Metoda experimentală în psihologie

Metoda - o metodă de cunoaștere științifică sau o realitate. În compoziția sa, metoda științifică este un set de metode sau operații care efectuează un cercetător în studiul oricărui subiect. În psihologia modernă, metode de cercetare împărțite convențional în metode obiective, metode descriptive, și de îngrijire psihologică.Eksperient - un mijloc de a obține informații cu privire la modificările cantitative și calitative în performanța și comportamentul obiectului observat. De la simplu experiment de observare diferă prin aceea că un cercetător studiază un fenomen, se poate schimba în mod arbitrar condițiile în care aceasta se produce, și prin observarea rezultatelor unei astfel de intervenție, pentru a trage concluzii cu privire la regularitățile fenomenului în studiu.

Experimentul psihologic - realizat în circumstanțe speciale experiență pentru a produce noi cunoștințe științifice prin cercetător intervenții specifice în activitatea vitală a testului.

În funcție de natura situației experimentale este izolat de laborator și experiment natural. În funcție de gradul de intervenție al experimentatorul într-un experiment obiect în studiu este împărțit în constatativ și formarea (sau experimentul psihopedagogic -ZUNY).

La formarea experimentului obiectivul nu este numai de a stabili legile ca și în stabilirea de experiment, dar, de asemenea, de a utiliza aceste legi, în scopul de a obține adecvate pentru rezultatele studiului. În funcție de logica structurii probei ipoteza experimentului este împărțit într-un serial. Paralel și cross-over. Într-un experiment paralel, există experimental și grupul de control. Dovada se bazează pe o comparație între grupurile experimentale și de control. În experimentul secvențială a studiat doar un singur obiect, iar dovada se bazează pe compararea stării obiectului înainte și după expunere. Într-un experiment cruce, experimental și grupul de control este schimbat de la o etapă la studiu. Cvasi-Experiment - o caracteristică a acesteia este că nu diagnostsiruetsya starea inițială, și numai rezultatele și rezultatele au demonstrat eficacitatea experimentului.Psihologic ipoteza - ipoteza, formulată în ceea ce privește realitatea psihologică în cadrul utilizării unor concepte psihologice; modele teoretice pentru conceptul de funcții în ipoteza ca constructe ipotetice. În mod tradițional (și după R.Gottsdankerom N.V.Druzhininym) înțelegerea ipotezei este dată ca raportul dintre variabilele dependente și independente. Profesorul, și parțial în psihologie educațională, ipoteza este considerată ca fiind un compus din trei părți relație postorennoe formula: În cazul în care, atunci. deoarece

un experiment științific cerințe: -ORAȘUL prezența independentă (gama experimentator și a studiat efectele lor asupra dependente peremennye.eto presupusul motiv explică fenomenul) și variabile dependente (auto explică fenomenul sau o consecință a acțiunilor pretinse ale acestor motive)

-prezența diferitelor proceduri variabile în mod unic independent, existența unor ipoteze alternative, care sunt altele decât principalul atribut RCV cut-ty. indisponibilitatea experimentale (pe ea un experiment) și grupul de control (cf. -trebuie) .- controlul situației experimentale.

In experiment, se poate testa ipoteze despre relații cauză-efect și a dependențelor dintre fenomenele studiate + pentru a înțelege, teoretic, toate faptele colectate.