Lithops, cum să aibă grijă de la domiciliu

Lithops, cum să aibă grijă de la domiciliu

Lithops - una dintre cele mai uimitoare reprezentanți ai genului de plante suculente, aparținând familiei Aizoaceae, planta este numit, de asemenea, „pietre vii“. Aflați mai îndeaproape ceea ce constituie o astfel de Lithops neobișnuit, de îngrijire la domiciliu nu necesită o atenție pentru ei și va fi un novice forță florar. În ciuda aspectul său exotice, aceasta planta suculenta este foarte modest, tolereaza seceta, schimbările de temperatură și de alți factori adverse.Planta a fost descoperit pentru prima dată în Africa de Sud. De asemenea, este găsit în regiunea Africii de Vest și la latitudini sudice ale Americii. Suculenta creste in deserturi uscate, pe soluri pietroase și pietre în munți.

Lithops nu are tulpini și constă dintr-o pereche de frunze netede, cărnoase, fuzionate la baza. Culoare frunze foarte diverse și neobișnuite. Există roșu, maro, violet, maro, albastru, galben și chiar Lithops roz. Acesta este reprezentativ pentru tipul de suculentele pitice și înălțime nu depășește 3-4 cm.

„Piatra vie“ înflorește în fiecare an. Florile sale sunt similare cu musetel, de multe ori să depășească diametrul de evacuare însuși.

Nu multe specii domesticite în planta de origine poate trăi 15-18 ani.

Cum să aibă grijă de Lithops la domiciliu

Alegerea locației, iluminat

Aceste flori neobișnuite provin dintr-o țările foarte calde și însorite. Lithops doar nevoie pentru a obține o mulțime de lumină, soarele. Cel mai bun loc pentru ei este fereastra de sud. Planta este rezistent la razele soarelui, asa ca nu au nevoie pentru a crea orice umbrire pentru el.

În timpul iernii, atunci când suculentele prelungit nebulozitate poate necesita iluminare artificială intensivă suplimentară.

temperatură

Micile creaturi din lumea florei poate rezista căldurii chiar și în 50 ° C. Desigur, în astfel de condiții planta are un timp de greu, dar poate supraviețui cheltuielile de umiditate din frunze cărnoase.

acasă temperatură confortabilă pentru Lithops va varia de la + 20 ° C până la + 30 ° C

Este de dorit ca aerul din încăpere era mereu proaspătă, nu stagnante.

În timpul iernii, planta poate trimite un hibernare prin scăderea temperaturii pentru ea la + 12-15 ° C Acest lucru îi va permite să se odihnească și să adune putere pentru primăvară. Dar a permis să păstreze oala cald toată iarna, nimic nu teribil va nu doar Lithops va probabil nu floare.

„Piatra vie“ tolereaza aerul uscat. umiditate prea mare (peste 70%), pentru că este periculos - baza lăstarilor poate începe să putrezească.

Ea nu are nevoie să pulveriza, chiar și în cele mai fierbinți zile. Nu este necesar să păstrați-l aproape de plante iubitoare de umiditate.Acest suculentă adăpate foarte rar. Intre irigațiilor grund trebuie să se usuce la 90%.

Flower Nedolya supraviețui cu ușurință, dar este periculos pentru depășire. solurile irigate nu sunt pe tot parcursul anului. Vara udate regulat (aproximativ 1 timp de 10 zile). Prin toamna reduc la udare de două ori, iar iarna este oprit complet.

Apa la reflux ar trebui să fie cald și moale, preferabil purificată.

Lithops, cum să aibă grijă de la domiciliu
Cum să aibă grijă de Lithops la domiciliu

florari profesionale recomanda să se hrănească Lithops, dar în cantități mici. El se va apropia de compoziții minerale complexe de suculente, cactusi si orhidee.

Fertilizarea începe în primăvară, în timpul sezonului de creștere activă. Fertilizatori sunt aplicate cu o frecvență de 1 la fiecare 20 de zile, iar în toamna complet oprit.

Transplantare, selectarea solului

Lăstarii sunt transplantate în fiecare an. Deși floare aparent foarte mici, rădăcinile să crească pe scară largă. De fiecare dată când este necesar pentru a crește mărimea potului, rădăcinile nebyli constrânsă. plante mature pot fi transplantate mai puțin frecvent - o dată la fiecare 2-3 ani.

Pământ selectat cactus tipic sau suculente.

Cu auto-pregătire a solului trebuie amestecate în părți egale de sol frunze, iarbă, adăugat la compoziția de 1 parte nisip grosier râu și 1/2 din lut.

In partea de jos a vasului trebuie să stabilească întotdeauna un drenaj și suprafața solului pentru a turna un pietriș fin sau argilă expandată puțin. Acest lucru va preveni degradarea lăstari și rădăcini.

reproducere

De îngrijire la domiciliu pentru Lithops presupune reproducerea sa.

Cel mai simplu mod de a propaga suculentele - pentru a separa copilul a scăpat de la planta mamă. Ei nici măcar nu trebuie să reziste la substratul nutritiv temporar, și poate fi pus imediat la un teren permanent. Separated șutează să prindă rădăcini foarte bine și rapid.

Este posibil să se propage o „piatră vie“ și semințe.

  • primăvara lor timpurie semănat într-un amestec de nisip si turba, la o adâncime de 1 cm.
  • Capacitatea este acoperită cu folie sau sticlă și a pus într-un loc cald.
  • Se irigă solul cand se usuca pana la 80%. Udarea trebuie făcută cu un atomizor, astfel încât să nu se erodeze stratul superior al pământului și nu expun semințele.

Când lăstari apar pe suprafața, recipientul este deschis și pus într-un loc bine luminat, păstrând regimul de temperatură stabilă. După o lună și jumătate rostochku se poate arunca cu capul în ghivece individuale.

Boli, dăunători

Lithops șutează prea mici, și paraziți nu le ataca. Dar, în sol ar putea fi luat mealybug, care se hrănește cu rădăcinile suc.

Se poate observa de alb urme de fire pe care el lasă, să iasă periodic. Pentru a distruge dăunătorii poate fi utilizarea unui pesticid special. Orice floare-magazin oferă o otravă pentru dăunători cele mai comune.

Suculente sunt bolnav de prea multe ori. plantă Overflow poate ridica putregai negru, care se multiplica rapid într-un mediu umed. Dacă udat flori de prea multe ori, el va muri.

Caracteristici ale Lithops în creștere

Aceasta planta are o caracteristică, pe care toată lumea ar trebui să știe cine a decis să-l. Aproape în fiecare an, Lithops își schimbă pielea. Acest lucru se produce în principal, după înflorire, dar uneori până la el. Floare poate începe brusc să se estompeze, stratul superior există fisuri mici. Ea nu are nevoie să-ți fie frică, el nu este bolnav, și actualizat.

Văzând aceste semne, opriți udarea până când pielea vechi nu se desprinde complet oprit. În urma descărcării ei, varză proaspete capătă o culoare strălucitoare și să trăiască astfel încât până la următorul sezon de creștere.

Aceasta este neobișnuit Lithops, grija in casa pentru care am considerat, pot trăi pe pervazul ferestrei dumneavoastră. Aceasta floare nu-i place să crească singur, este mai bine pentru a planta într-o oală de mai multe lăstari sau de a crea o compoziție de specii diferite.