Medicina tradițională și tratamentul la domiciliu transpirație de tratament picioarelor la domiciliu

Medicina tradițională și tratamentul la domiciliu transpirație de tratament picioarelor la domiciliu
glandele sudoripare îndeplinesc o funcție foarte importantă în organism - protejează persoana împotriva supraîncălzirii și de ieșire prin intermediul pielii produse metabolice în exces. Dar, uneori, munca lor a crescut poate aduce disconfort considerabil și pot provoca dezvoltarea unor probleme psihologice. În lupta împotriva acestei remedii populare pentru transpirația picioarelor nu ocupă ultimul loc.Pentru că transpirație excesivă sunt stresul, temperatura ambientală ridicată, modificări hormonale, și așa mai departe. D. În cazul în care cauza miros neplăcut picior este o ciuperca sau o altă boală, trebuie să vindece mai întâi boala, și apoi a face cu problema de transpirație excesivă. În mod constant umed pielea transpirat pe picioare și în axile - un excelent teren propice pentru agenții patogeni, astfel încât a face cu transpirație excesivă este necesară nu numai în scopuri estetice, ci și pentru sănătate.

Condiția pentru tratarea cu succes a transpirație excesivă a picioarelor și a axile este o igienă personală, pentru că fără ea, nici fonduri nu va ajuta cu problema. Mai mult, conectarea cu exces de sudoare pe corpul nespălat, anumite substanțe pot declanșa formarea chiar miros mai neplăcut. Aici sunt principiile de bază pe care este important să adere la tratamentul de transpirație excesivă:

  • igiena obligatorie de zi cu zi (baie comună sau duș, băi locale și clătirea picioarelor);
  • schimbarea periodică de haine și șosete, precum și lenjerie de pat;
  • bai de aer după spălarea picioarelor;
  • utilizarea de pantofi din materiale naturale, care permit pielii sa respire.

In timp ce se menține curățenia și uscăciunea pielii, poate accelera normalizarea transpirație. Acest lucru poate ajuta la remedii populare din plante, uleiuri esențiale și unele produse alimentare. Un mare avantaj al utilizării metodelor tradiționale pentru normalizarea transpiratie lor este inofensiv pentru organism și o lipsă de obișnuință.

Instrumente bazate pe plante medicinale

Pentru a reduce transpirația picioarelor utilizează plante medicinale care sunt efecte tanante și antibacteriene. Unele dintre ele au, de asemenea, proprietăți anti-fungice. Aici sunt cele mai populare remedii populare pentru picior de atlet:

  1. Decoctul de coaja de stejar. Utilizarea înseamnă că este posibil nu numai pentru picioare, ci pentru axilare. Bulion normalizeaza transpirație și proprietăți antiseptice. Pentru a-l face 3 linguri. l. materialul zdrobit se toarnă 500 ml de apă, apoi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute de fierbere. După tensionarea și răcirea bulionului trebuie amestecat cu apă caldă în părți egale și de a folosi băile locale. Durata tratamentului trebuie să fie de 10 minute.
  2. Colectia de salvie, urzică și mentă. Reduce transpirația de selecție și permanent elimină mirosul neplăcut piciorului. Toate componentele necesare pentru a se macina si se amesteca unele cu altele, în aceeași cantitate. La 1 litru de apă clocotită ar trebui să ia 3 linguri. l. rezultând un amestec pe bază de plante și se fierbe timp de 3 minute. După aceea echipamentul trebuie infuzat până la rece. Utilizați perfuzie pentru băile sau clătire este necesară după fiecare spălare picioarele cu apă curată și săpun.
  3. Decoctul de iarbă neagră. Acest agent îmbunătățește procesele metabolice din piele și elimină mirosul neplăcut de transpirație. Pentru a prepara un decoct, ai nevoie de 3 linguri. l. frunze și flori uscate de plante pentru a umple 1 litru de apă clocotită. După incubare bulion la foc mare timp de 5 minute, este necesar să se scurgă și se amestecă cu 1,5 L de apă pură. agent pentru băi de picioare nevoie de zi cu zi Se aplică, durata procedurii ar trebui să fie de 10-15 minute.


Pe lângă băile zonele problematice pot fi aplicate la paste și pulberi preparare autobiografice. Prin componenta activă eficientă pentru astfel de active este considerată a fi de scoarță de stejar. Se poate pisa și se toarnă în șosete din bumbac sau papuci. În această formă, este în mod constant în contact cu pielea, reducând transpirația și mirosul. Dacă vom amesteca pulberea în cantități egale de miere, pasta rezultată poate fi lubrifiate axile timp de noapte, agent de spălare dimineața cu apă caldă.

Folosind bicarbonat de sodiu si otet

Ajutor în lupta împotriva transpirație excesivă pot fi substanțe care există pe orice bucătărie - un suc și oțet. Ele ajuta pielea uscată și de a reduce intensitatea de transpirație.

Pentru băile pot fi preparate soluție de sodă, constând din 2 L de apă și 1 lingură. l. bicarbonat de sodiu. temperatura băii trebuie să fie de aproximativ 37 ° C, în timp ce adoptarea procedurilor - 20 de minute. În plus față de reducerea sudoare facilitează sifon de înmuiere strat cheratinizat a pielii de pe picioare și are un efect de vindecare în prezența unor mici fisuri și zgârieturi pe piele. După picioare de baie sifon trebuie să fie spălate cu apă curată și uscați cu un prosop moale.

Medicina tradițională și tratamentul la domiciliu transpirație de tratament picioarelor la domiciliu
Pentru tonifierea pielii și protejează împotriva transpirație mare oțet de mere. In 2 litri de apă caldă pentru a dizolva oțet de sticlă și cufundat într-o baie de picioare 45 de minute. După aceea, pielea picioarelor trebuie clătite cu apă curată și bună șterge. Această baie ameliorează oboseala picior și se luptă cu transpirație excesivă.

Aceste fonduri sunt realizate la domiciliu, aduce un efect vizibil și fără efecte secundare. Este necesar doar să ne amintim că, la fel ca în cazul cu orice mijloace împotriva transpirației, există situații în care, pentru a reduce transpiratia este extrem de nedorit. Pentru a evita acumularea de toxine in organism si blocarea glandelor sudoripare nu se poate opri transpirație în timpul efortului fizic intens, în timpul bolii și în timpul băii de saună.

Uleiuri esențiale de hiperhidroza

Printre remedii populare pentru a elimina transpirație excesivă sunt foarte populare uleiuri esențiale de arbore de ceai, lamaie, chiparos si lavanda. Ele prezintă efecte antioxidante și normalizează procesele de eliminare a sudoare, și, în plus, au un miros plăcut. Acestea pot fi frecat in pielea picioarelor si axilelor, anterior dizolvate câteva picături de uleiuri esențiale în orice ulei de bază (migdale, jojoba, de măsline). De asemenea, aceste uleiuri esențiale pot fi îmbogățite cu gel de duș și săpun lichid prin adăugarea câtorva picături într-un produs cosmetic.

ulei de arbore de ceai și bergamotă au activitate antifungică și, prin urmare, poate fi utilizat pentru tratamentul și prevenirea micozelor piciorului, în cazul în care această boală este cauza mirosului.

La domiciliu, puteți pregăti și uscare praf dezodorizare picior cu uleiuri esentiale de chiparos. Pentru a face acest lucru trebuie să se amestecă 100 g de pulbere pentru copii cu 8 picaturi de ulei esential. In schimb pudra se poate folosi un amestec de pulbere de argilă, sodă și amidon. Pulberea rezultată este necesară prelucrarea piciorului și degetele de la picioare după spălare. Adu înapoi la transpirație normal, fără a afecta corpul dumneavoastră în același timp, puteți utiliza resursele naționale simple și disponibile. Dacă efectuați aceste proceduri în mod regulat, puteți uita în curând despre problema de miros urât și picioare în mod constant umed.