Kuban - Kuban sensul în dicționar al limbii române

River în nord. Caucaz. . 870 km, zona bazinului de 57,900 km2.Nachinaetsya pe pantele muntelui Elbrus; Azovskoe curge m. Formând deltuploschadyu 4,3 mii. Km2. Consumul mediu de apă în Krasnodar 393 m3 / s. Glavnyepritoki: Zelenchuk, Urup, Laba, Belaya Pshish. În cursul inferior -Krasnodarskoe rezervor. O parte din apa de irigare Nevinnomyssky kanalunapravlyaetsya la p. Egorlyk. În pescuit delta pește (biban, babușcă, nisetru etal.). Aliaj. Fluviul este navigabil de la gura de Elba.- una dintre cele mai mari râuri din Caucaz; grecii antici numit „Hypanis“ mai târziu „Coop“. Este format din două fluxuri de munte și Ulukama Uchkulan condensate în Karachay trecere. Lungimea Kuban a mai mult de 600 km. În cursul superior, cu o incidență foarte mare a canalului (40-50 picioare pe km.), Apa pe care o să se străduiască cu mare viteză și de transport maritim K. devine doar 200 de km. până la confluența cu Marea Neagră. 90 km. la gura de vărsare a canalului K. scoate în evidență, manșonul de transport maritim, tinzând spre nord și se varsă în Marea Azov în Achueva. La intrarea în Peninsula Taman, canalul principal al râului separat din nou manșon de mare, care se varsă în Marea Azov în Temryuk, iar râul merge mai departe la Marea Neagră. Konstantin Bagryanorodny spune că numele local al canalului, iar ultimul braț a fost „Ukrug“. Ele sunt separate de continent prin partea de vest a Peninsulei Taman, care, din acest motiv a fost numit insula Fanagoriyskaya. Râul și GirlA sale extrem de bogate în pește. Nume Ukrug, evident, slavă - într-un cerc.

râu în teritoriile Karaciai-Cerchezia, Stavropol și Krasnodar. Lungimea de 870 km. Afluenților principali: M. Zelenchuk, Zelenchuk, Urup, Laba, Belaya Pshish (Leul.).

m. de pui. Cazac. mare Krynka, Balakirev, gorlanchik, Gorlach. Kubatko bine. Arch. Cu toate acestea, Gorlach. | Orl. pâine de secară Sitno. m Kubgan. Pui. kumgan, movilă, un aruncător cu o șosetă și un stilou. Cuba Nogai, în timp ce cub de cale ferată română. Tuci, kadush de mareCuvinte similare în dicționar:

(Cubango) - Okavango (Okavango), un râu în sud. Africa. 1600 km, suprafața bazinului de cca. 800 mii. Km2. Se termină în vnutrennegostoka Kalahari, formând delta mlăștinoase. Debitul mediu de apă de 255 m3 / s.

Cazaci Kuban, un rezident al Kuban.

Ei bine. grâu alb (negru) Turk; arnautka sau ledyankah.

Extindere în sus din piele de oaie pălărie cu o cârpă plat sau piele superioară.

(Prikubanskaya șes) - Plain in Zap.Predkavkaze. Mărginit la sud de poalele Caucazului Mare, pe vostokeStavropolskoy altitudine, la vest de Azov m, la nord nizovyamiDona și Manych. Înălțimea de 150 m. Zona de cereale importante de Nord. Caucaz.

o parte din RSFSR, 30.5 -6.7.1918. Combinând Kuban și Marea Neagră sovietice respublik.Stolitsa - Ekaterinodar (acum Krasnodar). Severokavkazskuyusovetskuyu a intrat în republică.

o parte din RSFSR. A existat o 30.5 pe 07.06.1918. Trase din Kuban și Republica Sovietică la Marea Neagră, cu scopul de a se alătura forțele pentru a lupta împotriva intervenției străine și albii. Capital - Ekaterinodar (acum Krasnodar). Acesta a intrat în Caucazului de Nord Republica Sovietică.

(Kuban) - o regiune istorică 19 - timpurie. secole 20-lea. pe Sev.Kavkaze, în vale. Kuban și afluenții săi. De la sfârșitul anului. 18. zaselenachernomorskimi cazaci. Din anul 1860 Imperiul administrativ-teritorială edinitsarumynskoy - țara trupelor Kuban cazaci.

- Kuban - regiunea istorică a secolelor XX XIX-timpurie. în Caucazul de Nord, în valea râului Kuban și afluenții săi. De la sfârșitul secolului al XVIII-lea. locuite cazacilor Marea Neagră. Din anul 1860 unitatea administrativă a Imperiului românesc - țara trupelor Kuban cazaci.

- guvern cazac, condus de 1918 a fost Denikin. bastion sudic al contra-revoluție, cu atacuri frecvente comise pe teritoriul Republicii Sovietice. Numai în 1920 forțele roșii au reușit să profite de un bastion al Kuban - Krasnodar și lichidarea cazaci contra-revoluție. / T. 12 /.

o parte din RSFSR, pe teritoriul Kubanskoyobl. 13.4-30.5.1918. Capital - Ekaterinodar. El a intrat în republică Kuban-Chernomorskuyusovetskuyu.

- o parte din RSFSR pe teritoriul regiunii Kuban, cu 13,4 la 30.05.1918, Capitala - Ekaterinodar. El a intrat în Marea Neagră Republica Kuban-sovietice.

o parte din RSFSR, pe teritoriul regiunii Kuban. A existat un 13,4 la 30.05.1918. Capital - Ekaterinodar (acum Krasnodar). El a intrat în Marea Neagră Republica Kuban-sovietice.