intoxicație alimentară

Oamenii care ignoră regulile de igienă pot aduce microorganisme care trăiesc în mâinile murdare cu mâncare în gură. Cel mai adesea, simptomele de intoxicație apar în acest caz, două sau trei ore.







Cel mai frecvent agent bacterian. care provoacă intoxicații alimentare, este Staph. Carne, pește, lapte, ouă, deserturi, creme sunt produse care sunt cele mai susceptibile de a fi o sursă de infecție bacteriană.

Principalele simptome de intoxicație sunt greață și vărsături. crampe abdominale, diaree și slăbiciune generală. De asemenea, este posibil, senzație de arsură în rect, și scaun poate conține sânge. O persoană care suferă de intoxicații alimentare, de cele mai multe ori pierde o mulțime de lichid, astfel încât există un risc de deshidratare.

Persoanele cu intoxicație alimentară, este de dorit să aștepte boala în pat până când simptomele dispar. În acest moment, mâncând și bând de multe ori nu rămâne mult timp în organism și vine cu vărsături. Încercați să meargă foame pentru un timp, dar nu renunta la apa plata. Cel mai bine este să bea apă fiartă, în porțiuni mici.

Pentru a atenua starea și de a ajuta la calmarea stomacului infuzii de plante de mentă, zmeură, mure și mușețel. alimente picante este cel mai bine să renunțe pentru câteva zile.

Poți evita intoxicație alimentară? Sigur că poți. Este necesar să fie conștient de ceea ce mananci.







  • renunțe la utilizarea în produsele alimentare de produse discutabile. Dacă nu știți exact viața de raft, sau ai produselor alimentare în ambalaje deteriorate, ofilit legume și fructe, ciuperci vechi - toate acestea pot provoca intoxicații alimentare.
  • în cele din urmă fac parte din ciupercile cu atenție. Există mai multe cazuri de intoxicații cu ciuperci, care au fost colectate în pădure singur. Oamenii, uneori confunda ciupercile comestibile otrăvitoare. De exemplu, toadstools și ciuperci. Înainte de marinare ciuperci necesită o manipulare atentă. Aceasta se datorează faptului că ciupercile sunt adesea dificil de otrăvire Borne, în cazul în care nu sunt respectate măsurile descrise mai sus.
  • cartofii nu sunt, de asemenea, simplu. Este mai bine să renunțe la consumul de cartofi verzi și încolțite. Părțile verzi ale tuberculului sintetizat otrăvuri care sunt slab tolerate de organismul uman.
  • Unii dintre noi au auzit despre și acid senil este că acesta este toxic și provoacă intoxicații. Adevărul este că mulți oameni nu știu unde este conținut. Este format în timpul ingestiei unei amygdalin substanțe, care pot fi găsite în nucleii gropi de piersici, caise, prune.
  • mulți oameni le place să mănânce ouă de pește și Milt. Cu toate acestea, în timpul de depunere a icrelor ROE biban, știucă, biban și macrou sunt otrăvitoare.
  • Nu pot mânca alimente conservate, care au fost ținute mult timp, deși în frigider deschis.

Nu uitați că bucătăria trebuie să fie curată și ordonată. Suprafetele pe care există o gătit (placi de taiere, vesela, etc ..) trebuie spălate înainte de preparare. Desigur, nu uita de igienă personală. mâinile curate, așa cum sună banal, garanția de sănătate și longevitate, precum și unul dintre elementele de prevenire a intoxicații alimentare. O atentie deosebita a produselor alimentare, pentru a evita aceasta boala neplacuta ca otrăvire.