Lichidul sinovial în articulația genunchiului de tratament, simptomele și cauzele

Articulația genunchiului este cu siguranță una dintre cele mai dificile articulațiilor aranjate ale corpului. În fiecare zi, în genunchi trebuie să se încarce enorm, dar persoana nu se simte că, în cazul în care articulațiilor sănătoase. Dacă prezentați orice boală sau vătămare apare, funcția comună este afectată. Persoana prezintă dureri sau alte disconfort atunci când se deplasează, ceea ce duce la o scădere a calității vieții, iar în unele cazuri - chiar la invaliditate.Una dintre cele mai frecvente simptome care se observă în multe boli și leziuni ale genunchiului este umflarea articulațiilor și creșterea volumului, prin urmare, tind să se acumuleze lichid în articulația genunchiului. De ce se întâmplă, ce să facă în acest caz și dacă fenomenul va fi discutat în acest articol sunt periculoase.

lichidul sinovial și funcția sa

Articulația genunchiului, cu toate componentele sale anatomice componentele închise într-o capsulă comună conjunctiv dens. Suprafața interioară a capsulei numită sinoviala (sinovita). Acesta constă dintr-un singur strat de celule epiteliale care produc lichidul sinovial.

Pentru această funcționare normală a articulațiilor lichid este foarte important, în ciuda faptului că valoarea sa foarte slaba (2-3 ml). Este o masă elastică groasă limpede sau ușor gălbuie, care umple cavitatea articulara și îndeplinește rolul lubrifierii intraarticulare. Previne abraziunea suprafețelor articulare ale oaselor și uzura prematură și distrugerea cartilajului hialin oferă mobilitate are capacitatea de amortizare (amortizează șocurile externe, protejând componentele comune de deteriorare).

Lichidul sinovial în articulația genunchiului de tratament, simptomele și cauzele

cantitatea de lichid în genunchi în domeniul sănătății și dezvoltării sinovită

De asemenea, lichidul sinovial hrănește cartilajului articular, deoarece nu are vasele de sange sale și primește toate materialele necesare prin difuzie din lichidul sinovial.

Periculoase pentru sănătate ca lipsa acestui lichid, și supraabundența acesteia. Și, de fapt, și într-un alt caz, a încălcat funcția comună și suferă activitatea fizică a omului.

Motivele pentru acumularea de lichid în articulația genunchiului

Este important să se înțeleagă că acumularea de lichid în articulația genunchiului nu este o singura boala, ci un simptom al unui mare număr de stări patologice, cum ar fi leziuni și boli (acute sau cronice).

În funcție de compoziția sinovitei lichid poate fi variată:

În funcție de durata bolii a fost izolată acută și cronică. Având în vedere motivele pentru care fluid colectează de la articulația genunchiului, sinovită pot fi:

  • posttraumatic (după traumatisme),
  • alergice,
  • contagios
  • Aseptică (non-infecțioase).

Ar trebui să știi că lichidul poate fi colectat, nu numai în cavitatea articulară a articulației genunchiului. Această îmbinare are mai multe structuri suplimentare cavitatii sinoviale (bursae). Ele protejează conexiunea, efectuați funcțiile de amortizare. Lichidul poate acumula în cavitățile separat aceste capsule articulare. În această situație, vorbim despre bursita.Lichidul sinovial în articulația genunchiului de tratament, simptomele și cauzele

Green a desemnat Bursa articulației genunchiului, fiecare dintre care poate deveni inflamat și va servi ca un rezervor pentru acumularea de lichid

Lista bolilor care de multe ori duce la acumularea de lichid în articulația genunchiului:

În cazul în care, după o examinare atentă a cauzei sinovită nu este detectat, atunci se vorbește despre varianta idiopatica a bolii.

De regulă, aceasta suferă de un genunchi. Sinovita pot aparea acut si pot progresa peste câteva zile, săptămâni sau chiar luni.

Lichidul sinovial în articulația genunchiului de tratament, simptomele și cauzele

Acută sinovită post-traumatică a articulației genunchiului

Semne care indică o creștere a producției de lichid sinovial și acumularea acestuia în cavitatea comună:

  • durerea (durerea poate perturba singur, dar pot apărea când sunt active sau mișcări pasive);
  • schimba configurația normală a comun: ea edem, o creștere a volumului, repere anatomice circuite netezime de dispariție, cum ar fi gropi, proeminențe osoase;
  • pielea peste articulația poate fi neschimbată, dar în cazul în care o mulțime de lichid în comun, devine întinsă, strălucitoare, iar în caz de inflamație purulentă devine tentă cianotice sau roșu, creșterea temperaturii locale a pielii;
  • suferind functiei articulare: pacientul este incapabil să pună în aplicare pe deplin mișcarea dorită din cauza durerii și umflarea.

Dacă există o formă de sinovită cronică și nu au fost luate măsuri pentru a trata aceasta, începe să se deformeze în comun. Acest lucru duce la deteriorarea permanentă a funcției motorii și de invaliditate.

terapii

Tactica și alegerea tratamentului cu acumulare de lichid în articulația genunchiului depinde de motivul care a cauzat încălcarea, iar rata de creștere a simptomelor. Sinovita pot fi tratate conservator și chirurgical.

metode conservatoare

Terapia conservatoare este nu numai pentru ameliorarea simptomelor, adică, lichidul acumulat, dar, de asemenea, pentru a elimina cauzele pe care le provocat.

Aproape toti pacientii prescrise medicamente din grupul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Ele elimina sindromul durerii poate reduce activitatea procesului inflamator, ceea ce duce la stabilizare și apoi la regresia simptomelor clinice. În cazul procesului cronic poate fi atribuit agenți antiinflamatori glucocorticosteroid pentru administrare direct în cavitatea articulara a pacientului.

Dacă sinovită este natura contagioasă, antibacterieni neapărat numit. În cazul în care simptomele sunt cauzate de un proces alergic, programul de tratament includ antihistaminice. In cazul bolilor autoimune (artrita reumatoida si asa mai departe.) Citostaticelor, corticosteroizi și alte medicamente antiinflamatoare de bază folosit.

Atunci când posibilitatea de a elimina semnele de inflamație activă, recurge la reabilitare și perioada de recuperare. Terapia Prescrierea exercitii fizice, fizioterapie soi.

Lichidul sinovial în articulația genunchiului de tratament, simptomele și cauzele

comun Artrotsentez genunchiului

metode chirurgicale

Din păcate, terapia conservatoare nu aduce întotdeauna efectul dorit. În cazul în care o cantitate semnificativă de lichid, nu există nici un efect al medicamentelor utilizate, este utilizat pentru tratamentul chirurgical. În acest scop, procedura se efectuează 2:

  1. Artrotsentez - puncția comun cu un ac și o seringă fluid de pompare. Imediat după eliminarea exudatului în cavitatea articulara administrate antiseptice, antibiotice, antiinflamatoare, că lichidul nu se va acumula din nou.
  2. Artroscopia - o operațiune care se realizează cu ajutorul unor instrumente endoscopice speciale. Aceasta face posibilă nu numai pentru a pompa lichid, dar, de asemenea, pentru a inspecta comun, pentru a găsi cauza simptomelor patologice.

Pentru a rezuma, trebuie spus că tratarea cu succes a efuziune în articulația genunchiului pentru a găsi cauza. Numai terapia combinată poate preveni re-sinovită și consecințele acesteia. Prin urmare, detectarea unor astfel de probleme la un obligatoriu să treacă un examen cuprinzător.