limba paroasa negru - cauze, simptome, diagnostic și tratament

limba paroasa negru - cauze, simptome, diagnostic și tratament

limba paroasa negru - dobândită afecțiune benignă caracterizată prin apariția pe suprafața dorsală a limbii și hipertrofiată papilelor filiforme alungite. Pacienții se plâng de uscăciune și de a schimba aspectul limbii. Cu hiperplazie semnificativă a papilelor filiform există un sentiment de un corp străin în gât. În cazul activării drojdiei apare mucoasei de ardere. Diagnosticul de limba negru păros se reduce la plângerile colectarea, compilarea istoricul medical, examenul clinic. Tratamentul limba negru păros este îndreptată spre starea de corecție igienică a cavității bucale. keratolitice aplicate local, azot lichid.limba negru păros

limba paroasa negru - cauze, simptome, diagnostic și tratament

Negru limba paroasa - tulburări de vorbire caracterizate prin hiperkeratoza papilelor filiforme și se colorează într-un maro închis sau negru. limba negru păros apare in copilarie si la varsta adulta, dar pacientii mai in varsta boala este diagnosticata mai des. Adesea, limba vilozități identifica adolescenți, după administrarea de agenți antibacterieni. Principalele grupuri de pacienti sunt fumatori grele care fac abuz de alcool. In cele mai multe cazuri, limba negru păros este intensificarea observată a florei fungice. Eliminarea papile supradezvoltat sau cryoablation efectuate prin utilizarea aplicațiilor agenți keratolitice.

Cauzele limbii negru păros

Etiologia limbii negru păros nu este pe deplin explorat. rol important în dezvoltarea bolii este dat infecțioase, trofice și factorii fizico-chimici. limba negru păros poate să apară după o infecție virală sau bacteriană. În acest caz, pacienții redus de apărare al organismului, care promovează activarea microflorei patogene. microorganisme bacteriene se acumulează pe limba cu celulele epiteliale keratinizing devin stimul stationar. Ca rezultat al acestui proces este blocat de keratinizare dezvoltă modificări hiperplazice. De asemenea, stomatologi cred că cauzele limbii negre paroasa pot fi boli ale organelor sistemului digestiv. Deplasarea echilibrului acido-bazic la pacienții cu colită și enterocolită creează condițiile necesare pentru dezvoltarea germenilor patogeni.Deficienta de riboflavina duce la perturbarea proceselor metabolice, favorizează apariția modificărilor trofice în stratul superficial al epiteliului. Factorii care au contribuit la dezvoltarea limbii negru păros sunt fumat. consumul excesiv de cafea sau ceai negru puternic, igienă insuficientă, nevralgie de trigemen. marasmus, administrarea de penicilină și tetracicline, alcoolism. Histologic, atunci când limba negru păros retras de pe-chennyh filiform papile văzut cornos dens, care include eleidin. De la excitat zecimal stud simetrie depărteze proiecții, care seamănă cu pene de pasăre. procesul de keratinizare este blocat. Pătarea se produce papile alimentară, precum și în pigmenți de efect bacteriile cromogene-GRI CWA.

Simptome si Diagnostic de limba negru păros

Când negru păros limbii bolnave papilelor filiform sunt situate în zona treimea mijlocie și posterioară a suprafeței dorsale a limbii. În acest caz, zona afectată este circulară, ovală sau un triunghi. Lungimea papile hyperplastic atinge 2-3 cm, diametru - 2 mm. La baza de muguri mai mari și mai dese la palpare, vopsite în culoarea maro. Mai aproape de partea de sus a papilelor-fir ca devin mai subtiri, devin o culoare neagră bogat. Direcția de creștere a papilelor la limba păros negru - din față spre spate. Suprafața frontală și laterală a limbii intacte. ganglionii limfatici regionali nu sunt palpabile. Starea generală a pacienților cu o limbă negru păros nu este rupt.

Diagnosticul pe bază de limba paroasa negru pe baza plângerilor, istoricul medical, examenul clinic. In timpul examenului fizic, medicul dentist detecteaza limba terenului sa schimbat pigmentat papile filiforme hiperplastice. La mugurii de jos sunt vopsite mai puțin intens decât la periferie. În timpul mesei de călcat pe suprafața dorsală a rădăcinii la vârful papilelor limbii sunt ridicate. Pacienții cu o limba paroasa condiție negru igienică a gurii este slabă, după cum reiese din valorile indicilor de igienă Fedorov-Volodkina, verde Vermillion mai mult de 3 puncte. Atunci când examinarea intraorala dezvăluie plăcii dentare, mai multe defecte carioase.

Când frotiu luate din locul leziunii, împreună cu microflora normală a cavității bucale și adesea miceliu dezvăluie înmugurire celule de drojdie. Diferentiaza limba paroasa negru, cu modificări de culoare, atunci când limba fals negru și boala Addison, precum forma leucoplachia. Un pacient cu o limba negru păros examineaza dentist general. Pentru a exclude patologia concomitentă de fond arată sfaturi gastroenterolog. terapeut.

Tratamentul limbii negru păros

În identificarea negru măsurile de igienă ale limbii păroasă necesare pentru a reduce nivelul de contaminare bacteriană a cavității bucale. Cu același scop, de curățare profesională, la o limba negru păros. Pentru tăvi orale utilizate în soluții antiseptice pe bază de clorhexidină stomatologie bigluconate peroxid de hidrogen. Pentru a elimina celulele moarte și filiformă papile aplicații rezorcină atribuite modificate hiperplazice, alcool salicilice - substanțe cu efect keratolitic.

De asemenea, îndepărtarea papile supradezvoltat poate fi Criodistrucția atunci când sunt supuse unei nidus patologic de azot lichid. Pentru a trata lingvistice comune villos prezentat antihistaminice, complexe cu multivitamine. În atributele de identificare candidoza în continuare administrate medicamente antimicotice. Prognosticul pentru o limbă păros negru favorabil. Îndepărtarea factorilor cauzali, tratamentul complex al bolii reface suprafata limbii.

limba paroasa negru - tratament la Moscova