La ce vârstă are loc la pisici dentitie

La ce vârstă are loc la pisici dentitie

Toate pisicile se nasc fără dinți. Și atunci ei incep sa erupa dintii copilului. care se schimba in timp constant. Totul, ca și la om, singura dată. Învățăm despre ea în detaliu.Pisicile doar douăzeci și șase de dinți nepermanente. Primul lactate la pisici tinere și pisici încep să apară atunci când se întorc de două săptămâni. În primul rând, în gura incisivilor erup. Acest lucru se întâmplă în vârstă de două până la patru săptămâni. Canini apar în trei până la patru săptămâni după ce erup premolari. Prin perioada de opt până la douăsprezece săptămâni, ei au deja un set complet de dinți de lapte. De data aceasta guma de organe, care în curând vor fi înlocuite cu permanente. Și astfel începe un proces important in varsta de la trei până la cinci luni. În primul rând la pisici este o schimbare a incisivilor, caninii și apoi. Ultima schimbare la nivelul molarilor animale și premolari. Așa că schimbarea medie a dintilor de lapte pentru permanent în caudat începe în patru luni.

Acesta din urmă, ca și la oameni, mai mult lapte. pisicile lor de treizeci de bucăți. superioară și inferioară fălcilor este de 6 incisivi, 2 canini. Patru molari sunt situate în maxilarul superior, trei - pe partea de jos. Ei înșiși dinti mari si puternici de sus și de jos este al treilea ordin.

De multe ori proprietarii de pisici, pur și simplu nu observă cum și când guma de organe de la animalele lor schimba. Deși există o serie de simptome comune, care sugerează că procesul de la pisici și câini au început. Acestea sunt semne: 1. Hipersalivație, adică o creștere în salivă.
 2. sângerare pe termen scurt. privind produsele alimentare rămân resturi adesea mici urme roșii.
 3. Scăderea apetitului. Animalele nu pot manca porțiunea obișnuită de alimente sau nu-l atinge.
 4. dinți unsteadiness.
 • Craving pentru ronțăie hard suprafețe, unghiuri și subiecte. Aici este un semn nu este dificil de a vedea, pentru că oferă o mulțime de pierderi și probleme gazdelor. Cat se poate înțelege, pentru că el a zgâriat gingiile. Iar proprietarul, care a observat prima deteriorare a mobilierului, ar trebui să meargă imediat la magazin pentru animale de companie si cumpara animalele de companie o jucărie specială sau os. La început, până când pisica se obișnuiește, trebuie să-l vedeți, că el nu ar trebui să treacă la guma-cardare a altor obiecte periculoase.
 • Cum poate proprietarul să înțeleagă că dinții animalul lui sa schimbat? Este simplu. Aspectul dinților permanent este semnificativ diferit de timp - ascuțite, ca un pumnal mic. canini lactate, de exemplu, au o formă curbată. Ei au rafinat zona de gumă. Dar dintii permanenti sunt mai rotunjite la vârfuri, drepte.

  Un alt punct important pe care ar trebui să fie conștienți de gazdele în procesul de schimbare a gumei de organe - mnogozubyh. Uneori puii în loc de patru canini permanenți apare opt. Motivul pentru acest fenomen este faptul că molarii nu erup în același alveolele că laptele și vecinătatea sa. Se pare că un dinte temporar nu a căzut, și schimbați-a crescut deja. Foarte rar se întâmplă ca un organism tot mai mare de ciupituri de mestecat rădăcină de lapte. Apoi, pisica sau o pisicuta este inconfortabil, care se manifestă într-un elegiace zgomote, pierderea poftei de mâncare, scăderea activității. Această problemă nu este globală. Acesta este rezolvată prin eliminarea cuișoare suplimentare obișnuite.

  În procesul de schimbare a dintilor un sef bun pentru a ajuta la dieta câștig pentru animale de companie. Puterea trebuie să fie completă. Este de dorit să se mărească cantitatea de produse lactate, pentru a dintilor care contin calciu cresc puternic și sănătos. Cat poate fi, în acest moment pentru a da suplimente minerale care conțin calciu și fosfor.

  De asemenea, este în valoare de având în vedere că în timpul schimbării dinților la pisici ele pot forma imediat tartrului. Prin urmare, este necesar să se dea animalului si hrana uscata. Acesta acționează ca un Sandre corpurile de mestecat mecanic de curățare.

  Atunci când apar probleme în procesul de înlocuire a dinților temporari pentru a ajuta permanent este mai bine să contacteze medicul veterinar competent.