Lavajul de nazofaringe la domiciliu

Lavajul de nazofaringe la domiciliu

Lavajul nazofarigelui în casă - o procedură simplă care vă va permite să depășească rapid la nivelul tractului respirator superior.

Lavajul de nazofaringe la domiciliu
Nazal lavajul - o procedură de igienă de caracter medical, care sunt utili pentru tratamentul și prevenirea SARS și afecțiuni ORL. spălarea zilnică este scapa de congestie nazală, tuse și răgușeală.Din cele mai vechi timpuri, superior atenția specială de sănătate a tractului respirator. De exemplu, irigarea gâtului face parte din hatha yoga, care se ocupă cu procedura de curățare a corpului și a minții.

Ce folosesc lavaj nazofaringian

Cavitatea nazală este un proces constant de mucus. Acesta este un mecanism de protecție a organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și cele mai mici particule care pot fi inhalate.

Din păcate, organismul nu este întotdeauna capabil să facă față cu o astfel de problemă. Persoanele care sunt predispuse la boli alergice, secreții nazale abundente și a bolilor respiratorii superioare, trebuie monitorizați cu atenție pentru igiena nazofaringe, în special în mediul de poluare a aerului. Cu nazofaringian se spală zona vei putea elimina tot excesul de mucus, celulele moarte, agenții patogeni și produsele ale vieții sale. După această stare este îmbunătățit în mod remarcabil mucoasa de curățire a cavității nazale și respirație mai ușoară.Cum să clătiți pasajele nazale din casă

lavajul nazal poate fi realizată cu ușurință la domiciliu. Cu toate acestea, trebuie să ia toate măsurile de precauție, precum și dreptul de a pregăti soluții pentru spălare.

Spălare poate fi realizată folosind vase mici (de exemplu, o seringă, o clismă, udare, etc.). Dacă nu, atunci puteți face fără improvizate. Convențional, există trei moduri de lavaj nazofaringian: nas în gură, nări nării, prin retragerea nasului.

Una dintre cele mai populare metode de lavaj nazal de la cap la cap. Pentru a face acest lucru, înclina capul, astfel încât o nară a fost mai mare decât celălalt. Dacă într-o astfel de situație lichidul turnat în nara superioară, acesta va curge prin partea de jos. După spălare, capul trebuie să fie înclinat către cealaltă parte și se repetă procedura cu cealaltă nară. La final trebuie sa sufla nasul bine din fiecare nară separat. Acum, în drogherii udare speciale pot să se spele. Dacă nu, puteți utiliza un mic ceainic

Cel mai simplu mod de a curăța regiunea nazofaringian este retracta de fluid prin nări. În schimb, puteți să-l eliminați, fie prin nas sau prin gura.

măsuri de precauție

Înainte de a începe procedura de spălare trebuie să fie bine sufla nasul (cât mai mult posibil pentru a elimina mucus).

O soluție de spălare trebuie încălzit la 34-36 grade. Introducerea fluidului în nara sub presiune moderată necesară pentru a evita obținerea soluției în urechea medie.

lavaj nazofaringian necorespunzătoare poate duce la complicații, cum ar fi sinuzita si evstahiit. Pericolul este că, cu soluția poate intra în ureche și microorganismele patogene, provocând astfel dezvoltarea bolilor infecțioase și inflamatorii.

De asemenea, nu se implică în spălare. La o boală rece și superior respirator face suficient pentru a spăla 1-2 ori pe zi. Ca măsură preventivă, vă puteți clăti pasajele nazale de 2-3 ori pe saptamana. Dacă faci de spălare de prea multe ori, aceasta poate perturba microflora cavitatea nazală, ceea ce ar crește tendința de a bolilor infecțioase transmise prin picături din aer.

Nazofaringe spălare

În instituțiile medicale în care purificarea se realizează hardware ale tractului respirator superior, există soluții diferite, de multe ori cu adaos de antibiotice sau antiseptice. La acasă, folosiți o soluție salină de multe ori. Cel mai bine este de a utiliza o soluții gata făcute de sare, care sunt vândute într-o farmacie. Ca soluții de clătire, de asemenea, decocturi adecvate de plante aromatice.

pastile de tuse cu mâinile lor

cum și când să pună muștar