îngrijire Camellia și cultivarea în casă 1

Acasă »Dăunătorii» îngrijire Camellia și cultivarea în casă

Descrierea plantelor

Camellia, reprezentant al familiei ceai, este un arbust peren cu culori luminoase. O trăsătură distinctivă a acesteia este considerat a fi dens frunziș lucios poverhnostyu.Uzhe Camellia lungă perioadă de timp, a venit la noi din Japonia, este una dintre cele mai populare plante de interior.Camellia fi pe bună dreptate privit ca un model de perfecțiune, deoarece are o formă elegantă de flori, pictat in multe nuante, care completează armonios frunzișul verde luxuriant, care poate fi văzut pe fotografie. Nu este surprinzător faptul că al doilea numele de floare - japonez rozaProizrastat acest arbust poate la domiciliu, ajungând la o înălțime de aproximativ 1,5-2 metri. Și că, în orice moment al anului aceasta planta se bucura de florile sale frumoase, aveți nevoie pentru a crea condițiile cele mai confortabile pentru ea.

Cum să aibă grijă de creștere în Camellia acasă?

Există unele cerințe de bază, care sunt recomandate pentru a efectua la creștere în casa, apartament sau pe veranda Camellia este bine dezvoltat, a înflorit, și nu este susceptibil la boli. Și începe căutarea după această floare este necesar pentru alegerea corectă a unui loc in casa sub cultivarea sa.

Locul de amplasare și lumina

Camellia Magnificent se referă la lumina iubitoare de plante. Conține o floare pe pervazul ferestrei, se recomandă ferestre de est și de vest, unde multe împrăștiate și efectul de orbire.

Dar, în timpul verii, precum și de lumina directă a soarelui, Bush trebuie să fie formarea pritenyat.Chtoby de o coroană de la domiciliu a fost realizată în mod uniform, flori trebuie rotite periodic în jurul axei. Cu toate acestea, pentru a efectua astfel de proceduri sunt necesare numai în perioada de repaus. Dacă vă deranjează Camellia în etapa de formare a muguri, aceasta nu poate înflori deloc, aruncat de pe toate mugurii.

trandafir japonez, camelie, place udare regulată, cu o distribuție uniformă a substratului de umiditate. floare Overhumidification poartă rău, astfel încât excesul de apă din baia de ulei mai bine turnarea si apa planta - cel puțin stratul superior al solului se usuca.

Pentru udarea plantelor este mai bine să folosiți un vodu.V de vară moale (coincide cu etapa de stabilire boboci de flori) udare este mai bine pentru a limita. În acest caz, adăugați spray de două ori pe zi, de asemenea, folosind apa moale.

îngrijire competentă în ceea ce privește Camellia de udare ar trebui să fie furnizate în timpul iernii. trandafir japonez ar trebui să fie udat mai puțin frecvent decât în ​​mod obișnuit, pentru a evita putrezire rădăcinilor.

condiții de temperatură

Nici un punct mai puțin important, care ar trebui să includă îngrijirea, este crearea temperaturii optime. cu atât mai mult, deoarece aceasta floare nu este o iubitoare de plante de căldură. Și este recomandat să se creeze o temperatură individuală pentru fiecare sezon:

  • Vara aceasta trebuie să fie probe de la +20 la +25 grade, arcul (mugur formarea pas) - a + 13- + 17 grade; iarna - termometrul va fi optim la + 5 + 8 grade.

În perioada de toamnă, de regulă, o camee bine „hibernează“. Și că, odată cu venirea primăverii ea a fost în măsură să dea lăstari noi, este necesar să se mențină premisele, unde creste o floare, o temperatură de aproximativ + 15 + 16 grade. Și, de asemenea, nu uitați să limiteze udare, așa cum sa menționat anterior.

Camellia are nevoie de un pansament numai în perioada de creștere activă. Utilizarea unui astfel de îngrășământ în japoneză a crescut acasă Ambele îngrășăminte organice și minerale.

După cum sa menționat de către unii cultivatori, flori răspunde bine la îngrășăminte sub formă de gunoi de pui în concentrații scăzute. ar trebui să se oprească înainte de debutul formării fazei de muguri de hrănire.

Cum și când sa transplant de flori

Grija Camellia în creștere în ceea ce privește spațiile interne, punctele de trecere și procesul de transplantare. Deosebit de transplant de complex este diferit, dar are anumite transplant nyuansy.Dlya va trebui să pregătească un nou recipient și adecvat ca sol humus oxidat substrat grunt.V adecvat diluat.

Se toarnă în oală după partea de jos a stratului de drenaj este prevăzut. Potrivite pentru cultivarea camelii in casa este considerat a fi un sol de ghiveci obișnuit pentru plantarea transplant azaliy.Pri prea adânc în pământ pentru a sigila planta nu este necesară.

Este suficient pentru a plasa sistemul de rădăcină de o floare pe un singur nivel cu solul (a se vedea. Foto). Transplant Camellia este necesar, în cazul în care planta a crescut considerabil, iar potul curent este sensibil mai mic.

În cazul în care solul cu aciditate ridicată, nu este potrivit pentru cultivarea în camelii ei, și ca rezultat - o frunziș floare începe să se îngălbenească și se desprinde chiar. În astfel de cazuri, este, de asemenea, recomandat de transplant.

Cum de a propaga cultura de flori?

Camellia propagate unul dintre modurile:

În prima etapă metoda de reproducere înflorire poate fi de așteptat să nu mai devreme de 5-6 ani. Și, în același timp grijă ar trebui să fie mai atent.

Prin urmare, această metodă este mai puțin popular, spre deosebire de vtorogo.Pri ajuta la propagarea poate fi în 2 ani au un Camellia, care va fi gata în formarea de muguri și flori. Ca butașii sunt folosite muguri semilignified de plante pentru adulți.

Posibile probleme în procesul de creștere

Camellia, care crește în casa poate fi expus la diferite boli. De multe ori cauzele bolii devine boli inadecvate uhod.K care pot deteriora planta, sunt:

Dar merită să ne amintim că Camellia se referă la plante otrăvitoare. Prin urmare, toate procedurile de îngrijire, transplanturi și de tăiere Camellia la domiciliu ar trebui să fie efectuate folosind mănuși.

Împărtășește cu prietenii:

În prezent, există mai mult de douăzeci și cinci de mii de soiuri și forme de Camellia. Și acest număr este în continuă creștere, datorită eforturilor de grădinari profesioniști și crescătorii (noi soiuri). Camellia foarte recomandat pentru lumina verde, loc răcoros.

Cultivate-l în casă, conservatoarele și birouri.

Aspect Camellia

  • Nu silicon: crema pentru mărirea sânilor

Locație casa Camellia

Puteți plasa frumusețea verde în dormitor, living, pepinieră. În oricare dintre aceste camere ea Bude incanta tine si domochadtsev.Luchshe ta toate potrivite pentru camellia bright de lumină ambientală. Pentru cultivarea ei în casă încadrează în fereastra de vest și la est.

Pe ferestrele sudice ale plantei trebuie să pritenyat de la lumina directă a soarelui. Pe de nord ferestrele Camellia nu poate avea suficientă lumină. Pentru coroana nu era o singură față, planta trebuie rotit periodic pentru diferite părți lumină.

Camelii pot fi luate pe balcon sau în grădină. Și va fi chiar mai bine se toarnă într-o oală cu un Camellia în pământ.

Camellia Îngrijire

Camellia, ca o fată tânără, devine mai frumoasă, cu vârsta. Prin urmare, este necesar să se ofere servicii de ingrijire optima.

Camellia înflorit numai pentru o perioadă scurtă de timp, fără a dăuna să se mute la premisele pentru ea, iar aici este problema principală - pentru a da o umiditate ridicată. Este important să se pulveriza Camellia în fiecare zi. În plus față de pulverizare este utilă pentru a pune ghivece de turbă umede sau lut expandat.Bolilor și dăunătorilor Camellia

Dar nu numai frumoase, dar, de asemenea, de exemplu util rastenie.K, Camellia japonez din lemn, artizanat din lemn. copaci Camellia sunt mai vechi de combustibil bun.

Ca un medicament eficient impotriva bolilor tractului gastrointestinal folosind scoarta frezată plantei. Din semințele obținute Camellia ulei. Precum și florile unor specii de camelii adăugate la ceai pentru a da un nou aromata.Chitayte rafinat, de asemenea:

Ingrijirea adecvata a plantelor

Ca orice alte plante de interior, Camellia necesită o atenție. Îngrijirea nu este oneros. Principalul lucru este să urmeze aceste reguli:

  1. Furnizarea de lumină difuză a plantelor. La domiciliu, Camellia este recomandat să aibă ferestrele la est sau vest. Pentru a exclude o creștere față Disturb gorshok.Nelzya trebuie să se rotească în timpul formării de flori butonov.Optimalnaya temperatura de vară + 25 ° C, iarna - 20 S.Suhoy de aer dăunătoare Camellia ?. Pentru a preveni distrugerea plantelor datorită aerului peste uscat, este necesar să-l pună într-o tigaie cu argilă expandată. Periodic, aveți posibilitatea să spray de la pulverizatora.Ne A nu se lăsa lumina directă a soarelui.

îngrijire competentă include Camellia udare optima. Atunci când există o înmugurirea și înflorire, planta are nevoie de umiditate abundentă. Când uscarea stratului superior al solului în oală, flori ar trebui să fie udat.

În timpul iernii, udarea este redus pentru a preveni acidificarea solului.

Udarea funcționează apă apărat. Trebuie amintit, că florile nu au nevoie este nevoie de o poliv.Spetsialny de îngrijire a plantelor de top atunci când nu apar muguri. Mai bine-l transfer în camera, unde temperatura este menținută la nu mai mult de 12 de grade.

Dacă acest lucru nu se face, atunci florile vor avea o culoare plictisitoare și cad repede off. Fotografia este de remarcat modul în care palid arată aceste muguri.

Caracteristici transplantare Camellia

Aterizare in casa nu poate fi considerată deosebit de complexă, dar în acest caz tonkosti.Sleduet se toarnă în sol oală oxigenat, humus diluat. Apoi este bine umezit.

Ai nevoie să vă faceți griji cu privire la permeabilitatea la umiditate a solului, udare nu pentru a provoca se face putrezirea radacinilor sistemy.Esli de transplant, apoi se pune floarea în pământ nu este nevoie de prea adânc. Sistemul radicular trebuie plasat la nivelul solului.

Cultivarea de flori de casă nu va avea succes dacă utilizați sol var sau ser fiziologic. Terenul poate fi achiziționat de la un magazin de flori sau formați în pădure de conifere.

În cazul în care planta de origine resetează constant muguri, atunci când solul este suprasaturat cu calciu. Remediu schimbarea situației în sol bun, și îngrijirea competentă.

Cu aciditate crescută a solului, frunzele încep să se îngălbenească. În acest caz, de asemenea, ajută la înlocuirea amestecului de lut.

Cum se efectuează multiplicarea camelii?

Propagarea se face în două moduri principale:

Prima metodă de reproducere în casă vă permite să aveți doi ani pentru a obține plante mature, capabile de înflorire. Multiplicarea se face prin intermediul semilignified lăstari.

Această operațiune trebuie efectuată la sfârșitul primăverii - leta.Kogda de evacuare timpurie vopsite în culoare maro, este potrivit pentru a produce butași. Rostov rinichi ar trebui să fie bine dezvoltate.

Să nu fi confundat cu o alegere de zbor, s-ar putea lua în considerare plantarea de fotografie materiala.Ukorenenie, de obicei, se produce rapid (nu mai mult de 4 luni). Solul pentru transplant ar trebui să fertiliza. Este necesar să se asigure temperatura aerului și a solului optimă - 23 de grade.

Dacă această cifră este depășită, rinichii vor crește, iar sistemul de rădăcină nu are timp pentru a forma.

În cazul în care reproducerea produc semințe, florile apar doar după 5-8 ani. Semințele se coc până la mijlocul toamnei. Acestea sunt colectate și plantate.

Pentru procesul de germinare a fost mai mult succes, trebuie să se asigure brownout. Compoziția solului ar trebui să constea din turba si nisip. Propagarea este realizată la o temperatură de 22 de grade.

Cum de a preveni și vindeca boli Camellia?

Cameră Camellia ca gradina, este expus la diferite boli. De multe ori duce la apariția de îngrijire necorespunzătoare. Simptomele de diferite boli pot fi observate la boala foto.Gribkovye pentru a identifica cu ușurință.

Ele se manifestă în apariția pete gri și negre pe frunze. Flower acoperite cu pete maronii. Dacă daune masive, acesta poate cădea complet de pe frunze.

Astfel de boli sunt tratate cu agenți fungicizi speciali.

Pentru a preveni răspândirea infecției cu alte flori cultivate în condiții casnice, este mai bine să se despartă de Camellia pacientului.

Camellia poate oidium bolnav. Fotografia arată frunzele acestei plante sunt acoperite de pete gri urât. Tratamentul constă în prelucrarea tole săpun rastvorom.Yaponskaya Camellia sensibile la mozaic castravete.

Simptomele bolii - îngălbenire a venelor frunze. Pentru a planta recuperat, menajare cu insecticide.

Inamicul principal al camelii - gărgărițe Otiorhynchus sulcalus. Insecte mânca rădăcinile, provocând mor Camellia.

Controlul dăunătorilor se face cu ajutorul unor substanțe chimice speciale. Obligatoriu Camellia uhod.Yaponskaya completă - o plantă ornamentală magnific cu perioada de înflorire lungă. Se va completa perfect orice interior acasă.

Pentru flori admirat muguri roz pal, este necesar să se aibă grijă în mod corespunzător pentru ei. Puteți decora fereastra în această grădină de trandafiri, deoarece creșterea acestor plante nu este deosebit de dificilă.

Camellia vin de obicei în magazine florale de vanzare in toamna. Aceasta este de obicei înflorit deja specimene de plante sau sunt doar obtinerea gata să înflorească. Anterior Camellia ar putea permite doar oameni bogați.

Pentru Camellia conservate gloria plantelor capricios. soiuri moderne și speciile care nu este atât de pretențioasă, dar necesită cunoștințe specifice și de îngrijire corespunzătoare.

Camellia - grad

Camellia este originar din Vietnam, China și Japonia. Aceasta planta face parte din Chaynovym și despre el o lungă legende timp. Camellia japonez - un bărbat înalt copaci-umbra tolerante sau arbuști acoperite cu flori.

Ei au ascuțit frunze lucioase lucioase de culoare verde închis. Spumante în soare ca solare „iepurași“. Frunze de margini pentru, ascuțite pot leza pielea.

Culoarea principală a alb japonez Camellia, roz, roșu, și în aparență florile sunt semi-dublu, dublu sau simplu. Camellia de munte - adesea cultivate in casa are mai multe hibrizi înrudite. Acest tip este adesea recuperat într-un grup separat.

frunze de culoare verde închis sunt de top alungite în formă de ou-are un finisaj lucios și ușor pufos de mai jos vena din mijloc. Florile sunt parfumate, împreună cu flori de iasomie sunt adesea amestecate cu ceai.

ceai Camellia sau Camellia Chineză - un arbust sau arbore cu frunze eliptice cu margini zimțate. Tinere, frunzele în curs de dezvoltare sunt ușor pufos. Flori albe imyut aromă delicată.

Camellia net este cunoscut pentru cultivatorii de flori în toate țările. Florile sunt uimitoare și varietate de dimensiunea sa. Acolo Sclipire Camellia himeră și schimbarea culorii acesteia.

Acest tip de camelii foarte zhiznestoek și efecte.

de îngrijire la domiciliu Camellia

Camelia casa se teme de cele mai multe condiții de seră. Ea are nevoie pentru a crea o iarnă rece. Camellia Mai ales bine se simte pe balcoane cu geamuri în cazul în care temperatura de iarna nu scade pe timp de noapte + 12 ° C

Într-o zi însorită în loggia mai cald în timpul devenire cea mai bună temperatură pentru Camellia plus 15 grade, și în timpul înfloririi. 10 + - + 12C. Acestea sunt liniile directoare de bază pentru a evita erorile de amant.

descendenții de camera de camelii sălbatice au păstrat o atitudine prudentă la soare. Prin urmare, acestea sunt plasate într-un loc luminos, dar din razele directe ale soarelui. Camellia Ceai păstrează fereastra pe pervazul ferestrei. orientat spre partea de nord-est sau.

muguri alungiți - viitori lăstari cu frunze boante, rotunde și - boboci de flori. Atunci când cumpără un Camellia este important să se evalueze starea generală a instalației și a solului în oală. Terenurile nu ar trebui să fie excesiv de uscat foarte uscat, s-au deteriorat sau îmbibat cu apă.

pulverizat cu grijă, fără a lovit florile. Pentru a crește umiditatea poate fi pus lângă containerul camelii cu apă. Udarea este redus treptat până la începutul verii. În vara udare cu moderație, opriți pulverizare.

Încălcarea modului de irigare se reflectă imediat starea frunzelor. Frunzele se pot transforma Camellia negru și opast.Dlya hrănire mai bine să ia un îngrășământ gata făcute pentru azalee (rododendroni) sau camelii. Acestea conțin substanțe esențiale.

Concentrația specificată în instrucțiunile de mai sigure decât reducerea supradoză.

Camellia altoire

<

P> Solul într-un ghiveci de flori ar trebui să fie ușor. Acest lucru va îmbunătăți dezvoltarea și respirația rădăcinii, și un caz de ajutor îmbibat cu apă a preveni putrezire a sistemului radicular.

Substrat pentru reacția de Camellia camerei pentru a fi acide și conțin o turbă, nisip, foaie de sol cafeniu deschis și moale. Camellia nu este transplantat, și se rostogoli într-un nou vas de noi pochvosmesi. Prima dată când planta este pulverizat pe o bază de zi cu zi.

Tăierea și formarea Camellia Camellia coroana din când în când, este necesar să se formeze, pentru a stimula creșterea mugurilor axilari sau la subțire coroana. Tunderea se efectuează la sfârșitul înfloririi sau după.

Camellia de munte pot fi ușor tăiate și curățate plasă Camellia delicat. Reproducere Camellia Camellia propagate, de obicei, prin butași sau semințe proaspete. Foarte rar - altoire.

toate de calitate de soi conservate atunci când butași. Înrădăcinare ia butași apical (6 - 8 cm cu 3 - 5 frunze). Înrădăcinare efectuate butași nu lignificate la fundul solului este încălzit la o temperatură de + 20 + 24C (nu mai mare).

Secțiunile au fost tratate kornevinom sau stimulent similar. Apariția rădăcini are loc în două luni.

A se vedea, de asemenea,