Leziunile sunt posibile în casă

La domiciliu, puteți obține o varietate de leziuni. Cele mai frecvente și caracteristice sunt vânătăile. Locul al doilea puteți pune membrele deteriorate de obiecte și instrumente ascuțite. Mâinile ne taie prin cuțite neglijențe și picioare - cuie și sticlă spartă. Ciocan bat de multe ori nu pe cap de unghii, și pe propriile degete. Locul al treilea a fost dat să ardă. Există, din păcate, ori atunci când ne întoarcem peste pe stomacul ei, cu o oală de apă, sau lanternă cu punct de fierbere în mâinile noastre, fără nici un motiv aparent explodează brusc. În locul al patrulea, desigur, electrocutarea. Puțini dintre noi se bucură de aparatele potrivite. Mai ales de multe ori se întâmplă în copilărie, atunci când curiozitatea este mare, iar cunoașterea nu este suficient. Totuși, este necesar să se indice otrăvire chimică prin lichide neglijență. Din păcate, se întâmplă că într-o sticlă de limonadă tale preferate sunt dicloretan sau esenta de otet. Accidental de băut, și anume cu doar o înghițitură, poti, cel mai bun caz, devin cu handicap, și cel mai rău caz poate duce la deces.

În acest capitol, nu vom lua în considerare toate aceste cazuri. Pe sângerare, am vorbit despre si arsuri, otrăviri și energie electrică va vorbi separat. Aici vom discuta numai vânătăi.

Vânătăi este cel mai frecvent leziunea țesutului moale. semne caracteristice - este o durere, uneori severă, care crește odată cu mișcarea. Se produce umflarea tesuturilor, echimoze apar, uneori cu disfuncție. Contuzia organelor interne poate provoca hemoragii interne severe și este periculos pentru sănătatea și viața victimei.

Primul ajutor constă în următoarele la prejudiciu:

1) trebuie să fie pus în aplicare un prejudiciu rece (sau punga de plastic cu bule cu gheață sau apă rece);

2) să impună pe site-ul prejudiciu și pentru a asigura un bandaj strâns odihnă porțiunea avariată a corpului;

3) conduce victima la chirurg trauma de a inspecta posibile complicații.