îngrijire tsiperus și reproducerea în casă

îngrijire tsiperus și reproducerea în casă
plante semne Descriere tsiperus, sfaturi cu privire la creștere tsiperusa, norme comune privind transplantul și de reproducere, dificultăți în cultivare, specii de fapte.„Darul râului“ este numele dat tsiperus egipteni pentru pasiunea pentru zonele umede. În mediul natural, acest reprezentant ierboase este capabil de a aranja un desișuri foarte dens, atingând înălțimea de 3-5 indicatori metru. Cu toate acestea, există membri ai genului, este considerat un adevărat „Baby“, la o înălțime de numai până la o jumătate de metru.

Tsiperus reprezintă plante atât perene și anuale, și așa cum sa menționat mai sus, pentru a forma o creștere pe bază de plante. Forma lor este foarte asemănătoare între ele # 8213; Această înflorire tulpini lungi, pe ale căror vârfuri sunt situate whorled în creștere cu frunze placă. tulpină triunghiulară în sine, obicei destul de lung, în poziție verticală. Distanța dintre noduri și întrenoduri foarte convergență. Frunze sesile formă liniară în timpul retragerii joncțiunii și formează o umbrelă vartej, lungimea lor poate fi de până la performanță metru. plăci de culoare de foaie umbrelă soclu verde deschis, iar frunzele de lungime diferita si se radieze.

Rizomii au Cyperus târâtoare sau sub formă prescurtată, sau chiar lipsit de. Unele specii cresc varza de fusiforme rădăcină tuberoase. Sitnik una dintre puținele plante care cresc într-o cameră este imposibil să se umple, astfel încât este ușor să cultive chiar și cultivatorului fără experiență.

Cel mai adesea decoratori rogoz folosite atunci când doriți pentru a decora camera foarte umbrită sau decora acvariu.

Echipamente agricole tsiperusa, de îngrijire la domiciliu

îngrijire tsiperus și reproducerea în casă


 1. Lumini și locație. Chiar și în ciuda faptului că rezidentul mlaștinilor petrec viața sub soare directe in camera trebuie cultivate în lumină puternică, dar difuză. Dacă puneți un vas pe fereastra direcția sud, va trebui să facă umbră de la prânz până la 16. pervazuri Fit de ferestre de est, vest și de nord, dar este demn de reținut faptul că pentru plante umbrelă va fi nevoie de cel puțin 4 ore drepte nu este soarele. O iluminare suplimentară în timpul iernii ar trebui să fie efectuate, cantitatea de lumină a zilei a fost egal cu 8 ore.
 • Umiditate. Pentru acest iubitor de apă reprezentativ al lumii verde trebuie să reziste la indicatori de mare de umiditate în aer, aproximativ 70-75%. Este necesar să se pulveriza în mod regulat frunze și aranja tsiperusa dușurile, spălând praful de pe plăcile de tablă. Pulverizarea se realizează chiar și în timpul iernii. Desigur, este necesar să se ridice umiditatea prin toate mijloacele disponibile: pentru a pune lângă containerele de plante umplute cu apă; utilizarea umidificatoare; ia o tigaie adâncă și largă în partea de sus se toarnă un bloc de beton sau pus mușchi sphagnum tocat, se toarnă o cantitate mică de apă.
 • Udarea tsiperusa. Umeziți plantele necesită abundente, dar nu este necesar să se aranjeze într-o „mlaștină“ oala ca fiind în mediul natural, sistemul de rădăcină are timp să se usuce pe partea de sus. Pentru a nu exagera cu solul umed ușor, puteți efectua o „udare de jos“ # 8213; atunci când tava este umplut un număr de apă moale și caldă. Rogoz ia de umiditate, deoarece ar necesita.
 • Transplantul de organe și alegerea substratului. O proprietate importantă este faptul că nutsedge transplantat poate fi în orice moment al anului, în cazul în care a devenit necesar. Atunci când planta este tânără, această operație se efectuează în fiecare an, și cu vârsta semnalului pentru a schimba capacitatea este stăpânit pe deplin substrat sistem tsiperusa rădăcină. Ghiveciul trebuie turnat drenaj care ia un sfert din volumul recipientului, ca planta sub mediul natural este inundat de o constantă, drenaj asigura prezența constantă de bule de aer in procesele de rădăcină. Și, de asemenea, necesită drenaj superior, deoarece rădăcinile plantelor sub mediul natural în apă, iar partea superioară a solului este suflat pe soare și vânt. Capacitate aleasă mai adânc decât lat.

 • Primer pentru transplant este selectat dintr-un pH slab acid sau reacție alcalină 5-8,5. Solul trebuie să posede proprietăți nutritive. amestec de sol alcătuit din următoarele componente:
  • sol torfobolotnyh, humus, marsh il (menținând un raport de 1: 1: 1/6);
  • sol argilos gazon, sol frunze, turba, nisip de râu (într-un raport de 2: 1: 1: 1).

  Compoziția de substrat experimentat cultivatorii recomandă adăugarea de cărbune, așchii de cărămidă praf cernute sau coji de ouă zdrobite zdrobite. Planta poate fi cultivate cu succes pe materialul hidroponice.

  Sfaturi pentru tsiperusa autoreproducere

  îngrijire tsiperus și reproducerea în casă


  Obțineți o nouă tsiperus posibil folosind însămânțare, plantarea de mici puncte de vânzare tinere, butași sau prin divizarea tufei.  În primul caz, este necesar să se dețină semințele de la plantare cu boluri pochvosmesi pe bază de nisip și turbă (foaie poate lua solul) într-un raport de 1: 2. După aceea sol ușor de apă stropită, și un recipient de împachetări plantule de folie de polietilenă sau este plasat sub o bucată de sticlă. Este nevoie de umezirea regulat efectua apă caldă și ușoară important, la temperaturi în intervalul de 18 de grade. Odată ce răsaduri apar în pereche de frunze adevărate, este necesar să se efectueze o aterizare în containere separate de 7 cm în diametru de 3 lucruri. Amestecuri de grund pe baza de foaie de pământ, SOD și râu nisip în raportul 2: 2: 1. După aceea, a plantat tineri tsiperus udă abundent și nu repun în lumina puternică a soarelui. După câteva luni, petrec mai mult de o schimbare a oală și crește diametrul de 2 cm, numărul de plante într-un container de asemenea. amestec de sol constituit în proporție de 1: 2: 1 din terenul lor nisip krupnozernovogo apical si turba.

  Odată ajuns pe planta rozete frunze apar în centrul vechi, care au nevoie să taie, captarea o parte a tijei. După aceea trebuie să-l aterizeze într-un recipient cu nisip umed. Se recomandă să se asigure de jos încălzirea solului cu indicator de căldură de 20 de grade, dar nu mai mult de 24. Unii cultivatori nu separa acest lucru de foarte tinere, plăcile de frunze de rozetă din toate Cyperus Bush. Stem pur și simplu declin și scufundat de evacuare într-un vas cu apă. Când această formațiune va fi un număr suficient de rădăcini, acesta trebuie să fie separate de instanța mamă și transplantate într-un recipient separat.

  Odată cu apariția de primăvară poate tsiperusa reproducerea prin butași. Tăiați partea superioară a tijei, care trebuie să fie tăiate la ultimul verticil nod. La Cyperus butași tăiate suprafață foaie necesară pentru a reduce cu 2/3 direct înainte de plantare. Partajarea este plantată într-un recipient cu un diametru de 7 cm, cu nisip umezit.

  Atunci când graba este transplantat, este posibil să se efectueze operațiunea de divizare, divizare rizom sale. Este important ca Bush a fost mai mult de 2 ani. Se folosește un cuțit bine ascuțit și igienizată. Locuri felii nevoie să picure pisate în praf sau cărbune activat, pentru a efectua o aterizare într-un recipient separat, cu un substrat adecvat pentru o creștere suplimentară.

  Rata de creștere în planta umbrela este foarte mare, ca urmare a creșterii sale irepresibilă ei literalmente pot jefui oală înrădăcinate.

  Probleme cu tsiperusa cultivare

  îngrijire tsiperus și reproducerea în casă


  Cel mai adesea, există următoarele problemele generate de creștere:
  • Când lumina nu este suficient, frunzele încep să crească puțin adânci și pierd verde.
 • Atunci când umiditatea sau de umiditate redus, nu este suficient, discurile de frunze sunt galbene sau maro de culoare și a reduce vârfurile lor.
 • În cazul în care umiditatea să scadă, iar temperatura va rămâne ridicată, sfaturi de frunze, de asemenea, se va micșora.
 • Când tsiperusa potul devine mic, iar atunci când epuizat la sol sau camera prea întunecată, odată cu apariția perioadei de creștere vegetativă nu începe sau în mare măsură inhibată.
 • Frunzele sunt acoperite cu un spotting de lumină, uscat atunci când Bush a fost în lumina directă a soarelui și a existat un soare arde frunze.
 • Atunci când solul era prea grea, era prea mult îngrășământ în substrat sau la o temperatură ridicată de umiditatea solului a fost suficient de scăzut, planta reactioneaza la deformarea frunzelor, ele devin moi, iar marginile acoperite cu pete maro.

 • Principalul pericol pentru Sitnik aduce tripsul, acarieni, whitefly, mealybug. Simptomele care insotesc pierderea, sunt:
  • perforează la marginea frunzelor;
  • deformarea și îngălbenirea acestora;
  • aspect pânze subțiri pe partea din spate a plăcii sau în interstițiile;
  • punctul albicioasă, cu partea inferioară a foii și apoi apariția de mici Simuliidae albe;
  • formarea de noduli pe frunze de bumbac sau în interstițiile, iar acoperirea de acoperire cu zahăr lipicios.

  In astfel de cazuri tratate tsiperus remedii populare: săpun, ulei sau alcool soluție. Dacă mijloace non-chimice nu au dus la un rezultat pozitiv, apoi pulverizarea de insecticide.

  fapte interesante despre tsiperus

  îngrijire tsiperus și reproducerea în casă


  Tsiperus are o energie de mare putere, care se ridică mai întâi și apoi coboară în jos val decât seamănă cu un jet de apă în fântână. O astfel de câmp energetic wavelike ajută o persoană pentru a menține corpul și voioșia spiritului, ajută să ia de la sine schimbarea dinamică a evenimentelor din jurul nostru, se concentrează pe comunicarea activă. Dar, în același timp, planta va ajuta la evitarea gol-gol vorbi, nu își petrec timpul în lene. Cei mai mulți experți din sectorul energetic sunt sfătuiți să stabilească o oală de rogoz în acele zone în care elevii trăiesc, studenți sau muncitori de știință, precum și persoanele asociate cu fluxul de informații, deoarece poate ajuta pentru a digera informațiile pe zbor, și cunoștințe este întotdeauna gata pentru actualizare.

  În Egipt, din tulpinile sitovnika a decis să facă coșuri și rogojini, dar iarba rizom de multe ori mâncat. În cele mai vechi timpuri, chiar papirus Cyperus de masterat de la tulpini. acest tip de # 8213; Papirusul (Cyperus papyrus) este considerată astăzi pe cale de dispariție.

  Datorită desișuri dense tsiperusovyh, care poate înscrie orice vegetație, în unele țări, aceasta planta este considerat invazive (plante străine într-un mediu special) a buruienilor.


  Sitnik, de asemenea, utilizate în mod activ în scopuri medicale. Dacă insistați tsiperusa lasă pe apa, atunci acest instrument poate fi utilizat pentru dureri de stomac. De asemenea, ajută în cazul în care doriți să îmbunătățească procesul de circulația sângelui cerebral, sau de a ridica nivelul de vizibilitate. Poate elimina dureri de cap frecvente și prelungite, insomnie de oprire.

  tipuri de tsiperusa

  îngrijire tsiperus și reproducerea în casă


  Dintre toate speciile de diversitatea din cameră este posibilă numai să crească trei soiuri.

  Tsiperus Prioritatea (Cyperus alternifolius). Acesta poate avea loc sub umbrela numele tsiperusa. Acasă la acest tip de planta umbrela este teritoriul insulei Madagascar. Îi place să se așeze pe malurile râurilor arterelor, cultivate în cultură începând cu 1893. Este o planta perena, are un rizom. forme de creștere a plantelor ierboase, prize de formare frunze veșnic verzi. Ajunge la o înălțime de performanță 1,5-1,7 m. Tulpina este triunghiular sau rotund, nuanta verde, obicei în poziție verticală, subțire, de suprafață goale.

  Din plăcile de frunze pe partea de sus a tijei este formată de evacuare sub forma unei coroane, un tip liniar de frunze, cazute la sol, următorul. Atinge o lungime de 25 cm și o lățime de 0,5-1 cm.

  Inflorirea are loc flori în umbră de care vor Spike-cum ar fi inflorescențe, aplatizat pe părțile laterale. Acestea sunt de obicei situate în axils frunze la capetele de tulpini. proces de înflorire durează un an întreg. În cazul în care condițiile de îngrijire sunt favorabile, atunci exemplarele adulte din centrul de evacuare începe să crească de ieșire mici butași, prin care să efectueze clonare.

  Există următoarele soiuri:
  1. Tsiperus îngrijite (Cyperus gracillis), înălțimea plantelor și mai mici cu plăci de frunze mai mici.
 • Tsiperus cele mai bune probe (Cyperus variegatus), tulpinile vopsite în întregime de culoare albă, iar frunzele sunt acoperite cu dungi albe.
 • Tsiperus Zumula (Cyperus Zumula), plăcile de frunze sunt foarte lungi și poate depăși lungimea tijei, devine ca o fântână.