Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini

Cea mai bună opțiune pentru a efectua conducta de alimentare cu apă în casa ta - este utilizarea de conducte HDPE. Numai în acest articol, puteți găsi toate răspunsurile la întrebările referitoare la instalarea acestui tip de țeavă din plastic.Ce este țeavă HDPE și la ce folosesc?

  • HDPE - o polietilenă de înaltă densitate. Acest material este fabricat țevi care nu sunt expuse la medii acide și alcaline, dar și alte substanțe. Există două tipuri de țevi: pentru conductele de apă și gaz și fără presiune (pentru canalizare si apa de ploaie). In astfel de conducte, apa poate curge de la zero la 40 de grade peste zero.
  • Conductele din PEID sunt afectate de coroziune. Durata de viață a acestor conducte este de aproximativ 50 de ani. Calitatea apei nu este afectată și de materialul din care țeava. Ele sunt ușor de instalat și de întreținut. Ei nu se tem de fluctuațiile de presiune și impactul mediului activ.
  • Conductele din PEID nu poartă mult în greutate. Prin urmare, transportul mărfurilor este mult mai ușor decât țevile metalice.
  • Instalarea conductelor HDPE este destul de simplu. Se poate găsi orice diametru în intervalul de la 20 la 1200 de milimetri. Grosimea peretelui este de la 2 la 73 de milimetri. Pentru a decide ce să cumpere o țeavă, este necesar să se cunoască destinația viitoare.

Metode de tuburi de montare IPA

Există trei moduri de a instala aceste conducte. Acestea sunt:

  1. Cu utilizarea flanșele și montarea (sistem poate fi demontat);
  2. C, folosind un sistem de încălzire și elemente speciale (imposibil de dezasamblare a sistemului);
  3. Cu aplicarea sudură (cusături de sudură nu poate fi detașat).

Dacă diametrul țevilor montate este mai mică de 100 mm, este posibil să se utilizeze prima metodă. O astfel de metodă este adesea utilizată pentru a instala care rulează sistemul de apă sau de canalizare în casă.

Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini
Montare de conducte HDPE

Această metodă de instalare poate chiar să învețe începător. Pentru a instala conductele nevoie de flanșe, garnituri, și, desigur, face țeavă. Utilizați plastic sau alamă tip de comprimare de montare. Pentru a efectua sistemul de canalizare trebuie să utilizeze îmbinări elastice la conductele.

Este necesar să se taie bucăți necesare țevilor la un unghi de 90 de grade cu foarfece speciale. Se poate aplica marcaje care arată țeava intrând în adâncimea de montare. Pentru conducta de împerechere convenabil în fixarea lor unse cu ulei sau detergent pentru veselă. Pe piulița de montare ușor deșurubat.
Tubul este introdus în racordul, piulița se strânge. Asta e tot. Este necesar doar pentru a verifica conexiunea cu apă. Pentru a introduce un tub în loc, trebuie să facă un efort semnificativ de andocare țeavă cu garnitura de cauciuc. În caz contrar, conexiunea va fi rupt etanșeitatea. Dacă diametrul țevii nu este mare, este posibil să se strânge piulițele cu mâna. fructe cu coajă mari sunt chei strânse.

Pentru țevi compuși HDPE, un instrument special de sudare. Acest aparat electric, care se topește sub influența temperaturii din polietilenă (din care se face țeavă). Ca urmare, cele două conducte sunt îmbinate perfect suprapuse cu precizie. Această instalație este destul de simplu. Cu toate acestea, ar trebui să respecte regulile de siguranță atunci când se lucrează cu instrumentul.

Tuburi pre-curățate, murdăria este îndepărtată. Apoi, va trebui să le usuce bine. Pentru răcire și sudarea poziționer este utilizat. Marginile țevii introdus în poziționerului. Pe fiecare tub prezintă parametrii de sudură, care trebuie să fie instalate pe dispozitiv în timpul funcționării.

O astfel de metodă de instalare a țevilor este destul de convenabil în acele zone în care există puțin loc pentru a lucra. Mai ales această metodă este bună pentru sudarea țevilor de până la 160 mm.

Montarea tuburi de polipropilenă

În cazul în care țevile au o grosime a peretelui mai mare de 5 mm, este sigur de a folosi sudura cap la cap. Diametrul maxim al țevii în astfel de lucrări este de 50 de milimetri. Pentru a efectua astfel de lucrări au nevoie de o mașină specială de sudură. Este necesar să se încălzească marginea țevii, și apoi pur și simplu de andocare.

Este demn de a spune. că o astfel de metodă de îmbinări de țevi din HDPE nu sunt destul de simple. Prin urmare, este necesar să se aibă unele aptitudini. Lucrări preliminare includ tăierea tubului neted la un unghi de 90 de grade, iar articulațiile matura.

Odată ce îmbinările echilibrate la temperatura de topire a materialului, este necesar un moment pentru a le conecta împreună. Sustineti tub până la rece.

Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini
Masina speciala de sudare

Ca rezultat, putem spune că conectarea conductelor HDPE - nu este un proces foarte complicat. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă există bani, este mai bine să încredințeze activitatea profesioniștilor care cunosc executarea corectă a acestor lucrări. Dar dacă există încredere în abilitățile lor, atunci totul se va dovedi la respectarea strictă a tuturor normelor.

Astăzi, puteți ușor accesibile pentru a cumpăra toate materialele și uneltele necesare în orice magazin de hardware. În acest caz, nu ar trebui să economisi bani la achiziționarea de materiale, care va trebui să dureze mai mult de un deceniu.

Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini
Instalarea conductelor de canalizare cu propriile sale mâini: Ghid de instalare
Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini
Încălzirea conductelor din polipropilenă: Ghid de instalare
Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini
Instalarea sistemului de alimentare cu apă de țevi din polipropilenă: instrucțiuni de la profesioniști
Luați în considerare modul de a face instalarea conductelor HDPE, cu propriile lor mâini
în formă de tub mașină de îndoit cu propriile sale mâini: instrucțiuni