Laringita la copii - cauze, simptome și tratament

Imunitatea copilului în etapele sale de formare, astfel încât este greu să reziste la o varietate de virusuri și bacterii care ataca persoana de zi cu zi. Acesta este motivul pentru care este laringită comun la copii, simptome și tratament, care vor fi descrise în acest articol.Ce este laringită

Laringită - o boală virală, care este rezultatul unei reacții a sistemului imunitar slăbit la factorii agresivi externi. Uneori poate fi o boală independentă, dar de cele mai multe ori completează imaginea de SARS si a altor boli legate de frig. Laringită - o inflamatie a laringelui, care se poate dezvolta într-o trahee și bronhii. boala nu este prea periculos pentru un adult, dar un copil, aceasta poate provoca o varietate de complicații, iar pacientul mai tineri, mai mare riscul.

laringită acută la copiii care nu sunt mai vechi încă 3 ani, poate provoca constricția laringelui (sindromul crup), care poate provoca dificultăți unui copil în respirație până la dispnee. Cel mai adesea boala apare pe fundalul crup fals, în care gât se umflă din cauza acțiunii de infecție sau de alergii. Adevărata crupa este cauzată de difterie a laringelui, unde lumenul respirator cu ciocanul filme. De îndată ce primele semne ale bolii, ar trebui să solicite imediat asistență medicală, pentru a evita consecințe grave.

Laringita la copii - cauze, simptome și tratament
Laringită - o boală virală, care este rezultatul unei reacții a sistemului imunitar slăbit la factorii agresivi externi

Mai mult de jumătate din cazurile de laringita diagnosticate la copiii care nu au împlinit vârsta de doi ani. Tratamentul ar trebui să desemneze doar un medic, evitând medicamente care pot provoca alergii, și unguente cu uleiuri esențiale care pot crește umflarea gâtului.

Clasificarea inflamației laringian

Laringita are mai multe forme clinice, în funcție de boală:

 • Formularul catarale. Aceasta apare cel mai frecvent la copii și este cel mai puțin periculos. Simptomele laringitei la copii, în acest caz, sunt foarte asemănătoare cu simptomele standard de răceli. Pacientul se observă cap răgușeală, gât și senzația de mâncărime în gât, febră grad scăzut și o tuse uscată. În unele cazuri, există edem la nivelul mucoaselor, ceea ce duce la pierderea vocii și dificultăți de respirație (frecvente la copii cu vârsta sub 3 ani).
 • Formularul hemoragică. Observate la copiii care au probleme cu sistemul cardiovascular, ficat sau hematopoieza. În această formă de laringită hemoragiilor mici observate în laringe, atunci când tuse sputa cu sânge, și se pare că copilul gât are un obiect străin. Fotografii ale laringelui în această formă a bolii pot fi găsite pe internet.
 • forma hipertrofica. laringită suficient de frecvente la copiii sub un an, care se caracterizează prin creșterea exagerată a celulelor laringelui mucoase.
 • laringită Podskladochny (laryngotracheitis). Această formă a bolii, care afectează nu numai laringe, ci și secțiunile superioare ale traheei. Un copil bolnav este tuse, senzație de zgârierea în gât și în piept.
 • laringe difterică (laringita fibrotic). Stick Leffler afectează amigdalele, ele apar placi gri-alb, care se extinde adesea la laringe. Acest laringită constrictiv. Filmele formate prin acoperire, poate duce la o scădere a stenoza luminala a laringelui și adevărate.
 • forma atrofică. Se caracterizează printr-o subțiere rapidă a membranei mucoase a laringelui. La copii, această formă este foarte rară, care afectează mai ales adulți.
 • laringită flegmonoasă. Această formă este rara, apare la copiii care au avut o boala grava, reduce sistemul imunitar, sau rănirea laringelui. Caracterizat prin leziuni ale ligamentelor, pericondrul, mucoasei și gâtului mușchilor, conducând la inghitirea pacientului dureri mari. Diagnosticat de edem și inflamație a laringelui prezența zonelor necrotice de căldură, inflamația ganglionilor limfatici, insuficienta respiratorie.

Cauzele laringitei la copii

După cum sa menționat mai sus, principala cauză a bolii este redusă imunitate, dar există factori suplimentari care pot provoca boala:

 • răceli și diferite boli virale:. pojar, gripă, adenovirus, SARS, etc;
 • o reacție alergică la un substanțe corozive volatile. Adesea, acestea sunt vopsele, lacuri și substanțe similare. Laringita apare adesea la copiii care locuiesc în case în care nu a fost schimbat recent mobila (lăcuite) sau reparații efectuate. De asemenea, aerul de fum, prea uscat sau cu mult praf poate provoca boli;
 • hipotermie, găsirea unui proiect;
 • cauze mecanice, cum ar fi un strigăt lung, o discuție foarte lungă, sau cântând;
 • boala gastrică în care acidul sus esofag, ajungând în gât și făcându-l să ardă stomac. vomei repetată poate provoca, de asemenea, laringită;
 • boală infecțioasă orală.
Laringita la copii - cauze, simptome și tratament


Simptomele inițiale la care părinții ar trebui să acorde atenție este schimbarea în tonul vocii copilului

simptome de laringita

Aceasta boala începe, de obicei, dintr-o dată și imediat într-o formă acută. Dar părinții copilului afectat poate observa primele semne ale laringita la copii, în timp pentru a începe tratamentul. Simptomele inițiale la care părinții ar trebui să acorde atenție este schimbarea în tonul vocii copilului, o tuse uscată, probleme de respirație sau scurtarea respirației, scăderea poftei de mâncare (datorită faptului că înghiți rănit). În dimineața și seara tusea poate crește, posibile atacuri de astm. De asemenea, se observă astfel de fenomene:

 • spotting zonei inflamate, care sunt detectate prin tuse;
 • voce ragusita sau pierderea;
 • umflarea gâtului, înroșirea acestuia;
 • uscăciunea gurii, iritații ale gâtului;
 • dificultăți de respirație din cauza edem al gâtului. spasme și convulsii posibile;
 • latre tuse, care este uscat la început și apoi apare treptat spută;
 • laringită Temperatura la copii este de obicei de grad mic, în cazuri rare, poate fi foarte mare.

Laringita la sugari diagnosticat un pic mai greu, deoarece copilul nu se poate descrie sentimentele mele. copil bolnav iritabil, letargic, capricios, tuse, el a apărut secreții nazale. voce răgușită a unui copil ca dovadă a laringitei, dacă este posibil, deshidratare. În cazul în care boala progresează rapid, copilul plânge, strigătele sunt diferite în mod distinct zornăie și fluiere, iar triunghiul nazolabiale începe să se transforme albastru.

laringită frecventă la copii nu este mai puțin frecvente, și, în unele cazuri, copiii nu primesc un tratament adecvat. Părinții încercați să eliminați simptome, cum ar fi curgerea nasului, febră, dureri de cap. tuse, dar nu acorde atenție să-l în gât. Boala este suprimată și merge „în spate“. Deci, există o laringită cronică la copii. Pe aceasta arată o durere constantă, dar nu și severă în gât, un ton mai scăzut al vocii, ca ligamentele ingroasa si incepe sa vibreze la o frecvență diferită.

Important! Desi laringită ofera un tratament la domiciliu, în unele cazuri, este necesar să cheme o ambulanță. Acest lucru trebuie făcut în cazul în care un copil este de sufocare, diferența de gât a devenit prea îngust din cauza umflarea severa, grudnichok speriat atunci când tuse, febra dureaza mai mult de o zi.

Laringita la copii - cauze, simptome și tratament
Laringită începe, de obicei, dintr-o dată și imediat într-o formă acută

Tratamentul laringitei la copii

Înainte de a trata laringita la copii, este necesar pentru a vizita medic pediatru care participa, asa ca a pus diagnosticul corect și de a determina severitatea bolii. Laringita cura cât mai repede posibil, va contribui la respectarea acestor reguli:

 • corectă, alimente dieta, care nu conține nici un ingredient iritant. Toate produsele alimentare și băuturi ar trebui să fie cald, băuturi - nu carbonatate. aportul de vitamine Afișate;
 • reducerea sarcinii pe corzile vocale. Cele mai mici pacienti dorit au tăcut, astfel încât să nu deformeze corzile vocale inflamate, care se află în faza de creștere;
 • Este nevoie de repaus la pat. Copiii se pot „mers pe jos“, cu excepția pe balcon pentru a obține niște aer proaspăt, dar cu condiția ca vara stradă, iar acest lucru „mers pe jos“ va fi întrerupt la primul semn de oboseală;
 • starea de control strict al aerului care este în mod regulat de ventilație și umidificarea. Optim, în cazul în care camera are un purificator si umidificator, funcția de ionizare va fi foarte util;
 • Este nevoie de o cantitate mare de lichid. În cazul în care dureri în gât este foarte puternic, copilul ar trebui să fie administrat lapte, supe, supe cremă, alimente solide să nu rănească gât și nu doare. o multime de consumul de lichide va ajuta la evitarea intoxicației rapid și a scăpa de tuse uscată.

medicament

Înainte de a lua acest medicament ar trebui să consulte un medic, mai ales în cazul în care copilul este încă foarte mic.

În cazul în care tusea il copilul care interferează cu somnul, este necesar antitusive. Copiii din unul sau doi ani pot fi date Stoptusin (de la 6 luni), copiii de la doi ani - Gerbion, trei - Libeksin. De asemenea, sunt afișate taxele de san alteyka, ambroxol.

Important! Respectați doza specificată de medicamente pentru a nu provoca efecte adverse asupra copilului!

Antihistaminicele sunt, de asemenea, necesare în cazul în care edem laringian. Pentru copiii sub doi ani de mijloace adecvate sub formă de picături și sirop: Zyrtec, Fenistil, Tsetrin, Klarisens pentru copii mai mari - comprimate: Klarotadin, Claritin, și altele.

În cazul în care copilul are febra, este antipiretice recepție și anti-inflamatorii medicamente necesare, cum ar fi Ibufen, Paracetamol, Panadol, etc.

De îndată ce primele simptome ale bolii, trata furatsilina gargară copil sau orice alte mijloace de laringita. Lozenge nu trebuie utilizat în cazul în care copilul dumneavoastră are o tuse uscată, deoarece este posibil să se înece.

Antibiotice pentru laringită la copii este rareori prescris, să le ia să fie numai la recomandarea medicului.

tratament de inhalare

Inhalarea laringita poate îmbunătăți rapid starea copilului, facilitează respirația, scuti umflarea. De asemenea, ele au un efect antimicrobian, antibacterian și liniștitor. Inhalații sfatuieste si medicina traditionala, si Dr. Komarovsky, cu atât mai mult că acestea sunt afișate la primele simptome ale bolii. Spre deosebire de preparate medicale, inhalații poate fi profilactic. Acestea sunt folosite ca inhalatoare moderne nebulizatoare și abur convenționale. Inhalații sunt utile și inofensive, dacă rămânem la următoarele reguli:

 • inhalare de aburi este permis pentru copii de 5 ani, copiii sub vârsta pot obține mucoasei arse;
 • o jumătate de oră înainte și după procedură, nu mânca sau bea;
 • Inhalarea face de 2 ori pe zi, în timpul tratamentului și după ce timp de 30 de minute, un copil nu ar trebui să vorbească;
 • în timpul inhalării inhaleze nevoie prin gura, si expirati pe nas.
Laringita la copii - cauze, simptome și tratament
laringită Inhalarea poate îmbunătăți rapid starea copilului, facilitează respirația, scuti umflarea

Nebulizatoare sunt mai de preferat ca complet sigur pentru copilul dumneavoastră, nu provoacă arsuri, ușor de utilizat și adecvate pentru copii. Dacă ați ales o baie de aburi, trebuie să fie cu copilul în timpul procedurii, astfel încât acesta nu este pornit într-un recipient cu apă clocotită.

Inhalarea poate fi folosit ca medicamente și remedii populare. Bine dovedit Pulmicort laringită, care nu numai ca trateaza inflamatia laringelui, dar, de asemenea, reduce inflamația în trahee și bronhii, în cazul în care boala a fost lansat. Dozarea este determinată de către medic.

De la remedii populare arată rezultate bune:

 • bulion de usturoi;
 • apă minerală;
 • soluție de sodă:
 • diverse decocturi de plante aromatice;
 • uleiuri esențiale.

Uleiurile esentiale Important! ar trebui să fie utilizate doar diluat cu emulgatori, pentru a evita arsurile la nivelul mucoaselor.

Tratamentul laringitei trebuie să fie întotdeauna complexe, apoi să fie capabil de a evita complicațiile și trecerea bolii într-o formă cronică. În cazul în care tratamentul la domiciliu la inceputul bolii nu produce rezultate, ar trebui să consulte imediat un medic pediatru.