întrebarea 186

Răspuns. De bază dispozitivele electrice de siguranță izolate numite dispozitive electrice de siguranță, a căror lungime de izolare-telno rezista la instalațiile electrice de joasă tensiune de operare și co-Thoroe vă permite să lucreze la părțile aflate sub tensiune sub tensiune.mijloace electroprotective de bază sunt realizate din material izolant (porțelan, bachelită, ebonită, Ghetinax, laminate din lemn și altele asemenea).

Materialele care absorb umezeala (bachelită, lemn, etc.) ar trebui să fie acoperite cu lac rezistent la umiditate și să aibă o suprafață netedă este fără fisuri, exfolierea si zgarieturi.

187.Chto întrebare se referă la dispozitive de siguranță de bază electrice în sistemele electrice de peste 1000?

Răspuns. Dispozitivele de bază electrice de siguranță în instalații electrice cu tensiunea la 1000 V sunt:

tije de toate tipurile izolatoare;

izolație și electrice clește;

dispozitive și mijloace pentru asigurarea forței de muncă în condiții de siguranță în timpul testării-ITS și măsurare elektrous-setting (indicii de tensiune pentru a verifica dacă dispozitivul de fază coincidență pentru a perfora indicii de cablu daune cablu și altele asemenea);

Alte mijloace de protecție, dispozitive de izolare și sposobleniya pentru lucrări de reparații în tensiune câmp de tensiune elektrous-REGLAREA de 110kV și de mai sus (izolatori polimerice scări izolante, etc.).

188.Chto întrebare se referă la dispozitive de siguranță de bază electrice în instalații electrice de până la 1000?

Răspuns. Dispozitivele de bază electrice de siguranță în instalații electrice cu tensiunea la 1000 V sunt:

izolație și electrice clește;

Întrebare 189.Chto numit mijloace suplimentare elektrozaschit NYM?

Răspuns. Un dispozitive suplimentare de siguranță electrică numite INDICA izolatoare din dispozitivele electrice de siguranță, care, în sine, nu este la o anumită tensiune pentru a proteja împotriva șocurilor electrice, dar completând remediul de bază și, de asemenea, servește pentru a proteja de la a fi tensiune-TION atins și tensiune de pas.

Întrebarea se referă la 190.Chto suplimentare elektroza-Szczytno înseamnă, în sistemele electrice de peste 1000?

Răspuns. Pentru dispozitive suplimentare de siguranță electrică în tensiune electrică mai mare de 1000 includ:

standuri și căptușeală izolatoare;

tijă pentru transferul și alinierea capacității.

Întrebarea se referă la 191.Chto suplimentare elektroza-Szczytno înseamnă în instalații electrice de până la 1000?

Răspuns. Pentru dispozitive suplimentare de siguranță electrice în instalații electrice de până la 1000 V sunt:

izolante suporturi și tampoane,

Întrebarea 192.Kak subdivizate postere și semne sigure-Ness?

Răspuns. Afișe și semne de securitate sunt utilizate pentru:

acțiune interdicție cu dispozitive de comutare (pentru interzicerea locului);

avertisment cu privire la pericolele de proximitate pentru a trăi părți sub tensiune (avertizare):

permit anumite acțiuni numai atunci când cerințele Run-SRI-specifice de siguranță (prescrie-ing);

indicând locația diverselor facilități și gura-roystv (index).

Interzicând: „NU! Oamenii muncesc „“ NU! MUNCA ON LINE „“ NU DESCHIDE! Oamenii muncesc „“ Risc de câmp electric, fără mijloace de protecție de intrare interzisă „“ de lucru sub tensiune din nou, nu SWITCH

Atenție: semnul „ATENȚIE! ELEKTRICHES CFU-TENSIUNE „și pancarte“ stres Stop „“ IP-teste PERICOL DE MOARTE efectuate „“ nu se ucide“.

Prescriptive: „pentru a lucra aici“, „pauze AICI“.

Întrebare 193. În unele cazuri, ochelari de protecție utilizate?

Răspuns. La demontarea și montarea zheniem siguranțe sub tensiune în electrice și până la 1000;

în timpul măcinarea inele pe rotor rotative elektrodvi-tor;

puncție cablu;

când turnarea masei cablului;

la încălzire și în transferarea oala de lipire sau oala de turnare;

atunci când se lucrează cu acid și alcaline (reîncărcabili-Bata yards).

Întrebarea 194.Trebovaniya aplicabilă instrument montorskomu izolat?

Răspuns. Instrumentul trebuie să fie cu izolatoare din piele-E; tijă șurubelniță în plus, trebuie să fie izolate

arme izolante trebuie făcută sub formă de capace di electrice, să fie montat pe mânerul sculei, sau inamovibil monostrat sau multistrat de acoperire vla-gostoykogo, maslobenzostojky material izolant-TION fragil aplicată prin turnare prin injecție, scufundare, și așa mai departe. N. Suprafața stratului izolator nu trebuie să fie alunecoasă. Forma și suprafața striată a mânerului de izolare-yatok ar trebui să asigure ușurința de utilizare instrument.

Compus cu arme izolante mânere care Instrum- de înșurubat și tije izolate ar trebui să fie puternic, exclus-cu posibilitatea consecventă deplasării longitudinale reciproce și de rotație în timpul funcționării.

Izolația trebuie să acopere întregul mâner și să aibă o lungime de cel puțin 100 mm până la opriri la mijlocul lunii limitative. Accentul ar trebui să fie de cel puțin 10 mm, o grosime de minimum 3 mm, și nu trebuie să aibă margini ascuțite și fațete. Înălțimea de mânere bont bâțâi-ki - nu mai puțin de 5 mm.

grosimea izolației multistrat nu trebuie să depășească 2 mm, cu un singur strat - 1 mm.

tije de izolare șurubelnițe ar trebui să aibă opriri. Iso-lyatsiya șurubelnițe tije trebuie să se termine la o distanță de 10 mm de la capătul unei lame șurubelniță.Fiecare strat de acoperire izolatoare multistrat ar trebui să aibă culoarea.

Întrebarea 195. Ordinea și stocarea conținutului elektrozaschit-nyhsredstv în tensiune electrică până la peste 1000 V.

Răspuns. mijloace Electroprotective în funcțiune și din rezervă să fie depozitate și transportate în condiții care să permită buna funcționare și adecvarea lor pentru utilizare fără renovare, totuși, pentru bariere de afinitate trebuie să fie protejate de umezeală, zagryaz-neniya și deteriorări mecanice.

Mijloace de protectie de energie electrică de bachelita, plastic ma-materiale sub, cauciuc, lemn ar trebui să fie depozitate într-un mediu închis, niyah.

Dispozitivele de protecție a energiei electrice realizate din cauciuc, sunt ex-pluatatsii ar trebui să fie depozitate în interior, într-un dulapuri-spe cial, pe rafturi, în cutii, etc. separat de instrument. Acestea ar trebui să fie protejate de expunerea la ulei, ben zina, lumina directă a soarelui.

mijloace de schimb electroprotective de cauciuc trebuie depozitat în întuneric încălzit, loc uscat, la ritmul-turii O. 5 ° C.

tije izolante sunt păstrate într-o poziție verticală suspendat sau urcări instalat fără umeri veniya-freca cu perete. Pot fi stocate într-o poziție orizontală tijă 1. Acest lucru nu ar trebui să fie posibil ca ele să se deformeze.

cleștii material izolant, sunt stocate pe rafturi speciale, astfel încât să nu atingă pereții.

detectoare de tensiune și clești electrice trebuie să fie păstrate în cazurile lor.

dispozitive și accesorii pentru lucrul sub tensiune de izolare: izolate scări, platforme și alte dispozitive Ana-logic este stocat în anumite locuri în care de protecție-schayutsya de umezeală și praf.

Întrebarea 196.Obschie reguli pentru utilizarea dispozitivelor de siguranță electrică, utilizate în tensiune electrică, mânca până la și peste 1000 V

Răspuns. Utilizarea mijloacelor electrice de Produ-ditsya pentru scopul propus în VOLT electrice Niemi nu este mai mare decât cea pentru care au fost proiectate.

Toate dispozitivele de protecție a energiei electrice majore sunt proiectate pentru aplicarea lor în comutare închis sau deschis noi și pentru linii aeriene numai pe vreme uscată troystvah. Prin urmare, utilizarea mii acestor fonduri pentru exterior și umede în anul (în timpul ploaie, zăpadă, îngheț, ceață) este interzisă. Acesta folosește un instrumente special concepute pentru care sunt proiectate să funcționeze în astfel de condiții.

Înainte de fiecare utilizare trebuie electrice mijloace de protecție a personalului:

verifică starea de sănătate și absența externe-tiile prejudiciați. curat și ștergeți praful, mănuși de cauciuc CHECK rit lipsa penelor,

verifica pe un timbru, pentru care tensiunea este permis să folosească acest lucru înseamnă și dacă perioada de testare periodică nu a expirat,

Utilizarea echipamentului de protecție, perioada de testare a expirat, se interzice, deoarece aceste fonduri sunt considerate nepotrivite.

Întrebare 197.Kto responsabilă pentru asigurarea protecției sredst-personalul dumneavoastră?

Răspunsul este responsabil pentru furnizarea la timp a per-Saône finalizarea electrice dovedită de protecție a mass-media stvami, în conformitate cu normele de recrutare, organizarea și crearea xpaneniya corespunzătoare de aprovizionare adecvate, producția la timp a inspecțiilor periodice și o căutare-TION, retragerea mijloacelor neadecvate și pentru organizarea contabilității lor cap nu-zi a magazinului, service-uri, site-ul de rețea, site-ul principal în vedeniikotorogo sunt locul electric sau ra-bochie, cât și în ansamblu asupra întreprinderii - inginerul șef sau persoana pe echipamente electrice etstvennoeza.

Dopuskaetsyapri au nevoie de o față în scris misiune rasporyazheniemodnogo cu un grup de nizheIV electrice nu este responsabil pentru contabilitate, asigurarea, organizarea în timp util de inspecție, testare și depozitare de remedii în această diviziune.

Întrebare 198.Kak monitorizează starea de protecție și contul lor?

Răspuns. Diviziunile întreprinderilor și con-sumers ale companiilor de electricitate trebuie să efectueze un „Jurnal de contabilitate și mijloace cu adăpostirii de protecție.“

Disponibilitatea și starea mijloacelor de protecție trebuie să fie verificată prin inspecție periodică, dar nu mai puțin de 1 dată în 6 luni față-off, respectiv, pentru starea lor, cu o evidență a rezultatelor de inspecție la revista.

Mijloace de protecție emise în utilizare, individuale-NIE, de asemenea, conectat.

Toți ocupanții mijloacelor de exploatare și a zonei de protecție TION trebuie să fie numerotate, cu excepția căști de protecție, covoare de izolare, izolare înlocuind wok, postere și semne de securitate, bariere de siguranță. În rândul numerotare stabilit în întreprindere, în funcție de fondurile de protecție a mediului de operare. Număr inventar aplicat direct vopsea remediu sau vybi-vayut pe metal sau pe un mijloc de protecție perekreplennoy Bir-ke.

Întrebarea 199.Chto a inclus mijloace de protecție la Rabo decât electricieni de serviciu la fața locului în solicitările electrice on-up la 1000?

Răspuns. Indicator de tensiune - 2 buc.

rachete de semnalizare - izolatoare I pc.

clemă electrice - condițiile locale

mănuși dielectrice - 2 perechi

galoși dielectrice - 2 perechi

unelte izolate - 1 Set

sol portabil - la condițiile locale

Condiții pentru mine-stnym - covoare și tampoane de izolație dielectrică

căști de protecție - 1 buc. pe lucrător

respiratori - 2 buc.

ochelari de protecție - 2 buc.

Această cantitate de protecție este minimă și obligatorie. inginerii șefi au dreptul, în funcție de condițiile locale pentru a crește numărul și să completeze Nomen-klaturu.

Întrebare 200.Kak a făcut personalul de admitere detașat să lucreze în instalațiile electrice?

Răspuns. Comandantul companiei, în scris, cu excepția rapoartelor de călătorie țintă cu privire la persoanele care pot fi numiți de către managerii responsabili, locul de muncă producătorii, există, de asemenea, membri ai echipei, precum și persoane fizice, cat de ochi pot fi autorizate să elibereze tinuta la locul de muncă-ing lungime în instalații electrice.

Accesul la activitatea desfășurată în conformitate cu „siguranță proto-furcă în timpul funcționării consumatorilor elektrousta-Nowok.“ persoanele trebuie să fi înregistrat Detașamente certificat de forma stabilită de verificarea cunoștințelor și grupul alocat de siguranță electrică. Pro-Werke cunoștințe ar trebui să fie efectuate la locul permanent Rabo tine.

Întrebarea 201.Kak fi instruit personalul detașat?

Răspuns. Coaching conduce se confruntă cu un grup de elektrobe zopasnosti-V a personalului administrativ și tehnic sau Grupul IV a personalului operativ sau operaționale și de întreținere a întreprinderii, în cazul în care sunt detașați.

Briefing pe electrice efectuate luând în considerare caracteristicile centralei electrice, în care vor Rabo hoț, iar cei care vor fi obligați restante on-line, factorii de decizie și producătorii de lucrări pe-observabili, sunt instruiți și schemele de tratament elektrosnabzhe-TION a acestor instalații.

Instrucțiuni emise în jurnalul de intrare briefing-ul cu semnături instruktiruemyh și persoana care efectuează Inst-ruktazh.

Întrebare 202. Responsabilitatea întreprinderilor pentru dirovannogopersonala lor Coma munca.

Răspuns. Comandantul companiei responsabil pentru conformitatea persoanelor detașat personal care le sunt atribuite grupurilor de norme de siguranță de personal și de a efectua electrice.

Compania, în care activitatea electrică efectuate, personalul detașat responsabil pentru punerea în aplicare a măsurilor de securitate pentru a asigura protecția lucrătorilor din înfrîngerile de lucru și șocul electric de tensiune indusă.