Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor

Pentru a se asigura că mașina ar putea efectua bine, motorul trebuie să fie mâncare bună. Exploziei camerele de ardere obținută puterea necesară, amestecul de combustibil și aer a fost calitativ. Uneori, ea se pregătește cu dizabilități într-un fel sau altul. Acest amestec sărac, sau invers - bogat. Ce este, ceea ce provoacă un amestec de combustibil săraci, simptomele și modul în care motorul este pornit? Să încercăm să răspundă la aceste întrebări.Procesul de amestecare în motoare auto

În motorul cu ardere internă un amestec combustibil din compoziția dorită este preparată în carburator sau injecție de combustibil în cazul sistemului energetic - calculat electronic. Amestecul, în care 1 kg de benzină sau alt combustibil utilizat 15 kg de aer, este considerat normal. În acest mod, motorul funcționează destul de vedere economic, în timp ce puterea este la un nivel ridicat. cantitatea de aer din amestec pentru a crește eficiența. Astfel, amestecul sărac - când 1 litru de benzină este utilizat la 15-17 kg de aer. Consumul de combustibil este redus la minimum, iar pierderea de putere este de numai 8-10%. amestec sărac - când 1 litru de benzină conturi pentru mai mult de 17 kg de aer. Pe această parte a motorului este instabilă, a consumat o cantitate mare de combustibil, puterea este redusă. Este dăunător pentru unitatea de putere. Mai mult decât atât, un astfel de fenomen conduce adesea lacunele în sistemul de aprindere, întârzierea prin apăsarea pedalei de accelerație.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor
De asemenea, motorul poate schimba sunetul de lucru și va fi instabilă. Unitățile de injecție, care corespund Euro2 instalat sonda lambda. Acesta monitorizează calitatea amestecului combustibil din camera de ardere.

De ce amestecul devine sărac

Proprietarii de vehicule de injecție știu că, cu ajutorul computerului și setările corespunzătoare din unitatea de alimentare a firmware-ului se poate schimba în mod independent, raportul dintre aer și vapori de benzină, care este, pentru a schimba amestecul de combustibil. Mulți oameni cred că: motorul funcționează în mod automat, și este bine. Cu toate acestea, cele mai multe dintre proprietarii de injector auto uita de echilibru. Uneori se pregătește un amestec sărac. De ce se întâmplă? Acest lucru este din diferite motive.

Principalele simptome de epuizare a amestecului combustibil

Principalul simptom al care se stabilește că vehiculul rulează pe partea greșită a - un motor care staluri în mod constant. Atunci când o cantitate foarte mică de vapori de benzină într-un amestec dintr-o scânteie generată de o lumânare, pur și simplu nu se poate aprinde un combustibil. O altă caracteristică - mașina se află în mișcare ticuri, în cazul în care nu se mișca sacadat. Uneori, aceste simptome pot vorbi despre alte defecte. Prin urmare, este necesar să se verifice și celelalte sisteme.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor
Dacă pregătirea pentru un amestec sărac de combustibil, poate fi înțeles de lumânări. Dar acest lucru este valabil numai pentru unitățile de injecție. În cazul în care acestea sunt de culoare maro - motor în perfectă ordine. Dacă lumânările sunt albe sau lumina - atunci compoziția de combustibil dintr-o mulțime de aer. În cazul în care elementul se găsește în depozitele întunecate, acest lucru indică o lipsă de aer. Cu toate acestea, un depozit - acest lucru nu este întotdeauna un indicator corect al amestecului necorespunzătoare. Necorespunzătoare bujie de cuplu scânteie nu se potrivește cu culoarea normală. În cazul în care motorul este alimentat cu un amestec sărac, proprietarul vehiculului va auzi Claps caracteristice în toba de eșapament. Atunci când un amestec sărac, atunci se va declanșa ca un automat. Dacă, din contră, compoziția combustibilului este prea bogat, exploziile sunt unice și scurte. În cele din urmă, modul cel mai precis de indicare și diagnosticare - acest test de evacuare cu analizorul. În cazul în care motorul funcționează în modul greșit, acesta va spune, de asemenea, computerul de bord sau de sistem de diagnosticare. Lista de erori informatice moderne au o eroare - amestec sărac. Acesta este desemnat P0171.

Consecințele operarea motorului la macră

În general, efectele nu sunt atât de mult. Motorul se va îneca la ralanti. De asemenea, există un risc serios de supraîncălzire - amestec de combustibil arde mult mai lent decât este necesar. Motorul va fi dificil de a obține de tracțiune sub sarcină. În cazurile cele mai grave în cazul în care o lungă perioadă de timp este alimentat un amestec sărac, motorul se supraîncălzește cu tărie că, în cele mai multe cazuri, duce la epuizare supape. Și este costuri serioase de reparații.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor


De asemenea, printre consecințele pot fi identificate un consum foarte mare de combustibil. El crește, din cauza dificultăților întâmpinate în vitezele de proces de recrutare. Prin urmare, proprietarii de automobile cu astfel de probleme, se recomandă să meargă în treptele inferioare de viteză.

Motive de pregătire slabă

Există mai multe motive standard, de ce amestecul de combustibil este gătită în mod corespunzător. Toți acești factori pot fi împărțiți într-un volum mare de aer și o cantitate mică de combustibil.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor
Erori asociate cu amestec sărac, pot apărea adesea în cazul alimentării cu aer de mare. În acest caz, este recomandat să verificați senzorul de debit de combustibil - canalele de senzori de multe ori poluate. Al doilea motiv - scurgere de vid. În al treilea rând - valva EGR, care atrage aerul suplimentar. Supapa poate fi ruptă sau vag închis. În cazul în care cilindrii sunt hrăniți cu un amestec sărac, motivele - injector, aprindere, sistemul de combustibil, încălcarea sistemului de distribuție a gazelor.

Cum de a verifica supapa EGR

Pentru a verifica funcționarea supapei, l demontați mai întâi și apoi să verifice. Testul poate fi realizat cu ajutorul jeturilor de aer comprimat. Aerul este alimentat într-una dintre găurile - valva ar trebui să funcționeze. Vezi acest lucru poate fi pe partea de sus a găurii de trecere. Supapa este înfundat datorită prezenței în acesta a aerului murdar. La membrul placă cuib sau depozite carbonice sunt formate. Valve blocată, și ca urmare a pregătirii mix incorecte, și de multe ori prea săraci.

senzor DMRV

Uneori ai nevoie pentru a verifica tot ce poți. Acesta ar trebui să înceapă cu diagnosticarea senzorului. După cum știți, una dintre cele mai populare aspecte - este înfundat sau blocat senzorul de debit de aer. În cazul în care a acumulat o cantitate mare de murdărie, de multe ori duce la o unitate de control de răspuns lent pentru fluxul de aer și de schimbare. În plus, senzorul poate fi contaminat vapori de combustibil care trec în galeria de admisie. În plus, placa se poate acumula prin corpul clapetei atunci când motorul nu funcționează. Este depus pe stratul senzor de ceară, din care căderea ECU date incorecte cu privire la proporțiile amestecului de combustibil, deoarece.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor
Apoi vine o situație în care unitatea de comandă a motorului nu poate adăuga la amestecul de cantitatea dorită de combustibil (cantitatea de aer este deja suficient de mare). Și apoi este afișată eroarea senzorului - amestec sărac de combustibil.

Defecțiuni în sistemul de admisie

Pentru a rezolva această problemă, macră este de asemenea recomandată pentru diagnosticarea pedalei de accelerație. Poziția Lambouri trebuie să corespundă în mod clar în funcție de poziția pedalei de accelerație. În cazul în care clapeta de accelerație este automată, este important să se atragă atenția asupra faptului că poziția sa corespunde cu temperatura unității de putere. Motor cald ar trebui să fie complet deschis, rece - rotit printr-un anumit unghi. În cazul în care amortizorul este deschis, înseamnă că sistemul de control al clapetei de aer este defect. Ce altceva păcatul în cazul în care motorul este format în amestecul sărac? Cauze - injector și garnituri deteriorate ale conductei de admisie. Pentru a rezolva această problemă, este recomandat pentru a strânge colectorul, și, dacă este necesar, înlocuiți garnitura.

Probleme cu sincronizare

Pentru mecanism cu supapă nu afectează epuizarea amestecului de combustibil, acesta trebuie verificat. Și, dacă este necesar - se adapteze. Într-un studiu al momentului de o atenție deosebită este acordată scripetele de tensionare și cureaua (starea și etichetele sale). În cazul în care lanțul de antrenare, iar lanțul este apoi verificat cu sistemul de pretensionare.

sistem de combustibil

Verificați sistemul de combustibil nu va fi de prisos. Este important să se verifice performanța prin injectare, dar se poate face numai în prezența unui echipament special. De multe ori, cele mai multe dintre problemele asociate cu injectoare săraci benzină - atunci puteți scăpa de o simplă spălare a datelor piese.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor
Apoi, verificați presiunea de combustibil și performanța pompei de combustibil, dacă este disponibil în sistem. Tensiunea pompei este verificată. Printre altele, verificați regulatorul de presiune de combustibil și filtrul de combustibil.

erori false

Se întâmplă că sistemul împreună cu amestec sărac produce erori și alte coduri. De exemplu, p0100 sau p0102. Potrivit lui, imediat evident că cauza senzorului. Pentru a rezolva această problemă, efectuați o curățare a senzorului. În acest scop, se recomandă să se folosească instrumente speciale pentru aparate de curățare. Dar este mai bine să fie înlocuit.

Codurile lean

Nu cred că dacă a existat o eroare „Lean“, cauzele acestui raport, doar un singur cod. De exemplu, P0171 - standard, dar pentru masinile, „Ford“, acest cifru spune despre problemele în primul cilindru. În unele modele de la Honda, este posibil să primiți o eroare P0172, care spune despre un amestec sărac.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor
Pe populare Chevrolet Captiva cu un amestec de problema este indicată într-un alt mod - P2177. Dar, pentru a elimina nevoia de a utiliza metode universale. In masina japoneza Mazda-6 apare codul 2178, care indică, de asemenea, un amestec sărac. Toate acestea este determinată de diagnosticarea bazată pe calculator.

Reparat cât mai curând posibil

Trebuie amintit că, atunci când motorul funcționează pentru o lungă perioadă de timp cu astfel de probleme, poate reduce în mod semnificativ durata sa de viață. Amestecul poate macră cauza defectarea prematură a numărului mare de diferite componente și ansambluri. În acest caz, reparatia va veni mult mai scumpe decât în ​​cazul în care timp pentru a diagnostica și a depana problema.

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor

Lean - ceea ce este cauzează formarea consecințelor