mecanisme de apărare psihologice - studopediya

Situația specială a creșterii activității are loc în condițiile conflictului intrapersonale și situații dificile agravarea relațiilor interpersonale. Aici își exercită efectele mecanismele psihologice corespunzătoare. Printre acestea sunt evidențiate mecanism de apărare psihologică. Acesta din urmă, în vigoare, creează un mecanism de reorganizare a personalității intrapsihice ca maloosoznavaemoe conflict de nevoi conflictuale, motivații și atitudini.Termenul „mecanisme de apărare psihologice“ a fost introdus pentru prima dată de Freud în 1894, în „neyropsihozy de protecție“ și a fost folosit în unele dintre lucrările sale de mai târziu pentru a descrie lupta dintre „I“ impotriva gandurilor dureroase sau insuportabile și afectează. 3. Lucrarea lui Freud au fost izolate în urma unor mecanisme de protecție psihologice: Suppression deplasare, regresie, proiecție introiecție, raționalizarea, compensare, formațiuni reactive, realitatea negație [60] (a se vedea figura 5.).

¨ Represiunea. Este un proces de eliminare involuntară a inacceptabile gânduri inconștiente, impulsuri sau sentimente. Când acest mecanism pentru a reduce anxietatea este insuficientă, conectați celelalte mecanisme de protecție pentru materialul refulat să fie realizate într-un mod distorsionat. Cel mai frecvent cunoscut o combinație de două mecanisme de protecție:

  • + Ofset deplasare. Această combinație contribuie la o reacție fobice. De exemplu, o teama obsesivă a mamei, ca fetita este boala bolnav gravă, este o protecție împotriva ostilității față de copil, combinarea mecanismelor de represiune și de deplasare;
  • deplasament conversie + (simbolizarea somatic). Această combinație formează baza reacțiilor isterice.

¨ Suprimarea. Mecanismul - o excepție de la conștiința semnificației evenimentului traumatic și emoțiile asociate. Suprimarea dezvoltat pentru a conține emoțiile de frică, din care manifestările sunt inacceptabile pentru o imagine de sine pozitivă, și amenință să lovească direct dependente de agresor. Este ca și cum ar ascunde de el însuși faptul de această experiență negativă. Frica este blocată de a uita stimul reale, cauza fricii, și toate obiectele de faptele și circumstanțele asociate acesteia.

¨ Regresie. Revenind la situația problemă la devreme sau mai imature (copii) forme de nevoile și comportamentul. Regresia poate fi parțială, integrală sau simbolic. Cele mai multe probleme emoționale sunt caracteristici regresive. Regresia dezvoltat pentru a reduce sentimente de indoiala de sine si frica de esec asociat cu manifestarea inițiativei, și, în consecință, vina pentru eșecul ( „I - un copil mic, și trebuie să mă ajute“). Rezolvarea problemelor prin intermediul unei cereri de asistență. În clasa „regresie“, ca parte a mecanismului de „activitate fizica“ - ceea ce sugerează o scădere a anxietății cauzate de impulsul interzis, prin permisiunea expresiei sale indirecte, precum și prin dezvoltarea unor mișcări involuntare fără vinovăție. Comportamentul Regresiv este de obicei încurajat de adulții care au nevoie de relație de simbioză emoțională.¨ Proiecția. Este un mecanism pentru a fi inclus într-o altă persoană sau un obiect de gânduri, sentimente, motive și dorește ca la un nivel conștient la individ respinge. Mecanismul dezvoltat pentru a inhiba sentimentele de respingere de sine și a altora, ca urmare a respingerii emoționale din partea lor. Proiecția este proiectat pentru a face față cu samonepriyatiya frica ca răspuns la comportamentul celorlalți răzvrătiți. Proiecția presupune atribuirea altora de diferite calități negative, ca bază rațională pentru respingerea și samopriyatiya lor în acest context ( „în cazul în care o persoană rea mă respinge, așa că sunt bine“ sau „aviz rău nu este important pentru mine“). Formele fuzzy de proiecție văzut în viața de zi cu zi. Mulți dintre noi complet necritică la dezavantajele lor și să le poată observa cu ușurință decât în ​​altele. Avem tendința de a da vina pe alții pentru propriile lor probleme. Și proiecția este rău intenționat deoarece duce la o interpretare eronată a realității. Acest mecanism este adesea activat la persoanele imature și vulnerabile.

¨ Introiecție. Această internalizare simbolică (includerea a) o persoană sau un obiect. Mecanismul de acțiune al punctul de vedere opus. Introiecție îndeplinește un rol foarte important în dezvoltarea timpurie a individului, ca valori și idealuri bazate pe ea parentale asimilate. Mecanismul este actualizat în timpul doliu, pierderea unei persoane dragi. Cu introiecție eliminate diferențele dintre obiecte de dragoste și de sine. Uneori, în loc de furie sau agresivitate față de ceilalți motivație peiorativă transformat în auto-critica, samoobestsenivanie pentru că nu a fost acuzat introiecție. Acest lucru se întâmplă de multe ori cu depresie.

¨ Raționalizării. Este un mecanism de apărare, pentru a găsi motive plauzibile pentru a justifica gândurile, sentimentele, motivațiile, comportamentele care sunt de fapt inacceptabile. Raționalizarea - cel mai comun mecanism de apărare psihologică, deoarece comportamentul nostru este determinată de mai mulți factori, iar când vom explica cel mai potrivit pentru ei înșiși motivele, apoi raționaliza. Raționalizarea ajută la menținerea respectului de sine, pentru a evita responsabilitatea și vina.

¨ Negarea realității. Acesta este mecanismul de respingere a gândurilor, sentimentelor, dorințe, nevoi, sau realitate a bolii în cazul realizării lor. Negația dezvoltă să conțină emoțiile de acceptare a altora, în cazul în care arată indiferență sau de respingere. Comportamentul cum ar fi în cazul în care nu există nici o problemă. Mecanismul Primitive de negare sunt mai tipice pentru copii (dacă vă ascundeți capul sub o pătură, atunci realitatea încetează să mai existe). Adulții folosesc adesea negarea în cazul unor situații de criză (boală incurabilă, abordarea morții, pierderea unei persoane dragi, etc.). Percepția fapt lipsit de apărare respingere semnificative alte discipline severe de testare sentiment de valori (pentru alte inițial, și apoi pentru ei înșiși, poate duce la samonepriyatiyu). Negația presupune acceptarea de substituție infantil care înconjoară o atenție din partea lor.

¨ Sublimare (substituție). Acest mecanism este direcția de emoții de la un obiect la un înlocuitor mai acceptabil. De exemplu, deplasarea sentimentelor agresive de angajator membrilor familiei sau a altor obiecte. Decalajul este prezentat la reacții fobice atunci când conflictul inconștient anxietate ascuns transferat într-un obiect extern. În cazul unui conflict cu o, mai în vârstă, sau un subiect semnificativ mai puternică a eliberării de agresiune lor, emotie, furie, devine periculos, deoarece poate duce la agresiune de retorsiune sau de respingere. Pentru a reduce furia mentionat si agresiune emotie dezvolta un mecanism de protecție specială, care permite eliberarea emoțiile ascunse și le direct la obiecte, animale sau oameni percepute ca fiind mai puțin periculoase decât cele care cauzează de fapt emoții agresive. Omul reduce tensiunea, inversând agresiunea la o unitate mai sigură sau pentru el însuși, schimbarea responsabilitatea de tip „Acum, cine este de vină“. [60]