Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

Gartsovku pus pe nisip sau în formă de elemente de pavaj pot tasare perimetru. De aceea, materialul cu care se confruntă este plasată în interiorul unei cutii rigide din beton. Instalarea bordură pentru plăci de trotuar cu mâinile lor înainte de pavaj. trotuar grădină acordă exterior complet, împiedică alunecarea de PEM pavaj din jurul zonei perimetrului și proteja de murdărie.beneficii borduri
Spre deosebire de turnarea structurilor din beton armat pe șantier, instalarea de borduri pentru pavaj este avantajos:

 • reducerea timpului - pavaje se poate face pentru 3 - 4 zile, în loc să aștepte betonul sa întărit cu 2 - 3 săptămâni;
 • productivitate crescută - fără cofraje și armare, beton consuma un ordin de mărime mai mică;
 • fabrica produse de calitate - pentru auto-amorsare este dificil de a oferi beton de design de brand necesare pentru inchirieri vibratoare, cuști de fabricare de armare;
 • Lucrabilitate - pe curbe este dificil de montat cofrajul, borduri pot fi realizate din orice cale de configurare, zone de recreere.

Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

Efectuarea bordurilor de rotație standard.

tehnologia mount

nuanțe să ia în considerare la proiectarea zonei pavaje:

 • porțiuni perfect aliniate sunt extrem de rare, utilizatorii au creat suplimentar denivelarea peisajului pentru a spori valorile de proiectare estetice;
 • elemente în formă de pavaj din beton sunt impermeabile acoperite, suprafața care se scurge apa de ploaie și de inundații evacuate pante special construite;

Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

Pantele pentru depuneri de curgere gravitațională.

 • trotuar situat pe perimetrul zonei pietonale, grătarul și servește scări ascendente din interiorul zidurilor de reținere, care se realizează porțiunea terracing;
 • de frontieră este mult mai mare dale de pavaj, să sape tranșee pentru el;
 • set borduri din beton pe nisip.
 • Prin urmare, inițial corzile elastice, bazate pe acasă distorsiunilor și ale derivei Săpat un șanț pentru îngroparea bordkamnya, betonul este amestecat la rata de 1 galeata pe trotuar 1 m lungime.

  strat și de fabricație deviații Spațiere

  Spre deosebire de constatarea de sus a podelei cu decor, mizând tehnologia porțiune modificată în mod semnificativ:

  • peisajul existent nu tind să se alinieze într-un plan comun;
  • pante dale de pavaj si borduri copie zone de elevație;
  • pe poteci înguste sunt doar pante longitudinale pe șine late și platforme sunt adăugate acestora pante transversale;
  • efluenți colectate în rigole punct sau tăvi livnevki liniare localizate pe marginea curbată a elementelor de pavaj;

  Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

  sectiunea Partiționarea corduri.

  După instalarea obnosok ei trag un cablu de pe perimetrul exterior, ținând cont de lățimea bordurii de 8 cm. Marginea superioară a bordurii nu ar trebui să iasă în afară peste pietrele de pavaj, în cazul în care nu prevede un proiect special.

  Important! Drenajul pantă gravitate este de 2 - 4 grade poate crește pentru pavaje la 7 grade maxim, în cazul în care acestea nu sunt folosite ca pavaje.

  Când marcarea scărilor pavaje și pereți joase de reținere sau indexări de montare borduri obnosok necesar pentru fiecare etapă în parte. Pentru a reduce numărul de tăiere a deșeurilor și de tăiere PEM ar trebui să ajusteze dimensiunea ecartamentului de dale de pavaj.

  Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile


  La câțiva pași de bordură.

  Șanțului și folia inferioară

  Deoarece produsele din beton nu se poate instala pe sol vegetal, care poate prosest după digestia materiei organice conținute în acesta, este îndepărtat din zona de pavare în întregime. Adâncimea excavației rezultată este de obicei mai mare decât grosimea pietrei de pavaj, dar mai mică decât dimensiunea verticală a bordură. Prin urmare, trebuie să efectuați mai multe acțiuni:

  • se toarnă fundul de nisip groapă cu apă subterană scăzută sau pietriș pe teren umed, lăsând la nivelul solului până la 8 - 10 cm (5 cm strat de nisip sau granotseva pini, care se potrivesc dale plus grosimea plăcii);
  • adânci tranșee șanț perimetrul de sub rezoluția de bordură 2 cm strat peskobeton pe care este montat, iar stratul suport de dedesubt (15 - 20 cm).

  material nemetalic să fie sigilate vibrator aplatizat (placă vibratoare) sau Tamper mână. Nu se recomandă să se verse nisip găleată / furtun, uzi-l mai bine înainte de stabilire în pământ.

  Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

  nisip sapei.

  Sfat! Pentru a stăpâni a fost convenabil pentru a pune bordkamen și fixați-l cu beton pe marginea exterioară sau interioară a șanțului trebuie să fie de două ori mai larg la frontieră (4 cm pe fiecare parte).

  Cu o ușoară creștere a bugetului de construcție, puteți îmbunătăți dramatic proiectarea resursei, în cazul în care deschide partea de jos a materialului pit nețesut (Dorn, geotextile), cu excepția intermixare de material nemetalic cu solul, rădăcinile germinare buruieni.

  Instalarea bordură grădină

  Tehnologia clasica de instalare de borduri din beton, după cum urmează:

  • pat de fabricație - plastic peskobeton este pus pe folia inferioară, este aliniat cu o spatula pentru 2 - 3 elemente maxime;
  • instalare poreborika - piatra expuse pe precipite ciocan de cauciuc de beton;
  • fixare laterală - pus pe bordură din beton se aplica cu mistria la exterior și interior pentru a forma o ușoară lărgire în treimea inferioară a înălțimii.

  Borduri sunt instalate pe cablul de aproape unul de altul. Croy printr-un instrument special - sau LBM ghilotina cu echipamente pentru beton (diamant abraziv).

  Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

  Ghilotină divizarea bordură.

  Nuanțele de tehnologie

  Spre deosebire de majoritatea structurilor din beton armat, utilizate în sol sau pe suprafață, frontierele nu sunt impermeabilizate. Caracteristici tehnologie de instalare sunt:

  • în stilul tailgating drepte transportate;
  • cu o rază mare de curbură a bordurilor de cale instalate fără tăiere capete;
  • la colțuri arcuite abrupte sunt tăiate la ambele capete ale pietrelor adiacente pentru a se potrivi cu exactitate răspunsul locurilor de contiguitate;
  • Spre deosebire de etapele clasice de fatuire schemă atunci când materialul este pus pe coloană benzii de rulare, borduri trebuie să fie montate la același nivel cu dale de pavaj, deoarece acestea sunt elemente masive restrânge alunecare de PEM construcții mai ușoare spre părtinire.

  Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

  În construcția de scări din borduri și dale de pavaj a benzii de rulare adiacente la zona ascendentă, și nu se află pe el.

  Platouri livnevki frontiere nu folosesc în mod necesar, deoarece aceste produse sunt fixate în siguranță, în pământ, fără suport lateral suplimentar.

  Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile

  tăvi Livnevki în loc de bordură.

  Astfel, instalarea de borduri este o condiție prealabilă pentru gresie de trotuar pavaj. Acesta poate fi rulat în mod independent, fără a fi nevoie să cumpere și închirierea de scule și echipamente speciale.

  Sfat! Dacă aveți nevoie pentru a repara master, există un serviciu foarte convenabil pentru selectarea lor. Doar trimite formularul de mai jos descrierea detaliată a lucrărilor care urmează să fie efectuate și vă va veni la cele mai bune oferte poștale cu prețurile de masterat privat, echipele de întreținere și întreprinderi. Puteti vedea recenziile fiecăreia dintre ele și imagini cu exemple de lucrări. Este gratuit și fără caracter obligatoriu.

  • Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile
   Cum să se spele dale de pavaj de diferite tipuri de poluare
  • Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile
   pavele engleză - schema de dispunere cobblestone
  • Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile
   Mai multe opțiuni pentru colorare pavele
  • Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile
   Cum să se stabilească dale de pavaj - ghidul definitiv
  • Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile
   Mai multe buget ca modalitate de a stabili dale de pavaj la cabana lor de vara
  • Instalarea borduri pentru trotuar cu mâinile
   Tehnologia de stivuire este dale de pavaj pe o bază de beton: mai multe moduri