Inflamarea corzilor vocale simptome și tratament

Inflamarea corzilor vocale (laringita) este capabil de a provoca o pierdere de voce, și chiar moartea unei persoane.

De obicei, boala începe cu inflamația membranei mucoase a laringelui.După câteva zile, procesul se mută în nazofaringe. În unele cazuri, din cauza respiratorie ligament edemului se suprapune peste fanta pacientului, care poate provoca sufocare. Scurtarea respirației - un simptom caracteristic de edem la nivelul mucoaselor laringelui. Atunci când acest simptom al pacientului trebuie sa fie internat in spital.

Inflamarea corzilor vocale simptome și tratament

Cu privire la dezvoltarea laringitei sunt adesea influențate de alte boli și infecții:

Din cauza acestor boli inflamează gât și ligamente. Cu toate acestea, inflamația gâtului și ligamentele apar din alte motive. Boala apare din cauza hipotermie, utilizarea regulată de alcool, fumatul, sarcini grele pe ligamentului (strigând, cântând, etc), reacții alergice, gaze, praf, și așa mai departe.

Simptome și manifestări

Inflamarea corzilor vocale simptome și tratament
Când procesul inflamator există diferite simptome ale persoanei boli.

Semne de inflamație:

 • febră;
 • slăbiciune;
 • ligamente dureri în gât;
 • dificultăți de respirație;
 • disonant;
 • tuse;
 • răgușeală.

În cazul în care o inflamație puternică la om dureri de cap, dureri în gât, febră. Pentru laringită cronică forma edem laringian caracteristic. dificultăți de respirație.

Există diferite forme ale bolii, fiecare dintre care este caracteristic unui număr de caracteristicile sale:

 • Boala limbii albastre. Ea apare pe un fundal de infecții virale respiratorii acute. Simptome: sete, durere, tuse cu spută, durere în gât, febră.
 • Hipertrofica. Se pare că atunci când boala devine cronică. Aceasta poate să apară, de asemenea, din cauza surmenajului sau ruperea corzilor vocale. Pe corzile vocale sunt noduli formate, uneori, a căror dimensiune crește. Vocea devine ragusita. În unele cazuri, zonele afectate de inflamație, îndepărtate pe cale chirurgicală.
 • Atrofică. laringită atrofica se dezvolta la expunerea constantă a factorilor negativi care irita membranele mucoase ale gâtului (fumat, vapori chimici, lichior, un condiment). În cazul în care pacientul se află sânge expectoratie.
 • Sifilitica sau tuberculoase. Această formă de produc infecții sistemice (sifilis, tuberculoza). Sunt formate pe eroziunea mucoase, umflături, atunci când este posibil tuse de sânge copioasa.
 • Difteria. glande ale pacientului sunt acoperite printr-o atingere alb dens, care este greu de curățat off. Acest lucru conduce la colmatarea fiecărui ligamente, dificultăți de respirație.
 • cereale "false". Dezvoltă la copiii cu boli virale. Copilul apare edem pe glota.

diagnosticare

Inflamarea corzilor vocale simptome și tratament
Examinarea pacientului pentru un proces inflamator al gâtului.

Audiolog este capabil să identifice ligamente inflamație în timpul primei examinare a pacientului. El palpeaza ganglionii limfatici gât pentru prezența inflamației, examinează gât. Control medical ajută să se stabilească o relație între simptomele, laringită și alte boli. În cazul în care semnele de boală rămân pentru o perioadă lungă de timp și de specialitate progresează direcționează pacientul pentru examinare suplimentară (laringoscopiei, biopsie etc.) Pentru a determina dacă există în corpul său celulele maligne.Dacă vă aflați în simptomele, confirmând inflamația corzilor vocale, ar trebui să fie imediat testate și de a începe tratamentul. Un procedeu deosebit de periculos, care se caracterizează prin inflamație severă și umflarea laringelui, deoarece poate provoca sufocare.

Desigur, este imposibil de a trata o formă acută a bolii pe cont propriu. Este necesar să se solicite imediat asistență medicală. Dar boala cronică este în măsură să conducă la consecințe ireversibile. Primul pas este de a elimina factorii negativi care pot avea un impact asupra procesului de dezvoltare. Dacă inflamația în ligamentele de a dezvolta o infectie, medicul prescrie medicația corespunzătoare. În plus, specialistul prescrie terapie fizică și preparate medicale, care ajuta la ameliorarea umflarea tesuturilor, reduce inflamatia. Pentru tratamentul formei cronice a pacientului trebuie să ia medicamentul bracing.

Adesea, durata tratamentului ligamentelor inflamate este de la șapte până la zece zile. În cazul în care pacientul va respecta regimul prescris și timp pentru a lua preparate medicale, proces acut va avea loc relativ repede. Tratamentul laringitei cronice oferă doar o îmbunătățire pe termen scurt.

medicamente

Inflamarea corzilor vocale simptome și tratament
Medicamente pentru tratamentul prescris de un medic și luate în conformitate cu instrucțiunile.

Medicamentul este prescris după diagnosticul de otolaringolog. Examinarea completă a pacientului ajută medicul să numească cele mai eficiente medicamente. Dacă tuse în tribune bolnave de mult spută, ENT numește agenți care facilitează expectoratie (de exemplu, „Pertussin“, „Gerbion“). De asemenea, un medic scrie subtierea medicamente astfel de descărcare (în special, „bromhexin“, „Fluimucil“). Dacă există ulcere ale membranei mucoase, care au nevoie pentru a lubrifia „Lugol“. Tratamente inhalați „Ingalipt“ ajutor pentru a reduce inflamația acută.

fizioterapie

Astfel de proceduri adoptate pentru a numi cursul cronic al bolii. Acestea sunt deosebit de eficiente în terapia complexă. Experții numit iradiere cu raze ultraviolete, electroforeză, UHF și terapie cu microunde, solljuks.

chirurgie

Daca medicamente si tratamente de fizioterapie nu rezolvă simptomele bolii, pacientul trebuie sa fie internat in spital.

In unele forme ale bolii necesită o intervenție chirurgicală.

De multe ori, o astfel de operațiune poate ajuta la prevenirea cancerului de laringe.

După o intervenție chirurgicală, pacientul trebuie să urmeze modul:

 • nu se poate vorbi în prima zi după intervenție, vizita de baie, sauna;
 • Trebuie să se limiteze tensiunea corzilor vocale în timpul săptămânii următoare;
 • după o intervenție chirurgicală nu mânca sau bea în decurs de două ore;
 • preferabil nu inhaleze fumul de tutun;
 • nu mâncați alimente picante.

ethnoscience

Inflamarea corzilor vocale simptome și tratament
Inhalarea - una dintre metodele de medicina tradițională.

O formă ușoară a bolii pot fi tratate cu medicina tradițională.

Cu toate acestea, orice metode netradiționale de tratament trebuie să fie aprobat de către medic:

 • Un bun efect este dat tratamente inhalatorii peste cartofi fierți maro. Acestea ar trebui să fie plasate pe frunze de menta sau musetel flori. Inhalarea ar trebui să ia aproximativ zece minute.
 • două gălbenușuri cu amestec de unt trebuie luat cu mesele pot fi de asemenea amestecate. Acesta este un remediu popular pentru a ajuta la restabilirea vocea lui.
 • Pentru a consolida corzile vocale, aveți nevoie zilnic pentru a gargară de trei ori un decoct de coji de ceapa. Pentru a pregăti o nevoie pentru a umple decocție scoici (două ore. Linguri) 0,5 litri de apă clocotită. Apoi supa trebuie să stea timp de câteva ore. Apoi, se poate scurge.
 • Decoctul de zmeura uscate. Două art. lingură de zmeură trebuie să fie amestecat cu două art. linguri de ulei vegetal și o oră. lingură de ghimbir măcinat. Amestecul este turnat apă (trei pahare) la fierbere și insista noapte. Decoctul ar trebui să fie beat de mai multe linguri într-o oră înainte de masă.

Există și alte metode și medicina tradițională pentru tratamentul ligamentului:

 • comprese;
 • clătirea bulioane ierboase (romaniță, salvie);
 • inhalare;
 • baie de picioare;
 • miere de albine.

profilaxie

Pentru a proteja corzile vocale ale procesului inflamator, necesară pentru a evita hipotermie și surmenaj. De multe ori, cauza inflamatiei devine boala respiratorie acută. Este important de a consolida sistemul imunitar al organismului: temperat, bea complexe de vitamine, ventilati incaperile.

Purificarea efectiva a cailor respiratorii promoveaza sauna, bai.

Reprezentanții profesiilor care sunt asociate cu tensiunea corzilor vocale, este recomandabil să se bea apă purificată mai mult, pentru a face exerciții speciale. Ca o măsură de precauție, este util să se utilizeze medicamente tradiționale pentru tratamentul ligamentelor la domiciliu. De exemplu, poate fi dizolvat într-un singur articol. o lingură de miere într-un pahar de lapte încălzit. Acest lucru înseamnă că trebuie să luați inghitituri mici, de trei ori pe zi. În timpul iernii, este recomandabil să nu iasă imediat după laptele de consum. Este necesar să se aștepte pentru aproximativ o oră.

Fumătorii, oamenii folosesc adesea alcool agresorii mâncăruri condimentate, de asemenea, sunt expuse riscului de laringita.