Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

Glanda pituitara este principalele glande endocrine din organism, evidențiază importante hormoni. Adenomul acest corp este o formațiune tumorală benignă care apare datorită creșterii celulare necontrolate. Microadenoamele pituitare - o tumoare, a căror dimensiune nu depășește 10 mm. Macroadenom are dimensiuni de 10 până la 30 mm. Această patologie este mai frecvent diagnosticate la femeile tinere decât la bărbați. Odată cu dezvoltarea acestei educații au nevoie de asistență medicală de urgență.Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

Cauzele exacte ale Microadenoamele pituitare necunoscute. Cu toate acestea, există factori care favorizează creșterea rapidă a celulelor organului. Printre acestea se numără următoarele:

 1. Încălcarea funcțiilor hipofizei de către hipotalamus.
 2. Scăderea activității hormonale a glandelor periferice, care stimulează glanda pituitară. În consecință, există o dezvoltare celule hiperplazia și Microadenoamele compensatorie.
 3. tendință ereditara.
 4. Identitatea sexuală. Această anomalie apare cel mai frecvent la femei. Acest lucru se datorează încărcare mare pe corp în timpul sarcinii și al nașterii. De asemenea, factorii declanșatori pot fi avorturi frecvente sau utilizarea necontrolată a contraceptivelor hormonale.
 5. traume ale sistemului nervos și infecții.

Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

Conform structurii formării tumorii cerebrale pot fi diferite. De exemplu, microadenom hipofizar este omogenă. In plus, uneori, o tumora chistica, care este rezultatul hemoragiei în țesutul neoplazic. Este un semn de procese degenerative care nu afectează cursul bolii și prognosticul.

Simptomele bolii pot fi diferite. Aceasta depinde de mai mulți factori, printre care șeful este dacă educația produce hormoni. Dacă glanda pituitară microadenom caracter gormonalnoaktivny are o valoare care este produsă de celulă. Cele mai multe ori oamenii au un prolactinom, care este însoțită de următoarele simptome:

 • a crescut de greutate corporală pe fundalul modului de funcționare normală a zilei;
 • lipsa ovulatiei, care declanseaza dezvoltarea de infertilitate;
 • încălcarea ciclului.

În cazul în care prolaktinoma produce cantitati foarte mari de hormoni, există un risc de descărcare de mameloanelor. În această formație de bărbați este mult mai rar. În cazul în care masculul este încă se confruntă cu ea, există riscul de impotenta.

Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

Somatotropinomy au un impact asupra creșterii. O astfel de educație poate apărea la copii și adulți. La copii, există riscul de o creștere rapidă a creșterii. La adulți, zonele de creștere sunt închise, astfel încât în ​​curs de dezvoltare acromegalie.

Această anomalie este însoțită de o creștere anormală în picioare, cu mâinile, degetele. De asemenea, există îngroșării vocii. Deseori, oamenii se confruntă cu o formă secundară a diabetului zaharat. Ei amenințare de patologii oncologice crește în mod semnificativ.

Kortikotropinomy afecteaza functia glandei suprarenale. Persoanele cu acest diagnostic există riscul de apariție a sindromului Cushing. Principalul simptom al acestei încălcări este considerată a fi o creștere a țesutului adipos în zona abdominală și apariția vergeturilor pe ea vizibil.Atunci când atrofie la nivelul membrelor țesut muscular devin mai subtiri. În acest caz, persoana care primește forma în formă de semilună. Deseori, oamenii se confruntă cu diabet zaharat si patologii mentale.

Tirotropinoma este foarte rar, dar dacă dezvoltarea sa deranjat puternic functiei tiroidiene. Când excesul de sinteza a hormonului a corpului se dezvolta hipertiroidie. Aceasta provoacă o puternică reducere a greutății și creșterea frecvenței cardiace.

In plus, simptomele pot fi după cum urmează în dezvoltarea Microadenoamele pituitare:

 • dureri de cap;
 • vedere neclară datorită comprimării a globului ocular;
 • scurgeri nazale lichid cefalorahidian;
 • tulburări de mișcare a ochilor;
 • sete, ca urmare a diabetului zaharat.

Metode de diagnosticare și tratare

Atunci când simptomele crește în glandele hormonale activitate de specialitate numește cercetare care permit excluderea sau confirma Microadenoamele de dezvoltare. În primul rând, medicul determină nivelul de concentrare de hormoni. De asemenea, asigurați-vă că pentru a efectua o scanare CT sau RMN al glandei pituitare.

Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

În acest caz, X-ray nu contează microad- ca formarea tumorilor nu provoacă tulburări ale structurilor osoase. Computer sau imagistica prin rezonanta magnetica face posibila detectarea anomaliilor, deoarece acestea permit vizualizarea structurii stratului corpului cu strat.

Dacă educația este prea mic, tratamente moderne nu sunt informative. În acest caz, un studiu de hormoni hipofizari prin aplicarea metodei radioimunotestare. Odată cu creșterea ratelor de date pot fi siguri de prezența tumorii.

Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

Odată cu dezvoltarea tratamentului hipofiză Microadenoamele ar trebui să înceapă imediat. educație asimptomatică nu necesită terapie specifică. Cu toate acestea, este important să le monitorizeze pentru a preveni formarea de creștere.

Pacientul ar trebui să fie o dată pe an pentru a face un RMN, și vizita în mod regulat un endocrinolog. Atunci când simptomele suspecte nu ar trebui să întârzie o vizita la un specialist.

Formarea Terapia necesită prezența activității hormonale, sau o creștere progresivă a dimensiunii. Tratamentul pentru a fi eficiente, trebuie să utilizați mai multe terapii. Metoda particular depinde de forma tumorii.

De obicei, tratamentul se bazează pe utilizarea unor astfel de fonduri:

 • medicamente pentru a stabiliza hormonal;
 • indepartarea chirurgicala a tumorii;
 • educație radiochirurgie.

Tratamentul conservator este ajustat în funcție de natura hormonilor produși de educație și capacitatea de a răspunde la tratamentul medicamentos. prognostic bun observate în Prolactinom. Atunci când se utilizează Parlodel sau cabergolina timp de 2 ani nu se poate face complet cu educația și a opri creșterea producției de hormoni.

Unii pacienți pot fi observate rezultate bune din utilizarea somatostatinei și thyreostatics. Cu toate acestea, la aceste tipuri Microadenoamele tratamentul medicamentos nu este întotdeauna posibil să se obțină rezultate stabile. Pentru că atunci trebuie să efectueze operațiunea.

Microadenom hipofiza cauze, simptome si tratamente

este necesară o intervenție chirurgicală în cazul în care microadenom hipofiza nu poate fi remediată prin metode conservatoare și a observat dezvoltarea sa. Pentru entitățile mici, în general, nu au nevoie să efectueze craniotomie. In acest caz, medicii folosesc o procedura endoscopice, în care tumora este îndepărtat prin nas.

În virtutea acestei intervenții minim invazive posibil pentru a preveni complicații grave. De asemenea, reduce în mod semnificativ de recuperare post-operatorie. Pacientul trebuie să fie în spital până la 3 zile.

Devine din ce în ce mai populare tehnici de radiochirurgie. Ele pot fi folosite pentru a elimina masa tumorală, fără o intervenție chirurgicală. Radio-cutit - un fascicul special care are un impact semnificativ asupra educației.

Pentru a controla corectitudinea procedurii, folosind un calculator sau imagistica prin rezonanta magnetica. O astfel de îndepărtare poate fi realizată chiar și pe o baza in ambulatoriu.

După iradiere pituitară microadenom a redus treptat în dimensiuni, care nu produce disconfort pacientului. Dacă educația produce hormoni paralel ridica medicamente. Datorită acestui fapt, este posibil să se adapteze hormonii.

Prognosticul pentru dezvoltarea Microadenoamele destul de bine. formarea de mici dimensiuni este mai tratabile decât tumorile mai mari care declanseaza compresia structurilor din jur. În general, efectele depind de activitatea hormonală a educației.

Microadenom hipofiza - destul de o afectiune grava, care necesită îngrijire medicală. Atunci când boala asimptomatică, de obicei, suficientă supraveghere medicală. Dacă există simptome ale unei leziuni cerebrale, aveți nevoie pentru a începe tratamentul. În caz contrar, pot exista implicații periculoase.