mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Chiar și fundația cea mai solidă în timp este afectata de umezeala, ceea ce reduce treptat sarcina pe sistemul de drenaj al casei, precum hidroizolație verticală. Pentru a evita acest lucru, betonul se face zona orb cu mâinile, ghid pas cu pas, care va fi discutat în articol.mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Zona orb Beton - un capac necesar pentru protejarea fundației

În plus față de funcția sa primară (protecție de la reacția cu umiditate), acest strat, de asemenea, vă permite să facă o zonă pietonală din jurul perimetrului casei și să dea aspectul arhitectural al clădirilor aspect finite.

Dar, înainte de a turna zona orb, trebuie să acorde o atenție la caracteristicile de proiectare și cerințele pentru proiectele de construcție de acest tip.

Design-ul zonei orb

Zona orb din beton este destul de simplu în proiectarea, pregătirea pentru care aveți nevoie de următoarele materiale:

 1. Pat (pernă). Se efectuează înainte turnarea soluției. Ca așternut folosind o varietate de materiale: nisip mare sau medie, nisip și pietriș, piatră concasată, mazăre pietriș. Pe fin fundație de nisip anrocamente nu se potrivește din cauza riscului de contracție, la fel ca în acest caz, există riscul ca substratul se va sparge. Cel mai bine este să se pregătească două straturi perna: în primul rând pentru a pune pietriș sau piatră spartă, care a fost compactat solul, iar apoi - nisip.
 2. Armare. Prezența plasă de sârmă pentru proiectarea de beton zona orb va da o putere mai mare. Celulele Dimensiune robustețe 30 x 30 tipic sau 50 x 50 cm. Diametrul ochiurilor trebuie să fie de ordinul a 6-8 mm, deși aceasta depinde de tipul de sol.
 3. Cofraje de constructie. șine de lemn situate pe perimetrul acoperirii necesare, deoarece acestea împiedică răspândirea amestecului de beton. Lățimea plăcilor de cofraj este în mod tipic 20-25 mm.
 4. Soluție de beton. Turnând zona orb este realizată folosind o compoziție specifică a amestecului de beton.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Clasele de beton, în funcție de compoziția de rezistență

Mark soluție trebuie să fie atent selectate din cauza calitatea și caracteristicile sale va depinde de rezistența și durabilitatea ansamblului. Pentru astfel de acoperiri sunt utilizate în mod tipic un amestec de M 200, clasa de rezistență care nu este mai mică de 15 (disponibil și o marcă mai mare). De asemenea, să acorde o atenție la compoziția gerului, care nu ar trebui să fie mai mică de F 50. Pentru a asigura o mai bună rezistență la extreme condiții de temperatură, se recomandă să se acorde preferință formulări cu F 100 index.

Pentru a obține un strat de înaltă calitate, este cea mai avantajoasă pentru a face amestecul de beton pe cont propriu.

Asigurați-un amestec de beton pentru casa zona orb

Pentru a aranja o zonă de beton orb în jurul casei nu este necesar să se cumpere gata-mix si comanda scump mixer de livrare de beton. Cunoscând proporțiile de ingrediente, puteți face un M de beton 200 singur, acest lucru va necesita:

 • 1 parte ciment (optim - un ciment Portland 400);
 • 3 părți nisip (mai bine decât media, dar se potrivesc și fină);
 • 4 părți agregat grosier (piatra sparta sau pietriș);
 • ½ părți apă.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

lot de beton independent pentru zona oarbă a unei case de țară

Prin urmare, pentru a obține 1 metru cub de beton pentru a fi amestecate:

 • 280 kg de ciment;
 • 1100 kg de pietriș;
 • 800 kg de nisip;
 • 190 L de apă.

De asemenea, folosind PC-ul 400, pot fi obținute, și alte mărci.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Gradul de beton care poate fi produs de la PC 400, nisip și pietriș

Utile! În primul rând ciment amestecat și apă, și numai după ce compoziția sa transformat omogenă, a fost adăugat la nisip și pietriș.

Pentru proiectarea zona orb au câștigat un puternic și betonarea a fost durabil, există anumite reguli și reglementări.

cerinţe de proiectare

Pentru turnarea betonului acasă zona orb ar trebui să fie familiarizați cu regulile și recomandările tăia cu foarfeca:

 • Lățimea zonei oarbe trebuie să fie de 20 cm mai lung decât lungimea consolei acoperișului (SNP 2.02.01-83). În cazul în care construcția este prevăzută o scurgere, performanța sa este, de asemenea, luată în considerare. Valoarea optimă este considerată a fi de 1 metru. În acest caz, puteți pune dale de cale în jurul casei.
 • Lungimea zonei orb în jurul casei, a făcut cu propriile lor mâini, ar trebui să corespundă perimetrului clădirii. Cu toate acestea, în cazul în care aveți de gând să instalați un pridvor de beton, apoi lăsat să se „pauză“.
 • Adâncimea. Nivelul de penetrare „banda“ este jumătate din adâncimea calculată de congelare la sol.
 • Grosimea betonului otmostki reglată, de asemenea, în conformitate cu croitor și aceste cerințe trebuie să fie de cel puțin 7-10 cm pentru stratul superior. Cu toate acestea, mulți o fac cu zona orb de locuri de parcare betonate pentru autoturismele private. În acest caz, operaționale sarcina crește, și grosimea zonei orb de beton poate ajunge până la 15 cm.


mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Otmostka neapărat construit pe o pantă de 2-3 grade

 • Bias. Conform snip III-10-75 pantă trebuie să fie de la 1 până la 10 cm pe metru de lățime. Cel mai adesea este de 2-3 cm pe metru - aproximativ 2-3 grade. Unghiul de înclinare trebuie să fie îndreptate spre partea opusă a fundației. Creșterea panta nu este recomandată, deoarece în acest caz, o astfel de cale ar fi dificil să meargă în timpul iernii, atunci când forme de gheață de pe suprafața.
 • Curb. Dispozitivul zona orb de origine nu include producția obligatorie a unei frontiere, astfel încât în ​​acest caz, decizia este luată de către proprietarii de bunuri imobiliare suburbane. Cu toate acestea, expertii recomanda instalarea acestor „se oprește“, în cazul în care există o bază de arbori și arbuști cu rădăcină de sistem „agresive“ (mure, zmeură, paltin, plop si altele).
 • Înălțimea soclului. Pentru acoperirea de tip rigid (beton) capac trebuie să ajungă la cel puțin 50 cm.
 • Înălțimea recomandată a zonei orb deasupra nivelului solului este de 5 cm sau mai mult.

Există, de asemenea, mai multe scheme, care pot fi ridicate dintr-o zonă oarbă de moloz ca un strat de beton monolit pentru un tip convențional de sol, cât și pentru „problema“.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Tipuri de zona orb, pe baza caracteristicilor solului

Cunoașterea cerințelor SNIP și zona special suburbane, va fi capabil să facă o zonă orb cu mâinile, folosind instrucțiuni pas cu pas de mai jos.

Noi facem te otmostku

Tehnologia dispozitiv otmostki include mai multe etape, care se pot ocupa chiar și un novice în lucrările de construcții.

pregătire

Pentru a începe să creeze un strat protector în jurul casei, se prepară:

 • târnăcopul;
 • sfoară;
 • ruleta;
 • Rammer;
 • cuie pentru marcare;
 • filmul impermeabil (geotextilelor);
 • amestec din beton;
 • panouri pentru căptușeală;
 • bomfaier;
 • nivel;
 • cuie;
 • materiale de armare, de mașini de sudură și de tăiat sârmă;
 • De obicei, o spatula, o spatula;
 • de etanșare pentru cusături (cea mai bună compoziție de poliuretan de cumpărare).

Construcția zonei orb în jurul casei începe cu pregătirea zonelor pentru construcții. În această etapă este necesară pentru a marca perimetrul viitorului „banda“, sau mai degrabă șanț pentru ea, cu ajutorul unui peg. Pe acest scor există câteva recomandări:

 • Pasul între balize este de 1,5 m.
 • Adâncimea șanțului va depinde de sol, dar indicele minim de această cantitate este de 0,15-0,2 metri. În cazul în care terenul este „opintire“, adâncimea crește până la 0,3 m.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Markup pentru zona orb de beton folosind un cuier

Cel mai simplu mod de a aplica marcaj, dacă acționezi după cum urmează:

 1. Condus în cuie la sol din metal sau lemn în colțurile casei.
 2. Set balize intermediare pe perimetrul structurii.
 3. Trageți cabluri sau frânghii, prin conectarea toate cuiere.

Utile! În această etapă, este posibil să se utilizeze un material de etanșare pentru a separa învelișul protector de bază.

După aceea, sistemul de gradient, acest șanț excavat, în care adâncimea de o parte va fi mai mare. Pentru berbec șanț rezultat suficient pentru a utiliza lemnul. În primul rând, aveți nevoie pentru a pune fasciculul vertical, ridicați și brusc împins în jos cu forța. Din cauza acestui fund compactat a șanțului.

Foarte des în recomandările pentru construirea acestui tip de acoperire nu descrie crearea de cofraje, dar incepatorii nu ar trebui să neglijeze un astfel de „ajutor“.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Așa că betonul nu sa răspândit, este necesar să se pregătească de cofraj

Capuseala au nevoie de placi pe care este mai bine pentru a marca înălțimea viitoarelor perne. La colțurile paliativ „tote“ fixați colțuri metalice (șuruburi exterioare).

Important! Dacă nu doriți să eliminați cofrajul după zona de beton orb a dispozitivului este finalizată, asigurați-vă că pentru a trata compoziția antiseptic copac, și înfășurați material pentru acoperișuri de bord.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

schema Cofraje pentru otmostki

Crearea unei pernă

Pentru a orbi suprafata de beton a fost făcută din toate „canoanele“ de construcție, asigurați-vă că aveți nevoie pentru a pregăti un nisip sau o bază de argilă pentru ea. grosimea stratului de nisip poate fi de până la 20 cm. Cel mai bine este de a pune pernă în mai multe straturi, și bine umezirea bătătorie fiecare strat ulterior. În etapa finală a suprafeței pe care doriți să se alinieze.

impermeabilizare

Dispozitiv de impermeabilizare include stivuire mai multe straturi de material pentru acoperișuri sau alte geotextil pe perna.

În același timp, să acorde o atenție la recomandările experților:

 1. Materialul ar trebui să fie un pic „înfășurat“ de pe perete pentru a obține articulația de expansiune.
 2. material pentru acoperișuri ar trebui să fie ambalate tur.
 3. Turnat în partea de sus a stratului subțire de nisip geotextil, apoi 10 cm de pietriș.
 4. Dacă intenționați să instalați un sistem de drenaj, acesta este plasat aproape de rezultat „sigiliu de apă“.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Hidroizolarea otmostki funcționează prin geotextil sau hârtie de gudron

Armarea, umplere și uscare

Deasupra nivelului de 3 cm de stratul de pietriș este necesar să se stabilească un grilaj metalic cu un pas de 0,75 m. După aceea este necesar frămîntă beton și se toarnă în porțiuni egale obținute secțiune cofraje. Atunci când această compoziție scufundat ar trebui să ajungă la nivelul marginii superioare a unei „cutie“ de lemn.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

Consolidarea zonei orb a casei cu un grilaj metalic

Utile! După turnare, străpunge suprafața unui bar de fier în mai multe locuri la stânga exces de aer.

Distribuiți compoziția poate fi mistria sau regula. , Efectuat „ciment“, pentru a crește rezistența betonului, la 2 ore după turnare. La această suprafață de capăt sunt acoperite cu un strat de PC uscat 400 3-7 mm grosime.

Utile! Compoziția nu crapă, acesta trebuie să fie umezit cu apă de 1-2 ori pe zi.

mâinile Otmostka - instrucțiuni pas cu pas umple

După turnarea și nivelarea amestecului, acesta trebuie acoperit cu polietilenă

În plus, modul de completare în zona de orb, trebuie să vă asigurați că nu este spartă în timpul uscării. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a proteja stratul de ploaie și soare, cu ajutorul filmului de polietilenă. Se crede că zona orb este complet uscat în 10-14 zile. Cu toate acestea, în conformitate cu reglementările privind uscarea ar trebui să ia cel puțin 28 de zile.

Cunoscând toate aceste recomandări și proporțiile corecte de soluții, puteți îmbunătăți casa ta, fără participarea specialiștilor.