Kohinoor, Kohinur, Koh-i-Noor Koh-I-Noor

In jurul Kohinor (Koh-i-Noor). Ajutor de la Portalostranah.ru

Kohinoor, Kohinur, Koh-i-Noor Koh-I-Noor

Pe ilustrații de arhivă: O copie a sticlei "Koh-i-Noor". Această copie de la muzeul din Munchen arată starea actuală a pietrei.În primul rând, ne amintim că diamant (din franceză cuvântul Brillant -blestyaschy) este numit diamant procesat. Acum, diamantul Kohinoor (Koh-i-Noor) împodobește coroana monarhi britanici și păstrat în Turnul.

Principal muta piatra din istoria sa:

1) Kohinoor (Koh-i-Noor) ar fi minat în minele Golconda, în India, în urmă cu 5.000 de ani (aproximativ Golconda vezi. De mai jos).

2) Diamond capturat familia Rajah locale în orașul indian Agra (aproximativ 1526), ​​fiul unui descendent al Timur și fondatorul dinastiei Mughal de Babur - Humayun, care a fost la armata tatălui său doar ca moștenitor al tronului. De aceea, se spune uneori că piatra este capturat Babur.

3) conducători Prima Mughal din India au fost un diamant pe turbanul și apoi a fost instalat în așa-numitul aur „Peacock Throne“ a făcut pentru unul dintre cei mai faimoși împărați Mughal - Shah Jahan, constructorul acestui simbol arhitectural al Indiei - Taj Mahal.

4) După aproape o sută de ani de diamante pentru un timp a pleca din India, capturat de conducătorul persan Nadir Shah, care ia dat numele lui. În acest moment, piatra a scos deja din asieta „Peacock Throne“. Cu toate acestea, în Persia, și piatră, iar tronul a venit împreună în tren Nadir Shah.

6) Shuja Shah Durrani, de asemenea, cunoscut sub numele de Shuja-ul-Mulk - al patrulea reprezentant al afgan dinastiei Dauranov conducător predat statului Punjab Sikh în piatră Ranjit Singh.

7) Moștenitorul Ranjit Singh - Dalip Singh, care a pierdut guvernul său mai târziu a înmânat Kohinoor (Koh-i-Noor) britanic Regina Victoria.

Mahabharata - vechi epopeea indiană despre aventurile de zei și eroi.

Inch - o măsură de lungime egală cu aproximativ 2,54 cm.

Deccan - platou, ocupând teritoriul Indiei centrale și partea interioară a Indiei de Sud.

Mughal - dinastie musulmană turcică, originar din Uzbekistan pe bază reprimat de ceartă după Babur, care, de asemenea, a fost o rudă a descendenților lui Genghis Khan. Prin urmare, un nou imperiu în India a fost numit Mughal Imperiului. Babur a fost capabil să câștige mai întâi un punct de sprijin în Kabul, iar apoi a cucerit teritoriul Indiei de astăzi și Pakistan, învingând un număr de hinduse conducători-rajas locale. Mughal - a doua dinastie musulmană din istorie (după Delhi sultanatul), a cucerit India.

În cele din urmă, așa cum a statului Mughal și Sikh a fost zdrobit de britanici din East India Company. (Mai târziu, compania a fost lichidată, înmânarea de putere în India guvernul britanic în persoana desemnată de către monarh britanic, viceregele, și India, a devenit parte a Imperiului Britanic). Interesant, acesta din urmă conducătorii detronat ca Imperiul Mughal, și statul Sikh, după ce a început sa rasturnarea pentru a primi o pensie de la Imperiul Britanic.

Shuja Shah Durrani, de asemenea, cunoscut sub numele de Shuja-ul-Mulk - al patrulea reprezentant al afgan Pashtun Dauranov Dinastiei (Durrani). Shuja-ul-Mulk, răsturnând fratele său (și sub tortură, să solicite de la el emiterea Koh-I-Nor diamant), după ce a fost detronat de celălalt frate al său. Mulk adus Koh-i-Noor în Punjab, în ​​starea Sikh Ranjit Singh menționat mai sus. Mai târziu, Randzhit Sing ajutat Shuja-ul-Mulk a revenit la tron.Nadir Shah - a fost fondatorul dinastiei turcice Afsharidrv care a condus Persia doar câteva zeci de ani și-a făcut raiduri devastatoare asupra Mughal Imperiului. El este celebru pentru că a adus celebrul Peacock Tronului Mughal și Kohinoor (Koh-i-Noor) în Iran, unde mai târziu, din cauza tronului luptele interne a fost retezate în bucăți, iar Kohinoor (Koh-i-Noor) a scăpat, abandonarea Afganistan.

Mahmud de Ghazni (Mahmud Gaznevi) - fondatorul statului turc în orașul afgan de Ghazni și zona înconjurătoare.

Mubarak Haveli - de la (haveli- din persan „spațiul închis“) - reședința în Lahore, Punjab (Pakistan acum), construit de membrii familiei imperiale a mugalii. Mai târziu, a trecut în mâinile familiilor nobile locale. A avut loc transferul Koh-i-Noor de Shuja-ul-Mulk Ranjit Singh.

Istoria Kohinoor (Koh-i-Noor). uite indian

Kohinoor, Kohinur, Koh-i-Noor Koh-I-Noor

Ilustrația original articol în „Perspective“ India: Koh-i-Noor coroana monarhiei britanice.

Potrivit călătorului francez Tavernier, care a fost el însuși un bijutier, această piatră cântărește 420 carate în timpul domniei lui Aurangzeb, când a văzut împodobit Peacock Tron. Este surprinzător faptul că, în lupta pentru tron ​​dintre cei patru fii ai lui Shah Jahan, care Tavernier a fost un martor, piatra nu doare. Francezul a susținut că diamantul a fost tăiat în forma unui trandafir, și înainte de prelucrare a cântărit 900 carate.

Așa că Koh-i-Noor a rămas în mâinile mugalii înainte de invazia de Nadir Shah la Delhi, în cazul în care regulile sunt slabe și incompetenți rang Mohamed Shah. Nadir Shah a decis deja să profite de acest diamant rar, dar nu știa unde a fost. Peacock Tronul era deja sigur că nu a fost pentru că el a confiscat deja tronul. spionii lui i-au spus că rangul păstrat diamant în turban. Nadir Shah a făcut Rangilu da pe fiica sa în căsătorie fiului său. După nuntă, a declarat Nadir Shah. „Acum suntem frați Conform tradiției iraniene, frații trebuie să facă schimb de turbane.“ Și, fără să mai aștepte un răspuns Rangily, el a luat împăratul turban și a pus pe cap un turban. Acest lucru sa întâmplat în 1739.

În bătălia de la 1747 Ahmad Shah Abdali a găsit un diamant pe trupul mort al lui Nadir Shah. Apoi a luat la Kabul, și în cele din urmă au preluat Shah Shuja.

Kohinoor, Kohinur, Koh-i-Noor Koh-I-Noor

Când Maharaja Ranjit Singh a stabilit imperiul său în Punjab, Koh-i-Noor în mâinile Shah Shuja. Noi copilărie Ranjit Singh a avut două vise: să ia în stăpânire porțile Koh-i-Noor și din spate a templului lui Somnath, luate de Mahmud de Ghazni. Când a izbucnit o rebeliune împotriva Shah Shuja, soția lui Wafa Begum a abordat Ranjit Singh pentru a salva soțul ei. Ea a spus că va da Koh-i-Noor, în cazul în care soțul ei ar fi în siguranță a adus-o la Lahore. Maharajahul a fost de acord, și a trimis său cel mai talentat general, Dewan Chand Mokhama pentru a salva Shah de la Fort Shargarha. Shah a fost salvat și dus la Lahore pentru soția sa, care a trăit în Mubarak Haveli, imobiliare speciale pentru familii de refugiați afgani.

Koh-i-Noor - acest nume persan de diamant. Afgani l-au numit „Shah Hiroi“. istoricul Curții Ranjit Sigh, de asemenea, astfel încât să-l sun. Când Shah Shuja a fost amintit de promisiunea soției sale, el a fost la început reticenți să vorbească despre acest subiect. Apoi, el a spus că a pus bancher de la Kabul și că va dura aproximativ 2 luni pentru ao obține. Ranjit Singh a fost de acord să-l.

Kohinoor, Kohinur, Koh-i-Noor Koh-I-Noor

„După prânz, am luat tineri anul Maharajahul trecut, el a fost botezat, Duleep Singh, fiul lui Ranjit Singh, care a fost demis după anexarea Punjab. El a fost bine crescut și a trăit cea mai mare parte în munți. Așa că a fost un creștin. El este foarte frumos și vorbește -Engleză liber. maniera lui este plin de har, plăcut și nobil. El a fost îmbrăcat magnific și spânzurat cu diamante. sunt mereu foarte rău pentru acești prinți săraci „lipsite de putere.

Maharajahul a devenit un vizitator frecvent la Palatul Buckingham. Odată ce regina a luat brusc mâna și a zis: „Maharajahul, trebuie să-ți spun ceva pentru a arăta.“

Înainte de a putea înțelege ce se întâmplă, el a simțit în mâna lui, Koh-i-Noor, și regina la întrebat dacă el crede că diamantul arată mai bine, și dacă l-ar recunoaște din nou.

Maharaj a examinat cu atenție piatra, transformându-l de câteva ori în mâinile sale. După o clipă de gândire, el a răspuns: „Pentru mine, doamnă, este o mare plăcere pentru a obține posibilitatea ca subiectul loial pentru a trece Koh-I-Noor conducător meu.“

Note, desen Portalostranah.ru