Lichidul din cauzele articulația genunchiului și de tratament, simptomele, diagnosticul

Lichidul în articulația genunchiului (alta denumire: sinoviala, lichidul sinovial) - masa elastic gros care umple cavitatea articulara. Acest tip de lichid sinovial, îndeplinește o funcție amortizor: previne frecarea articulat suprafețele articulare, structură comună protejează împotriva uzurii, asigură nutriția cartilajului și metabolismul cu ea.producția excesivă de lichid sinovial (chiar dacă aceasta se numește „efuziune“) nu este o singură boală; Este doar una dintre manifestările traumei sau inflamației (tenosinovitei sau alt element al articulației genunchiului).

Lichidul din cauzele articulația genunchiului și de tratament, simptomele, diagnosticul

Din cauza prejudiciului, sinovitei acute, bursita, și celelalte boli inflamatorii articulare. mai puțin din cauza unei reacții alergice la anumite tipuri de alergen - creșteri ale producției sinovial, se acumulează în cavitatea sinovială, însoțită de edem local, durere si alte simptome.

În funcție de cauza producției excesive, compoziția lichidă se schimbă. Acesta poate fi:

 • transparent (seroasă)
 • fulgi dopate cu fibrină (fibrinoasa)
 • puroi (purulentă)
 • sânge (hemoragică).

Cot - una dintre cele mai mari articulații de lagăr, deci este mai susceptibil la multe alte leziuni și de suprasarcină. Probabilitatea de acumulare de lichid în exces în cavitatea articular din motive similare, mai mari decât, de exemplu, în glezna, umăr sau articulațiilor mici.

Calitatea vieții variază în funcție de gradul de severitate al bolii de baza sau a prejudiciului. Excesul de lichid sinovial plus inflamatie conduce pentru a restricționa mișcările unei articulații deteriorate, care afectează activitatea motorie. Este de asemenea posibil durere crescut atunci când mersul pe jos și chiar aspectul lor singur, în picioare bazându-se pe piciorul lezat.

Tratamentul de patologii și leziuni, ceea ce duce la un exces de exudat, efectuează trauma chirurg, reumatolog, artrologie sau chirurg.

Este importantă, indiferent de cauzele profunde ale bolii pentru a începe un tratament cât mai curând posibil. In caz contrar, se poate dezvolta schimbări ireversibile în cartilaj și membrana sinovială, ceea ce ar conduce în mod inevitabil la o încălcare a funcției motorii a picioarelor. Atunci când inflamația purulentă este posibilă dezvoltarea pacientului sepsis pune viața în pericol.

Mai departe de articol vă va învăța despre cauzele specifice de dezvoltare anormală a fluidului în comun, cu privire la simptomele care însoțesc această condiție, și metodele de tratament conservator și chirurgical.

Motive pentru formarea crescută de lichid sinovial

Excesul de efuziune poate fi un simptom al multor boli și stări patologice. Tabelul de mai jos prezintă tipurile specifice de leziuni și boli care pot duce la această problemă:

(Dacă tabelul nu este complet vizibil - derulați la dreapta)

Lichidul din cauzele articulația genunchiului și de tratament, simptomele, diagnosticul

Genunchi sinovita - inflamație a membranei sinoviale a articulației - unul dintre motivele pentru creșterea producției de lichid sinovial

factori de risc

 • predispoziție ereditară la apariția unor patologii comune,
 • vârstă înaintată,
 • obezitate
 • sport,
 • grele (nefavorabile pentru articulațiilor) munca fizică.

simptome caracteristice

Lichidul în articulația genunchiului începe să se producă în mod activ imediat după rănirea sau debutul inflamației, dar ceva timp mai târziu. Simptomele variază în fiecare caz, în funcție de motivul specific, dar există semne comune de o intensitate pentru fiecare pacient pot fi diferite:

 • umflarea si umflarea genunchiului,
 • durere,
 • de sânge piele preaplin în locul leziunii sau inflamației compusului comun,
 • creșterea temperaturii locale,
 • sângerare sub piele sau în cavitatea comună;
 • limitarea mișcării în genunchi.


Lichidul din cauzele articulația genunchiului și de tratament, simptomele, diagnosticul

Cititi mai multe despre durere

inflamație acută (artrita) în articulația genunchiului întotdeauna este însoțită de durere severă, intensitatea care crește atunci când este atins sau mișcarea picioarelor. Artrita cronică este durerea de intensitate moderată manifestă: durerea este adesea în valuri cu perioade potolit și reînnoire.

Pentru sinovită purulentă caracterizat prin pulsatil, o senzație de plenitudine în interiorul genunchiului afectat.

De multe ori starea pacientului se agravează din cauza alăture simptomelor de intoxicare.

Gradul de umflare variază de la ușoară inflamație la o creștere bruscă în articulația genunchiului.

Când forma umflare a genunchiului este deformat, întins datorită acumulării unei cantități mari de capsule articulare efuziune poate extinde pe fiecare parte a patelei. Vizual vizibil umflarea în jurul rotulei. La palpare medicul detectează semne de fluctuație - acumularea excesivă de lichid în cavitatea delimitată de membrana sinovială. Cea mai mare volumul de efuziune acumulat - cu atât mai mare restricția funcției genunchiului.

Ce se întâmplă cu leziuni

Cu un prejudiciu puternic apare primul edem, durere severă în repaus și în timpul mișcării, înroșirea pielii, hematom subcutanat format. În a doua sau a treia zi începe să acumuleze excesul de lichid în articulația genunchiului.

metode de diagnosticare

În diagnosticul medicului înainte de realizarea sarcinii pentru a determina cauza producției excesive de lichid în comun.

„Manual“ de examinare pentru prezența de lichid în exces în cavitatea articular: presiunea asupra rotulei pentru a opri „scufundarea“ în os, desprindeți cu mâna - „POP-uri.“

Alte metode de diagnostic:

(Dacă tabelul nu este complet vizibil - derulați la dreapta)

Metode instrumentale de diagnostic fără a interfera cu corpul pacientului

Studiile de diagnostic privind interferența în organism

intervenție chirurgicală

fracturi cominutive severe ale articulației genunchiului sau de boala osoasa, care nu poate fi supus tratamentului conservator, necesită o intervenție chirurgicală. Lichid este îndepărtat într-un genunchi în timpul artroscopiei. De asemenea, din cavitatea efuziune comune evacuate prin intermediul acului. Pentru a elimina inflamația, după pomparea prin același ac în agentul antibiotic comun sau hormonal injectat.

 • În cazul unei posibile leziuni articulare de deschidere cavitatea genunchiului pentru a îndepărta fragmente osoase, corpuri străine.
 • În sinovită cronică arată parțială sau completă Sinovectomia - excizia unei părți sau a tuturor sinoviala.
 • Cu o deteriorare semnificativă a elementelor articulare ale ultima șansă de a evita imobilizarea - o inlocuire a soldului.

Până în prezent, a dezvoltat un număr suficient de metode pentru pomparea fluidului în comun excesivă, dar nu uitați că aceasta este doar o manifestare a bolii de bază, în timp util un tratament care ajută la prevenirea dezvoltării activării efuziune. Numai îndepărtarea lichidului sinovial pentru a elimina cauza rădăcină nu poate fi - lichidul va continua să se acumuleze din nou.

Bine ai venit, astăzi este din cauza profesiei sale, am brusc și a fugit într-un ritm foarte rapid. Și a căzut pe pipa de metal genunchi. După aceea, genunchiul nu se îndoaie și cu durere înmuia. Și când se încarcă începe să doară! Doctorul a spus normal accidentat ușor, dar eu nu cred

Alo În astfel de cazuri, era necesar să se solicite numirea unui X-ray, și chiar mai bine - MR. Tu chiar ar putea deteriora grav meniscului.

Zdravstvuyte.begayu zi 20min.kazhdy 7 ani (eu sunt acum 28y.o.) .poslednie două mes.ne dureri de genunchi mogu.t.k.pravoe la extensie maximă și flexie, în timp ce bazându-se pe genunchi; ușoară umflătură prisutstvuet.padeny / leziuni nu bylo.terapevt, cu excepția analgezice și ibuprofen nu știu ce săptămâna lechit.3 meloksikamom.ni tratate printr-un efect de tratament net.zaklyuchenie Uzi: semne de sinovită a articulației genunchiului drept.
că ar putea fi? Vă rugăm să consilieze ce să facă.

Tatiana, nu au nevoie de un terapeut, și ortopedice sau traumatisme. Trebuie să facem o radiografie, RMN-ul este mai bun și / sau CT, examen clinic importante si teste speciale.

Aceleași simptome se dezvolta într-o varietate de boli: .. Artroza, artrita, bursita, tendinita, etc. Fiecare boală necesită o abordare individuală a tratamentului, iar tratamentul este eficient atunci când este integrată. Numit de medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene, hondroprotektory, masaje, fizioterapie. unguente asignate, care includ diclofenac de sodiu. De exemplu, preparatele Ortofen Voltaren et al. (Folosit pentru ameliorarea inflamației). Unguentul este aplicat într-un strat subțire pe zona afectată de 2 - 3 ori pe zi. Pentru anestezie adecvată Bystrum-gel sau Fastum gel.

Alte populare agenți antiinflamatori: indometacin, fenilbutazonă unguent 5% și Apizartron.

Bine ai venit! Am mulți ani perturba dureri în articulația genunchiului după fractură în copilărie. Diagnostic - artroza. umflarea articulatiilor de multe ori. După introducerea deteriorat de 3 injecții sinokroma 2 luni în urmă. (Injecțiile făcute în timpul unei exacerbări). Acum, participarea la trauma ne asigură că totul va trece cu timpul, deși genunchi nu este neîndoită. A plătit pe consultație la specialist sugerat dezumfle acid hialuronic. Made US - lichid -1.15 cm si Baker cyst - 1.64-0.18 mm. prin ultrasonografie specialist a recomandat un tratament fara interventie chirurgicala. Ce să fac? Mulțumesc.

Svetlana, dreptul de medic. Injecție în voința comună pentru o lungă perioadă de timp, uneori de ani de zile, si acid hialuronic articulatiile au nevoie in osteoartrita.

În cazul în care chist Baker este posibil tratament mic, conservator. Chirurgia este prescris în cazuri extreme.