Materiale - studopediya

Materii prime - produse primare pentru industrie. Acestea sunt prelucrate, care facilitează transportul sau ispolzvoanie lor și le conduce, în conformitate cu standardele de stat.Prin mărfuri includ lemn, diverse minereu (metale feroase și neferoase), materii prime chimice - produse de soda acide, fertilizatori, gazele (hidrogen, clor), combustibil electric - cocs, cărbune, gaze naturale, petrol, fibre textile (bumbac, in, cânepă, iută, kenaf, katonin, lână, mătase), legume și materii prime de origine animala (Blànuri materii prime, păr de porc, ulei vegetal și animal), principalele produse agricole - sfeclă de zahăr, grâu, secară, orz, ovăz, pește.

Mărfuri sunt livrate în agricultură și pescuit, silvicultură și minerit. Industria minieră este angajată în prelucrarea primară a materiilor prime (alumină - aluminiu), și, uneori, aduce la o stare de produse semifinite (fontă - canale).

Marfa sunt, de obicei, 80% sunt vândute la utilizatorul final și controlate de marile corporații industriale, și doar 20% pe piața liberă. Atunci când vând pe piața deschisă (bursa de valori), acestea sunt clasificate în conformitate cu standardele acceptate exprimate descriptively sau sub formă de specificații. Cele mai multe dintre firmele care acționează într-o piață liberă mărfuri în calitate de cumpărători sau vânzători, nu are suficient de servicii de aprovizionare și de marketing bine stabilit, efectua în mod regulat și trebuie să utilizeze serviciile brokerilor de stoc și agenți.Deci, centrele mondiale sunt hlebotorgovli - schimburi in Chicago, Vannipeg (Canada), Buenos Aires, Londra, Liverpool, Rotterdam și Anvers.

Materialele sunt împărțite în majore și minore. Materiale de bază sunt pe deplin implicate în procesul de producție, și multe dintre ele sunt pe deplin incluse în produsul finit, iar unele au un impact asupra procesului de producție cu prezența lor (catalizatori). Materialele de bază includ: lemn (lemn, propsy, balanțe, cherestea, traverse de cale ferata, traverse, din placaj), materiale de construcții (ciment, piatra sparta, var, rășini polimerice, bitum, grafit, beton, gips, nisip, argilă, azbest), cabluri , materiale, abrazive, textile (fire, fire, țesături), produse chimice (plastic și sticlă) izolante, etc.

Deoarece materialele principale sunt complet incluse în produsul finit, atunci când aceștia achiziționează pentru client este un factor foarte important este costul.

Pentru materiale, există, de asemenea, oaspeții zhestskie, care sunt necesare pentru a se conforma.