Instalarea și conectarea de aragaz electric cu mâinile

Deci, ați cumpărat un nou cuptor electric, care are o mulțime de caracteristici. Această achiziție este mulțumit întreaga familie, în special de sex feminin jumătate a familiei că această placă va crea pentru tine o varietate de delicii culinare. Rămâne doar de instalat și de a conecta placa - după toate acestea nu e mare. În plus, de ce să plătească bani în plus pentru instalarea sa, dacă te capabil să-l producă. Dar când este vorba de procesul de instalare și conectare - există o mulțime de întrebări de clarificare cu privire la instalarea și conectarea alimentării cu energie electrică la aragaz. site-ul Masters KSportal.ru vă va spune despre el în detaliu.Instalarea și conectarea de aragaz electric cu mâinile

Cum se instalează cuptor electric


Pentru a începe, trebuie să instalați corect cuptor electric, și numai atunci va trebui să fie conectate. Instalarea aparatului începe cu alegerea locului de instalare a acestuia. De obicei, aragaz electric este instalat în același loc unde a avut un precedent, deoarece nu este deja echipat cu totul sub ea, inclusiv în picioare lângă obiecte (extract, și cel mai important - priza).

În cazul în care un loc este selectat pentru a instala un alt aparat - trebuie să îndeplinească standardele de siguranță. În primul rând, lângă sobă electrică ar trebui să fie spălat pentru a exclude pătrunderea apei în placa de conexiuni electrice. În al doilea rând, în apropierea plăcii trebuie să existe aparate de uz casnic, în special frigidere, la o temperatură ridicată, pur și simplu nu a început să se topească. Electric ar trebui să fie într-un loc sigur, cu acest loc de acces liber pozare conducte de aerisire trebuie să fie organizate pentru a instala și de a conecta hota. Gazele de evacuare trebuie să fie nu mai mult de 1-2 metri de gurile de aerisire situate, în caz contrar sistemul va trage scăzut, respectiv, toate acestea trebuie să fie luate în considerare atunci când se decide în cazul în care pentru a instala placa. Ei bine, un alt aspect important care trebuie luate în considerare la alegerea acestui mesta- de cablu de alimentare electrică și de împământare. Cablu de conectare cu mufă la placa, precum și rezolvarea tuturor problemelor cu cabluri și de a face priza - du-te cu placa de instalare.De asemenea, înainte de a instala placa, verifica pentru defecte și daune, chiar a verifica dacă este complet, și nu există zgârieturi pe suprafața de lucru.

Când setarea locul plăcii definite și testat - l instalați. Pentru a începe, a măsura nivelul podelei, pentru a ști dacă este inegală - ce mod de a face ajustare pentru a alinia nivelul plăcii. Atunci când placa este în loc, vom verifica nivelul de planeitate sale, acest lucru se poate tweak picioare placă în placa laterală dreapta pentru a deveni netedă, și nu se clatine. În cazul în care picioarele nu au sau nu este suficient de lung, atunci ai nevoie pentru a pune o farfurie sub plastic garnitură solidă. În cazul în care aragazul este la nivel - acesta poate fi conectat la rețeaua de curent și de a face un test.

Instalarea și conectarea de aragaz electric cu mâinile

Cum de a conecta un aragaz electric?


Conectarea ansamblului placă de nutriție este realizată în fața ei, și o conexiune electrică directă - realizată după instalare.

plăci de conexiune electrice cu mâinile lor - este un proces destul de complex, și nu este recomandat să facă fără competențe în inginerie electrică ea. Primul lucru pe care trebuie să verificați cablajul pentru a conecta placa. În cazul în care nu are suficientă energie pentru a furniza placa sau nu este de calitate, atunci este mai bine să-l înlocuiască.

Instalarea și conectarea de aragaz electric cu mâinile

Un lucru foarte important la conectarea aparatului - ar trebui să se bazeze, în plus, ar trebui să aibă o conductivitate bună, în caz contrar aceasta poate provoca deteriorarea plăcii.

Ar trebui să fie, de asemenea, a spus de prize si prize pentru sobe electrice. Ea este specială, nu ca și cum am folosit pentru a vedea într-o varietate de aparate de uz casnic. În interiorul dopului sunt plăci plane, numărul acestora depinde de numărul de nuclee din cablu. La ieșirea pentru cuptor electric este, de asemenea, mai bine să nu pentru a salva, astfel încât să poată suporta nu este supraîncălzit sau ars. Împreună cu priza și fișa ar trebui să meargă.

Acum, pentru plăcile de conectare prin cablu și de evacuare. Ar trebui să fie exact la fel ca și cablul de la panoul: la fel de mult trăiesc aceeași secțiune. În acest sens, în cablu nu trebuie să fie într-o singură bucată, deoarece este mai flexibil, care este convenabil pentru conectare.

Conectați cablul la placa ar trebui să fie strict în conformitate cu schema, care este afișat în declarație. În cazul în care soba este proiectat pentru a conecta cele trei faze, și aveți unul, atunci ai nevoie să utilizați podul care va conecta cele două faze rămase. Toate firele sunt conectate în funcție de culorile, dar este demn de reținut faptul că cablul albastru - este zero și galben - sol. Conexiunea trebuie să fie de încredere, că calitatea de cablu este fixat cu șuruburi la borne.