Îngrijire la domiciliu pentru Gloxinia - plantare și îngrijire Gloxinia cultivare, udare și boala

Gloxinia - populare printre grădinari perene. Se referă la un plante tropicale persistente și puternice, al căror teritoriu este habitat - Brazilia. Un tufiș compact și flori mici, luminoase realizate favorit Gloxinia printre plante de interior. Cu toate acestea, o perioadă pronunțată de plante de odihnă pentru începători provoacă dificultăți în timpul detenției sale, dar această problemă va fi rezolvată rapid dacă au cunoștințele necesare. Tot ce trebuie să știți despre această floare elegantă este Gloxinia: de îngrijire la domiciliu în timpul verii și iarna, mai ales trezirea în formă și corectă după „hibernare“.Descriere Aspectul Gloxinia

Floare aparține familiei Gesneriaceae, al doilea numele său - pacatuiesc. Una dintre caracteristicile distinctive - o instalație de tubercul, într-o perioadă de repaus este doar o parte care supraviețuiește. Gloxinia au puternice, rădăcini bine dezvoltate, datorită cărora în natură poate crește chiar și pe stânci, colectarea în grupuri mari.

Bush este compact și puternic, se pare ca un violet. Plantele stem drepte, frunze groase, cărnoase de culoare verde, bogat, colectate în priză. suprafața frunzelor poate fi fie netedă, iar caracteristica acestei familii vilozităților. Florile sunt mari, în formă de clopote, pictate festiv. Există cel puțin 50 de soiuri, astfel încât culoarea de petale pot fi cele mai diverse: rosu aprins, magenta, roz, alb lăptos, violet.

Cel mai popular soi de floare de interior: Gloxinia Terry, Brokada Hollywood.

Este distractiv! Floarea a fost numit după celebrul medic și naturalist din Franța - Benjamin Gloxinia.

Îngrijire la domiciliu pentru Gloxinia - plantare și îngrijire Gloxinia cultivare, udare și boala

Caracteristici de îngrijire la domiciliu Gloxinia

Se pare îngrijire Gloxinia nepretențioasă necesită grijuliu și atent. În condiții bune, poate inflori de 2 ori pe an.

În natură, floare poate creste la umbra copacilor, astfel încât lumina foarte strălucitoare, este inutilă și chiar dăunătoare. Cel mai bun loc - ferestrele cu care se confruntă est, sud-est sau sud-vest. Lumina directă a soarelui - la fel ca cele mai multe plante tropicale - nu pot sta. În timpul verii, se recomandă să se încălzească umbrire Gloxinia, Pip pe film de sticlă, dispersia luminii, sau la prânz, a pus clapele de carton.

Cum se simte confortabil planta pentru a determina este destul de simplu. Cu un exces de lumină, tulpinile devin mai scurte, muguri nu se dezvolte și să se ascundă sub frunze și flori de creștere încetinește. Dacă iluminarea slabă, Bush va fi bolnăvicios aspect, cu câțiva muguri și frunze, foarte alungite luminoase.

temperatură

Important! Gloxinia bine se simte camere proaspete, ventilate, dar proiecte pot duce la diferite boli, deci nu este recomandat să-l pună în apropierea aerisirilor în aer liber.

umiditatea aerului

Gloxinia pentru a oferi îngrijire la domiciliu nu este mai rău decât în ​​seră, se recomandă perioada de înflorire pentru a ridica umiditatea. În acest caz, pulverizarea convențională nu sunt permise, în contact cu picăturile de apă de pe frunze sau flori, aceasta poate afecta aspectul decorativ și amenință putregai venire. Singura opțiune potrivită - a pus în jurul vasului larg vas cu sau de a dobândi un umidificator.

Îngrijire la domiciliu pentru Gloxinia - plantare și îngrijire Gloxinia cultivare, udare și boala

udare Gloxinia

este necesară moale și ușor mai cald decât temperatura aerului ambiant cu 2-3 grade apă, accelerează absorbția nutrienților rădăcini. Apa este mai bine să se toarnă în tigaie, nu provoacă un sol îmbibat cu apă. Procedura se repetă de uscare ca brazdă de pământ, dar trebuie să fie întotdeauna un pic umed. În primăvara și vara udare frecventa de aproximativ 5 ori pe săptămână, cu debutul unei perioade de repaus pentru a minimiza, suficient 1 dată în 5-7 zile.compoziția solului pentru Gloxinia

Flower prefera solul nutritiv, care va oferi un număr suficient de oligoelemente în perioada de înflorire. Compoziția mai potrivită: humus, foaie de sol, gazon, turba si nisip. Au fost selectate toate în proporții egale și se amestecă bine. Ai nevoie de un mic strat de drenaj: argilă expandată, spumă, pietricele.

În cazul în care amestecul de sol poate fi achiziționat de la un magazin specializat (sol adecvat pentru Saintpaulia), nisipul este adesea necesar pentru a căuta în natură. Pentru ao dezinfecta de infecții folosind metoda de calcinare. Pentru acest nisip se întinde pe o tavă și plasată timp de 7 minute într-un cuptor bine incalzit.

fertilizarea

O bună îngrijire Gloxinia necesită efectuarea feedings regulate pe tot parcursul perioadei de înflorire. Compoziții adecvate pentru plante cu flori universale de interior, cu preponderență potasiu și fosfor. Frecvența pansamentelor: 1 dată în 10 de zile, poate fi mai mult, dar atunci concentrația soluției finale trebuie diluată cu apă.

Plantarea Gloxinia în funcție de metoda de creștere

Flower pot fi cultivate folosind semințe tuberculul sau împărțirea foaie. Ultimele două sunt cel mai convenabil mod de a efectua în condițiile apartamentului.

Îngrijire la domiciliu pentru Gloxinia - plantare și îngrijire Gloxinia cultivare, udare și boala

Rassazhivaya floare, aveți nevoie pentru a curăța ușor rădăcinile de la sol, taie putred, apoi se împarte în mai multe tuberculii de cuțit bine ascuțit, astfel încât fiecare parte a fost de cel puțin 1 germeni. Pentru a preveni infecția tăiată se presară în mod necesar cu pulbere de cărbune. Tuberculii sunt plantate în recipiente mici, iar primele 3 zile de udare nu este produs. Ghiveci de Gloxinia selectat mică, dar larg, distanța de 5 cm au rămas între tuberculilor și pereți.

Transplant este cel mai bun de a planifica o dată pe an, la sfarsitul iernii. Faptul că este timpul să repot planta, poate fi ușor identificată prin apariția de forma de flori:

  • frunzele devin în contact unul cu celălalt, împiedicând dezvoltarea și creșterea tulpinilor;
  • lângă planta mama câțiva tineri arbuști văzut.

De multe ori prietenii cere să împartă o floare, dar pentru a efectua divizarea tuberculului este cel mai scurt timp, sau planta nu este încă gata pentru transplant. Apoi floare se multiplica, este posibilă prin intermediul propagare. Ar trebui să fie tăiate cu atenție pe o frunză sănătoasă mare și se pune într-un borcan cu apă clocotită. După câteva zile, lasa prima tăiere rădăcinile și pot fi plantate în pământ. nu este necesară o capacitate mare, suficient de cupe cu sol afânat, fertil. După cădere foaie de sticlă trebuie să fie acoperite cu un borcan de sticlă sau o pungă de plastic, astfel de „efect de seră“ promovează înrădăcinare rapidă. După câteva zile, vor exista noi frunze și foi vechi pot fi eliminate. Odată cu dezvoltarea, planta este plantat într-o oală.

Sfat! Pentru tulpina rapid au prins rădăcini, ca substrat se recomanda utilizarea tabletei de turbă. Acesta poate fi achiziționat în orice magazin de flori.

Grija Gloxinia într-o perioadă de odihnă

Cel mai important lucru în îngrijirea la domiciliu Gloxinia - dau o existență confortabilă în perioada de toamnă-iarnă.

îngrijire de primăvară Gloxinia după trezire

  1. Un semn clar că floarea iese din „hibernare“ - apariția de noi lăstari. Tubercul scos din recipient, curățat de nisip sau pământ, și se spală în apă la temperatura camerei. Este posibil să dețină bit tuber soluție roz pal de permanganat de potasiu, distruge microbii și planta mai obișnuiți cu un nou substrat.
  2. Mai mult, Gloxinia plantate în mod obișnuit în noua oală. Capacitatea tuberculului trebuie să fie plasate astfel încât lăstari ieșit afară și nu au fost acoperite cu pământ. După plantare, plantele încep să apă precum și în conținutul verii.
  3. După 15-20 de zile de la flori înrădăcinate, puteți face un dressing. Înainte de înflorire este nevoie de îngrășăminte, care include azot, se adaugă după soluțiile primele muguri care conțin fosfor și potasiu.

Atenție! Fertilizarea ar trebui să fie întotdeauna efectuate numai după udare, această metodă va proteja rădăcinile delicate ale florii de la o arsură chimică.

Boli si daunatori Gloxinia

Neatent Gloxinia de îngrijire, precum și pentru alte flori in ghivece, creste riscul de boli și apariția dăunătorilor. Ce ar trebui să acorde o atenție?

  • Pe frunze apar pete maro. Acesta este un semn că prea Gloxinia turnat apă rece. Dacă nu abuzeze de ea, în afară de aspectul neatractiv, nu amenința, ci încălcarea udare regulată a regulilor va duce la infecții fungice și alte leziuni ale sistemului de rădăcină.
  • Frunzele ingalbenit, planta pare slab. Pot fi mai multe motive: îngrășământ prea mult, prea mult soare, sau de culoare nu este nivelul de umiditate adecvat (uscat sau, dimpotrivă, foarte umed).

Paraziți Gloxinia acarieni expuse, insecte scara, musculița albă. Tratament și îngrijire Gloxinia la domiciliu poate fi realizată prin metode naționale. Ele sunt mai iertator în comparație cu medicamente, dar mai puțin eficiente. Deci, pentru combaterea dăunătorilor, o soluție de săpun economică și verde, frunze de grav afectate sunt curățite, și stropite un tufiș. Nu mai puțin popular tinctura spray de usturoi. Macinarea și se toarnă apă în raport de 1: 5, și apoi se lasă să stea timp de 5 zile.

Cu toate cunoștințele necesare, să crească Gloxinia nu este dificil. În confortul se simte bine, fericit și dezvolta flori frumoase pe tot parcursul sezonului.