La conectarea radiatorul

La conectarea radiatorul

Radiatoarele sunt un element necesar oricărui sistem de încălzire, care își realizează funcția datorită evoluției căldurii, care circulă în aparatul de răcire încălzit. Radiatoarele moderne - un dispozitiv unificat având două mai mici și două găuri tehnologice superioare (ajutaje) pentru conducte de legătură și de ventilare.Selectarea radiatoare de conectare optimă a spațiului de instalare circuit și conformitatea cu regulile de instalare pentru a obține eficiență maximă în funcționarea unui încălzitor pentru o lungă perioadă de timp.

Principalele modalități de a conecta

Indiferent de tipul de material (fier, oțel, aluminiu, bimetal) și tipul sistemului de încălzire (cu circulația naturală sau forțată, o singură țeavă sau cu două conducte), există câteva scheme de bază de conectare a acestora. Fiecare dintre aceste circuite are propriile sale caracteristici și pot fi aplicate în funcție de condițiile specifice.

Tipuri de racordare la radiatoare:

Considerăm mai detaliat avantajele și dezavantajele specifice.

Diagonală (cruce)

Când tubul de alimentare a circuitului diagonală conectat la una dintre conductele superioare ale tubului radiatorului și de evacuare - una dintre dispusă inferior pe partea opusă a dispozitivului. Ca urmare a introducerii agentului de răcire încălzit este distribuit uniform în întregul volum al suprafeței interioare a radiatorului, asigurând un transfer maxim de căldură.

Astfel că pierderile de căldură să nu depășească 2%.

La conectarea radiatorul

Imagineaza scheme electrice diagonale

Se crede că acest aranjament asigură cel mai eficient performanța bateriei. Capacitatea nominală a dispozitivului specificat de producător în elementele de foaie de date, este atașat la un tip de conexiune diagonală.

Un astfel de sistem este cel mai necesar atunci când un număr mare de secțiuni de radiator (mai mult de 10-12), care asigură încălzirea uniformă a întregii zone de dispozitiv.

Dezavantajele sunt:

 • tuburi de curgere suplimentare;
 • complexitatea și neplăcerile provocate de instalare;
 • punct de vedere estetic.

În clădirile cu mai multe etaje, acest sistem este aproape niciodată folosit.

Latura (unilaterală)

O conductă de livrare conectată la duza superioară a dispozitivului, și tubul de evacuare - duza inferioară de pe aceeași parte, adică ambele tuburi sunt conectate la una dintre secțiunile de capăt ale radiatorului.

Acest lucru asigură încălzirea foarte eficientă și uniformă a tuturor secțiunilor de la pierderi de căldură scăzute (până la 2-5%).

schema de conectare laterală este cea mai comună, inclusiv clădiri cu mai multe etaje sistem de încălzire centrală, datorită consumului de material minim și ușurința de instalare la o suficient de mari dispozitive de transfer de căldură.

Cel mai mare efect este atins atunci când conectarea bateriei cu secțiunile 10-15, precum și în clădiri de apartamente cu o conexiune paralelă de încălzire.

Prin creșterea numărului de secțiuni de eficiență termică este redus drastic din cauza încălzirii inegală în sus cealaltă parte a radiatorului.

La conectarea radiatorul

Conexiune baterie laterală

In timpul monotubulare circuitul de conectare este de obicei inclus element suplimentar - săritor (by-pass), sub forma unei secțiuni de conductă cu diametrul mai mic decât hrana și conductele retur. Acesta este instalat între conductele din vecinătatea radiatorului.

Bypass reglează fluxul de lichid de răcire, și permite aparatul dacă defecțiunea sa produs (colmatare, scurgeri, și așa mai departe.) Fără a întrerupe performanța întregului sistem de încălzire.

Bottom (șa sau verticală)

Schema inferioară a radiatorului de conectare numit „Leningrader“.

Povodyaschaya țeavă care unește una dintre conductele inferioare și tubul de evacuare - într-o a doua duză inferioară de pe partea opusă.

Într-o astfel de variantă, care leagă partea superioară și inferioară a dispozitivului se poate încălzi neuniform, iar pierderea de căldură se pot ridica la 15%. Cu toate acestea, este cel mai tipic pentru sistemele in cladiri de apartamente cu un număr mare de dispozitive de încălzire și tuburi de mare lungime. greu de observat pentru sisteme autonome de case particulare astfel de pierderi de căldură.

La conectarea radiatorul

Cele mai frecvente schema de șa este utilizat pentru case particulare cu un singur etaj. atunci când conductele sunt prevăzute sub podea sau ascunse în interiorul acestuia.

Acest lucru poate îmbunătăți în mod semnificativ aspectul radiatorului design, ceea ce face tubul practic invizibil.O specie separată este verticală conexiunea circuitului inferior, care este utilizat pentru anumite tipuri de dispozitive de încălzire de proiectare speciale (oțel panou și radiatoare din aluminiu cu căptușeala inferior).

La conectarea radiatorul

Diagrama verticală pentru radiatoare cu podvodkoj mai mici

nipluri de racord de alimentare și retur Un astfel de radiator situate în partea de jos a dispozitivului. Speciale de închidere și unitatea de conectare este utilizat pentru conexiunea.

 • Avantaje: materiale si design imbunatatit de economisire datorită invizibilității conductelor conectate.
 • Dezavantaje: încălzirea neuniformă și reducerea căldurii eficiența transferului.

La conectarea bateriei cu propriile lor mâini

La conectarea radiatorul

Toate căile de a conecta

Indiferent de tipul de conexiune este instalat pe robinetul conductei de admisie și evacuare.

Se va dezactiva cu ușurință și scoateți radiatorul în cazul în care se rupe fără a opri întregul sistem de golire.

In schimb stopcock pe conducta de alimentare poate fi instalat termostat cu comandă manuală sau automată, care permite să regleze puterea de încălzire a aparatului prin modificarea cantității de hrană în cadrul acesteia a fluidului încălzit.

Acest lucru va asigura întreținerea automată a temperaturii dorite în cameră.

Potrivit multor experți, responsabili pentru instalarea sistemelor de încălzire, instalați termostatul mai bine decât intrarea și la ieșirea de pe conducta.

După cum arată practica, se poate îmbunătăți încălzitorul de transfer de căldură și de a îmbunătăți eficiența ajustării activității sale prin limitarea scurgerea lichidului de răcire răcite de la radiator.

Ce o mai bună conexiune - CV-uri.

Pentru sistemele de încălzire autonomă de case particulare ar fi de preferat utilizarea schemelor secundare conexiunilor sau de jos, deoarece acest lucru va reduce costurile de materiale, pentru a simplifica instalarea și oferă un aspect estetic mai bun la o operațiune suficient de eficientă a aparatelor de încălzire.

Instrumente și materiale necesare

La conectarea radiatorul

Kit-ul de conectare include radiator:

 • suporturi pentru montarea unității;
 • nuci de tranziție;
 • prize;
 • aerisire (macara Majewski);
 • tip Quick-conexiune „american“ și robineți de închidere (în unele Decupați).

În cazul în care aceste elemente lipsesc, aveți nevoie pentru a cumpăra un kit de conectare universal, sau să cumpere aceste elemente separat.

O listă mai specifică de materiale și instrumente depinde de tipul de conducte de încălzire. Ce conducte mai bune pentru încălzire, am luat în considerare în această recenzie.

Cele mai frecvent utilizate:

 • metal;
 • metal și plastic;
 • Polipropilenă.

Conectarea la conductele de metal poate fi realizată prin:

 • sudura - obține conexiunea cea mai fiabilă având aspectul estetic suficient. Cu toate acestea, acest lucru ar necesita o mașină de sudură cu gaz și îndemânare cu ei;
 • pe conexiuni filetate - aveți nevoie de manșoanele de oțel, cuplaje, curbe sau colțuri ale diametrul dorit, lenjerie de baie, bulgari sau ferăstrău, țeavă și inel Întinderi.

La conectarea radiatorul

Pentru a conecta bateria la conductele de metal necesită adaptoare speciale, crom sau alamă colțuri și Tees.

Instrumentul va avea nevoie de:

 • tăietor;
 • calibrare;
 • presare căpușă;
 • chei inelare sau glisante;
 • Bender.

Când este conectat la conductele din polipropilenă necesare rosturi și / sau fitinguri de tranziție, mașină specială pentru sudură, dispozitivul de tăiere sau tăietor, chei montate.

În cazul în care mai bine pentru a instala un radiator

Cel mai bun loc este deschiderea ferestrei, care este o sursă majoră de pierdere de căldură în cameră. Cu acest aranjament, încălzitorul creează o perdea termică, care împiedică pătrunderea aerului rece în afara în încăpere.

În cazul în care camera are mai multe ferestre, este recomandat să instalați radiatorul sub fiecare dintre ele, și apoi să le conecteze la rețea comună de serie.

De asemenea, trebuie să găsească un punct suplimentar de încălzire în camera de colț cu pereți exteriori.

Pentru o bună circulație a aerului încălzit, și bățul de căldură maximă a bateriei la aceste reguli:

 • distanta de la marginea inferioară a deschiderii ferestrei la baterie - nu mai puțin de 8,10 cm;
 • distanța de la nivelul podelei la baterie - nu mai puțin de 10-12 cm;
 • distanța dintre carcasa bateriei și peretele - nu mai puțin de 5,2 cm;
 • Lățimea suprafeței bateriei nu trebuie să fie mai mic de 50% din lățimea totală a deschiderii ferestrei.

La conectarea radiatorul

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că utilizarea grilelor poate reduce pierderile de căldură cu 10-20%. Prin urmare, utilizarea lor este justificată în cazul în care radiatorul devine prea fierbinte. În acest caz, zăbrele nu numai că va îmbunătăți aspectul de încălzire, dar, de asemenea, reduce căldura excesivă.

Procedura de instalare

Instalarea este realizată în următoarea secvență:

 1. La instalarea unui nou film de ambalare radiator din plastic nu poate fi eliminat până când toate lucrările pentru a ne asigura că nu se pateaza sau zgâria suprafața sa.
 2. Suprapunerile țeavă de încălzire și demontat radiatorul vechi (în cazul înlocuirii).
 3. Pe peretele sunt marcate și găuri pentru montare între paranteze pentru a satisface distanțele minime necesare de pervaz, podeaua și pereții bateriei. După aceea, consolele sunt ele însele fixate pe perete.
 4. Instrumentul stabilit nuci tranzitorii, prize, supapa de aerisire, clapete de închidere și / sau termostate, în funcție de schema de conectare selectată. Pentru a asigura etanșeitatea tuturor conexiunilor filetate, înainte de asamblare împachetate in sanitare și suplimentar unse cu silicon.
 5. Dispozitivul este plasat pe suportul de montare și strict aliniate orizontal folosind nivelul.
 6. Se conecteaza conductele sistemului de încălzire cu utilizarea de cuplaje rapide sau adaptoare cu sigilarea lor temeinică.
 7. Un test de presiune se efectuează și de alimentare cu lichid de răcire de proces. Verificați toate conexiunile pentru scurgeri fluidul de lucru.


Îndeplinirea tuturor regulilor de plasare și instalare va asigura o funcționare fiabilă și eficientă atât a radiatorului și complet întregul sistem de încălzire.