Menținerea unei casa de locuit - site-ul oficial Dorokhovo

Menținerea unei clădiri rezidențiale

- Bună ziua, dragi editori! Te rog ajută-mă să înțeleagă ce este „menținerea unei case de locuit“, și care sunt standardele? Problema este că în casa noastră, nu se face nimic și nu este necesară plata. Rezidenții vor continua să lucreze cu societatea de administrare, chiar dacă nu îndeplinește nici una dintre obligațiile sale. Sper că oamenii vor primi banii înapoi, iar eu și câțiva chiriași vor să meargă la tribunal.Cu stimă, Zinaida N.

În fiecare lună, am luat o chitanță cutie poștală pentru un apartament de servicii și utilități și în mod obișnuit du-te să plătească pentru el. Dar foarte puțini oameni, pentru ceea ce ne-am facturat. Ce fel de servicii de întreținere la domiciliu ar trebui să primească pentru locuitorii lor „sânge“ de clădiri înalte, și a încercat să înțeleagă corespondentul nostru.

În localitățile rurale Dorohovskoe cele mai multe clădiri rezidențiale servește societatea de administrare a „REC“. Consumul este împărțit în două chitanțe. Întrebare: De ce? Chiriașii ar fi mai ușor să plătească toate într-un singur Kvitka.

Se pare că două chitanțe - pentru comoditatea societății de administrare! Într-un taxat pentru întreținere - banii transferați direct în contul societății de administrare, ocolind Settlement Center Ltd. „IRC“. Într-o altă plată chitanță pentru utilități. Banii ne plăti întreprinderile noastre care servesc pentru furnizarea de servicii publice (pentru căldură și apă, electricitate, gaz, canalizare). Dar, mai întâi plățile sunt efectuate în „IRC“ SRL.

Ltd. „Centrul de Informare și Contabilitate“ - o organizație care, în calitate de contabilitate, de numărare, trimite primirea și să colecteze facturile de utilități de la populație. Realizarea calculului și recalcularea plății pentru serviciile comunale, centrul de decontare, de asemenea, beneficii revine plata celor foarte HCS. Astfel, taxa pentru comunale inițial livrate la centrul de facturare, care pentru o transferă utilități municipale.

Cu chitanțe sortate - prima primire a serviciului, al doilea pentru utilități. Acum vrem să înțelegem ce este inclus în această întreținere a ceea ce constituie un tarif, care sunt standardele de consum a serviciilor publice și modul în care banii sunt cheltuiți, colectate de la populație pentru locuințe și servicii comunale.

Astfel, compania de servicii trebuie:

1. Pentru a asigura o aprovizionare neîntreruptă de utilități (energie termică, apă, electricitate, gaz, canalizare).

2. Pentru a asigura funcționarea normală a tuturor sistemelor de inginerie și echipamente home: lifturi, conducte de ventilație, de încălzire, apa, eliminare de fum, gunoi, retele electrice intra-house, inclusiv în apartamente - la bornele de intrare ale energiei electrice rezidențiale.

3. Pentru a efectua întreținerea apartamentelor cu executarea următoarelor operațiuni (costul realizării acestei lucrări doar o parte din plata pentru întreținere):

- înlocuirea garniturilor, ambalarea etanșări racorduri de apă cu eliminarea scurgerilor de apă;- instalarea inserturi la scaunul supapei, duzele capului de polietilenă la poarta; rezervor de reglare cu eliminarea scurgerilor de apă; - consolidarea sanitare șubredă (chiuveta, chiuveta, chiuveta, etc.);

- eliminarea blocări ascendente și intrahouse sistem de canalizare (cu exceptia apartamente) au avut loc fără vina rezidenților; reglarea și ajustarea alimentării cu apă și a sistemelor de încălzire și eliminarea pungilor de aer neprogrevov, spălarea conductelor și încălzitoarele cu înlocuirea prosop defect, supape de reglare;

- eliminarea consecințelor scurgerilor și a altor încălcări care au avut loc din vina societății de servicii;

- repara instalația electrică din casa la intrare.

5. Pentru a efectua lucrările privind pregătirea acasă pentru utilizare în perioada de toamnă-iarnă.

6. Punerea în aplicare a serviciului de eliminare a gunoiului.

7. Pentru a asigura activitatea de servicii de expediere de urgență a satului.

8. Se efectuează reparații și revizii ale casei, sistemele sale de inginerie și echipamente, în conformitate cu planul aprobat.

9. Se efectuează calculul și recalcularea plății pentru serviciile comunale.

10. Pentru a efectua acumularea de beneficii pentru locuințe și servicii comunale.

Activitățile desfășurate de servire acum în articole 1-10, și există întreținere, pentru care va fi taxat pentru locatarii sau proprietarii de apartamente.

Astfel, întreținerea - este proprietatea comună a unei întreținere apartamente. Să ne gândim mai în detaliu unele dintre elementele.

Societatea de administrare este obligată să efectueze înlocuirea ferestrelor sparte în zonele comune, reparații minore ale ușii din față, Colector apa de ploaie, pavaje, scări, latochny acoperiș de reparații.

Curățarea locale - este, de asemenea, de întreținere. Societatea de administrare trebuie să efectueze lucrările la tăierea arbuști de-a lungul caselor, cosi de până la cinci metri de clădirea de apartamente, curățați zona de resturi, vopsea si repara urne, bănci, dacă este cazul.

inspecție de rutină a rețelelor de comunicații - de două ori pe an. Prima dată - în primăvară, după sezonul de încălzire, iar a doua oară - în toamna în curs de pregătire pentru iarnă. Neaparat în fiecare companie de management al clădirilor rezidențiale trebuie să fie efectuată acasă la pământ circuit.

Acum, întrebarea este: în casa ta efectuat toată această lucrare? Semnezi un certificat de finalizare? Dacă da, atunci trebuie să verificați mai întâi calitatea performanței lor! Iar dacă și acționează în ochii lui nu a văzut, se pare, și activitatea de nimeni în casa ta nu funcționează. Mai mult decât atât, se pare că pe teritoriul satelor noastre au case în care nu au văzut locuitorii, nu doar acționează asupra muncii prestate, dar chiar nu au contracte pe mana cu firma sa de management. Apropo, aceste tratate ar trebui să fie înregistrate lista de lucrări pentru a efectua ca societate de administrare de lucru va fi exact în conformitate cu acordul!

întreținere Home este calculată din suprafața totală a apartamentului și tariful. Rata - este cheltuielile efective suportate de societatea de administrare pentru anul trecut, documentat, luând în considerare indicele de inflație. Acesta este calculat de societatea de administrare și înaintat spre aprobare de către consiliul local de deputați.

În paragraful 3 de mai sus, a lucrărilor care urmează să fie efectuate de către compania de servicii - în ceea ce privește întreținerea de apartamente, mai degrabă decât de case, în general. Odată ce aceste lucrări sunt incluse în tariful în sine. Toate celelalte lucrări din interiorul companiei de apartamente de service pot face doar ca un serviciu plătit, în conformitate cu lista de prețuri aprobate.

De exemplu, suprafața totală a apartamentului este de 68.8 de metri pătrați, iar tariful pentru casa ta este de 23 de ruble 23 copeici pe metru pătrat. Dacă înmulțiți zona de tariful, se dovedește suma pe care trebuie să plătească pentru o lună - 1598 ruble 24 copeici.

Tariful pentru încălzire, apă rece și canalizare stabilește Ministerul Dezvoltării Economice din regiunea Moscova. Taxa pentru încălzire depinde de rata și suprafața totală a apartamentului. Dar, în apă și apa uzată te poate salva, dacă ai pus dispozitivele de dozare. În cazul în care contoarele din apa acolo, atunci plățile sunt calculate pe baza consumului standard și numărul de persoane care trăiesc în apartament.

Tariful pentru colectarea, îndepărtarea și eliminarea deșeurilor municipale solide trebuie să ia adjuncții Consiliului Deputaților a așezării. Taxa pentru depozitarea gunoiului se calculează din rata și numărul de persoane care trăiesc în apartament.

Sperăm că aceste informații vor fi utile pentru tine. Cel mai bun de noroc în apărarea drepturilor lor legitime!