Luați în considerare rasa de pisici fără păr

Potrivit oamenilor de știință, istoria acestor creaturi uimitoare a început în cele mai vechi timpuri. Rasa de pisici fără păr au fost cunoscute în Egiptul antic. Ei sunt venerati, i-au tratat cu blândețe și cu respect. Conform legendei antice, animalele au pierdut părul lor o persoană care să-l protejeze de intemperii.Luați în considerare rasa de pisici fără păr
Rasa de pisici fără păr numit Sphynx. Deci, în Egipt, în cele mai vechi timpuri a fost numit o creatura mitica, care avea corp de leu, capul unei femei și aripi de vultur. A fost un produs al răului, întruchiparea de forță distructivă. De ce doar numit inofensiv „mesageri divini“ pisica chel nu este cunoscută. Probabil, motivul pentru care a fost o asemănare izbitoare cu animalul într-o poziție de zi cu eroii mitici.

Se poate argumenta că nu a existat pisici fără păr la începutul secolului al XX-lea. specii rare, practic, a dispărut. În timp ce sa observat apariția în unele descendentii pisoi complet chel dar oficial revigorarea rasei a fost recunoscută în 1978.

Până în prezent, oamenii de multe ori susțin, cum se numesc aceste rasa de pisici fără păr. În cele mai vechi timpuri, ei au primit numele mândru - Sfinxul. Dar acum există trei soiuri cunoscute ale acestei rase: St. Petersburg, și Sfinxului din Canada. Astăzi, cele mai frecvente sunt Sfinxului din Canada, au devenit strămoșii altor specii.În 1975, în Canada, în pisicile cele mai obișnuite născut besshorstny pisoi, numit epidermă. Aceasta pisica a fost fondatorul toate rasele și liniile de elită cunoscute până în prezent.

Luați în considerare rasa de pisici fără păr

Mai târziu, în scopul de a menține rasa de pisici fara par, Sphynx unic, și în Europa și America de animale de rasa Sphynx si Devon Rex, și rudele lor cele mai apropiate - reprezentanții felina în aparență sunt cele mai asemănătoare.

Astăzi, cu mare regret că putem spune că cele mai multe sfincși moderne se aseamănă cu Devons chelie tip destul de mediocru. Ei au pielea subtire, este prea scurt pentru capul Sfinxului și ochii rotunzi Sphinx necaracteristice. Corpul lor este prea slab și slab. Toate acestea sugerează o degenerare clară a rasei. piele ridata, face ca aceste animale arata ca omuletii vechi, a devenit rar la adulți sfincși.

Multe sfincși moderne seamănă cu porțelan figurina decât astfel de pitice șifonate atractive, au fost înainte. Cel mai „pliat“ astăzi sunt Sfinxului din Canada, având originea din epiderma legendare, cu toate că datele sale nu sunt în mod clar în sus.

Unul dintre primele pisoii care au fost puse în vânzare - Afinogen Mit - sa mutat la domiciliul permanent în București. Acolo el și Radmila de fundal Jäger-Hof, pisica orientala, care a luat titlul de campion mondial, primul St. Petersburg sfincși.

Luați în considerare rasa de pisici fără păr