îngrijire și întreținere Lithops la domiciliu, în creștere din semințe

Descriere aspect

Lithops - Suculente, adică plante, capabile să acumuleze umiditate. Ele provin nu numai o pereche de frunze cărnoase, care pot fi complet separate și pot coaguleze practic, lăsând doar un mic decalaj între ele. La unele specii, frunzele de mai mult de două, ci este mai degrabă o excepție. Și înălțimea și lățimea „pietre vii“, nu depășește 5 cm. Florile seamănă cu margarete, ele pot fi alb, galben, uneori portocaliu pal. Diametrul florilor -. 2.5 la 3 cm în unele specii au un parfum emană lumină.îngrijire și întreținere Lithops la domiciliu, în creștere din semințe

Culoare, forma si textura de frunze sunt foarte diferite. Lithops poate fi plat, convex, alungite și rotunjite, neted și aspră. plante cunoscute sunt de culoare verde, gri, violet, bej, maro, cu model sau fără. O astfel de diversitate de culoare se datorează necesității de a ascunde culoarea unui anumit tip depinde de locul de creștere și repetă tonul de bază al peisajului stâncos din jur.

Din frunzele jos, adânc în pământ merge rădăcini lungi. Ei, probabil, sunt principala parte a plantei. Volumul rădăcină Lithops depășește partea de deasupra solului, în zeci de ori. Datorită acestei „pietre vii“ sunt cel puțin un pic de apă extrasă din adâncuri, chiar și în sezonul arid. Și rădăcinile sunt capabili de a trage frunzele în sol „cap“ pentru a le proteja de evaporarea excesivă a umidității prețioase.

Astăzi, în știință descrise aproximativ 60 de specii de Lithops. La domiciliu, cultiva aproximativ 30 dintre ele. Acestea diferă în aparență, dar mai ales conținutul lor sunt aproximativ aceleași.

îngrijire și întreținere Lithops la domiciliu, în creștere din semințe

Sfaturi pentru întreținere

Pentru aceste plante neobișnuite se simt bine, au nevoie pentru a asigura condițiile apropiate de naturale.

 1. 1 sol. În natură, Lithops cresc pe soluri sărace în substanțe nutritive. Unii producători produc pămînt de specialitate pentru Lithops, dar consideră că este foarte dificil de a vinde. Acesta poate fi folosit pentru cultivarea de „pietre vii“ grund pentru cactusi, adăugând nisip grosier în ea. Cu toate acestea, cultivatorii experimentat recomanda independent gatiti acest amestec 2 părți humus, 1 foaie de humus parte (preferabil mesteacăn), 3 părți nisip mare râu și 2 părți de cărămizi roșii miez fin. solul Gata trebuie dezinfectate (aburita, calcinat în cuptor sau trimite pentru câteva minute în cuptorul cu microunde). Efectuarea propriul pământ pentru flori, merita sa ne amintim faptul că cele mai multe dintre „pietre vii“ nu reacționează la prezența calcar în sol.
 2. 2 Ware. Când este vorba de Lithops sunt adesea sfătuiți să aleagă un apartament boluri, sub formă de plăci. De fapt, „pietre vii“ sunt rădăcini foarte lungi, asa ca cel mai bine este să ia ghivece adânci. Valoarea depinde de preferințele cultivatorului. Cu cât spațiul pentru rădăcină, cu atât mai mare și stufoasă cresc Lithops. Dimensiunile optime pentru boluri Lithops expertii numesc 12x12x12 cm. Materialul din care este făcută potul, are o semnificație specială.
 3. 3 de iluminat. În natură, Lithops cresc în soare pe tot parcursul anului. În vara zilele sunt mai lungi în timpul iernii - scurt. Aceste condiții ar trebui să încerce să realizeze și în casă. Cel mai bine este de a plasa ghivece pe pervazul ferestrei de pe latura de sud, sud-est sau sud-vest. În timpul verii, puteți face aerul curat, sub soare deschis. Dar Lithops obișnuiți cu lumina puternică a soarelui, după plasare trebuie treptat. Dacă nu vă poate oferi o „pietre vii“ lumină naturală, acestea sunt luminate de lămpi speciale pentru plante. Acest lucru ajută Lithops să nu se extindă, să mențină culoarea naturală și, în general, să supraviețuiască. Dar fără floare razele soarelui nu se poate aștepta.
 4. 4 Temperatura. În mediul natural Lithops trăiesc în condiții de gradient de temperatură: deserturi de căldură în timpul zilei înlocuite noapte rece, mai ales în timpul iernii. De aceea, plantele sunt capabile să reziste la o temperatură de la + 50C la + 5 ° C Cu toate acestea, mai bine să adere la valorile optime, care sunt de la +23 până la + 28 ° C în timpul verii și de la +14 la + 16 ° C în timpul iernii. Lithops nu le place înfundat, astfel încât camera ar trebui să fie difuzate în mod regulat. Fii atent cu acest lucru, că nu a existat nici un proiect.
 5. 5 Umiditate. Prin „pietre vii“ parametru indiferente. Cu toate acestea, perioada de repaus este mai bine pentru a oferi plantelor cu un nivel de umiditate atmosferă suficient de uscat care nu depășește 60%.


îngrijire și întreținere Lithops la domiciliu, în creștere din semințe

îngrijire adecvată

reguli de cultivare

Casele Lithops pot fi crescute din semințe. Cel mai bine este să le cumpere de la floraria din zona dvs., dobyvshih semințe din propriile sale „pietre vii“ cultivate. Deci, veți obține planta sa adaptat la zona dvs., acesta va fi mai puțin bolnav și mai bine floare. Dacă acest lucru nu este posibil, cumpăra semințe de la magazin.

Lithops trebuie să semene în primăvara devreme. Ca substrat, un amestec de nisip grosier și foaie la sol, în raportul 2: 1. Capacitatea de plantare și substratul trebuie să fie sterilizate. Înainte de plantarea semințelor înmuiate în apă curată și moale timp de 5 ore.

Semințele descompuse pe suprafața substratului la o distanță de 2-3 mm unul față de celălalt și să umple un strat subțire de nisip. Semințele sunt foarte mici. Pentru manipulare, puteți utiliza o scobitoare. Rezervor de imersie pentru ceva timp în apă aproape la început. Deoarece substratul este bine umezită. Udarea metodă convențională nu poate, deoarece jetul de apă se va dilua stratul de nisip, care adăpostește semințe. După umezirea sticlă capac capacitate și plasat într-un cald (+ 25 ° C) și loc foarte luminos.

În fiecare zi aveți nevoie pentru a aerisi aterizarea, decolarea de sticlă pentru câteva minute. Dacă substratul se usuca, spray de la un spray fin. Primele lăstari apar în aproximativ o săptămână. Din acest punct de timp difuzare ar trebui să fie crescută de zi cu zi, obisnuind treptat Lithops urcat la aer liber. Udarea mai rar, așteptând uscarea solului.

răsaduri Lithops pentru o lungă perioadă de timp rămasă în același recipient în care au mers. Așezat numai după ce au supraviețuit prima lor iarnă.

Și un pic despre secretele.

V-ați confruntat vreodată dureri insuportabile la nivelul articulațiilor? Și tu nu știi ce prima mana:

 • incapacitatea de a se deplasa ușor și confortabil;
 • disconfort atunci când merge în sus și în jos pe scări;
 • criza neplăcut, nu fixați pe cont propriu;
 • durere în timpul sau după efort;
 • inflamație la nivelul articulațiilor și umflare;
 • ori nerezonabile și la dureri insuportabile la nivelul articulațiilor.