Mesagerii accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii

Cum de a preveni un accident vascular cerebral: un stil de viață sănătos pentru a ajuta

Nimeni nu este gata pentru deces sau invaliditate, accident vascular cerebral, dar poate priva o persoană de cele mai valoroase dintr-o dată! Nu contează, ești tânăr sau bătrân, ce sex, accident vascular cerebral se poate intampla cu fiecare secunda.Este important să se înțeleagă modul de a preveni un accident vascular cerebral, pentru a obține un pic pentru a ajusta modul lor de viață, acest lucru nu este pur și simplu pentru a reduce riscul de boli, dar, de asemenea, pentru a elimina alte boli care duc la un sfârșit tragic.

Cauzele principale ale bolii și clasificarea generală

Cunoscând cauza principala a bolii, oricine poate pentru el însuși înțelege cum să prevină un accident vascular cerebral, deoarece nu necesită cheltuieli mari de timp și efort.

Accident vascular cerebral - este perturbare gravă a circulației cerebrale, și se întâmplă din diferite motive.

Suprapunerea bruscă și bruscă a fluxului sanguin în orice regiune a creierului. Motivele pot fi atât un trombus, placa ateroscleroza si spasm normala vas.

Accident vascular cerebral cauzat de îngustarea vaselor de sânge cerebrale, numit ischemică, accident vascular cerebral de fond de acest tip este o boală metabolică, malnutriție, un stil de viață sedentar.

În cazul în care nava este rupt în mod spontan și sânge la creier, există un accident vascular cerebral hemoragic. Hipertensiunea arterială, boli de sânge, dependenta poate fi o condiție prealabilă pentru acest tip de accident vascular cerebral, care este, duce la o ruptură bruscă a vasului.

Mesagerii accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii

Diferența dintre hemoragic și accident vascular cerebral ischemic.

Cauzele accidentului vascular cerebral și o cale simplă soluție

Se pune întrebarea, „Cum să vă protejați de accident vascular cerebral“, răspunsul la care este simplu :. „Cunoaște inamicul în față“ Ce poate provoca această boală? Simplu, dar formidabil și lista de „promițătoare“:

 • situație slabă a mediului este o problemă - deși este dificil de rezolvat (pentru că nu se va muta imediat la regiune ecologice), dar uneori este suficient pentru a face cu sănătatea lor, pentru a reduce cel puțin parțial efectul asupra mediului: A se evita contaminarea produselor, intarirea sistemului imunitar, pentru a petrece mai mult timp in aer liber, se angajeze în sport;
 • ereditatea familie spune doar că să se gândească la amenințarea de accident vascular cerebral este necesară, din copilărie, ei și copiii lor obisnuind să efectueze un mod corect de viață;
 • stres constant este aproape imposibil de a exclude: Desigur, este posibil să se schimbe locul de muncă, mediul și țara, dar este mai ușor să-și schimbe atitudinea față de problemele, să învețe cum să reacționeze calm la conflicte, să înțeleagă că totul poate fi rezolvat, și este imposibil de a restabili sănătatea;
 • caracteristică oboseală cronică a omului modern, dar nu trebuie să meargă la Alpi să se relaxeze: puteți începe cu excursii regulate la râu, în pădure sau doar în mediul rural, cel puțin cu o activitate fizică, diferite metode de relaxare (activă și pasivă) și Desigur, somn normal și de nutriție;
 • supratensiune prelungită, fizică, emoțională;
 • fumatul activ sau pasiv - una dintre cele mai periculoase obiceiuri, ceea ce duce la probleme cu vasele de sange, iar aceasta este o cale directă la un accident vascular cerebral: nici un pic de fum ar trebui să fie evitate, de asemenea locuri de fum puternice;
 • excesul de greutate poate fi atât o cauză cât și o consecință a mai multor boli, ceea ce duce la un accident vascular cerebral: obezitate numai 5 kg - primul pas pentru problemele de sănătate, să nu mai vorbim de 15 sau 40 kg de exces de greutate;
 • Hipertensiunea arterială poate provoca ruperea vasului, și, de fapt, pentru a evita acest lucru, trebuie doar să măsoare în mod regulat tensiunea arterială și păstrați-l mijloace normale simple (ceaiuri de plante, ceaiuri de plante, și altele.);
 • hipertensiune - cauza directă a rupturii vasculare in creier;
 • diabet zaharat, precum și a altor boli și tulburări metabolice care duc la o îngustare a vaselor de sânge, poate provoca boala;
 • boli cardiace, cum ar fi aritmie, tahicardie, etc.;
 • colesterolului din sânge crescute, indiferent de cauză;
 • alcoolul nu poate fi inofensive, contribuția sa la dezvoltarea poliedrică accident vascular cerebral - o presiune tot mai mare, vasoconstricție, o sarcină pe corp, etc.;
 • recepția incorectă a medicamentelor, cu excepția grupurilor de risc (obezitate, hipertensiune arteriala, fumatul, istoricul familial, etc.), de exemplu, scopul neautorizată a contraceptivelor orale, fără consultarea medicului;
 • iubesc mâncăruri picante și sărate sunt, de asemenea, plină de probleme cu circulația cerebrală.

Prin urmare, avertizarea accident vascular cerebral - este un stil de viață sănătos, relaxat și control al greutății și sânge parametrii permanenți.

prevestitori de rău augur

Sensul ascuțit al căldurii, o explozie bruscă de dureri de cap, o ușoară deteriorare a vederii, care este în continuă creștere - prevestitori luminoase de accident vascular cerebral, dar sunt rare. De obicei, boala se manifestă în după-amiaza, după un provocator (stres sever, supra-tensiune), și este foarte rapid și într-o formă acută.

Cele mai frecvente simptome ale oamenilor deja observa, spunând că creierul nu mai primesc suficient sânge și îmbogățit presează hematom:

Prevenirea accident vascular cerebral - cel mai bun remediu

Cum nu corny sună, dar prevenirea accidentului vascular cerebral este mult mai rapid și mai ușor decât vindecarea și de a salva vieți. Aceasta este una dintre puținele boli care pot fi evitate, doar renunțarea la câteva obiceiuri.

Cum de a preveni un accident vascular cerebral

asistență medicală de urgență, sau 6 pași pentru mântuire

Prevestitori și simptome de accident vascular cerebral

Suntem încântați să anunțăm deschiderea unui nou site www.dom-prestarelih.ru. în întregime dedicat casei noastre de oaspeti pentru persoanele în vârstă

Prevestitori și simptome de accident vascular cerebral

Poate că pentru mulți va fi o surpriză, cu toate acestea, prima manifestare a atacurilor ischemice ne confrunta mult mai devreme decât vine vârsta de pensionare.

Deja în timpul adolescenței, atunci când organismul, scuturat de furtuni hormonale, în creștere rapidă, este posibil să se audă plângerile tinerilor pacienți de amețeală, greață, „muște albe“ în fața ochilor, dureri de cap. Din fericire, aceste afectiuni nu sunt periculoase, și în cele din urmă dispar.

Apoi, la vârsta adultă, fluxul sanguin cerebral a revenit la mulți dintre noi sub numele de distonie vasculară. În caz contrar, boala se numește neuro-distonie. sau nevroza cardiaca. Aceasta se caracterizează prin următoarele simptome: dureri de cap, tinitus, amețeli, slăbiciune, senzație de slăbiciune, oboseală, încălcarea termoreglare (în mișcare bufeuri și frisoane, transpirații, degetele reci și degetele de la picioare), precum și tensiunea arterială scade și tulburări de somn ( insomnie pe timp de noapte, somnolență dimineața, intermitent somn, superficial).Distonie stătut, ascutit în offseason, precum și cu stresul, congestie, slăbirea sistemului imunitar. De obicei, nu este prea serios, dar în zadar. Din aceasta cu un pas la manifestările inițiale de insuficiență a alimentării cu sânge la creier. La urma urmei, în cazul insuficienței alimentării cu sânge a creierului simptomele sunt aproape la fel ca și cea a distoniei vasculare. Dar diagnosticul de eșec este pus, în cazul în care aceste simptome sunt văzute într-o formă pronunțată în fundal aterosclerozei sau hipertensiunii, timp de 3 luni consecutive sau mai mult. alimentarii cu sange insuficient pentru pacient este (de 2-3 ori) creșterea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral.

Un pas mai aproape de un accident vascular cerebral asa-numitele atacuri ischemice tranzitorii. Acestea diferă de la un accident vascular cerebral, care durează câteva minute, cel puțin - de ore, dar nu mai mult de o zi și se termină cu restaurarea completă a funcțiilor perturbate. perturbațiile tranzitorii pot fi simptome focale sau cerebrale.

Prin simptome focale includ slăbiciune temporară într-un braț și / sau picior, tulburări de vorbire tranzitorie, amorțeală a unei jumătăți a buzelor, limbii, o singură mână. Pierderea posibilă temporară a vederii la un ochi, amețeli brusc, uluitor atunci când mersul pe jos, vedere dublă, vorbire neclară și chiar amnezie temporară. tulburări tranzitorii cu simptome focale numite atacuri ischemice tranzitorii.

Când încălcări ale creierului pe fondul tensiunii arteriale apar dureri de cap ascuțit, amețeală, greață și vărsături, cu posibile convulsii, conștiență alterată. Această formă de tulburări circulației cerebrale numite crize hipertensive cerebrală.

Nu înfrângerea harbingers amenintatoare de accident vascular cerebral! Dacă aveți unul sau mai mulți factori de risc pentru a începe prevenirea accident vascular cerebral în avans.

Precursorii și condiții de accident vascular cerebral

Mesagerii accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii
Poate pentru mulți poate părea frivol, și chiar exagerat de faptul, dar în fiecare an, în România a înregistrat mai mult de 400 de decese accident vascular cerebral, și cât de multe seturi de atacuri ischemice tranzitorii și accidente vasculare cerebrale cu un rezultat favorabil, este dificil de prevăzut. Prin urmare, este important să se știe ce prevestitori de accident vascular cerebral poate capta oameni in varsta dopensionnom, atunci când organismul pare să fie perfect sănătos.

În timpul pubertății, adolescentii de multe ori se plâng de greață, muschki alb în fața ochilor lui și durere în cap. În sine, aceste fapte sunt vești proaste, vorbind despre posibilele patologii în vasele din creier atat la femei cat si barbati.

Vă rugăm să rețineți, în cazul în care aceste simptome sunt frecvente, au adaugat:

 • oboseală fără cauză;
 • Somnolență și apatie;
 • Migrena în cap, amețeli;
 • Simțiți-a fost agitată la rece și căldură;
 • tensiunii arteriale crescute.

Cu toate aceste simptome la vârsta adultă, este o sută la sută de patologii în organism. Poate distonie, nevroze, și deteriorarea arterei coronare. Pentru a dezvălui motivele ascunse ale unui accident vascular cerebral, nu fi leneș pentru a face un examen complet, inclusiv un RMN.

Printre alte simptome timpurii emit senzație de amorțeală la nivelul membrelor sau articulațiilor, senzație de „vatnost“, uneori chiar pierderea de orientare în spațiu.

Despre vegetososudistoy

Ca un vestitor majora de accident vascular cerebral, RIR este mai frecventa la femei si este mai rau in timpul menstruatiei sau menopauza, in afara sezonului, precum și în mod constant sub stres, oboseala. Problema cu cele mai multe este faptul că această boală nu a învățat să perceapă ca un vestitor de accident vascular cerebral, precum și ceva de la sine. Rezultatul - lipsa ofertei de oxigen si substante nutritive la creier.

Pe fondul slăbirii vaselor de sange se poate dezvolta ateroscleroza, aparitia de placi, apoi tromboza cea mai frecventa cauza de accident vascular cerebral ischemic. Cu toate acestea, medicii vor diagnostica un deficit de aprovizionare cu sânge în hipertensiune arterială acută sau ateroscleroza progresează timp de 3 luni.

Un astfel de diagnostic - lipsa aportului de sange creste sansele de accident vascular cerebral cu 2-300%.

tulburari tranzitorii ale fluxului sanguin în creier

Mesagerii accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii
Urmatorul grad următoare accident vascular cerebral - vascularizației tranzitorie la creier sau AIT (atacuri ischemice tranzitorii). Diferența lor în scurtă durată, în care pacientul poate simți o scurtă senzație de leșin, slăbiciune, vedere dublă, amețeli, sau refuzul unor funcții. După ce sunt restaurate, iar atacul nu este dat importanță.

Astfel de atacuri pot fi atât locale, cât și de natură extensivă. Incorectitudinea Primul doar o zona a creierului, riscul de a doua este de a deteriora arterele coronare majore sau de altă natură, ceea ce duce la un accident vascular cerebral masiv.

Dacă există o tulburare cerebrală, acesta nu mai este un AIT, dar o criză hipertensivă, plină de convulsii, vărsături, pierderea memoriei, etc.

Grupuri de risc pentru bărbați și femei

Aici, probabil, nu are sens să aloce grupurile pentru fiecare gen. Trebuie doar să rețineți că oamenii din cauza naturii organismului și a sarcinilor grele pe ea suferă de accidente vasculare cerebrale mai des 52-57% din cazuri de diferite tipuri de accident vascular cerebral cade pe bărbați.

Deci, la risc, accident vascular cerebral ofensator prognostic, pentru a primi oameni care:

 1. A avut o relație strânsă a suferit un accident vascular cerebral, atac de cord si alte boli vasculare.
 2. abuzul de tutun, consumul de alcool și alte droguri dăunătoare.
 3. Nu ma uit la produse nocive abuz dieta, substanțe care conțin colesterol etc.
 4. Expuse în mod constant la stres, surmenaj, stres, oboseala, atât fizică și mentală.
 5. Suferă de hipertensiune arterială.

Mesagerii accident vascular cerebral

Dacă presupunem dezvoltarea bolilor cardiovasculare, acest lucru poate fi un mod direct la dezvoltarea de accident vascular cerebral, atât pentru bărbați și femei. Deci, ce se întâmplă dacă, în loc de simptomele de mai sus ca urmare, nu faptul că rezultatul dezastruos nu va fi un atac de cord nave ale inimii sau creierului:

 • dificultăți de respirație;
 • întreruperi frecvente în activitatea inimii;
 • durere în piept;
 • Apariția de cheaguri de sânge în orice parte a corpului, decalajul care poate livra o placa la nivelul inimii sau creierului;
 • Uscăciunea gurii și probleme cu scăderea temperaturii.

De multe ori un precursor la un accident vascular cerebral creier este creșterea de zahăr din sânge. Deoarece diabetici si persoanele care sunt predispuse la excesul de greutate, suferă cel mai mult de boala.

Dacă o persoană se deteriorează brusc de vorbire sau de memorie, există eșecuri pe termen scurt, nu ar trebui să fie pus pe seama slăbiciunii legate de vârstă sau volum mare de muncă. nave ale creierului nu furnizează suficiente elemente nutritive, și pentru că există o astfel de „dispariția“ de neuroni.

Cum să se ocupe cu harbingers de accident vascular cerebral

Acum câțiva ani, se credea că a lua anttikoagulyantov reduce riscul de boli teribile cu 64%, dar chiar și cu apariția de căderi rata de mortalitate de accident vascular cerebral cu 26%. Cercetarile de astazi a relevat capcanele unui astfel de tratament: nu se poate face pe aportul lor propriu de droguri, doza necesită intervenția constantă a medicilor, precum și o ofertă echilibrată de vitamina K - antagonist, la un pacient.

Cum de a găsi echilibrul corect? Dacă în timpul examinării organismului, care identifică cel puțin unele dintre cele de mai sus vă indispozițiile accesul la un medic, trebuie să vă înregistrați o serie de medicamente, in combinatie proteja creierul si vasele de sange. Deci, unele dintre ele pot fi inhibitori și anticoagulante trombină, care reduc medicamentele de presiune, subțierea sângelui și protivoartimticheskie scăderea zahărului din sânge și antidepresive.

Se combină toate acestea cu dieta optimă necesară și un stil de viață sănătos. Ceea ce trebuie să vă amintiți, în scopul de a preveni un accident vascular cerebral?

 1. Monitor tensiunii arteriale, dacă vi se pare dificil să vă amintiți performanța de măsurare a tensiunii arteriale, pentru a primi un jurnal. La primul șoc, mai ales după repetate contactați imediat un medic.

Cardiologi efectuat studiul: pacienții care au început să țină un jurnal, procesul de recuperare după un accident vascular cerebral a accelerat cu 29%. Dar se poate evita pur și simplu.

 • Zahăr în sânge necesită, de asemenea, un control. Rata de oameni - 7%, mai mare este considerată zonă de risc.
 • Dieting. În plus față de respingerea consumului excesiv de alcool, prăjit, gras, dulce, încercați să reducă la minimum utilizarea de pește afumat și sărat, ouă și ouă, ficat și bulion bogat.
 • Mancati activități fizice echilibrate - de 2-3 ori pe saptamana este suficient. Mai bine pentru a înlocui jogging în sala de sport mișcarea în aer curat.
 • Mesagerii accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii
  Am analizat cazurile de precursori comune ale bolii in ambele barbati si femei, simptomele lor pot fi adăugate la fiecare individ. Nimeni nu este imun, dar accident vascular cerebral pot fi prevenite, urmând instrucțiunile și recomandările cele mai simple.

  Legate de posturi:

  atacul cerebral vestitorii