Istoria domesticirea pisica

Un rol imens în domesticirea pisica aparține vechii egipteni. Ei au apreciat rapid rolul important jucat de acest animal abilă grațios, protejarea stocurilor de cereale de la șobolani și șoareci. Nu e de mirare că, în Egiptul antic pisica a fost considerat un animal sacru. Pentru crima sa premeditat trebuia să pedeapsa cea mai severă - pedeapsa cu moartea. crimă accidentală a fost pedepsită cu amenzi grele.Atitudinea fata de pisica, importanța sa este reflectată în apariția zeilor egipteni. Zeul soarelui, zeul principal al egiptenilor reprezentat în formă de pisică. agenți de îngrijire de cereale a fost considerat cel mai important lucru și onorabilă, trecând de la tată la fiu. moartea pisicii a devenit o mare pierdere, ea a plâns întreaga familie. Aranjate înmormântare generos. mumificat și îngropat într-un sarcofag special făcut-o, decorată cu figuri de cap de pisică.

Istoria domesticirea pisica

Prima mențiune a pisicilor domestice din Europa se găsește în Marea Britanie, unde au fost introduse de către romani. Pisicile sunt singurele animale care pot fi păstrate în mănăstiri. Scopul lor principal a fost de a proteja în continuare stocurile de cereale de la rozătoare.În Rusia, prima mențiune a pisicilor fac parte din secolul al XIV-lea. A fost apreciată și respectată. Pedeapsa pentru furt rozătoare luptător a fost egal cu pedeapsa pentru un bou, și a fost o sumă foarte mare de bani.
Atitudinea de pisici din Europa se schimbă dramatic în negativ în Evul Mediu. Începe vânătoarea de vrăjitoare și slujitorii lor, care au fost și pisici, în special negru. Ele sunt creditate cu puteri supranaturale, acuzat de toate păcatele estimate. Foamea, boala, toate nefericirea asociată cu diavolul și personificarea lui în înfățișarea pisicii. A început o vânătoare adevărată pentru pisici. Toate acestea de groază sa încheiat abia în secolul al XVIII-lea cu sfârșitul Inchiziției. Ecouri din ura animalului grațios, înzestrat cu puteri diabolice, a continuat timp de aproximativ un secol. Numai în superstiția secolul al XIX-lea, în trecut, pisica a început să re-ia ca un animal de companie. Începutul unei noi faze a „pisica“ a istoriei poate fi considerată în 1871, care deține primul spectacol pisica. Pisica primeste statutul de un animal de companie, rămânând astfel încât în ​​ziua de azi.

Spotted eublefap leopard (Eublerharis masularius) se referă la tipul de geckos eublepharis mari. Aceasta este o reptila foarte popular, de multe ori conținute în iubitorii de acasă de animale exotice.

  • Datorita dispunerii sale foarte modest și flegmatic, această rozătoare pașnică ar fi un animal de companie ideal. Prevenirea două lucruri: Capibara este prea mare pentru viata ...

  • Miniature Pinscher multe cunoscut ca un Pinscher in miniatura sau in miniatura Pinscher. Aceasta este o mica rasa dimensiune de format pătrat de câine, în care energia, corpul musculos si membrele puternice.

  • Green Mamba (nume latin Dendroaspis angusticeps) - nu este foarte mare, frumos și reptile foarte otrăvitoare. În lista celor mai periculoase animale de pe planeta, acest ...