilizat pentru deparazitarea pisicilor gestante, animalele tinere și slabe, ca o listă de posibile reacții adverse este minim.

Indicații și metode de utilizare

Medicamentul este folosit pentru pisici de toate vârstele în tratamentul viermilor, precum și prevenirea acestora. Facilitățile de dozare este calculată în mod individual, în funcție de greutatea animalului. Doza minimă este egală cu 2 miligrame de milbemicin oxima și praziquantel 5 miligrame. Acesta este proiectat pentru o pisică kilogram. Astfel, putem concluziona că medicamentul este utilizat pentru a trata puii numai după atingerea polukilogrammovogo lor de greutate.

Doza de tratament pisici milbemaksa și animale a căror greutate nu se ajunge la un kilogram este jumătate comprimate de culoare roz. Pentru pisoi tineri cu o greutate între una și două kilograme trebuie să utilizeze un întreg pastila roz. pisici adulte pot fi tratate cu medicamente roșii. În cazul în care greutatea animalului nu se ajunge la patru kilograme, suficient pentru o jumătate de tabletă. În cazul în care greutatea animalului de la patru la opt kilograme, deparazitare efectivă ar trebui să folosească un întreg roșu pastila. Pentru animalele mai mari pentru adulți trebuie utilizat cel puțin jumătate din tablete.

Milbemaks descriere pisică, proprietăți, aplicații

Pentru a efectua tratamentul, trebuie să „hrănească“ pastile pentru animale de companie milbemaks. Este recomandat să nu să se hrănească pisica timp de 5-6 ore. Apoi, alege un produs care este cel mai pasionat de animalele de companie. Apoi, determină greutatea tabletei pitomitsy și se macină într-o pudră. Se amesteca cu o masa si lasa pisica. Puteți pune comprimatul pe limbă și ținând apăsat gura, mângâindu gâtul lui. Prin aceasta stimulezi înghițirea mișcări care cauzează pisica să înghită milbemaks.

pisoi tineri si pisicile debilitați pot fi tratate cu o seringă. Pentru a face acest lucru, este necesar ca medicamentul să se pisa și se amestecă cu puțină apă. Apoi, suspensia într-o seringă și injectată în gura animalului.

De obicei, tratamentul se efectuează în dimineața o dată la fiecare trei luni. Pentru prevenirea helmintiazei la pisicile gestante trebuie utilizat milbemaks în al treilea trimestru și 2-6 săptămâni după fătare. În plus, conduce în mod necesar deparazitat înainte de vaccinare și de reproducere.

Efecte secundare și contraindicații

Milbemaks, practic, nu produce efecte secundare. Rar, o reacție alergică a pisicilor. In exces de dozare se poate produce tremor. Această condiție nu este în pericol pentru sănătatea animalului și trece pe cont propriu, fără nici un tratament. Nu utilizați medicamentul în tratamentul animalelor cu boli de rinichi și ficat.

După cum sa menționat deja, preparatul poate fi aplicată numai după o greutate pisoi pentru a ajunge la 500 de grame. De regulă, nu se administrează la animale la vârsta de șase săptămâni. De asemenea, nu utilizați milbemaks pentru adulți pentru tratamentul pisoi, chiar dacă ai de gând să împartă tableta în mai multe părți.

Trebuie remarcat faptul, că este deosebit de important pentru a se conforma cu dozare și să nu-l depășească. Acest lucru elimină riscul de reacții adverse la pisici și este garantat pentru a aduce toate paraziti din organism.

Măsuri de precauție

Ca orice medicament, acest medicament ar trebui să fie depozitate într-un loc sigur, în cazul în care acesta nu va ajunge la nici animale, nici copii. Medicamentul poate fi păstrat numai timp de trei ani. După expirarea acestei perioade, medicamentul nu poate fi utilizat fie pentru tratament sau pentru prevenire. În plus, după blisterul deschis, de exemplu, pentru a folosi o jumătate de tabletă, nu puteți păstra un pachet deschis de mai mult de șase luni.

În același timp, în conformitate cu doza și toate aceste recomandări, puteți evita orice efecte secundare. Dacă sunteți încă în dubiu dacă să utilizeze milbemaks pentru a trata o pisica, este mai bine să se consulte un medic veterinar. El va fi capabil de a inspecta animalului, și alege să excludă contraindicații de dozare cu precizie.