Istoria originii și domesticirea pisicilor - Totul despre pisici și pisici

Pisici: Istoria apariției

Mulți susțin că primele pisici domesticite și domesticit de vechii egipteni. dar opinia generală asupra acestui punct. Se crede că începe istoria apariției pisicilor lângă un bărbat în urmă cu aproximativ 10-12 mii de ani, și datorită faptului că aceste animale sunt mai aproape de oameni este, deoarece, atunci când acesta din urmă a început să ducă o viață constantă. Acest lucru, de altfel, face o pisici unică între toate animalele, mulți dintre ei încă mai încerca să stai departe de oameni.O mare controversă ridică, de asemenea, istoria originii pisicilor, care, de asemenea, foarte ambigue. Cea mai comună de vedere, care, de altfel, mai ales blocat în România, este că strămoșul comun al pisicilor moderne este de Langa pisica de Nord de stepă din Africa, care a fost domesticit deloc în Egipt și Nubia, și sa întâmplat în urmă cu aproximativ 4 mii de ani. Numai după aceea pisica a venit în Egipt, și apoi a apărut în Asia, unde a traversat cu succes cu specii sălbatice de Bengal.

În Europa, originea pisica este, de asemenea, asociată cu amestecarea repetată a unor specii și rase: pisici domestice a venit de la Nubia, încrucișa în mod activ cu pisicile sălbatice forestiere europene. care a dat ulterior o incredibila varietate de specii și culori. Cu toate acestea, în conformitate cu o teorie separată a originii pisicilor, în oricare dintre țările din aceste animale nimeni în mod specific, nu s-au difuzat: o pisică a apărut simultan în diferite părți ale lumii, fiecare dintre care a dezvoltat de-a lungul propriilor sale legi speciale.Istoria domesticirea pisicilor: Mileniu cu un bărbat

În cazul în care istoria originii acestor animale este destul de complexă, istoria domesticirea pisicilor este încă misterios. Cel mai probabil, prima domesticirea pisicilor a avut loc în Orientul Mijlociu și a fost asociată cu apariția agriculturii și necesitatea de a proteja culturile de rozătoare. Cu toate acestea, oamenii de știință sunt încă argumentând despre cine domesticit într-adevăr - persoană pisică sau o persoană pisica. Este posibil ca pisica este „domesticite“ în sine, de vânătoare rozătoare și necontenit ca urmare oamenii care au grăbit să adopte aceste animale în viața lor.

Orice ar fi fost, istoria domesticirea pisicilor are începutul său dur de 2000 de ani înainte de Hristos. Meritul principal al acestei este atribuită egiptenilor, care au ajutat la domesticirea pisica, inclusiv religia. Cu toate acestea, domesticirea mai activă a început încă mai târziu și a fost asociat cu apariția multor civilizații care a început 1000 de ani înaintea erei noastre. Atunci pisica în cele din urmă a apărut schimbări de comportament, ceea ce le animale de companie făcut în cele din urmă, și punctul final îmblânziti a pus Europa. Italia, Elveția, Germania și Marea Britanie au luat în mod constant în granițele sale pisicile domestice să le semene în mod activ în casele cetățenilor săi și plasarea acestora speră în lupta pentru recolta.

Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, punctul final în domesticirea pisicilor nu este încă stabilită. Desigur, acest animal este considerat a fi unul dintre cel mai apropiat om, dar caracterul său independent, dovedește că, chiar și pentru multe mii de ani de domesticirea pisicilor sale au rămas liber și nu învins, și viața lor cu oameni, poate fi considerată încă un mare cadou pentru acesta din urmă.