Kohinoor istorie diamant și fotografii

Una dintre cele mai faimoase diamante din lume, niciodată vândut pentru bani. S-au găsit înaintea erei noastre, este o parte a coroanei regale a Marii Britanii, iar guvernul indian nu lasă încercările de a recupera comoara. date precise atunci când și în ce condiții, găsit comoara, pentru posesia, care a fost plătit în sânge, nr. Suntem conștienți de doar o legendă, dar cât de mulți sunt ficțiune și adevăr, putem doar ghici.Hindușii au o poveste instructiv, care spune de faimoasa piatra. Istoria filosofică are o semnificație profundă, cu privire la fiecare persoană.

Kohinoor diamant: parabola indian despre fericire

legenda indiană povestește despre un țăran, care a găsit în grădina sa o piatră frumoasă și a dat-o copiilor. jucărie neobișnuit Încântat, copii, a devenit primul interesat în găsirea și apoi a aruncat-o pe pervazul ferestrei.

După ce a bătut călugăr care a căutat cazare în casă săracă. Proprietarul nu a renunțat, și un oaspete a spus că pe pământ există locuri în care diamantele sunt ascunse într-o cantitate mare. Și dacă nu leneș, poți fi fantastic de bogat, iar fermierul își irosește viața, lucrând într-o zonă în care nu este nimic. Când călugărul a plecat, zguduit de cuvintele lui, cei săraci au crezut mult timp, și dorința de a avea noroc de coada a crescut mai puternic cu fiecare zi care trece. Și-a vândut țara lui, și soția și copiii, care au lăsat în grija vecinilor, așteptându-l pedepsit. Agricultorul a asigurat că se va întoarce bogat și să îndeplinească toate dorințele membrilor familiei.

Kohinoor istorie diamant și fotografii

Timp de mulți ani, el a rătăcit în căutarea fericirii, munca grea, dar în acest moment și nu au găsit locul în care mari comori mint. Cu toate acestea, angajatul a avut deja o idee clară despre ce diamant și cum arată. Mulți ani mai târziu, frustrat și cerșetor miner sa întors acasă, în cazul în care coliba era situată pe fereastra de piatră uitată, o dată găsit în țara, pe care a vândut săracilor. Nu-și putea crede ochilor - o bijuterie rară și scumpă turnat diferite fațete. Mi-am amintit apoi pierdut de sănătate a agricultorului, când și unde a găsit o comoară. Chinuit de munca grea omul a fost în căutarea în toată Europa bogăție taivsheesya sub picioare. Terenul, pe care a vândut, a dat una dintre cele mai frumoase pietre din lume - legendarul Kohinoor diamant.

Parabola ne spune că oamenii sunt în căutarea de fericire peste tot în lume, și este în așteptare pentru ei acasă.

Legendele

Se crede că piatra „sânge“, a fost găsit în India, în 56 î.Hr.. Conform legendei, el a fost găsit în minele Golkogdy - vechea cetate a țării. A fost o piatră uriașă cu o greutate mai mult de 600 de carate. Cu toate acestea, oamenii de știință moderni sunt de acord că această cifră este oarecum exagerată.

Mulți Hindușii cred că bijuterie a căzut din cer, iar zeul Krishna ia ordonat să blestemul lui: un diamant ar trebui să protejeze proprietarii gânduri virtuoase și pure, iar cei care-l de ajuns să sufere o viață. Orice ar fi fost, dar pentru dreptul de a poseda o comoară a încercat lorzi puternici și proprietarii de 20 de piatră optsprezece ani a murit.

istoricul mascota

Raja mare de Malwa confiscate fel prețioase, care are cea mai lungă istorie decât alte diamante. Mai multe sute de ani Kohinoor diamant a fost transmisă din generație în generație. Riglele prețuit comoara pentru a fi moștenită, și a crezut că este o piatră magică, păstrând natura lor și dătătoare de putere asupra lumii. Pentru o lungă perioadă de timp, l-au purtat în turbane lor, temându-se de furt mascota, și, după cum sa dovedit, nu în zadar. De îndată ce regele de pietre posedat un Shah viclean, descendent al Khila, acalmie Rajah, dinastia regală a fost jefuită. Ea a oprit pentru a stoca amuletă prețioase, care sa mutat cu noul său proprietar în Delhi.

Kohinoor istorie diamant și fotografii


Noii proprietari de diamant

După ce India a capturat Mughal înrobit multe state, Sultan Shah Jahan, care a imortalizat numele său clădire frumos Taj Mahal, a intrat in posesia unei comori fabuloase. subtil simț al frumuseții conducătorului visat tron ​​scump, iar dorința lui a fost îndeplinită. bijutieri talentați și artiști au muncit din greu pentru a prezenta o operă de artă și a creat o capodoperă uimitoare. Peacock Tronul, din spate, care seamănă cu irizatii coada pasăre regală, a fost decorat cu bijuterii, aur și argint, și pe deasupra sultan grinzi Kohinoor diamant de cea mai pură apă, pierde în greutate după tăiere.

Kohinoor istorie diamant și fotografii

Trei secole de piatra aduce noroc în luptă, având în vedere bogăția puternicul Imperiu Mogul și, în același timp, a semănat discordie. Mighty Shah Jahan a condus până în momentul în care nu a fost încă crescut, fiul său, care a dorit să smulgă puterea de la tatăl său. Scion a ucis pe frații săi, și sultanul închis într-o temniță, temându-se de mânia comoara, care are puteri magice. Și a murit în temnițele durere conducător a cărui faimă a răsunat în întreaga lume, și dragă scaunul lui de domnie, a devenit un simbol al monarhiei, a fost demontat și vândut.

O altă moarte dureroasă

În 1739, diamantul Kohinoor, a cărui istorie este indisolubil legată de tragedii umane, a schimbat din nou proprietarul. Ei au confiscat vicleanul persan conducător nada magie piatră în Shah Muhammad. Doamne, pentru a primi câștigurile-ajuns comori, a fost uimit de frumusețea orbitoare a pietrei strălucitoare. Se crede că, dacă mascota fără nume anterior primit numele (în limba farsi-i-Noor KOH înseamnă „Muntele Luminii“). Cu toate acestea, amuleta nu a păstrat cel care a luat-o prin înșelăciune: câțiva ani mai târziu regele minții innorat Persia și a acceptat moartea dureroasă a anturajului său.

un cadou de la Regina

Și a călătorit în jurul valorii de diamant mondial Kohinoor, aduce doar mizerie și eșec. De ce a încetat să mai fie un talisman pentru proprietarii? puterea lui magic deshidratată imediat ce a absorbit sângele oamenilor. Și, deși nimeni altcineva nu a crezut în puterile protectoare ale amuletă, frumusețea sa unică fascinează și te innebuneste, forțând să-și dea viața pentru comori. Piatra a călătorit în Persia, Afganistan, a revenit în India și când țara a devenit o colonie britanică, acesta a prezentat ca un cadou Reginei Victoria.

Kohinoor istorie diamant și fotografii

Am auzit despre istoria sângeroasă a diamant britanic sfătuit împărăteasa să renunțe la comoara, care este asociat cu atât de multe decese. Cu toate acestea, conducătorul nu au ascultat sfatul și nu a lăsat o piatră de câțiva ani. După ce se părea că diamant greu de definit lipsit de strălucire, iar regina a cerut o nouă tăietură.

Tăietura, care a provocat indignare publică

La mijlocul secolului al XIX-lea, el a fost trimis la olandez aurar, care a lucrat în colaborare cu mineralog Royal. Șase săptămâni mai târziu Kohinoor diamant, care nu transmite o lumină fotografie și fețele de joc, a pierdut aspectul original și mai mult de jumătate din greutatea anterioară. Experții sunt de acord că prelucrarea diamant a fost inutilă. Vandalismul Guvernul britanic a provocat un val de indignare care a cuprins țara. Mulți consideră fateta hulă acestei opere de artă, care are o istorie bogata. Piatra pierdut nu numai atracția inițială, dar, de asemenea, valoarea de bijuterii, greutatea sa a scăzut la o sută de carate.

Kohinoor istorie diamant și fotografii

Curios, există o credință că fateta care nu poate fi întreruptă pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să producă un maestru. Este important ca bijuterie nu a fost bolnav în timpul și era veselă. Pentru maestrul olandez a curtat ca un copil mic: el a fost hrănit alimente sănătoase pentru ore, cu atenție și păzit de somn și amuzați la un specialist nu este plictisit.

transferul oficial al pietrei

Regina să aibă grijă de faptul că nimeni nu poate lua bijuteria din Marea Britanie. Aceasta legalizat posesia acestei comori incredibile, invitat la Londra, fiul lui puternic maharajahului - Duleep Singh, convertit la creștinism. El a confirmat transferul de piatră și a declarat că el a fost fericit să fie prezent la un astfel de eveniment istoric important. De atunci, Anglia, se consideră un proprietar cu drepturi depline al bijuterii, prezentat oficial la Imperiul Britanic.

Kohinoor istorie diamant și fotografii

Strălucitoare ca un diamant în coroana Regatului Unit Kohinoor împărăteasa a fost recunoscută Regalia de semnificație de stat. Victoria a purtat-o ​​de peste 50 de ani, și nici o nenorocire nu sa întâmplat cu ea. Acum comoara reală este păstrată în Turnul, muzeul bijuteriile familiei regale.

Cerința de a returna comoara

Kohinoor istorie diamant și fotografii

Guvernul britanic a respins încă o dată ideea de a da diamant Kohinoor. Acest lucru va atrage după sine și alte pretenții nefondate, lăsând țara ar putea pierde principalele exponate de muzeu.

Kohinoor istorie diamant și fotografii