Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

De ce avem nevoie grătarul fierbător de apă? La urma urmei, acesta poate fi limitat la un gratar portabil simplu sau marș oală ... Dar, cu experiență și grădinari înțelepți în felul lumii, gurmanzii recomandat să aranjeze în propria lor țară, un loc în complexul shashlychshno-berii. locație ideală în apropierea chioșc sau de baie. Odată cu debutul iubitorii de primăvară să se relaxeze pe natura șir scos din oraș, cu scopul de a relaxa și, desigur, mananca un gratar delicios sau gratar. Cei norocosi care au zone suburbane lor, încep să se gândească serios la construirea propriile lor mâini sobei rusești din cărămidă, coș de fum și arderea lemnului.


Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

conductivitate termică în oală și fier ceaunului este diferit, astfel încât gustul alimentelor gătite este foarte diferit. De exemplu, fierbătorul este utilizat pentru a face feluri de mâncare bogăție „fum“ care au un gust deosebit hrănitoare și miros, și un vas de metal - pentru vase simple, mărșăluind (ureche, terci). Kazan din metal pe gratar - o parte importanta a adunări de vacanță, numai tehnici de fabricație diferite. Să vedem ce sunt grătare cu Kazan, și cum să construiască cu propriile lor mâini ....

Ce poate fi gătită într-un cazan

Montarea sa dovedit a grilaj din metal - nu este la fel de supărătoare deoarece poate părea la început. Prin ea însăși, BBQ cu stand poate lasa sa gatiti la gratar, gratar sau cartof copt la soare. caramida gratar staționar se extinde în mod semnificativ posibilitățile culinare:

 1. Pot pregăti masa cu „de fum“ - pilaf uzbecă, triplu ureche.
 2. Gatiti supe hrănitoare - kharcho, bulioane.
 3. apă caldă.
 4. Gatiti alte feluri de mâncare din bucătăria orientală.

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

BBQ stationara cu stand, construit cu propriile sale mâini din cărămidă, poate înlocui complet afumătoare acasă sau aragaz. Deși nici o diferență semnificativă între cuptor și grătar rusesc nu posedă atât un coș de fum, aceeași circulație termohalină și se află sub „acoperișul“. Pe Internet există diferite desene, care diferă în tipul de construcție și proiectare. Dacă dota în mod corespunzător grătar ceainic cu un stand la cabana lângă chioșc, vă puteți bucura de mâncăruri proaspăt preparate, în timp ce în atmosfera confortabilă în ciuda vremii sa stricat. Vile - locul perfect pentru grătare, din metal, cu sau fără suport!

Selectarea amplasarea unui cuptor staționare sau căldărar

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

Construirea de gratar sau soba ar trebui să înceapă cu un tur al teritoriului grădinii, care arată off desen al structurii viitorului. Desenele pot fi comandate de la specialiști sau găsiți pe internet, în cazul în cazul în care nu se pot desena pe cont propriu.

O modalitate mai bună de a cumpăra un grătar gata făcut?

Dacă te duci rar din oraș și nu gurmanda mare, și ai nevoie doar de un aragaz pentru gătit simplu mese-carcasă + prăjire gratar si gratar, apoi a construi un întreg complex nu are nici un sens. Mai ușor și mai ieftin să cumpere gratar de metal gata făcute cu suport și de a stabili acolo un cazan din fontă. Dimensiunile acestui mini structură complexă vă permit să instalați practic oriunde, și necesită un cost minim.

Acum putem vedea mai multe tipuri de mini-cuptoare, din metal, cu un grătar și caracteristici instalate turnat cazan de fier. Suporturi pentru cuptoare de metal sunt destul de diverse - un masiv picioare trepied răsucită și portabil. Disponibil în comerț gata făcute din cuptor metalic sub ceainic de fier cu horn construit, care funcționează pe gaz sau lemn. Unele proiecte sunt mai ieftine decât construirea propriile lor mâini, în ciuda faptului că vânzarea cu stand și Kazan. Avantajul de modele gata făcute este că ei nu au nevoie pentru a proiecta, acestea sunt ușor expuse să demonteze, nu necesită condiții speciale de depozitare.

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

Cum se pot combina gratar si ceaun?

Rețeaua se execută o mulțime de diferite articole despre modul în care se pot combina lucrurile aparent incompatibile. Dar, cu toate acestea, este posibil. Singurul lucru care îi unește, astfel încât aceasta este una și aceeași poryadovkoy (2-3 cm). Fonta ceaun construi în gratar nevoie doar pentru gătit „fum“. În acest caz, trebuie să stea cazan pe un suport peste jăratic. Pentru a construi în cazan, este necesar să se construiască un design termostatici grele, în funcție de tipul de sobei rusești. Dimensiunile unui astfel de complex poate impresiona. Pentru a evita construirea de structuri uriașe pot fi atașate separat, de exemplu, a lăsat un grătar, și dreptul la cazan. Stand sub pământ trebuie să fie realizate din oțel inoxidabil. Dacă aveți deja un cuptor din caramida gratar și nu doresc să termine construirea unei secțiuni suplimentare, puteți achiziționa un stand singur cazan de fier.

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini


Cum se pot combina gratar si ceaun?

Situația cu înregistrarea Mangala Kazan cu aproximativ aceeași ca și pentru gratar. Atașați o secțiune suplimentară de vedere laterală a unui ceainic de cărămidă, în cazul în care piatra însăși căldărar. Și achiziționarea de metal, în cazul în care a făcut dintr-un grătar metalic. Feluri de mâncare vor gusta bucatari mediocre din Asia, pentru persoana medie - la momentul respectiv. Foarte convenabil pentru întâlniri de acasă.

Cum se pot combina cazanul și tandoor

Tandoor este o parte integrantă a oricărei bucătăria asiatică. Astăzi cumpăra Tandoor staționare nici o dificultate, la cerere, poate fi echipat cu vase, stand, Kazan. Ceaune pentru Tandoor au o formă triunghiulară, cu mânerele de pe laturile, împreună formează un mic decalaj prin care fumul iese. O asemenea părea necesară pentru a pune direct în tandoor, în „inima“ lui. Puteți alege orice dimensiune fierbător de apă cu stativ fără. Un suport în formă de cruce concav, o poti face singur. În funcție de cursurile, reglementate de înălțimea căldării. este nevoie de jos pentru a reduce vasele care necesita preparare intensiva, la partea de sus - cel de moleșeală lent. Reglarea înălțimii de către un lanț de metal sau rack.

Cuptor cu gratar: construi cu propriile lor mâini

BBQ Kazan cu un coș de fum, vă puteți construi propriul dvs., folosind desene gata făcute, cu condiția ca toate poryadovkoy vor fi respectate. Gătitul gama cu un cuptor în versiunea finală este destul de scump, nu toată lumea își poate permite. Tehnologia de construcție este similară cu o sobă de stabilire rusesc, și, prin urmare, necesită o anumită îndemânare. Construit din cărămidă, acoperită cu un acoperiș, sau să facă o cameră de utilitate separată. puteți găti nu numai preparate orientale pe un complex de gătit similară, dar și național. De exemplu, dacă eliminați căldarea de fier și a pus tava, puteți găti gemul, gatiti legumele și așa mai departe.

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

Reprezentarea schematică a grătarului

Materiale și instrumente

Pentru a face complexe mangalnye cu propriile sale mâini, trebuie să stoc pe următoarele materiale:

 • caramida,
 • nisip,
 • ciment,
 • argilă,
 • bloc de beton sau cărămidă lupta,
 • plite de gătit,
 • un ceainic fonta,
 • podduvaniya ușă,
 • dimensiunea piatra nu este mai mare de 5-6 cm,
 • material pentru acoperișuri,
 • pietriș,
 • amestec special pentru cuptor rusesc zidărie,
 • ușa și grătarul focarului.

Instrumente de constructii necesare sunt:

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

Conducerea Mangala dispozitiv

Înainte de începerea construcției rețineți că vilele sunt situate aproape unul de altul, încercați să proiecteze, astfel încât fumul nu a mers la vecini. Nu așezați grătarul de lângă copaci pentru a evita focul.

Care este construirea de succes?

Proiectul acestei clădiri ar trebui să facă spațiu suplimentar, în care pentru a stoca toate celelalte ustensile (frigarui, cuțite, linguri de lemn,). În cazul în care proiectul va fi situat în apropiere de chioșc, ar trebui să dea poziția unghiulară, astfel încât să nu creeze efectul de „gunoi“ teritoriul vilei. Proiectul de construcție ar trebui să fie plasate compact. Atunci când desenele desen ar trebui să acorde o atenție deosebită la dimensiunea estimată a sobei rusești. Dacă doriți să creați un complex cu o afumătoare, ar trebui să acorde o atenție deosebită la locația și direcția vântului.

complex de airbag cu un coș de fum cuprinde următoarele secțiuni:

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

gratar Schema cu afumătoare

Puncte importante de construcție:

 1. În timpul construcției, în cazul în care a început să plouă, au făcut mai bine zidărie de cărămidă pentru a ascunde filmul - apa are un efect negativ asupra acestui punct.
 2. Pentru a preveni distrugerea proiectului pentru chioșc de la temperaturi ridicate, este necesar să se stabilească în interiorul bucăți de cărămidă sau piatră. Dacă un proiect cu acoperișul, nu au nevoie.
 3. Smokehouse nevoie de impermeabilizare, pentru acest lucru este plasat pe un suport sau un film de construcție pentru acoperișuri.
 4. Cărămidă pentru a lua de înaltă calitate, rezistente la foc, mai bine decât finlandez.

Instrucțiuni pas cu pas pentru construirea

Deoarece complexul cu o afumătoare, situată sub acoperiș, în zona de grădină necesită materiale suplimentare de siguranță împotriva incendiilor pentru a lua numai calitativ (finlandez de ciment / caramida / alte materiale).

 1. În primul rând, decide cu privire la locul în care va fi construit cuptorul. Înainte de a turna fundația, este necesar să se contureze dimensiunea și verificați pentru erori în calcule. Proiectul gratar ar trebui să servească pe teritoriul grădină, atâta timp cât este posibil.
 2. Deoarece fundația va acționa ca un stand, după turnare trebuie să fie aliniate cu grijă, îndepărtați toate asperitățile și neregularitățile.
 3. Asteptati uscarea completă a fundației.
 4. Start caramida poryadkovku, primul loc fără ciment. Înainte de a începe de stabilire mâinile proprii aragaz Stalik, cărămidă ar trebui să se înmoaie în apă. Pentru a face gratar proiect zidărie cu afumătoare treptat, de stabilire rând cu rând de cărămidă.
 5. Apoi, așezați subsol gratar.
 6. ciment nu pot fi utilizate după punerea capacului. Construi un zid de lângă grătarul Smokehouse stă cu mâinile sale, folosind un amestec de argilă refractară. Datorita cimentului temperaturi ridicate distruse rapid.
 7. Pentru baza sub fierbătorul din fontă este necesar să se ia colțuri metalice. Proiectul poate fi realizat cu ajutorul Stalik axe de armare - acest lucru va face mai ușor de curățat fierbătorul din cenușă.
 8. Construiți suporturi de acoperiș, tăvi, grătar cu mâinile trebuie să dureze. Carport face numai în cazul în care proiectul va fi sub acoperiș.
 9. Tabletop înșurubate la ultimul viraj.

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

Timpul necesar pentru construirea de aproximativ 2 săptămâni. Nu te grăbi!

cuptor BBQ din cilindru

Asigurați-vă soba cu mâinile, nu puteți utiliza o cărămidă. De exemplu, din cilindru! Cel mai simplu gratar, care utilizează butoaie segment, Seturi pe cărămizi. Lungimea țevii trebuie să fie din material refractar: ​​fier sau stejar. feluri de mâncare Stew pe acest design nu va reuși, dar puietul „fum“ - la momentul respectiv.

 1. Lungimea cilindrului este inversat în foc, și deasupra atârna un ceainic sau cazan, lungimea este reglabilă în funcție de direcția de vreme și vânt.
 2. Pentru a regla lungimea unui trepied convențional este utilizat cu lanțul.
 3. Segmentul văzut prin rasnita baril pe ambele părți și în partea de jos pentru a face „petale“.

Kazan BBQ - instrucțiuni pentru construirea de propriile mâini

Acest BBQ de casă din butoi este foarte ușor de fabricat și nu necesită practic nici cheltuieli financiare mari și aptitudini speciale.

în loc de o concluzie

Feluri de mâncare din cuptor este mult mai gustoasă decât gătită pe plăci convenționale, pentru gurmanzii adevărați, în prezența propriei lor zonă suburbană construi propriul BBQ - nu o astfel de problemă. Cel mai bun dintre toate, conta cu acuratețe și nu pentru a salva pe materiale. Dacă nu v-ar construi cu propriile sale mâini, putem restricționa modelul de cumpărare.