instinct matern de pisici

instinctul matern Cat de a avea grijă de pui. de îngrijire maternă extrem de important pentru supraviețuirea puilor, ca pisica devine alimente, protejeaza copiii de la dușmani, învățându-i tot ce este necesar pentru o viață independentă.Studiile au aratat ca atitudinea grijulie descendenților lor este direct legat de rata de dezvoltare fizică și mentală a pisoii. În lipsa pisoi de ingrijire se dezvolta si cresc mai lent.

Dupa nasterea pisoilor sunt complet dependente de mama. Mama și copiii petrec aproape tot timpul lor împreună în primele trei săptămâni de viață. Pisica ceasuri copii atunci când se accesează cu crawlere departe de cuib, mama le aduce în mod constant linge și are grijă, să păstreze zona curată, monitorizează starea de igienă și a copiilor lor.

La început, pisica este hrănire lapte bebelușilor, apoi se aduce alimente solide. Din a cincea săptămână a mamei a început să învețe puii ei de vânătoare, care prezintă un comportament prădător. 6-8 săptămâni mama încetează să se hrănească laptele pisoi.

Nivelul de dezvoltare a instinctului matern la pisici

In timpul sarcinii, modificările hormonale apar în corpul mamei insarcinate. Unii hormoni sunt responsabili pentru creșterea sânilor și producția de lapte, în timp ce altele, cum ar fi hormonul oxitocină, în plus față de ceea ce este important în perioada de lactație, și chiar și stimulează recunoașterea maternă a posteritate. Această recunoaștere este în mare parte datorită mirosului de lichid amniotic pe puii ei pisica.

Studiile au arătat că schimbările în sistemul olfactiv după nașterea pisoii sunt foarte importante pentru comportamentul matern. Semnalele olfactive joacă un rol important în coordonarea mama relațiilor și descendenților, și afectează dezvoltarea normală a puilor. Deci, inițial mama recunoaste puii lor prin miros de lichid amniotic.

Adesea, femeile adulte care au avut o experiență de naștere, încercând să aducă un alt pisoi pisică. Unele pisici instinct este atât de puternic încât să înceapă să aibă grijă de animale din alte specii. Există cazuri ca pisicile au fost hrănite, veverițe, arici căței, ratonii, iepuri, și chiar rățuște.instinct matern de pisici

De ce pisicile instinct matern slab

instinct matern nu ar trebui să fie luate pentru a acordat. Ca urmare a dezechilibrului hormonal, tulburări genetice, lipsa de experiență, ședere într-o situație stresantă, pisicile instinct matern nu se manifesta in mod adecvat.

Printre motivele pentru care pisicile refuză pisoi poate fi atribuită o stare fizică precară a animalului. Prin urmare, este esențial să se identifice cauzele stării de boală, animalul poate suferi de mastita, febra laptelui, posibile complicații după naștere. De altfel, eclampsie (febra de lapte) poate fi provocată de pisicile gestante malnutriție, care rezultă în organism a primit o cantitate insuficientă de vitamine și minerale.

Ca rezultat al nașterilor nenaturale, care trece prin instinct matern cezariana se pot manifesta sau sunt slabe.

pisici instinct matern poate eșua din cauza persoanei. Nou-născut atrage prea mult atenția. De multe ori se adună în jurul valorii de copii curioși, face zgomot, tam-tam, să ia mâinile pisoi. O astfel de interferențe inutile ușor poate cauza tulburări psiho-emoțională a mamei, ca urmare, respingerea urmașilor ei.

îngrijire excesivă și lipsa ierarhiilor naturale poate avea consecințe grave, în cazul în care pisica este gravidă și va da naștere la pui. Mama ignoră pur și simplu copii, preferând-le să comunice cu persoana.

Se întâmplă ca animalul începe să aibă grijă de copii alte pisici, în timp ce copiii altor persoane sunt rude de multe ori mai mari. „Uitarea“ mama trebuie amintit, cine este cine, și returnați-l la cuib.

instinct matern de pisici

instinct matern la pisici

Masculii după împerechere nu a luat parte la îngrijirea descendenți ai acestora. Unele pisici pisici sunt dispuși să tolereze, fără a provoca daune-le și fără să prezinte interes, dar cel mai încerca să ucidă sau să alunge copiii.

Experții explică faptul că instinctul matern se manifestă în unele pisici, mai ales castrați, din cauza niveluri ridicate ale hormonului feminin estrogen.