îngrijire Guzman și transplantul in casa cu fotografii și video

Guzman - această familie de plante exotice de bromelide, native pentru padurile tropicale sunt considerate India, America de Sud. Genul cuprinde aproximativ 130 de specii, variate culori luminoase de flori, forma și mărimea inflorescenței frunzelor. În condiții naturale, această floare poate creste pe pante, în zona împădurită dens sau chiar pe copaci. Cultivatorii cresc adesea opinii populare de acasă, numit Guzman Minor.Caracteristici și descrierea instalației

Guzman - este o planta ornamental, care are o înălțime de aproximativ 20-30 cm, frunzele sale sunt la același nivel unul cu celălalt, formând o rozetă la baza vasului de .. Se colectează apa necesară pentru creșterea florii. Culoarea de frunze de culoare verde închis, aproape întotdeauna monofonice. Uneori există specimene cu culori pestriț, frunze cu dungi. Sistemul de rădăcină este slab, servește doar pentru atașare la sol.

Guzman infloreste pentru o lungă perioadă de timp - nu mai puțin de trei luni. inflorescență ei luminos sub forma magnificului Sultan sunt roșii, roz, portocaliu, poate avea nuanțe de roșu aprins sau galben. După finalizarea procesului de înflorire părinte moare, lăsând-o oală de 5-6 copii. Înainte de a scaunului lor, este necesar să se examineze unele dintre regulile. Deși această floare este considerat scăzut de întreținere, udare și nuanțe transplantarea el are suficient.

Sfat! Inainte de a cumpara aceasta floare în magazin, ar trebui să examineze condițiile de îngrijire. Este recomandabil să imediat după achiziție l transplant într-un alt vas, pentru a crea condiții adecvate pentru temperatură și udare.

Diferente soiuri populare

cultivatorii și începători cu experiență cresc, de obicei, doar cateva cele mai populare tipuri de plante tropicale. Există mai mulți hibrizi cu muguri colorate, și toate acestea sunt capabili de a decora orice spatiu de birouri sau interior al apartamentului.

Cele mai populare soiuri sunt considerate Guzman:

Îngrijire la domiciliu Guzman

Floarea poate fi achiziționat de la magazin sau să crească din plante germinate-copii. În cazul în care condițiile necesare pentru irigații și de iluminat, el va mult timp pentru a te stăpânilor lor inflorescență frumos luciu, luminos de frunze și petale. Recomandările nu sunt prea multe.

 • planta tropicala căldură iubitoare suficient. Temperatura minimă nu trebuie să fie mai mică de 10-15 grade.
 • floare de umiditate moderată place, 50-80%. Frunzele trebuie pulverizate în mod regulat cu apă caldă, care apăra, ștergându ocazional praful.
 • Necesitatea de a pune un vas într-o umbrire ușor locul, camera trebuie să fie aerisită, fără proiecte.
 • Solul trebuie sa fie bine drenat, usor acid. Ei bine, se adaugă de a cumpăra turbă tocat rădăcini sphagnum, fern, cărbune, o mână de lut și nisip.
 • Udarea apa de ploaie la sol recomandată sau apă filtrată la temperatura camerei.
 • Pentru procesul de hrănire pentru adulți folosind fertilizatorul slab lichior de stimulare după fiecare tratament ștergere frunze pânză.

Urmand aceste reguli simple vor planta sănătos și puternic. Guzman cu grija dreapta este după cum urmează:Sfat! În cazul în care planta nu floare pentru o lungă perioadă de timp, deci nu este suficient de ușor. Acesta ar trebui să rearanja potul într-un loc luminos, oferindu-i udare moderată și de protecție împotriva curenților de aer.

Cerințe pentru udare și de iluminat

Când udarea plantelor ar trebui să urmeze câteva reguli importante, în caz contrar nu va crește și nu va înflori pentru o lungă perioadă de timp. Nu fi prea zelos, sau rădăcini subțiri zagniyut rapid în apă stagnantă.

Iată câteva nuanțe:

 • Apa este turnat nu este în sine o oală sau tigaie, iar în rozeta de frunze. Câteva minute mai târziu, resturile care nu sunt absorbite în sol, trebuie să fie golit cu atenție.
 • Mai fierbinte camera, solul ar trebui să fie udat mai des. În vara udarea se face in fiecare zi sau o dată la două zile, în timpul iernii, este suficient de 2 ori pe săptămână.
 • Solul trebuie să fie puțin uscat înainte de următoarea udare, stagnarea apei în orificiul de evacuare nu este permisă.
 • Apa este de dorit să se apere aproximativ 2 zile la temperatura camerei.
 • O dată pe săptămână, frunzele au nevoie pentru a șterge cârpă pentru a îndepărta praful sau potențiali dăunători.

Pentru iluminarea să îndeplinească anumite cerințe. Pot să fie păstrate în umbra partiala, pe partea de vest sau est. Pe floarea pervazul ferestrei este mai bine să nu. Razele soarelui prin sticla poate duce la uscarea varfurile frunzelor. Temperatura din camera de iarna ar trebui să fie de aproximativ 18 de grade, 20-25 grade suficient de vară. Locul optim pentru cazare - bucatarie si camera de zi caldă.

Sfat! Când pulverizarea frunzelor nu poate fi pus pe o oală de lumină strălucitoare. Razele soarelui cad pe picăturile de apă pentru a provoca arsuri care duc la apariția de pete întunecate.

Transplantarea și reproducerea copiilor

Guzman cu transplant adecvat va creste fara probleme timp de cel puțin 2-3 ani. Aceste plante sunt nepretențioase sistem radicular foarte slab, deci este transplantat în doar două cazuri:

 • cu achiziționarea unui mic recipient de plastic;
 • pentru reproducerea prin împărțirea Bush.

transplant proces simplu:

 • la partea de jos a unui vas mic, cu un diametru de aproximativ 15 centimetri de drenaj turnat;
 • prepararea unui amestec de sol de turbă, pământ, cărbune zdrobit, rădăcini Sphagnum și nisip;
 • scos din container planta este atent plasat într-un vas, turnat pe laturile pământului;
 • solul este compactat degetul mic pe partea de sus și adăpate.

În cazul în care reproducerea are loc procese, face copii chiar și în timpul înfloririi. În termen de 2-3 luni, să dezvolte treptat procesele sistemului de rădăcină, care creste incet in smocuri mici, în jurul de flori mama. Când răsadurile a ajuns la 10-15 cm, principalul scăpa din petale uscate se ofilesc și mor. În cazul în care este necesar să se separe copiii, ar trebui să fie făcut foarte atent.

Sfat! Dacă dețineți încă rădăcini la copii, pentru a le separa de procesul părinte timpurie. În primul rând au nevoie pentru a construi sistemul de rădăcină, în caz contrar se vor prinde rădăcini și va pieri.

Greseli frecvente în procesul de creștere

Cele mai frecvente probleme cu creștere și transplantare a face nou-veniți, prima dată a cumpărat Guzman sau a primit-o ca un cadou. Multe consecințe neplăcute pot fi evitate în avans pentru a studia problema, pentru a corecta acțiunile greșite peste udare sau de îngrijire.

Iată principalele greșeli și modalități de a le rezolva:

 • Planta nu infloreasca. Deci, nu este suficient de udare, lumina si caldura. Este necesar să se pune oala intr-o zona luminata, oferind umiditatea și temperatura dorită.
 • Floare a început să putrezească. Principalul motiv pentru aceasta este de transfuzie, stagnarea apei în recipient și palet. Udarea, mai ales în timpul iernii, ar trebui să fie redusă.
 • Guzman moare. Dacă temperatura în camera de ceva timp menținut în jurul valorii de mai puțin de 12-13 de grade, aceasta poate duce la scăparea de moarte.
 • Floare uscat repede. În cazul în care în timpul pulverizării la înflorire picăturile de apă se încadrează în buchețele, acest lucru duce la înflorire mai rapidă.
 • Pentru o lungă perioadă de timp nu este maneta pentru a adăuga la creșterea economică. Motivul pentru udare condiții. Apa trebuie să fie liber de impurități și clorură de var, este necesar, la temperatura camerei sau ușor cald. Este recomandabil să-l apere.
 • Copiii nu sunt acceptate. Deci, nu au format procesul lor părinte timpuriu sistemul de rădăcină este îndepărtat.

Sfat! În cazul în care vârful frunzelor se usuce, o pulverizare mai frecventă. planta ar trebui să fie plasat departe de baterie, cumpara un umidificator pentru camera este prea uscat.

Sub rezerva toate aceste recomandări simple de Guzman va fi o lungă perioadă de timp pentru a te proprietarii lor cu boboci luminoase, aspectul frumos al speciilor de flori.