Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

Case private sunt încălzite în primul rând de o purtători de căldură apă. clădiri mari cu complexe sisteme de încălzire ramificat, este dificil de controlat, mai ales atunci când este vorba de conducte.Pentru a permite menținerea și controlul problemelor complexe de încălzire au venit pentru a colecta colectoare pentru încălzire. Cu ei, vom lua acum o privire mai atentă.

Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

colector de încălzire simplă pentru un apartament

În acest articol veți obține informații cu privire la ceea ce un sistem de încălzire colector într-o casă privată, ca un colector de încălzire funcții astfel cum efectuate prin conductele sale, instalare, etc.

1 Ce este multiplă?

Ce este un sistem de încălzire colector? După cum știți, în interiorul casei, pentru a se asigura încălzirea deplină, oamenii trebuie să se stabilească conducte, prin care vă pot transporta apoi mediul încălzit și crește temperatura în camere este pe drum.

Circuit de încălzire standard este un sistem format din conducta de alimentare cu sisteme de încălzire, întoarcere, radiatoare și alte elemente. Acest din urmă grup include diverse rapelului și pompe de circulație, unitățile de distribuție, termostate. manometre, supape, etc.

La prima vedere, un astfel de sistem este destul de simplu și de a construi nu va fi dificil, dar acest lucru se aplică numai pentru o casă mică.

În cazul în care casa are mai multe etaje și se poate transforma într-un coșmar pe fiecare etaj din mai multe camere, circuitul de încălzire fără o planificare adecvată.

Pentru a evita încălzirea aspectul colector a fost conceput astfel de situații. În centrul întreaga idee a cablajului colector este, după cum probabil ei înșiși ghicit deja, unitatea de distribuție a căldurii sau colector.

Acesta este punctul central de intrare și de ieșire a țevilor de încălzire. Pentru a reduce circuitul termic de oriunde din casă.

Manifold este un design destul de simplu, pentru a fi mai precis, este alcătuită din câteva faguri. Prima țeavă de conectare fără alimentare purtătoare excepție de căldură la a doua linie de retur sunt conducte de legătură.

Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

încălzire colector Combs

Calculele arată că un gidrokollektor instalat corect vă oferă libertate deplină de acțiune. Acest lucru este valabil atât pentru a controla starea sistemului de încălzire și întreținerea acestuia.

La orice șină punct poate fi schimbat, fluxul de căldură într-o ramură separată sau chiar întregul sistem este blocat. Și tot ce se cere de tine - au o distribuție gidrokollektor și accesul la acesta.

Gidrokollektor în sine conectat la sistemul de încălzire, și cel mai adesea este în interiorul unui dulap special. cabinet de metal în cazul în care este instalat gidrokollektor de distribuție, de obicei, situat la punctul de jos al casei aproape de boiler și pompe.

Toate grupurile de colecție Stout marca oferă 2 ani de garanție, iar intervalul este asigurat pentru 1 milion de euro. Cumpărătorul poate fi complet sigur de funcționare fiabilă și de durată lungă de viață.

Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

1.1 Proiectare si caracteristici

Dacă doriți vreodată să colecteze colector de căldură cu propriile sale mâini, sau esti pur si simplu curios cu privire la modul în care calculul se face și conducte în interiorul circuitului de încălzire în cazul în care există o gidrokollektor de distribuție, apoi asigurați-vă că pentru a comanda este necesar să se examineze componentele sale.

Din fericire, sistemul prin care distribuția se va gidrokollektor - elementar. Mulți instalatori rețineți că țevile de încălzire și colectorul de conducte de asamblare oferă începători mult mai ușor printr-o schemă clară a instalației de buclă termică.De exemplu, ia în considerare un privat casă cu două etaje gidrokollektor de distribuție.

 • dulap;
 • Doi faguri;
 • Stut pieptenele încălzitorului;
 • Tevi, prin care șina colector;
 • Macara, pompe de rapel, manometre etc.

Rețineți că asamblarea și instalarea colectorului este posibilă numai după proiectare termică maximă, nivelul presiunii de calcul se va efectua, precum și la calcularea diametrului.

Așa cum am menționat mai sus, acțiunile circuitului colector este în faguri de distribuție interacțiune, încălzirea și conducta de căldură circuit.

Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

cabluri colector EXEMPLU cu pompe de circulație

Încălzitor efectua sarcini comune - se încălzește fluidul ca acesta devine disponibil. Lichidul încălzit este alimentat la conductele care alimentează pieptene. Diametrul tubului și dimensiunile depind de numărul agentului termic. Apa mai mult pe unitatea de timp oferă încălzire independentă, cu atât mai mare necesitatea și mărimea diametrului țevii.

Prin alimentarea circuitului pieptene conectează conducta de alimentare cu căldură. Ei nu sunt de acord asupra casei. Cel mai adesea, fiecare ramură este responsabil pentru o anumită secțiune a casei cu unul sau două etaje.

De exemplu, dacă luăm în considerare structura este o casă cu două etaje, prima jumătate a conductei va fi direcționat către prima cameră etaj, iar al doilea - în a doua cameră.

conductele de apă de încălzire sunt stabilite în așa fel încât, după trecerea pe el agentul termic a revenit, dar într-un pieptene diferit, pieptene fluxul de retur așa-numitele. Se colectează un lichid de răcire și direcționează către o cameră de încălzire. Astfel, legarea este complet conducte închise la colectorul.

Sub dulap metalic gidrokollektor izolat sau dulapuri. Cabinetul acționează ca un înveliș de protecție și restricționează accesul la distribuitorul de copii și animale. Dulap, de asemenea, vă permite să ascundeți tot interiorul țevii și în caseta compactă și complet în umbră, care are un efect pozitiv asupra interiorul casei.

1.2 Pro și contra

Luați în considerare argumentele pro și contra de utilizare a colectorului de încălzire.

 • Conectarea și instalarea conductelor mai ușoară.
 • Calculul arată o creștere a eficienței transferului de căldură a sistemului de încălzire
 • Sunteți liberi să aleagă orice diametru țeavă
 • Potrivit pentru radiatoare și încălzire prin pardoseală. Mai mult decât atât, este chiar posibil să se combine conducta de sistem și de încălzire prin pardoseală, fără restricții.
 • Sub colector reprezintă o bibliotecă sau dulapuri care măruntaiele limită compacte, le ascunde de ochii indiscreti.
 • Potrivit pentru ambele cu un singur etaj sau două etaje case și clădiri cu mai multe etaje, cu suprafete mari.
 • Dacă se dorește, puteți face un colector de casă, fără nici un ajutor profesionist.
 • Ansamblul presupune instalarea de supape și instrumente pentru fiecare ramură în fagure, prin urmare, fiecare ramură poate fi activată sau dezactivată în orice moment.

Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

Nodul colector pentru încălzirea prin pardoseală

Probabil că deja ei înșiși convinși că șina colector oferă multe avantaje față de standard. Are dezavantaje? Desigur, există, la fel ca în orice alt sistem. Nici unul din soluția tehnică nu poate fi numit perfect.

 • Dulap, piepteni, iar echipamentul în sine este scump.
 • Instalarea și asamblarea durează o perioadă lungă de timp, pe măsură ce numărul de tuburi și diametrul lor crește proporțional cu pătrat cu două etaje casa.
 • Asigurați-vă de încălzire colector propriile mâini posibil, dar fără cunoștințe relevante este plină de erori grave care apar numai în faza operațională.
↑ meniu

2 Calculul colectorului

Acum îndreptăm atenția asupra modului în care instalarea, asamblarea și montarea colectorului. și un contur.

Nu contează, aveți de gând să montați casă colector sau cumpărate de la magazin. În orice caz, o astfel de acțiune poartă cu ea o mare responsabilitate.

Manifold pentru conectarea circuitului de încălzire acasă

încălzire colector Combs într-un dulap metalic

În scopul de a face lucrurile bine, este necesar să se efectueze un calcul aprofundată a tuturor componentelor de circuit. Și acest lucru este chiar înainte de instalarea va fi efectuată de construcție.

 • Zona care ar trebui să fie încălzite (antete una și două etaje case vor fi destul de diferite în mărime și capacitate);
 • Proprietățile termice ale materialelor utilizate;
 • Putere de încălzire.

Datele obținute permit calcularea nivelului de presiune în interiorul tuburilor. Apoi, trebuie să definiți diametrul de lucru al țevii de conducte de alimentare și retur, precum și diametrul faguri.

Nu uita despre rezistența hidraulică. Dacă, de exemplu, considerăm sistemul de încălzire casa cu doua etaje, lungime circuit de încălzire cu siguranță zeci, dacă nu sute de metri.

Conductele de lungime similară în sine nu va fi în măsură să circule fluid. De aceea, trebuie injectat cu ajutorul pompelor.

2.2 Normele de instalare

Reglementări, pe care instalarea de încălzire a colectorului, sunt destul de simple.

Primul lucru pe care trebuie să faceți un calcul complet al colectorului și toate componentele sale. Apoi asamblează fagurii și instalarea de circuite de încălzire. Toate interiorul ascunde colector în dulap. Dulapuri ar trebui să fie, de preferință, într-o cameră separată în apropierea încălzitorului.

Etapele finale ale tuturor elementelor sunt conectate între ele, sunt montate robinete. echipamente de măsură și elemente de blocare. grupul colector suplimentar testat în domeniu.