Îngrijire la domiciliu Guzman (foto), pentru a alege îmbarcare

Îngrijire la domiciliu Guzman (foto), pentru a alege îmbarcare

Guzman - flori luminoase exotice, nativ pentru pădurile sunt considerate a fi India și America de Sud, care aparține familiei de bromelide, precum și cu mai mult de 130 de specii de plante erbacee perene.Guzman - o plantă magnific, reprezentat de frunze lungi de auto-colorate sau cu dungi, care sunt formate într-un fel de evacuare elegant si original.

Florari, și doar iubitori de tot ceea ce este frumos această floare este apreciată pentru frumusețea petalele sale luminoase, colectate în inflorescențe mari de galben, portocaliu, rosu si visiniu inchis.

Pervazuri acasă Guzman nu este deosebit de mare, ajungând la o înălțime de cel mult 45 cm.

Dar, în ciuda faptului că aceasta este o planta tropicala de la un alt continent cu celelalte condiții climatice să-l crească la domiciliu nu ia mult, mai ales în anumite reguli și cunoașterea specificului cultivării sale.

Guzman și caracteristici de cultivare a acestei flori la domiciliu

• Pentru a crește aveți nevoie pentru a alege corect Guzman pentru oala ei. Ar trebui să fie mici și nu foarte adâncă capacitate, pentru că sistemul de rădăcină al acestei flori este destul de compact.

• Guzman este o planta tropicala si sa creasca in mediul lor natural, direct pe trunchiuri de copaci, teren comun pentru că este nepotrivit și inacceptabil pentru creșterea la domiciliu. Solul pentru creșterea Guzman ar trebui să constea din turba Sphagnum așternut, gazon și nisip. Toate componentele trebuie să fie luate de la 1/1 raportul.

• Hraneste necesitatea de a Guzman în primăvară, și transplant pentru a produce în timpul achiziției sale.

• Crestere Guzman de iarnă trebuie să fie într-un interval de temperatură de 18-20ºC. și în vara lui 18-25ºC.

• Udarea trebuie puse în aplicare după cum urmează: - în porțiuni mici pentru a turna apa direct în plantele tubulare și produc pulverizare regulată în timpul verii.

• Iluminarea cel mai potrivit pentru Guzman pot fi considerate ca fiind lumina soarelui împrăștiate. Lumina directă a soarelui poate deteriora Guzman ca arsuri, manifestate pe frunze sau bractee.

Guzman: Îngrijire la domiciliu - reproducerea

Atunci când plantele înfloresc ciclu se apropie de sfârșit Guzman se ofilesc treptat. În procesul de ofilire departe de Guzman în adâncurile frunzelor lor care formează rozete, care este numit, de asemenea, copii.

Mai mult, copiii dobândesc sistemul lor de rădăcină și în viitorul apropiat sunt dispuși să crească și să se dezvolte pe cont propriu, separat, în propriul vas. Pentru o dezvoltare mai rapidă a tulpinile tinere rostochku Guzman trebuie să fie eliminate. Și la frunzele de la baza sa nu este putred, irigă direct în oala după substratul este uscat.

Îngrijire la domiciliu Guzman (foto), pentru a alege îmbarcare

Când dorastot proces la mijlocul plantei mama, cu rădăcinile ușor cu un cuțit trebuie să fie separate de Guzman și plantate în sol special pregătite.

Copiii cresc la petreceri Guzman. După separarea germenilor existenți nu au nevoie pentru a elimina planta ofilire. După o anumită perioadă de timp pe ea rozete mici apar din nou (copii) sunt mai slabe, dar este destul de viabilă. Deci, ar trebui să-piroane să li se permită să crească drept mai puternic într-un vas vechi.

Este important să se creeze pentru copii Guzman iluminare necesară, ca la lumina slabă a soclurile lor va crește închis, și seamănă cu urechile. Dacă trebuie să dețină luminile strălucitoare, plantele tinere disloca frunze și soclurile lor va arata destul de natural pentru Guzman.

Guzman: Îngrijire la domiciliu - solul, condițiile de iluminare pentru înflorire

Dacă Guzman pentru a alege compoziția solului drept și de a efectua competent transplant în sol necesare - planta va recompensa cultivator, de lux si infloreste luminoase.

Pentru Guzman este necesar să se selecteze o anumită compoziție a solului, care constă din următoarele componente:

• Turba de gunoi.

Aceste componente sunt luate în proporție de 1: 1, se toarnă în straturi într-un vas, fără a uita să acopere partea de jos a stratului capacitatea de drenare disponibil.Îngrijire la domiciliu Guzman (foto), pentru a alege îmbarcare

Deoarece acest sistem de rădăcină de plante tropicale este delicat și vulnerabil la transplant Guzman ar trebui să fie precaut. Ca rezultat al aterizare neglijent și iute ar putea deteriora rădăcinile plantelor rezultate Guzman pot muri.

Cel mai bine este de a plasa oala pe pervazul ferestrei Guzman, a cărui fereastră are vedere la sud-est, nord-est sau vest.

Dacă Guzman va crește și înflori în fereastra cu vedere spre partea de sud, geamul va trebui să fie ceva obscur, astfel încât lasă plantele nu arde prin care se încadrează razele directe ale soarelui.

Odată cu debutul toamna sau în timpul iernii lângă plantele au nevoie pentru a instala becuri de iluminat suplimentare ca lumina zilei acest moment al anului nu este foarte mult - este lung.

Regimul de temperatură, culese manual pentru creșterea și dezvoltarea acestei plante exotice, mai ales atunci când este în repaus, ar trebui să fie egală cu 18-22ºC.

Și în sezonul de creștere și atunci când înflorește Guzman, ar trebui să fie setat temperatura intre 23-26ºC.

În aceste condiții create pentru Guzman plantelor plină de satisfacții pentru 90 de zile va incanta de frumusete incomparabila de uz casnic de culorile sale.

Condiții de înflorire

În ciuda faptului că Guzman nu este floare deosebit de capricioasă pe plantele tinere produc bractee florar amatori de multe ori trebuie să „caute.“

Pentru înflorire, mai ales înainte de timp, Guzman ar necesita cultivatorul - lumini strălucitoare, căldură constantă și au nevoie de pansament ei.

Cu toate acestea, iubitorii de flori și factotum ar putea produce o bază de rețetă, a căror utilizare implică Guzman floare în orice moment.

Această metodă este după cum urmează:

Plant într-un vas împreună cu fructe (banane și mere) trebuie plasate în ambalaj în unele seră. În cazul în care fructul va începe procesul de degradare, ele elibereaza un gaz numit acetilenă, care începe, ulterior, pentru a stimula plante cu flori.

Înainte de apariția primului pachet inflorescenței nu este recomandat să fie eliminate din planta. Dar înlocuirea produselor de fructe trebuie să fie înlocuind astfel bananele vechi sau mere în matriță pe noile fructe.

La începutul înfloririi Guzman se va întâmpla într-un moment în care va exista frunze tinere strălucitoare, care în timp va deveni de culoare saturată și alungit, formând o inflorescență complet și elegant în centrul rozetei.

Guzman: Îngrijire la domiciliu - hrănire și adăpare

Guzman, la fel ca multe alte flori au nevoie de o ingrijire adecvata, in special la domiciliu, care include, de asemenea, stropirea cu apă și hrănire necesare pentru viața plantei.

Pentru Guzman mulțumit cultivatorul de plante cu flori abundente și pline de culoare trebuie să învețe cum să se hrănească.

Compoziția de hrănire ar trebui să includă minerale și compuși organici, care pot fi ușor cumpărate de la magazinele de specialitate. pregăti în mod independent, pansamentul în cultivator nu va funcționa așa cum se face cu mare precizie și verificarea compoziției în condiții speciale de laborator.

Pentru a alimenta planta, este necesar de la sfârșitul verii, aproape la începutul înfloririi. Producerea de aplicare este recomandată o dată la fiecare două săptămâni sau o lună.

Fertilizarea, diluat cu apă, în orice caz, nu trebuie să scadă sub plante sau în sol, și direct în priza de perete.

Guzman poate inflori timp de mai multe luni, iar în cazul în care în această perioadă planta se simte florar mare si fericit cu culorile sale luminoase - că, în acest moment, este posibil să se abțină de la alimentarea acestei flori exotice.

Important! Fertilizarea excesivă Guzman poate determina planta pentru a se asigura că acesta va începe să se îmbolnăvesc și mor din componente de umiditate și de minerale în exces.

In mediul natural Guzman absoarbe umezeala din care va trebui sa, dar cea mai mare parte de aer ploaie pădure. În acest sens, pentru Guzman trebuie să creeze toate condițiile pentru aceasta sunt cel puțin la fel semăna cu habitatul său obișnuit.

udare adecvata este cel mai important factor, care este atât de necesară pentru creșterea și prosperitatea acestei plante tropicale.

Udarea trebuie să se facă după cum urmează:

• Vodichku nevoie să turnați într-o priză de perete, apoi așteptați un timp până când cantitatea necesară de plantă absoarbe lichid. Apa reziduală este recomandat să se scurgă imediat.

• Insasi sol sub planta se recomandă umidificarea numai în vreme foarte caldă, atunci când temperatura este prea ridicată.

• Pentru a menține o anumită umiditate necesare în sezonul cald pentru Guzman, o anumită cantitate de apă poate fi lăsată direct în tigaie.

• Nu se recomandă să stagneze apa clipocea la ieșirea plantelor.

• Udarea Guzman ar trebui să fie efectuate în fiecare zi, în timpul verii, și de câteva ori pe săptămână, în timpul iernii.

• Indiferent de afara este în valoare de vreme, principalul lucru este de zi cu zi de pulverizare Guzman, în ciuda sezonului.

• Dar cel mai important lucru atunci când udare să nu exagerați, și că umezeala excesivă poate distruge cu ușurință floare.

Guzman de îngrijire la domiciliu: de ce a murit ea?

Există trei motive, din cauza care a ucis o frumusete Guzman:

• îngrijirea necorespunzătoare a instalației.

• Insecte - dăunători.

îngrijirea incorectă pentru planta. de exemplu, excesivă și abundente de irigare - motor rot rădăcină Guzman. La început, se pare putrezire a tijei, și apoi sistemul său de rădăcină. În cazul în care nu sunt luate măsuri urgente pentru a reanima plantelor bolnave ea - foarte repede pierdut.

Insecte - principalii inamici ai Guzman printre acestea sunt acarieni și viermi Mealy. Ele sunt organizate și trăiesc pe altoi Guzman, daune și le distruge. Pentru exterminarea acestor dăunători trebuie să fie curățate în mod regulat frunze Guzman cârpă înmuiată în apă cu săpun sau spray-o soluție specială.

Boala - Guzmán manifesta sub forma de ciuperca care ataca frunzele și tulpina plantei pic gri sau tag-ul negru. Pentru a scăpa de această boală, este necesar să se pulveriza zonele afectate cu o floare, cu o soluție de fungicid.

Cu o îngrijire adecvată și a plantelor pe îndelete, în conformitate cu toate reglementările și cunoașterea unei afaceri proprii - Guzman va fi o lungă perioadă de timp pentru a transpira sănătatea și vă rugăm să lor de uz casnic robust și flori colorate.