îngrijirea camerei Cypress și cultivarea semințelor în casă - este popular în domeniul sănătății

Coniferele diferă extrem de atractive pentru grădinari. Pe site-ul său, vă puteți dezvolta multe dintre aceste plante, iar acestea vor fi placut ochiului pentru o lungă perioadă de timp. Dar nu atât de mult timp în urmă să crească copac conifer acasă era imposibil. Acum, există unele tipuri de plante, care este foarte posibil să se cultive în apartament. Subiectul conversației noastre de astăzi va sala de chiparos, discuta îngrijire și cultivarea ei la domiciliu din semințe.chiparoși sădite diferă de la omologii lor de creștere în natură, numai în dimensiune. Ei au aceeași formă, aceeași muguri moi, care cresc pe toate părțile de frunze solzoase, forma care seamănă cu un diamant alungit.

Îngrijire Cypress

Cititorii „Popularly despre sănătate“, care doresc pentru a obține un chiparos pateu în locașul său, trebuie amintit că aceasta planta este destul de capricios și exigent.

Pentru un animal de companie a fost sănătos și frumos, proprietarii trebuie să încerce să recreeze condiții apropiate de natural. Deoarece camera este o planta chiparos de sud, are nevoie de iluminat suficient de bun. Este de dorit ca ei lăstari erau în lumină ambientală strălucitoare, iar la amiază acestea ar trebui să fie pritenyat. cultivatorii cu experiență cresc chiparoși în cameră la est sau nord, pervazul ferestrei. Trebuie remarcat faptul că natura acestor plante sunt adesea plasate în soare, dar stai drept și soarele fierbinte poate doar plante mature și copaci tineri sunt protejate de razele în umbra copacilor mari.

Temperatura optimă pentru chiparos în vara există aproximativ douăzeci de grade sau mai sus. Vara un animal de companie cameră poate fi transporta in aer liber, de exemplu, pe un balcon. Și dacă nu poți sta potul afară, aerisiți camera cât mai des posibil.

La domiciliu, în chiparos sezonul cald, de asemenea, are nevoie de o pulverizare sistematică. În arșițã de până la trei ori pe zi! De asemenea, merită să se spele acest animal de companie de interior în duș. Mai mult spațiu umidificarea poate pune oala pe o tava cu pietricele umede umplut cu chiparos sau mușchi.Una dintre etapele de ingrijire pentru o planta in ghiveci - o tăiere formativ. Aceasta se realizează prin creșterea dimensiunii lăstari. Cel mai bun timp pentru tăierea - începutul primăverii, când a început o perioadă de vegetație activă.


Mai ales de îngrijire la domiciliu pentru Cypress iarna

În timpul sezonului rece, ar trebui să fie păstrate în chiparos suficient loc rece în cazul în care temperatura este menținută în zece - cincisprezece grade. Se crede că cultivarea cu succes a chiparos, ar trebui să fie destul de cald în timpul verii și destul de rece în timpul iernii. Deci, nu lăsați oala cu o planta pe pervaz deasupra chiuvetei, deoarece aceasta poate distruge un astfel de animal de companie. De obicei, chiparos este trimis la balconul izolat sau loggie.

Caracteristici de udare, fertilizare și transplantare

De la începutul primăverii până la toamnă chiparos necesită umiditate abundente și în sezonul rece, udarea ar trebui să fie redusă.

primer optim pentru chiparos in casa poate fi gătit pe cont propriu, prin conectarea unei părți din gazon sol, turbă și nisip la două părți ale solului foaie. Când transplantare plante guler rădăcină ar trebui să rămână deasupra solului.

Cum să crească din semințe de chiparos?

Seminte Cypress înainte de plantare de stratificare, ar trebui să fie supuse unei proceduri obligatorii - tratament la rece. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie să fie acoperite cu pământ, și trimite în frigider (într-un sertar pentru legume) timp de trei-patru luni. După ce materialul de plantare ar trebui să fie înmuiate în apă sau călduță stimulent de creștere soluție (sau Kornevina EPIN).

Semințe de chiparos plantate în cutii nevoie umplute cu un amestec de culturi moale prin plasarea lor la un interval de patru centimetri. Sertarele în partea de jos este necesar pentru a asigura un strat de drenaj (aproximativ doi centimetri) de scoarță de copac sub formă de praf.

Culturile trebuie să se toarnă și trimite într-un loc destul de cald. Trebuie să fie hidrata sistematic solul ca se usuca. Ar trebui să fie gata, care pot merge în sus doar jumătate din semințele plantate.

Odată ce răsaduri cresc la cinci sau șase centimetri, care au nevoie să se așeze pe un vas separat, nu gât rădăcină îngropată în pământ.
Aceste plante au nevoie de aceeași grijă ca plantele adulte - au nevoie să fie udat, pulverizat, hrana pentru animale și să păstreze un spot luminos. Într-un an, chiparos camera poate crește până la douăzeci - douăzeci și cinci de centimetri.

Trebuie remarcat faptul că, atunci când conținutul de chiparoși prea uscat, acestea pot suferi de atacul dăunătorilor. Posibilitatea de a face față cu ei prin intermediul unor insecticide de pulverizare, de exemplu, aktellik.

În general, plantele autohtone de reproducere de semințe nu sunt atât de dificil, trebuie doar să-i ofere condiții adecvate și de îngrijire.

Catherine pentru Popularly despre sănătate (www.rasteniya-lecarstvennie.ru)