îngrijire și întreținere Lithops în casă

îngrijire și întreținere Lithops în casă

Informații generale despre planta Lithops

Multe specii de Lithops cu vârsta formează clustere formate din zece până la douăzeci de capete individuale. În general, este o plantă de lungă durată. Într-una din grădinile botanice din Marea Britanie trăiește Lithops, sau mai degrabă, să aibă o familie foarte mare, a cărui vârstă este mai mult de un secol. Dacă cultiva cu atenție Lithops pietre vii și să respecte regulile de îngrijire, veți putea să se bucure de ele de-a lungul anilor.pietre vii de plante Lithops pot fi diferite în compoziția pochvosmesi. De exemplu, un sol foaie sau argilă gazon cu adaos de piatră ponce și nisip în cantități egale. sol adecvat și gata de cactus pe baza de turbă cu adaos de perlit în cantități egale. În general, aproape toate tipurile de Lithops cresc bine în amestec de turbă din două părți nisip grosier și o parte din orice sol nutritiv.

Pentru plantare alege feluri de mâncare nuante mai deschise, în caz contrar rădăcinile se vor supraîncălzi și să moară. Ceramica este durabil, bine usuca, prevenind umezeala să stagneze în oală. ghivece de plastic pătrat poate economisi spațiu și loc în pietrele vii Lithops colecții mai compact. Potrivire la orice vase ar trebui să fie puțin mai mare sistem de rădăcină, este de asemenea important să se lase loc pentru drenarea obligatorie.

Plantarea Lithops este făcută, astfel încât rădăcinile sunt în amestec nutritiv, iar gulerul rădăcină a fost ca și în cazul ridicat deasupra nivelului solului. Apoi, pentru stabilitate trebuie să fie acoperite cu un strat de nisip grosier sau pietriș fin. Această așa-numita drenaj superioară se va scurge rapid la straturile inferioare și va preveni gât de la putrezirea rădăcinilor.

Lithops udare și cum să evite greșelile

Unii amatori fac în necunoștință de o greșeală - Lithops udate la fel de des, acestea sunt folosite pentru a hidrata plante de apartament obișnuite, crezând că aceasta va ajuta la pietre vii Lithops în curând a crescut și a înflorit. Prima dată și merge - deoarece planta Lithops în natură aproape niciodată nu a excesului de apă, se absoarbe tot ceea ce-i dau.

Dar foarte curand vine o supraabundență de umiditate și, în consecință, floare Lithops putrezește. Și, din moment ce punctul Lithops de creștere, tulpina mult mai scurt, este situat în rădăcina gâtului, nu are nimic de a salva.

Într-o fierbinte recomanda o floare se presară puțin în seara și dimineața pentru a vedea dacă sunt eliminate ridurilor de pe corp. În cazul în care pielea este stralucea si ridurile dispar - suficienta apa, iar dacă nu - așteptați până în seara următoare și încă o dată se toarnă. Astfel, empiric, vă mulțumesc pentru condițiile lor specifice vor putea ajusta cantitatea de plante de umiditate necesare.

În medie, de la sfârșitul timpului de primăvară până toamna târziu perioadă plantele bine udate aproximativ la fiecare zece zile. În cazul în care vara este rece și ploios, intervalul dintre udari crește.

În Lithops iarnă și perioada de primăvară timpurie pietre vii sunt Quiescent și necesită un conținut rece și uscat, temperatura optima - de la opt până la douăsprezece grade peste zero. La temperaturi mai mari, ele sunt adesea întinse, care nu strica numai aspectul, ci, de asemenea, duce la faptul că plantele înfloresc încetează.

La sfârșitul perioadei de iarnă, frunze vechi sa mutat treptat în afară, iar lumina apare o nouă pereche de frunze. Nu uda plantele până când vechile bucăți de hârtie există umiditate. Este suficient pentru formarea unora noi. Când frunzele vechi sunt complet uscate, începe să adăpate treptat lipsa simplu vechi de umiditate înainte de începerea noului sezon de creștere - adică, aproximativ până în luna mai.

Cu toate acestea, există excepții, și, în unele cazuri, plante Lithops umezește și perioada de repaus:

 • la începutul sezonului de iarna nu este recomandat la apă, în general, dar poate fi ușor umezi solul atunci când planta este foarte șifonate, sau observați că fructele polenizate de plante mature destul de bine;
 • la sfarsitul iernii sau perioada de la începutul primăverii, puteți începe de udare rare, o dată în douăzeci de zile sau un pic mai des, în cazul în care diferența dintre vechea lasă divulgare insuficientă pentru a forma altele noi;
 • când conținutul cald, temperatura de peste plantele optime, latente și solul din jurul lor din timp în timp poate fi pulverizat pentru a păstra rădăcinile în viață, dar nu abundent, astfel încât să nu provoace o creștere nejustificată.

îngrijire și întreținere Lithops în casă

Lithops pietre vii au nevoie de iluminare bună

Low Light face un periculos sau imposibil pentru o udare normala si plante foame nu sunt în măsură să stabilească boboci de flori. zile de lumină scurte de iernile nordice sunt, de asemenea, un factor de inhibare - lungimea zi controlează dezvoltarea frunzelor în creștere, care într-o anumită măsură, afectează floare.

Plantarea și oferindu-le loc însorit, nu deranjez Lithops ingrijire excesiva. Udarea - vara limitate în timpul iernii, la toate fără udare, fertilizare si frecvente in transplanturi nu sunt necesare. În general, Lithops - nu una dintre acele plante care necesită o atenție constantă. În acest caz, ele sunt, probabil, una dintre cele mai de durată și de pacient. Chiar și răsaduri de două luni luate de pe pământ, poate să aștepte săptămâni pentru aterizare și încă să fie în viață.

Plantarea Lithops și alegerea de sol pentru cultivarea ei

Când frunzele vechi devin uscate de film poate începe, treptat, pentru a uda planta. Ca urmare a schimbării de frunze vechi incep sa se formeze muguri, culminând cu sfârșitul verii. Pe parcursul perioadei active în viața Lithops le poate uda de multe ori, dar numai după o pierdere parțială a turgor.

Accelera creșterea pietre vii Lithops greu, graba poate duce la moarte rapidă, din cauza abundenței de plante de umiditate au început să putrezească. numai apă după uscarea completă a substratului și mereu - mai mult pe teren umed. În vreme caldă, udare este preferabil seara, la plantele au avut timp pentru a digera cantitatea de umiditate pe care le-ați dat.

frunze vechi uscate posibile trebuie să fie îndepărtate cu atenție, în timp ce țineți planta. Aceasta elimină posibilitatea de a cădea de picături de apă în sinusuri uscate între frunze tinere și vechi, atunci când udare inexacte, prin aceasta putrezire.

Prin urmare, este mai bine să se hidrata solul din jurul plantei, și nu-l toarna pe cap. În cazul în care îndoiți Bush, scoateți-l imediat din teren și să încerce să împartă cap. Poate nu toate dintr-o dată putrezit, iar o parte a bucșei va fi capabil pereukorenit. Pentru a usca trei până la patru zile și să prindă rădăcini în nisip sau perlit.

Condiții de viață pietre Lithops cum ar fi aer curat. Ele pot rezista cu ușurință temperaturile ridicate atunci când aerul este uscat și se mișcă. Într-un spațiu închis, sportom se gateste repede. Periculos să părăsească încăperea închisă ermetic în căldură, astfel încât să păstreze orificiile deschise.

Deși Lithops și pot rezista la temperaturi ridicate și la soare, dar ele cresc mult mai bine și mai confortabil simt pe geamurile de est sau de vest. În cazul în care plantele sunt forțați să stea în soarele amiezii, apoi la înălțimea de vară pritenit fereastră perdea sau un strat de nylon soluția cretă de sticlă, pastă de dinți.Bine uscat, cel puțin o lună, plantele pot rezista cu ușurință temperaturile scad la înghețuri de lumină, am Lithops lăsat accidental în frig la minus cinci și transferat cu succes.

îngrijire și întreținere Lithops în casă

Lithops în creștere din semințe de la domiciliu

pietre vii propagate Lithops semințe, în timp ce plantele infloresc pe al treilea sau al patrulea an. Însămânțarea Lithops uspehv acest caz depinde de mai mulți factori: lumina, temperatura, umiditatea și compoziția solului, vârstă, semințe și așa mai departe.

semințele Lithops rămân viabile pentru o lungă perioadă de timp, dacă vă păstrați-le într-un loc uscat. Cel mai bine este de a stoca semințe în fruct, capsula lor natural. Înainte de semănat fructul delicat semințele degete lăcrimarea din resturile de fructe separate, cernute printr-o sită fină. Toate cochilii, fragmente de pereți, peretele de fructe, trebuie să eliminați nu pentru a începe mucegai.

O altă metodă de purificare din capsule de semințe - înmuiere fructului în paharul cu apă. Cele mai multe dintre semințe precipită în câteva minute, dar care va pluti pe suprafata, este necesar să se colecteze o perie moale. Puneți semințele pe un prosop de hârtie și așteptați pentru ei să se usuce bine. După aceea, ele pot fi depozitate la temperatura camerei într-o pungă de hârtie sau de scroafă imediat.

Mulți amatori folosesc fungicide pentru a proteja semințe și răsaduri de boli fungice. Acest lucru ar trebui să fie făcut cu atenție, respectând cu strictețe doza indicată pe etichetă. Este necesar să se examineze cu atenție înainte de semănat semințele și cu grijă se curata de resturile de fructe. Acest lucru va reduce riscul de putregai.

Semințe de Lithops germina bine în cazul în care să le semene în mijlocul verii într-un teplichke ventilat. Sub iluminare artificială poate fi semănate în orice moment al anului.

Pentru însămânțare putem recomanda următorul amestec: cincizeci de procente din nisip grosier, treizeci la sută din lut și terenuri SOD și douăzeci de procente din chips-uri, perlitul, argilă expandată, pietriș și așa mai departe.

boluri însămânțare sunt umplute aproape la obiectul de sus și ușor compactat amestec topsheet plat. distribuie cu grijă semințele deasupra suprafeței. Un robinet de lumină pe marginile de boluri da cateva seminte îngropa în substratul de plantare. Top poate fi stropit cu un strat subțire de nisip grosier.

Kyuvetiki cu culturi bine umezite fierte moi sau topit zăpadă, apă și se acoperă cu sticlă sau plastic transparent, pentru câteva zile. Acest lucru este necesar pentru a menține o umiditate constantă ridicată, astfel încât toate semințele au fost îmbibate cu apă. După câteva zile, puteți înlocui pe sticlă sau nylon tifon pelerina și se pulverizează culturile o dată sau de două ori pe zi.

Cu toate acestea, este cel mai bine boluri semănate instalate în acvariu, Plexiglas lipite și închis la mantaua superioară a nailon alb. O astfel de acoperire permite retenția parțială a umezelii și accesul aerului liber la culturile. Ai nevoie pentru a pulveriza, în funcție de mărimea farfuriilor atât de des la suprafața nisipului nu se usuce înainte de germinare a semințelor.

Temperatura - un factor important pentru germinare de succes. Multe specii necesită un anumit interval de temperatură, aproximativ la condițiile naturale. Util pentru culturi și leagăne de zi cu zi. Pe semințele medii Lithops germina bine la douăzeci până la douăzeci și opt de grade peste zero.

În termen de două săptămâni de la semănat semințele germina. După apariția primelor muguri de pulverizare frecvență și volum redus treptat, permițând stratul de suprafață să se usuce din când în când. Când răsaduri ajunge pe picioarele lor, sa mutat în conținutul de umiditate substrat de creștere în bol de semințe trebuie să fie redus în mod drastic la rădăcinile de aspirație blânde nu putrezesc.

La plantare a crescut numărul de castron așteptat de semințe, acesta trebuie scos din mediul umed, la substratul să se usuce și plasate în condiții ușor aproximative la conținutul de plante mature. Este foarte important pentru dezvoltarea normală a răsaduri.

Rata de creștere a răsadului depinde de mai mulți factori, inclusiv temperatura - optim plus douăzeci până la treizeci de grade. Apa pentru irigații și pulverizare trebuie să fie moale topitură, curat, de dorit. Produse chimice nu este recomandat să utilizați atâta timp cât răsadurile nu cresc mai puternic.

Pentru majoritatea Lithops nivel răsaduri de lumină ar trebui să fie suficient de mare. Ei vor cere ce să facă: dacă trase, este necesar să se mărească iluminarea; în cazul în care devine roșu aprins și se va opri în creștere, apoi de a lua prea multa lumina, desigur, în cazul în care nu este furnizat de specii naturale de colorat.

Intepati la o vârstă fragedă, nu este recomandată. Atâta timp cât acestea au suficient spațiu și s-au onorat bine, nu deranjeze transferurile lor. Este util să nu se deranjeze răsaduri sparring întregul primul an, deci nu semăna multe semințe în boluri mici. În cazul în care răsadurile sunt trase puternic, acestea pot fi acoperite suplimentar cu nisip. Acest lucru va ajuta retine umezeala si va servi, de asemenea, ca suport pentru ei. Cel mai bine este să înțepa după primele frunze adevărate se dezvolta bine.

De asemenea, citește

 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare Blackberry și îngrijirea îngrășămintelor și a culturilor de reproducție
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  Capul de cultivare coacăze și reproducere întreținere rețete pentru iarna
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare îngrășăminte căpșuni și tratament de întreținere a rețetelor de reproducere
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantarea de copaci Apple și îngrijirea de transplant de vaccinare a culturilor de reproducție
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare pere și sos de îngrijire reproducerea dăunătorilor și bolilor
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare de zmeură și de îngrijire a culturilor în câmp deschis de reproducție
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  Retete de plantare Peach și îngrijirea culturilor de fertilizare proprietăți utile
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare coacăz și îngrijire fertilizare de reproducere a culturilor
Gradina de interior
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  îngrijire Stephanotis la creșterea culturilor de udare acasă
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  îngrijire Radermacher în transplant de reproducere acasă
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  îngrijire Stapelia în transplant de reproducere acasă
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  prin transfer Irezine de îngrijire la domiciliu și de reproducere
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  îngrijire Gloriosa în transplant de reproducere acasă
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare Feverweed și de îngrijire a culturilor în câmp deschis de reproducție
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare ryabinolistny Fieldfare și îngrijirea reproducerii pansament
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare ceai Labrador și de îngrijire într-o reproducere deschisă la sol de udare
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantarea Rogers și îngrijire într-o reproducere deschisă la sol de udare
 • îngrijire și întreținere Lithops în casă
  plantare Ratibida și de îngrijire în deschis multiplicarea semințelor la sol