îngrijire adecvată în casă pentru o casa de flori crin

cameră Lily poate fi pe bună dreptate atribuită plantele cele mai rafinate și sofisticate. care cresc pe pervazul ferestrei. vederi magnifice nuferi se realizează datorită flori mari expresive și frunze verzi.Apartamentele conțin, desigur, nu este flori de grădină mare de până la 120 cm, și plante miniaturale. Este araba, hibrizi orientale, sau crini regali, pitic, de aur. În plus, casa este menționată plante crinii Amaryllidaceae familiei - gippeastrum și Amaryllis. din cauza asemănării externe. Pentru flori frumoase înflorit abundent pentru o lungă perioadă de timp și necesită o îngrijire specială. Dacă urmați cu atenție toate recomandările, frumusețea verde va aduce în interiorul camerei o bucată de adevărat lux.

Bazele Pet crin

Ar trebui să achiziționeze bulbi de crin pentru mai multe auto-cultivare. Cel mai bine este să le planta în primele zile de primăvară - înflorire, atunci trebuie doar pentru perioada de vară. Diametrul vasului nu trebuie să depășească 20 cm pentru fiecare bulbi sau înflorire și nu se poate aștepta, deoarece planta este „se concentreze“ pe dezvoltarea de rădăcini și frunze.

îngrijire adecvată în casă pentru o casa de flori crin
Solul pentru floarea ar trebui să fie selectate în vrac și nutritive. de preferință cu adaos de nisip râu. În partea de jos a vasului ar trebui să fie plasat drenaj. Înainte de a urca prima scurgere amestecul trebuie toarnă un pic de substrat și de a pune înapoi ceapa, răspândirea rădăcinile. Apoi se adaugă amestecul de sol, astfel încât să acopere „Viitorul crin“ la jumătate. Adăugați un alt teren numai atunci când tija atinge marginile vasului.

Inainte de par prima rostochku, Lily ar trebui să fie păstrate într-un colț răcoros, întunecat. după - pentru a face secțiunea bine luminată a spațiilor.

În continuare, trebuie să respectați aceste reguli de îngrijire:

  • Iluminarea - o destul de intens, dar fără expunerea îndelungată la lumina directă a soarelui. Este de dorit să se asigure o barieră pentru difuzia luminii;
  • Umiditatea este media. Lily are nevoie regulată pulveriza apă purificată;
  • Hrănirea - la fiecare 1,5-2 săptămâni. Perioada de activitate va fi bun îngrășământ cu o concentrație ridicată de azot în timpul înfloririi - cu fosfor și potasiu. Alegerea optimă - hrănire complet proiectat pentru plante cu flori bulboase;
  • afânarea solului - de multe ori. Împreună cu procesul care urmează să fie adăugate la humus sol, sol de turbă sau foaie.

De-a lungul întregului sezon crinii nu au nevoie de un transplant. Excepție - creștere prea activă pentru animale de companie verde. În acest caz, este necesar să se deplaseze de la începutul primăvara următoare planta într-un container mare.

îngrijire adecvată în casă pentru o casa de flori crin
In plus, nuferi acasă necesită o cantitate mare de aer proaspăt. asuda de vară în apartamente dezastruoase pentru ei. Prin urmare, odată cu apariția florilor pe care doriți să mutați un crin pe un balcon sau loggie, iar în cazul în care planta este conținută într-o casă privată - în grădină, dar este necesar pentru a monta o apărare împotriva curenților de aer, de ploaie și lumină UV directă. Pentru a stem crini nu au rupt sub greutatea mugurilor, ar trebui să fie legat de un băț.Udarea frumusete de casă

Udarea trebuie folosite numai calitativ și curățați apa filtrată supernatant, la temperatura camerei. Procedura se efectuează ca stratul superior al solului se usuca. Nu te prea des cu irigare: o mai bună decât o dată el dor să planteze o mlaștină în oală. Excesul de umiditate în sol poate provoca putrezire bulbils.

De fiecare dată, cantitatea de apă trebuie să fie suficientă. Dacă utilizați o cantitate mică de apă, partea superioară a solului și udate becurile se vor continua să sufere de sete.

îngrijire adecvată în casă pentru o casa de flori crin
Noi vă spunem cum să taie Kalanchoe. caracteristici procedură.

Despre îngrijirea Kalanchoe acasă decorativ ai citit aici.

Atunci când florile incep sa se estompeze, intensitatea de udare ar trebui să fie redusă. dar treptat. Spre perioada de repaus pentru a adăuga apă în sol să fie în minimum.

Cum să taie floarea?

trandafiri de tăiat via - o condiție indispensabilă pentru păstrarea unui aspect atractiv al florii și „descărcare“ a elementelor sale de prisos. La terminarea înfloririi este necesară îndepărtarea mugurii uscate și tulpinile de flori, capsulele. Acest lucru se face în scopul de a odihnit pe deplin crin si nu consuma energie pe semințe de maturare.

tulpinile nu sunt recomandate pentru a practica de tăiere. Chiar de la molesit tulpini la bec de flori continuă să primească substanțe nutritive valoroase.

îngrijire adecvată în casă pentru o casa de flori crin
În general, trandafiri tăierea crengilor, trebuie făcut foarte atent și doar instrument ascuțit cu atenție. În timp ce trebuie avut grijă să nu atingeți-anuare rădăcini. care sunt situate aproape la baza la sol. La urma urmelor, aceste părți ale plantei și furnizează hrană.

Unii cultivatori încă mai cred că tulpinile uscate și prospectele sunt, de asemenea, să fie eliminate, deoarece prezența lor poate deveni un teren propice pentru dezvoltarea dăunătorilor și virusurilor. Ce să fac, trebuie să decidă, în fiecare caz în parte, concentrându-se asupra stării generale a florii. Cu toate acestea, se dovedește că o parte a tijei pentru a lăsa pur și simplu vitală atunci când tăierea peduncul.

Îngrijirea plantelor rafinat după înflorire

îngrijire adecvată în casă pentru o casa de flori crin
Deci, în primul rând, a redus de udare. Ca parte a hranei pentru trandafiri potoleste trebuie sa fie prezent fosfor și potasiu, dar, în orice caz, nu minerale. Din minerale becuri slăbit. sunt extrem de sensibili la infecții și slab dezvoltate în sezonul următor. Cea mai bună opțiune - să se uite în magazine special formulate pentru a avea grijă de plantele după înflorire. Acesta conține toate componentele esențiale pentru un succes de maturare bulbi și de stabilire boboci de flori.

Săpat bulbi de crin nu ar trebui să fie mai devreme decât în ​​3,5-4 săptămâni după încetarea completă a înfloririi. Dacă nu așteptați pentru această perioadă după floare de transplant cu greu să prindă rădăcini, sau complet pierdut.

Înainte de a pleca becuri în depozit, ar trebui să fie tăiate toate elementele uscate crin. Tubercul în sine, este necesar să se usuce în aer liber timp de 24 ore, apoi se dezinfectează cu o soluție de permanganat de potasiu sau cărbune de lemn rastolchonnym de acoperire împotriva dezvoltării infecțiilor. În nici un caz nu se usuce bulbi, sau nu vor germina în sezonul următor.

Lasă pentru iarnă în sol poate fi doar doar câteva soiuri de crini de interior. Cele mai multe soiuri sunt săpate, bulbii lor sunt plasate în recipiente cu adaos de rumeguș. nisip și turbă în orice loc rece, de exemplu, în pivniță. De asemenea, este permis să se lase becurile în frigider. pe raftul de jos, la 5, marcarea-le într-o pungă de plastic cu găuri în activitatea desfășurată, și suprapus cu aceeași compoziție.

Dacă decideți să părăsească crinului după înflorire în sol, trebuie să adăugați un pic de cenușă și pentru a face fertilizare regulate. Adăpate ocazional. Păstrați planta pe tot parcursul iernii ar trebui să fie rece.

După înflorire, este de asemenea important să se acorde o atenție la orice modificări ale aspectului florii. Orice deteriorare pe frunze sau tulpini - un semn care nu ar trebui să fie lăsat pe bulbi perioadei latente în substrat. În primul rând, ar trebui să vindece planta afectată.