Îngrășăminte pentru plante de interior fertiliza la domiciliu

Atunci când florile au nevoie de hrănire

cameră de flori să crească puternic, a fost frumos și sănătos, trebuie să știți câteva dintre regulile de hrănire:

Orice pansament de casă ar trebui să fie făcută numai în sol umezit, acesta este garantat pentru a ajuta la prevenirea arsurilor la rădăcinile plantelor. Foioase și plante cu flori necesită diferite îngrășăminte, astfel încât nu este necesar să se pregătească aceeași pentru toate culorile se amestecă, deoarece acestea nu pot ajuta, și rănit.Experții spun că hrănirea regulată a îngrășământului dreapta va ajuta la evitarea unor astfel de condiții în plante și flori vor mulțumi întotdeauna înflorire, puterea, și vederi frumoase. Dar ar trebui să fie, de asemenea, conștienți! Flori necesită hrană, nu overfeeding. Cu un exces de flori îngrășământ poate stagna. procese uniforme de creștere, înflorire, ceea ce duce la moartea rapidă a plantelor va fi încălcate.

Mituri despre beneficiile anumitor pansamente

Îngrășăminte pentru plante de interior fertiliza la domiciliu
Mulți iubitori de plante au auzit despre beneficiile incredibile de zaț de cafea și ceai. Este un mit care va aduce mai mult rău decât bine. Resturile de frunze de ceai nu transporta orice beneficii nutriționale pentru floare, dar numai un pic de ajutor slăbiți solul. zaț de cafea îmbunătățește semnificativ aciditatea solului în oală, care nu este util pentru planta în sine, cât și pentru înflorire - dezastruoase. În plus, există încă unele mituri:

  • cojii oului. Mulți oameni cred că de calciu, care este bogat în scoici, se va dezvolta rapid și să crească planta. flori Ghivece de calciu nu este aproape necesar, astfel încât coajă de ou va servi ca un drenaj și praf de copt;
  • apa din carne. Mulți cred că casa de flori, care trebuie să fie mulțumit de proteine. Apa va fi de fapt asimilat de către rădăcinile plantelor, iar căldura din sol la domiciliu începe să iasă în evidență mirosul neplăcut, care va atrage mai multe muște decât va ajuta.

retete de casa pentru plante de apartament

În cazul în care a fost luat decizia de a alimenta flori la domiciliu prin oricare dintre aceste metode, este necesar ca în primele etape pentru a observa îndeaproape reacțiile de plante.

Printre cele mai populare și eficiente sunt următoarele rețete:

  1. drojdie uscată și cenușă de țigară.
  2. Zahăr și coaja de banana.
  3. coji de ceapă și suc de aloe.

drojdie Sami lui - un produs organic natural. care este bogat într-o mulțime de vitamine și minerale. drojdie uscată feed poate fi orice plantă, inclusiv grădină.

Se prepară îngrășământ din drojdie uscată necesară în felul următor: 7-10 litri de apă caldă, 1/3 linguriță de drojdie și 2-3 linguri de zahar. Totul este bine amestecat și a plecat pentru o zi. A doua zi, soluția rezultată este diluată cu apă într-un raport de 1: 5 și udate la rădăcina plantei.

Bine de știut! Preparată zi amestecul trebuie să fie într-un container deschis pentru zahăr și drojdie va reacționa, rezultând în formarea de gaz.

Cenușa de țigară (cenușă)

Pentru mulți cunoscut de îngrășăminte unic - cenușă. Este folosit de grădinari pentru plante în teren deschis. Hraneste camera de flori poate fi cenușa de țigări. acest îngrășământ va da nu numai putere și energie pentru creștere, dar, de asemenea, ajuta la protejarea împotriva dezvoltării multor boli.

Alimentate prin cenușă ușor - doar după o anumită perioadă de timp să-l toarnă într-un vas pe care el a pătruns în pământ.

Dacă este posibil să se utilizeze cenușă de lemn de la spalonnyh ca îngrășământ, puteți face această rețetă. Pe litru de apă caldă se pune două linguri de cenușă amestecul obținut a fost infuzat timp de 2 zile. Acest pansament este folosit de 2 ori pe lună ca udare.

coji de zahăr și banane

Îngrășăminte pentru plante de interior fertiliza la domiciliu
cameră de flori are nevoie de o cantitate suficientă de glucoză. Este necesar pentru formarea adecvată a moleculelor pentru creștere și dezvoltare a energiei. Fertilizarea de zahăr este utilizat foarte ușor: la suprafața solului se toarnă o cantitate mică de zahăr și acoperite cu o floare.

Mulți oameni știu despre beneficiile incredibile de banane pentru corpul uman. Acesta conține un număr destul de mare de oligoelemente și vitamine. Aceste substante nutritive sunt in piele de fosfor, potasiu, magneziu. cameră de flori percep perfect un fertilizator.Alimentate prin intermediul banana cojile de flori de mai multe variante - turnarea unui pahar cu apă și împinge acestuia până la suprafața spumei. Amestecul rezultat a fost utilizat ca irigare de 2 ori pe lună.

În plus, se usucă și se macină într-o râșniță de cafea. Amestecul de pulbere - aceasta este fertilizantul perfect, în timpul transplantului sau imediat după aceasta.

Citrice si coaja de ceapa

Pentru a proteja florile interne de paraziți sau furnici in vara, pentru a da nutrienți, îngrășăminte pot fi utilizate de la citrice. Coji de citrice și de rodie infuzat timp de câteva zile pe apă. Apoi, este folosit ca momeală în timpul de udare.

Fiecare familie are un arc, ea folosește în mod regulat pentru a pregăti feluri de mâncare aromatice. Coji de ceapă - o momeală excelent pentru plante. Suficient să-l înmoaie în apă timp de câteva zile și apoi apa planta. Acest exemplu de realizare este ideal în timpul iernii, deoarece planta oferă o cantitate mică de substanțe nutritive și ajută la evitarea supraalimentare.

Usturoi și suc de aloe

Beneficiile de usturoi este cunoscut pentru fiecare grădinar. momeli deosebit de valoroase în vara săgeților care produce planta. Aceste săgeți sau cățel de usturoi zdrobit și insistă asupra 1 litru de apă într-un loc cald, întuneric timp de 3-5 zile. Ready tsedyat se concentrează și se diluează 1 lingura la 2 litri de apă. Acest îngrășământ poate fi folosit o dată pe săptămână. Această protecție a plantelor împotriva diferitelor boli fungice.

Sucul de aloe este o necesitate ca îngrășământ pentru plante care sunt slab dezvoltate, au slăbit frunzele și tulpina.

Fertilizarea poate fi fabricat numai din plante, a căror vârstă este mai mare de 4 ani. turnare Cut plasat într-o pungă de plastic și a pus pe 10 zile în frigider. Acest lucru face posibil pentru a elimina concentrată este sucul plantei. După aceea, frunzele sunt măcinate și au stors sucul. Cameră fertilizat soluție floare poate, care se prepară din 1,5 litri de apă și 1 linguriță suc.

Fertilizator folosit de 1-2 ori pe săptămână ca udare.

Aduce un mare beneficiu rețete de componente, cum ar fi:

  1. Aspirina și ulei de ricin.
  2. Porumbei sau prepeliță excremente.
  3. Decocturi de ferigă și urzică.

Aspirina și ulei de ricin

Îngrășăminte pentru plante de interior fertiliza la domiciliu
Pentru a stimula imunitatea plantelor, se recomandă să se utilizeze un fertilizator de apă aspirina. Pe litru de apă diluat un comprimat, iar lichidul rezultant pulverizat pe camera de flori de mai sus.

Culoarea plantei a fost un puternic și muguri legat în număr mare, puteți folosi ulei de ricin. Acest pansament se face de la 1 litru de apă și o linguriță de ceai de ulei. Totul este bine agitat și turnat în ovare muguri.

Porumbei sau prepeliță excremente

Condiția principală de îngrășământ - o concentrație mică de nutrienți pentru plante pentru a face nici un rău. Această concentrare a prepelițe sau porumbei excremente. O jumătate de linguriță de gunoi de grajd turnat de sus în oală și adăpate acasă flori. Acest lucru va ajuta la creșterea, dezvoltarea rapidă a boboci de flori și de floare.

Apa din acvariu

Este în această apă colectată o cantitate suficient de mare de nutrienți care promovează creșterea și dezvoltarea corespunzătoare de flori. Mai mult decât atât, această apă are un pH neutru, care afecteaza in mod favorabil la houseplants.

Apa din rezervor se recomandă utilizarea ca un pansament, de la începutul primăverii până la mijlocul verii. Acesta a fost în această perioadă, în floare de origine este o creștere activă, a pus noi frunze, muguri se dezvolta.

Principala condiție - udare cu moderație. Nu este necesar să se traducă floarea acasă pe apa de irigare din acvariu, trebuie alternat cu apă normală, purificată și curată.

Vodka și decocturi de urzică sau feriga

Îngrășăminte pentru plante de interior fertiliza la domiciliu
Atenuare sau plante ofilite poate fi readus la viață cu ajutorul vodca. Suficient pentru a face îngrășământ de la 100 grame de vodca si 3 litri de apă și se toarnă peste plantă. Este într-o perioadă scurtă de timp, vin la viață și începe să crească mai repede.

Fern si urzica poate fi folosit nu numai pentru hrănirea animalelor, ci și în timpul plantele de transplant. Acestea ajută la îmbunătățirea structurii solului, făcându-l mai poros, aerul care este important pentru dezvoltarea corespunzătoare a sistemului radicular al plantei.

Nettles poate fi baza de îngrășământ lichid. Pentru a face acest lucru, să ia o urzici uscat, și se toarnă apă și îmbibată într-o săptămână. Drojdia rezultată se pune într-o proporție de 1: 5 și folosit pentru udarea de 2 ori pe lună.

Pentru flori crească sănătos și frumos

cameră de flori nu necesită doar alimentare corectă și în timp util, dar, de asemenea, într-o serie de condiții, care sunt esențiale pentru ea.

Primul lucru pe care ar trebui să acorde o atenție la amanta lui - de iluminat dreapta. Nu contează cum te hrăni o plantă casă, iar dacă aceasta nu este suficientă lumină naturală dintr-o fereastră sau fără iluminare specială, dezvoltarea de înflorire normală și corespunzătoare nu va.

Îngrășăminte pentru plante de interior fertiliza la domiciliu
Cea mai bună opțiune pentru plante de interior este de a găsi pe pervazul ferestrei. Aici trebuie să vă asigurați că în timpul iernii pentru flori nu a venit prin, nu a sufla aer rece în timpul ventilației.

Dacă fereastra privind spre nord, apoi pentru a consolida efectul de iluminare Puteți utiliza suprafețele de oglindă. Pe lângă florile au o oglindă și reflectă mai multă lumină.

Este foarte important pentru plantele de interior lumina zilei. In zilele de iarnă trebuie să evidențieze, de asemenea, plantele timp de 2-3 ore, lampa poate fi utilizată pentru acest lucru, care este poziționat deasupra plantelor.

Plantele de interior au nevoie de o îngrijire corectă și în timp util. Și nu neapărat să cumpere îngrășăminte scumpe în magazine specializate, ai nevoie de un pic de dorință și produse de uz casnic, care sunt întotdeauna la îndemână. plante în mod corespunzător fertilizate va mulțumi întotdeauna opiniile sale frumoase și înflorit!