lichidului liber în cavitatea abdominală pe ultrasunete care provoacă congestionarea

Examinarea cu ultrasunete - una dintre metodele cele mai sigure, noninvazive, și în același timp de încredere pentru determinarea lichidului liber în cavitatea abdominală.Cauzele retentiei de lichide

În ciuda faptului că, în peritoneu este întotdeauna o anumită cantitate de lichid este secretat, în mod normal, ar trebui să nu fie diagnosticat cu ultrasunete. Acest lucru se datorează faptului că lichidul descărcat absorbit imediat, ceea ce asigură o glisare liberă a cavității abdominale în raport unul cu altul. Astfel, menținerea echilibrului dintre procesele de secreție și de absorbție.

lichidului liber în cavitatea abdominală pe ultrasunete care provoacă congestionarea
lichidului liber în abdomen poate fi detectată în diagnosticul cu ultrasunete a abdomenului si pelvianaOdată cu dezvoltarea procesului patologic în cavitatea abdominală, acest echilibru poate fi perturbat, și, prin urmare, au format efuziunilor - ascita (sau, mai simplu, hidrocefalie). ascită cauza Tipic - presiunea tot mai mare în vena portă, in curs de dezvoltare ca urmare a unor boli cronice, cum ar fi patologia hepatica cu hipertensiune portală (ciroză, cancer), insuficiență cardiovasculară, peritonita, etc.

De asemenea, acumularea de lichid liber poate fi asociată cu dezvoltarea proceselor patologice abdomen. și, în special, a intestinului ca apendicita, obstrucția intestinală, boli maligne este localizată în tractul gastrointestinal. Este de multe ori din cauza infecției, fluidul poate dobândi natura purulentă.

În plus, lichid liber poate să apară datorită închis (bont) traumatism abdominal. Apoi, cavitatea abdominală sau sângele pătrunde conținutul organelor tubulare ale cavității abdominale (vezica biliară, stomac, intestine).

Diagnostic cu ultrasunete nu poate detecta numai prezența de lichid în zona abdominală, dar strategia corectă de tratament. În funcție de natura procesului patologic, terapia conservatoare pot fi utilizate, înțepare sau intervenție chirurgicală.

Indicații pentru efectuarea de diagnosticare

Cu ultrasunete pentru lichid liber are loc în boli cum ar fi: