Lichidul în pelvis la ultrasunete tratament și provoacă stagnare

Cea mai bună formă de tratament - este prevenirea în timp util. În scopul de a detecta în timp util începutul bolii, medicii recomandă ca femeile să fie sigur de a o dată la fiecare șase luni sau un an să se întâmple pe examinarea de către un ginecolog și de a face ecografie pelvina. Aceasta cercetare simplu va ajuta la detectarea în timp util posibile disfuncționalități ale organismului.Ceea ce înseamnă lichid în pelvis

Acumularea de fluide biologice (sânge, exudate) în cavitatea corpului este numită efuziune. Un astfel de stat în sine nu este o boală independentă. Acest lucru este adesea un simptom al bolii, efuziunea nu se manifestă. Doar câteva femei care au lichidul a fost găsit în pelvis prin ultrasunete, sa plâns de dureri severe sau disconfort la nivelul abdomenului sau în evacuarea necaracteristic din vagin.

Nu-ți fie mereu teamă de a auzi de la expertul care efectuează examinarea cu ultrasunete, prezența exudat. Uneori, o cantitate mică de lichid liber în pelvis vizualizate, nu încălcări, și nu indică o variantă a normei. De exemplu, atunci când un ciclu menstrual stabil ca urmare a ovulației la tehnician cu ultrasunete poate examina imediat uterul pentru o cantitate mică de conținutul foliculul rupt. Timp de câteva zile, acest fenomen are loc în mod independent.

Lichidul în pelvis la ultrasunete tratament și provoacă stagnare

Cu toate acestea, majoritatea cazurilor detectate în timpul fluidului cu ultrasunete în punctele pelvis direct la faptul că o femeie trebuie să acorde o atenție aproape de sănătatea lor. Cu acest rezultat, pacientul a fost trimis pentru evaluare ulterioara medicale pentru a alege terapia adecvată pentru tratament, deoarece lichidul din pelvis pot indica diverse boli și condiții:

 • sarcina ectopica;
 • endometrioza;
 • ruptura unui chist ovarian;
 • salpingita purulentă;
 • sângerare intraperitoneal;
 • leziuni hepatice;
 • procese neoplazice.

În spațiu pozadimatochnom

În cazul în care, în timpul ultrasunetele detecteaza medicul de lichid in spatele uterului, și nu este rezultatul ovulatiei (nu sunt rezolvate în 2-3 zile), el are toate motivele să creadă că pacientul are o boală gravă, și chiar a statului, pune viața în pericol. Aceste simptome pot fi cauzate de inflamație în:

 • ovare;
 • trompa uterina;
 • uter;
 • vezicii urinare.

Lichidul în pelvis la ultrasunete tratament și provoacă stagnare

Una dintre cele mai pune viața în pericol starea în care fluidul este în mod clar vizibil în spațiu pozadimatochnom și care necesită o intervenție chirurgicală imediată este o sarcina extrauterina. Efuziune apare astfel, din cauza ruperii trompa uterina, unde este implantat ovulul fertilizat. În consecință, în spațiul abdominal și pătrunde sângele merge acolo.Pentru lista principalelor boli ale organelor interne, care este, de asemenea, prestate de fluid în pelvis în SUA includ:

 • endometrita;
 • endometrioza;
 • anexita;
 • chist ovarian;
 • salpingita purulentă acută;
 • hemoragie internă care rezultă din cauza prejudiciului;
 • ascita - acumularea de lichid datorită hepatice patologii progresia bolilor maligne, și altele.

Lichidul în pelvis la ultrasunete tratament și provoacă stagnare

Lichidul din uter în vârstă

Dacă analizăm datele de femei din SUA cu vârsta post-menopauză, când specialiștii descifrare de multe ori diagnosticarea serozometra. El sugerează că sondajul are un lichid în cavitatea uterină. Această condiție se datorează faptului că în interiorul corpului dezvolta procese inflamatorii de diferite origini: infecție, endometrioza, polipi, complicatii de boli cronice ale sistemului genitourinar, etc. Serozometru poate fi suspectata daca o femeie se simte crampe la nivelul abdomenului inferior sau durere în timpul actului sexual.

De multe ori, în cazul în care, la momentul diagnosticului de experți observă lichid în uter, este redat în trompele uterine. Această anomalie sugerează că această parte a întreruperii sistemului de reproducere a circulației normale a sângelui și a limfei. Odată cu dezvoltarea în continuare a acestor modificări conduc la formarea cariilor închise în conductele, care se întind și atenuează pereții. În continuare apar vârfuri, care, în cazul în care nu sa oprit la timp, acest proces sa răspândit rapid în toate organele sistemului urogenital.

Lichidul în pelvis la ultrasunete tratament și provoacă stagnare

In ovar la femei

Educația cu un conținut lichid, care pot apărea în aceste organe se numește chist. Cele mai frecvente cauze ale acestei patologii a corpului feminin este funcționarea necorespunzătoare a glandelor sexuale, dezechilibrul hormonal, lipsa de prevenire a sănătății - hipotermie, întârzierea tratamentului proceselor inflamatorii cronice, etc.

Chist în interiorul căreia lichidul este inclus în ovar în timpul primelor etape ale dezvoltării nu a manifestat nici un simptom. Doar cu timpul o femeie poate observa in disconfortul lor in timpul actului sexual, modificări menstruației la natura, probleme cu urinarea, și chiar crește dimensiunea stomacului, indicând faptul că germinarea educației. O astfel de manifestare la distanță a simptomelor subliniază încă o dată importanța examen ginecologic regulat, deoarece la șansele chisturi de rupere a complicatiilor.

Motivele pentru acumularea de lichid în pelvis

Factori, datorită care există efuziune în pelvis, mai multe. De fapt, ei au o serie de boli și leziuni suferite de pacient. Astfel, în sângerare endometrioza și sânge umple cavitatea din spatele uterului zonelor endometriale, care se încadrează în afara corpului. In salpingita acute purulente în recto uterin exudatului pouch colectate și puroi. De asemenea, este important să se știe că, în vasele din regiunea pelviană în încălcarea de sânge venos este colectat fără revărsarea de sânge în cavitatea abdominală.

Lichidul în pelvis la ultrasunete tratament și provoacă stagnare

simptome de stagnare

Consecințele unor astfel de boli sunt foarte grave: încălcări ale organelor, care au primit mai puțin oxigen și substanțe nutritive, și mai mult - infertilitate si tulburari mentale. Ar trebui să consulte imediat un medic ginecolog și phlebologist, în cazul în care există astfel de semne de congestie venoasă în zona pelviană:

 • apariția de furnicături, senzație de presiune la nivelul abdomenului, care, eventual, înlocuit cu durere acută episodic;
 • amorțeală;
 • disconfort în partea din spate de jos și părțile laterale.

Tratarea lichidului liber în pelvis

Cum este tratamentul acestei afecțiuni? Atunci când fluidul pelvină detectat de ultrasunete și a constatat că acest lucru nu este versiunea normelor, medicul prescrie pacientului examenele suplimentare. Odată instalat, patologia care organ a condus la efuziune și la terapia de medicatie ce stadiu al bolii, tratamentul este efectuat sau cu tehnici chirurgicale. După consultarea cu pacientul medicul de recuperare mai rapidă se poate utiliza medicamente tradiționale de restaurare.