Luați în considerare ce fel de vopsea este mai bine pentru a picta un copac

Luați în considerare ce fel de vopsea este mai bine pentru a picta un copac

Cum să picteze un copac de pe stradă

Coloranti pentru lemn ar trebui să ridice pe speciile de lemn și de ședere a mediului. După toate suprafețele exterioare numai materialul adecvat care nu reacționează la schimbările de temperatură și umiditate ridicată.Material pictura Selecție (LMC)

Înainte de selectarea de vopsea pentru suprafetele din lemn ar trebui să ia în considerare mai jos aspectele menționate:

 • Lemn, din care a făcut suprafața de vopsire. De exemplu, pentru interior specii de arbori de foioase utilizare. structurile de sprijin sunt de obicei realizate din lemn de esență moale.
 • Condițiile în care vor fi exploatarea în continuare a structurii de lemn. Indiferent dacă, de exemplu, produsul este tratat într-un mediu umed, sau în mod continuu în contact cu solul.
 • Posibilitatea de pregătire a suprafeței pentru metodele de vopsire, pre-tratament.
 • Este posibil să fie de a re-procesare.
 • Este compatibil cu finisaje de acoperire sau acoperiri cu grund depuse anterior.

Notă: Arborele de vopsea de pe strada este foarte diferită de suprafețele interioare. Aici este necesar să se acorde prioritate colorantul, care nu are în baza sa de apă compoziție.

Tipuri de vopsele

Materiale de acoperire împărțite convențional bazat pe domeniul lor de aplicare, precum și aspectul. Materialele pentru prelucrarea produselor din lemn sunt nu numai culorile, dar, de asemenea, o varietate de impregnare, grunduri (a se vedea. Grund pentru lemn si regulile de alegerea sa), acoperiri.

 • Aplicarea doar o vopsea este dificil de a realiza o acoperire care va satisface fiabilitatea și durabilitatea lor. Numai corect selectat de impregnare, vopsea, grunduri, cum să le pună combinarea, puteți obține rezultatele dorite și.
 • Nu e de mirare cei mai mulți producători au prezentat acoperiri integrale complexe - diferite grund, amorse, emailuri, instrucțiuni care a indicat ce trebuie tratate de suprafață pentru ao pregăti pentru vopsire.

Bazat pe semne vizibile în exterior, acoperiri pot fi clasificate după cum urmează: acoperiri transparente, vopsele de dispersie, emailurilor opace.

coloranți transparente

Pentru acoperiri transparente sunt glazura protectoare, diferite de impregnare și lacurile.

 • Compoziția poate include diverse componente care definesc viitorul culoarea produsului, pun în evidență structura lemnului natural și substanțe care protejează împotriva suprafeței tratate cu UV.
 • Avantajul acestor acoperiri este permeabilitatea la vapori de apă de mare, astfel încât umezeala se evapora din produs colorat natural. Un material de acoperire transparent, devine o protecție suplimentară împotriva deteriorării UV și îmbătrânire mai lent și uzură. După unul sau doi ani de funcționare, este de dorit să re-vopsea o suprafață tratată, în care îndepărtarea stratului anterior este necesară.

Notă: Vopseaua în cutii de lemn este de multe ori vândute, dar prețul său este mult mai mare decât în ​​versiune poate. Prin urmare, cartușul nu este profitabil pentru volume mari de vopsea.

strat de dispersie

vopsele de dispersie popularitate este avânt, de astăzi, ele sunt în mare a cererii.

Luați în considerare ce fel de vopsea este mai bine pentru a picta un copac

Cum să picteze un copac în alb

Notă: Solventul din aceste cerneluri este apa, iar ca elemente de liant ies acrilați sau copolimeri ai acestora.

 • articole care protejează astfel de coloranți pot obține rezistență ridicată la apă, conservarea lor pe termen lung a culorii dobândite. În plus față de produsele vopsite posedă în mod similar permeabilitate absolută a vaporilor, rezistența la îngheț (deoarece după uscarea solventului apos se evaporă).
 • O cerință importantă pentru depozitarea de vopsele acrilice: vopsele de dispersie inacceptabile depozitate la temperaturi sub zero. Faptul că o parte din apa îngheață, provocând vopseaua de coaja sau pierderea miez de proprietăți importante.

componenta de comunicare în dispersie acoperirile de multe ori sunt următoarele:

 • Acrilatele - esteri ai acidului acrilic sau sărurile sale.
 • Alchidic - rășină cu vâscozitate mare de produse lipicioase sintetizate prin interacțiunea dintre alcooli polihidroxilici și acizi grași monocarboxilici mai mare în prezența acizilor carboxilici.
 • Latex sintetice - particule de polimer în emulsie dispersată într-o soluție apoasă.


Atenție: acrilice este utilizat pe scară largă pentru toate tipurile de muncă. Aceste vopsele pot fi ușor amestecate, colorate, a lua cu ei o gamă largă de culori - nu mai puțin de două mii de nuanțe.

Mai presus de toate, acestea sunt ușor de manevrat, acestea pot fi aplicate în mai multe straturi. Pentru aplicarea este permisă utilizarea pensula, rola sau pulverizator.

Bună vopsea acrilică este foarte durabil, durata medie de viață este de 5-9 ani, dar ieftine coloranți (mai puțin de $ 2 per kilogram) de dispersie, de obicei, nu au acest avantaj, iar utilizarea lor nu este justificată punct de vedere economic. Refinisare se face ca îmbătrânire din lemn.

smalțului opac

După apariția pe piață a principalul său concurent - vopsea acrilica, utilizarea emailurile tradiționale opace redus foarte mult. Dar cererea este încă destul de mare, din cauza buna calitate a acoperirii, precum și gradul de utilizare.

În ciuda acestor avantaje, smalț opace sunt destul de toxice, și mai mult decât atât, sunt foarte inflamabile. vopsele alchidice sunt cererea de consum, datorită prețului său scăzut.

Caracteristicile speciale ale acoperirilor alchidice includ:

proprietăți hidrofobe ridicate

Protecția împotriva apei din cauza apariția de film subțire, dar puternic care acoperă produsul prelucrat de uscare rapidă a colorantului nu pătrunde în lemn. Dar acest film nu este foarte durabil.

Acoperite cu un email alchidic produse aproape nu reacționează la modificările de umiditate. Din acest motiv, culoarea elementelor care nu trebuie să se deformează atunci când sunt expuse la umiditate, vopsea este vopsele alchidice.

Emailuri sunt aplicate numai pe suprafață bine uscat. Dacă se aplică la smalțul netratate, liber de lemn ud într-un timp scurt pe bule vzduyutsya produs, și, ulterior, vopsea strat se va decoji.

Acrilice și poliuretan lacuri și emailurilor sunt bazate pe solvent organic.

sunt semnele distinctive:

 • Elasticitate și durabilitate. Materiale rezistente la umflare, cojire și exfoliere, și se spală la poluare, impact mecanic de transfer demn. Durata de viață a produselor prelucrate este în creștere de mai mulți ani. Mai ales coloranți au aceste proprietăți pe bază de poliuretan.
 • Toxicitatea materie primă (izotsiantov). Acesta este motivul pentru care mulți oameni preferă să utilizeze emailuri și lacuri alchidice sau acrilice. La urma urmei, ei sunt, de asemenea, să păstreze perfect luminozitatea culorii, în timp ce nu sunt toxice.

Tipuri de bine-cunoscute de vopsea

Materialele de acoperire în funcție de substanțele de compoziție sunt complexe și sunt un amestec de mai multe stem-componente: liant (formatoare de peliculă-), un material de umplutură, colorant cromogen, un solvent.

În plus față de componentele de mai sus, în compoziția și includ:

 • Realizat pe baza de nitrați colodiu (celuloză).
 • Domeniul de utilizare: nitrovarnishes stau la baza frecvent fabricație Nitroemalii.
 • Proprietăți de acoperire: combustibilitate ridicată, rezistență scăzută de apă, este trecut lumina ultravioleta.
 • Realizat pe nitrovarnishes bază.
 • Zona de aplicare: nitroemali de multe ori vin la îndemână pentru a acoperi mobilierul din lemn, prelucrarea cele mai mici elemente.
 • Au ridicat combustibilitate
Soluțiile de poliacrilați sau derivații acestora în solvenți organici sau în apă.
 • Domeniu de utilizare: pentru toate tipurile de muncă.
 • Caracteristici: podea, tratate cu vopsea acrilică, va avea o rezistență ridicată la umiditate, rezistență la uzură.

Acestea se bazează pe rășini alchidice, solvenți, uscătoare. Adesea, o parte din lacuri alchidice include impurități suplimentare incluse pentru a forma un film.

Realizat pe baza de lacuri alchidice, caracterizate prin flexibilitate, rezistență ridicată la uzură, abundența de culori și luminozitate în palitre.Alkidnye smalț sunt produse versatile, bine protejate, creșterea duratei de viață a acestora.

Principalele componente ale cerneluri pe bază de ulei sunt liantul (ulei de in) și un pigment de culoare.
 • Compoziția lor include adesea uscătoare și agenți activi de suprafață.
 • La aplicarea vopselei pe un produs similar este format dintr-un film cu uscare rapidă care dă umiditatea suplimentară a produsului.
 • Puteți achiziționa orice aluat sau gata de utilizare. In primul caz vopsea de ulei este similar cu paste și în al doilea - sub forma unui ulei.
 • Dar, în ciuda tuturor avantajelor, vopsele de ulei pierd fosta sa popularitate, devin mai puțin competitive. De exemplu, producătorii de import, vopsele de ulei aproape nu produc.
Compoziția de cerneală adezivă include polimeri organici, pe bază de apă.
 • Caracteristici: expunere intermitentă furnizează vopsele de apă la o acoperire apoasă, având astfel proprietăți decorative.
 • Zona de aplicare: se încadrează aproape perfect pe orice suprafață, datorită compoziției sale se usuca rapid.

Pe bază de apă (dispersie apoasă sau latex) vopsele

Emulsia, care cuprinde apă și pigment. De multe ori, în plus față de cele două componente de bază în compoziție includ acrili, alchidice, acetați de vinil și alte soedineniya.Osobennost astfel vopsele este absența completă a mirosului ascuțit, și de multe ori nu le au deloc.

vopsele poliuretanice

Acesta este un grup mare de polimeri. Principalele componente sunt polioli și întăritori.
 • Caracteristici: produs este tratat cu vopsea poliuretanică, este absolut netoxic, cu permeabilitate scăzută a vaporilor de apă.
 • Domeniul de utilizare: emailurilor poliuretanice sunt utilizate pe scară largă în realizarea acoperirilor anticorozive cu o perioadă lungă de funcționare. Acoperirea pardoselilor din lemn tratate, care sunt obținute ca urmare, mobilier de acoperire extrem de lucioasă și elementele decorative.

vopsele de poliester

rășini poliesterice obținute dintr-o structură liniară.
 • Aplicat ambele cu un pulverizator sau folosind o varietate de pensule și role. Atașați la luciul suprafeței tratate și rezistența la apă.
 • Zona de aplicare: utilă în lucrările de restaurare și în timpul decorarea produselor din lemn.

Lucrările la pictura puteți face cu propriile mâini și de a te ghida în această chestiune. Dacă aveți o suprafață mare, atunci este necesar să se aplice spray. Puteți aplica apoi un strat uniform și rapid.

A absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității de Stat Penza de Arhitectură și Construcții. De-a lungul ultimilor zece ani, este lider experți din cea mai mare companie de construcții din orașul Penza, implicat în construcția de clădiri rezidențiale cu mai multe etaje. Experiența profesională totală - 18 ani. Sfătuiește privind proiectarea, alegerea materialelor pentru amenajari interioare si exterioare, tehnologia de vopsire si decorare.