Keratita, simptome, cauze, tratament cheratită

cheratită Cât de periculos?

Cheratită - inflamație a corneei.

Keratita, simptome, cauze, tratament cheratită

Cornea - o porțiune frontală a membranei exterioare a ochiului. Corneea - cea mai importantă parte a sistemului optic al ochiului, și viziunea noastră este dependentă în mare măsură de proprietățile sale: curbura suprafeței, transparența, sfericitatea, uniformitatea structurală și optică. Deoarece inflamație (keratită) modificări ireversibile pot apărea corneei, rezultând o reducere a funcțiilor vizuale, inclusiv orbire.Cauze si factori de risc de inflamatie a corneei

Cheratită pot apărea din diverse motive.

Scăderea imunității, utilizarea de lentile de contact, sindromul de ochi uscat creste riscul de cheratita.

Cel mai frecvent keratita infectioase: virale, bacteriene, fungice, chlamydia, parazite. Alocați cheratită traumatică, în curs de dezvoltare ca urmare a expunerii la nivelul corneei factorii daunatoare: mecanice, termice, chimice, radiații. Există, de asemenea, de natură alergică cheratită: în timp ce guturai de primăvară, febra fânului, induse de droguri gigant cheratoconjunctivita papilar.

inflamație corneene poate fi din cauza deficitului de vitamina, tulburări metabolice și diverse boli sistemice (diabet, guta, artrita reumatoidă și altele.) Reducerea generală și imunitate locală, purtarea lentilelor de contact, sindromul de ochi uscat creste riscul de boli.

Manifestările clinice ale cheratită

Cand inflamatia se produce corneei opacifierea aceasta, ceea ce se explică prin acumularea țesutului corneei în diferite componente celulare (leucocite, limfocite etc.). Acest grup de celule se numește infiltrare. Infiltrarea pot fi unice sau multiple, diferite forme, dimensiuni si culori. În funcție de localizarea adâncimii infiltrare cheratita împărțită în superficială și profundă (stromală).

Keratita, simptome, cauze, tratament cheratită

infiltrate superficiali pot dispărea complet sau lăsați o ușoară încețoșare a corneei. La o leziune mai profundă după scăderea inflamației în cornee sunt diferite modificări cicatriciale gravitate, care explică funcția vizuală scăzută.

infiltrate proaspete au frontieră indistinctă indistinctă și infiltrate în procesul de resorbție - mai clare.

De asemenea, în timpul vascularizarea corneei are loc cheratită - vasculară incarnarea în acesta. Apariția vaselor de sânge în cornee are un efect pozitiv asupra resorbția infiltrare este compensatorie, fenomen protector, dar pe de altă parte, determină o scădere a transparenței corneei, la fel ca în cornee normală nu are vase de sange, care este o explicație pentru transparența.

Tabloul clinic se caracterizează prin așa-numitul sindrom corneene keratita - lăcrimare, fotofobie, blefarospasm (decalaj ochi redus brusc, pacientul aproape nu se poate deschide ochii). Îngrijorat durere severă, senzație de corp străin în ochi, roșeață a globului ocular.

Posibila răspândire a procesului inflamator în iris, corpul ciliar și sclera. focar inflamator pe cornee poate ulcera, sub nefavorabile pot apărea în timpul perforarea corneei, penetrarea infecției în ochi cu endoftalmită dezvoltare.

Tabloul clinic al formelor individuale de cheratită are propriile sale caracteristici, și poate varia, de asemenea, în funcție de vârstă, starea generală a organismului, proprietăți patogene, etc.

Herpetic cheratită este cauzata de virusul herpes simplex. Acesta poate fi fie superficiale sau profunde. Un semn precoce al suprafeței de cheratita herpetică - apariția în straturile superficiale ale corneei de bule mici, care în mod spontan deschis și lăsa în urmă suprafață erodat sub formă de forme caracteristice, de multe ori sub forma unei ramuri de copac. Cu keratită herpetică adânc infiltrate, de asemenea, de multe ori au o formă arborescentă, pot apărea ulcerații.Keratita, simptome, cauze, tratament cheratită

Caracteristic unei purulent sau târâtoare, ulcerul cornean, care sunt agenți patogeni frecvent coci (Streptococcus pneumoniae, Streptococcus, Staphylococcus). Dezvoltarea bolii este adesea precedat microtraumele sau blefaroconjunctivita corneei cronică.

Inițial, în centru sau în zona paracentrale a corneei format vatra gri, în locul său ulcerul este format rapid. O margine a ulcerului este de obicei ridicată, iar aici începe fuziunea purulentă a țesuturilor. Procesul progresează rapid, și timp de 3-5 zile poate acoperi întreaga cornee. In centrul corneei este complet topit. În partea inferioară a camerei anterioare acumulează puroi (hipopion). După perforare spontană a corneei poate apare pentru a forma o auto-vindecare cicatrice corneană grosier - cataracta, sau proces purulent se extinde situată adânc părți ale ochiului cu endoftalmită dezvoltare.

keratită neurogene apar ca urmare a înfrângerii fibrelor trofice ale nervului trigemen. Straturile de suprafață ale părții centrale se formează ulcerul cornean plat. Procesul flasc, mult timp fără senzații subiective. Sensibilitatea corneană este deconectat. La ulcerul se vindecă congeniale, lăsând o ceață ușoară. Când vă alăturați o infecție secundară - inflamația purulentă a corneei.

Persoanele cu TB apare de multe ori o înfrângere tuberculos-allergichsskoe a corneei și conjunctivei, cu formarea de noduli mici - CONFLICTELE.

La primele semne de cheratită ar trebui să fie cât mai curând posibil, să consulte un oftalmolog!

Utilizatorii de lentile de contact cheratită comune cauzate de protozoare - Acanthamoeba (Acanthamoeba). Acanthamoeba cheratita este un curs de severă, de multe ori afecteaza ambii ochi, este dificil de tratat, de multe ori rămân turbiditate intensă, ceea ce reduce în mod semnificativ viziune.

La primele semne de cheratită ar trebui să fie cât mai curând posibil, consultați un oftalmolog. Cheratită este tratat într-un spital sub supravegherea de zi cu zi a medicilor, ca rezultat poate forma cicatrici brute a corneei cu o scădere semnificativă a vederii, chiar orbire.

diagnosticare

Diagnosticul de cheratită și aspectul său este stabilit în funcție de caracteristicile clinice și istoricul de date. Metoda principală de cercetare cu cheratită - lampă cu fantă de examinare - biomicroscopie a ochiului, aceasta poate ajuta pentru a determina mărimea infiltratului, profunzimea și natura leziunii.

Keratita, simptome, cauze, tratament cheratită

Pentru a confirma testul ulcerație cu fluoresceina utilizate - la instilarea în sacul conjunctival de soluție 1% din suprafața ulcerației fluoresceina colorate în verde.

Pentru a determina strategiile de tratament sunt importante examen bacteriologic. Materialul luat de la marginile și fundul ulcer, și apoi întinse pe placă pe suporturi adecvate, determină tipul de agent și sensibilitatea sa la antibiotice.

tratamentul cheratită

Tratamentul depinde de cauza cheratita, adâncimea leziunii corneei, severitatea bolii.

Atunci când medicamentele cheratită sunt sub formă de picături pentru ochi, unguente, preparate sunt administrate prin injectare sub conjunctivei. De asemenea, numit de forma de tablete, intramusculară și chiar injectarea intravenoasă.

Cand bacterial prezinta antibiotice și medicamente sulfa primul spectru larg, precum și în producția rezultatelor cercetării bacteriologice - ținând cont de sensibilitatea agentului patogen.

In keratite virale aplicat terapia antivirală: preparate care conțin inductori de interferon (stimulante) interferon. Când keratită herpetică - picaturi, unguente, tablete care conțin aciclovir. Cele mai multe medicamente moderne antiherpethetical - ganciclovir (Zirgan - gel de ochi).

Utilizarea de corticosteroizi nu este recomandată, deoarece acestea pot provoca ulcerații corneene și perforație. Steroizii sunt utilizate după scăderea în faza de inflamație acută pentru a îmbunătăți opacitati resorbție pe cornee.

Când ulcerațiile folosesc de asemenea metode fizice de tratament: diatermie, fotocoagularea cu laser, ulcere krioapplikatsiya. Pot fi atribuite și electro- fonoforeza cu diferite medicamente: antibiotice, enzime și altele.
Utilizate pe scară largă mijloace pentru a facilita epitelizarea corneei - de obicei sub formă de geluri și unguente. Sunt numite stimulatori biogene pentru a promova vindecarea și de a spori imunitatea locală.

Prin perforație indicații :. Amenințare, reducerea marcată a acuității vizuale ca urmare a unor cicatrici, și alte defecte cosmetice corneei produse din material plastic în cantități diferite.

Predicția și prevenirea

Prognosticul keratita, depinde în primul rând de localizarea și profunzimea leziunilor corneei. Cu un tratament în timp util a infiltrate superficiale complet se dizolvă sau să rămână ușor tulbure, practic nici un efect asupra acuității vizuale.

cheratită adânci, ulcere, mai ales dacă acestea sunt situate în zona centrală a corneei și paratsentarlnoy, poate duce la o reducere semnificativă a acuității vizuale datorită dezvoltării de opacitate intensă și formarea de cicatrici brute.

Keratita, simptome, cauze, tratament cheratită

Prevenirea cheratită este de a preveni leziunile și ochi microtrauma, care include eu folosesc ochelari de protectie, siguranta la locul de muncă și de construcție.

respectarea atentă a normelor de uzură și de îngrijire atunci când se utilizează lentile de contact; Avertizare pătrunderea în ochi a diferitelor substanțe chimice, ceea ce duce la dezvoltarea de arsură a mucoasei corneei și a ochilor; detectarea în timp util și tratamentul blefaritei cronice, conjunctivite; corectarea imunodeficiență. Pentru manifestările inițiale ale bolii accesul în timp util la un specialist este cheia pentru un tratament de succes și de a salva vizualizarea.