infecțioase boli - simptome, tratament, consecințe și simptome la copii

Principala diferență hepatita infecțioasă de alte boli hepatice virale este că această patologie nu este predispus la efecte cronice degenerative din cauza absenței în parenchimul hepatic. Dezvoltarea de deces la boala Botkin este posibilă numai în cazul unui curs complicat, care este foarte rar și este mai degrabă excepția decât regula.Cazurile de boli infecțioase observate recent sub formă de focare, deși observate anterior toată această epidemie de boli infectioase din intreaga lume care au dezvoltat cu unele ciclice.

Dintre toate bolile infectioase este intoxicația majoritate răspândită. Pathogen hepatită infecțioasă există lungă în condiții ambiante și este rezistent la majoritatea proceselor de producție de alimente, care sunt utilizate pentru inhibarea configuratia standard a bacteriilor patogene.

Cauzele hepatitei infecțios

Principala sursă de infecție la boala Botkin este un om care a observat tabloul clinic al acestei boli și, împreună cu fecale infectate presă virionilor în mediul înconjurător. Agentul cauzal al bolii Botkin patogenitatea la om și sunt extrem de rezistente la factorii de mediu. Rețineți că, ca o sursă de răspândire a virusului poate fi nu numai o persoană bolnavă la boala Botkin, dar purtătorul virusului.

In plus fata de gasirea virusului in fecalele pacientilor cu boala lui Botkin, agentul cauzator într-un număr mare concentrat în sânge. Boala de infectare Botkina poate fi practic orice metodă, cu toate acestea, este avantajos fecal-orala si apa. Cel mai periculos în ceea ce privește epidemiologia virusului de purtătoare ale virusului hepatitei infecțioase constituie ascunse, care includ pacienți cu evoluție clinică latentă.

Patogeneza bolilor infectioase este ca virusul hematogene raspandit pe tot corpul și este concentrat în ficat, determinând modificări inflamatorii în parenchim sale. Boală infecțioasă duce la o perturbare bilirubinvyvodyaschey funcția de hepatocite, care este însoțită de acumularea excesivă a bilirubinei în sânge circulant, provocând dezvoltarea de icter. Propagarea particulelor virale cu hepatită infecțioasă apare în citoplasma hepatocitelor, după care acestea ajung masiv intestin în bilă, canalele biliare de mișcare. Persoanele care au fost recuperați de această boală a dezvolta răspuns imun pe tot parcursul vieții, care nu protejează împotriva convalescenți de infectare a altor tipuri de hepatita virala.

Boala Botkin poate fi atribuită în condiții de siguranță la categoria de infecții ale copiilor, deși majoritatea cazurilor, incidența acestei tulburări nu este înregistrat la copii, așa cum apare într-o formă asimptomatică.

Simptome si semne de boli infectioase

Un clasic pentru boli infectioase se dezvolta phasically. Pentru aceasta boala este caracterizata printr-o perioadă de prodromal lungă care se manifestă sindromul febril și dispeptic care manifesta prin stare de rău, senzație de slăbiciune, scăderea apetitului, eructații, greață și vărsături alimente consumate, durere dreapta hipocondrul, temperatură ridicată a corpului de până la 38,5 ° C

Dezvoltarea manifestărilor clinice ale perioadei icter când hepatită infecțioasă este foarte rapidă și este urmată de o îmbunătățire generală a stării pacientului. În primul rând îngălbenire văzut în membranele mucoase și sclera, și se răspândește mai târziu pe pielea întregului corp. Creșterea este icter progresiv, manifestări, spre deosebire de perioada de incubație și durează aproximativ o săptămână. Icter la boala Botkin este cel mai adesea asociat cu dezvoltarea adinamii, dureri de cap, insomnie, prurit. iritabilitate.

semne obiective de hepatită infecțioasă este considerată ușoară creștere sau dimensiune semnificativă a ficatului, marginea care o multitudine de compactat și sensibil la palpare. În unele situații, hepatomegalie combinate cu o splina marita. Întunecare incontinența hepatită infecțioasă cauzată urobilin concentrația în urină și din cauza lipsei de bilirubina in intestin, fecale decolorate. Criterii de laborator Perioada icter, atunci când leucopenia este hepatita infecțioasă. și o ușoară creștere a ratei concentrației bilirubinei serice până la 8 - 10 mg%. Când prelungite curs de boala Botkin a lui există o creștere a perioadei de icter la câteva luni.

Durata și intensitatea manifestărilor clinice cu hepatită infecțioasă poate varia considerabil. Perioada de incubație pentru hepatita infecțioasă și icter în ușoară, caracterizată prin durată scurtă. În această situație, un suport bun este utilizarea metodelor de diagnostic de laborator pentru determinarea activității aldolaza, care crește de mai multe ori.

Severitatea bolii Botkin diferite de dezvoltare a tulburărilor neuropsihiatrice sub formă de letargie, somnolență, icter și intensitate severă, apariția de erupții cutanate petesial cu privire la natura difuză a pielii. dovezi de laborator de hepatită infecțioasă severă este creșterea valorilor bilirubinei în circulația sângelui până la 20 mg%, indicele de timol până la 20 - 24 de unități, și scăderea simultană a probei sublimat la 1,4 - 1,1 unități.Maligne pentru boala Botkin, care se numește „distrofie hepatică acută“, însoțită de dezvoltarea de necroza masivă difuză a ficatului și formarea de modificări degenerative ireversibile ale parenchimului sale. Markeri clinice ale acestei forme de boala Botkin este o scădere progresivă a ficatului, icter, sindrom intoxicație severă frecvente, tulburări ale structurilor profunde ale sistemului nervos central cu dezvoltarea comei hepatice.

Simptomele de necroză toxică a ficatului, care este o formă de boală infecțioasă este dezvoltarea anorexiei persistente. greață, episoade repetate de voma pe tipul de „zaț de cafea“, creșterea slăbiciune generală, letargie, apatie, somnolenta in timpul zilei si insomnie pe timp de noapte. Hepatomegalie înlocuit ficat modificări sclerotice și devine parenchimului consistență moale. semne patognomonice modificări neurologice este apariția excitației pacientului spori reflexele tendinoase și tremor, și comă se dezvoltă în progresie.

Boala lui Botkin la copii

Boala lui Botkin este la fel de multe ori se dezvolta la copii de diferite perioade de vârstă. Perioada de incubație a hepatitei infecțios la copiii de la 15 la 40 de zile, iar durata perioadei prodromale considerabil mai scurtă decât cea a adulților. Caracterizat stare generală de rău, tulburări de diaree ca anorexie, greață, vărsături, eructații, constipație, dureri în regiunea epigastrică și caracteristici guturai.

Diagnosticul precoce la copii este posibil, în prezența simptomelor patognomice și verificarea contactului cu pacientul adult acest patologie sau copil peste 15-45 de zile ca perioada de incubație a bolii Botkin este tocmai această perioadă de timp. Pentru verificarea timpurie a hepatitei infecțioase importante examen de laborator de rutină pentru copii în concentrația de bilirubină, conținutul de pigmenți biliari în urobilin urină și determinarea activității enzimelor, cum ar fi transaminaza aldolază. Înainte de numirea tratarea copiilor cu boala Botkin trebuie remarcat faptul că tabloul clinic al bolii poate imita gripa. icter, intoxicații alimentare.

Tratamentul bolii Botkin la copii ar trebui sa fie efectuate numai într-un profil de spital infecțioase a stării de repaus la pat în timpul perioadei de icter. Dieta pentru boala Botkin la copii implică utilizarea de alimente bogate in calorii, cu grăsimi animale limitate și îmbogăți de zi cu zi brânză de vaci dieta, fructe si legume crude. Cu aceasta boala infectioasa au o nevoie crescută de vitamina care nu poate fi acoperit un comportament de raționalizare a mânca, prin urmare, administrarea orală recomandată a complexelor de vitamine sub forma de vitamina C, într-o doză zilnică de 0,1-0,3 g de acid nicotinic la o doză zilnică de 0, 04 g, vitamine B de 0,003 g pe zi.

Copiii care suferă de boala Botkina, prezintă utilizarea unei soluții de 25% de sulfat de magneziu într-un volum de 5-10 ml, în funcție de vârstă, de apă minerală „Borzhomi“ temperatură 100 ml camerei înainte de a mânca. hepatită infecțioasă severă, însoțită de dezvoltarea sindromului intoxicație, este baza pentru soluții parenterale terapie 20% glucoză.

Prevenirea hepatitei infecțioase la copii se efectuează numai cu contactul de încredere al copilului cu un om bolnav și această patologie implică injectarea intramusculară de gamaglobulină într-o doză corespunzătoare vârstei copilului.

Tratamentul bolii lui Botkin

repaus la pat ar trebui să respecte doar copiii din perioada icteric activă, în timp ce pacienții adulți au doar activitatea motorie limitată. Dieta pentru boala Botkin implica îmbogățirea alimentelor de zi cu zi meniu pacient utilizarea calorica obligatorie de legume crude și fructe, precum și verdeață în cantitate suficientă. Tratamentul bolilor infecțioase, chiar dacă fluxul de lumină trebuie să fie, cum ar fi spital infecțioase trimiterea unei notificări de urgență la stația de-sanitară epidemiologică locală.

Prevenirea bolilor infecțioase în spital este în manipularea de bunuri de uz casnic, precum si miscarile intestinale naturale un pacient prin fierbere, curățare mecanică și înmuiere în dezinfectanți care conțin clor.

toxicitate severă la hepatita infecțioasă este indicație pentru soluție perfuzabilă de glucoză intravenos într-un volum de 250 ml, gemodeza, terapie cu oxigen, precum si primesc medicamente glucocorticosteroid. indicație absolută pentru utilizarea de hormoni steroizi, la o doză de 30 mg de prednisolon este o boală infecțioasă, care curge sub forma unei boli hepatice acute. Hormonul cu hepatită infecțioasă ar trebui să fie sub controlul parametrilor de coagulare a sângelui, iar la primul semn de sângerare crescută este necesară numirea soluție 1% vikasol intramuscular în doză de 2 ml de 2-3 zile.

Morbiditatea hepatita infecțioasă, în care gradul marcat de infiltrate inflamatorii in ficat si ficat abceselor trebuie neapărat să completeze terapia medicală ca agenți antibacterieni într-o doză zilnică Penicilină 100000000 ED, eritromicina 200 000 UI de patru ori pe zi, pe cale orală.

Indicații de boli infecțioase preventive specifice se aplică numai cu utilizarea gamma - globulin la o doză de 2 ml. răspuns de protecție după imunizare observată la 100% din cazuri, în termen de o lună. Chiar și atunci când agentul cauzator al bolii Botkin intra in corpul uman, timp de două săptămâni după vaccinare se dezvoltă un răspuns imun suficient. Pentru a asigura dezvoltarea protecției imune pe termen lung împotriva virusului vaccinării hepatitei infecțioase este recomandată de două ori. Introducerea virusului hepatitei anti-infecțios este bine tolerat de catre pacienti de toate vârstele vaccin.

Consecințele hepatitei infecțios

Marea majoritate a pacientilor care au suferit boli infecțioase din istorie, sunt absolut sănătoase, chiar și în cazul perioadei clinice severe ale bolii. Recidivante curs de boala Botkin nu se observă, dar în 30% din cazuri, pacienții pot forma un curs cronic prelungit. Acest curs al bolii Botkin observate la manipularea prematura ingrijire medicala pacientilor la un profil de infecțios specialist, precum și nerespectarea recomandărilor medicului curant în ceea ce privește aspectele de conformitate de muncă și a produselor alimentare.

Rezultatul hepatitei infecțios în perioada acută este o încălcare a abilităților funcționale ale parenchimului hepatic și eșecurilor enzimatice asociate, care au un impact negativ asupra funcționării întregului organism, și din fericire, sunt temporare. In absenta unui diagnostic în timp util și tratamentul afecțiunilor medicale de conformitate, o boală infecțioasă poate provoca dezvoltarea unor complicatii, cum ar fi ciroza hepatica. ascită, insuficiență hepatică și encefalopatie. Rezultatul fatal poate fi observat numai în cazul bolii lui Botkin, care apar sub forma distrofic acută la pacienții care suferă de imunodeficienta.

Boala lui Botkin - un medic poate ajuta. În prezența sau suspectate dezvoltarea unei boli infecțioase trebuie să solicite imediat sfatul unor astfel de medici ca o boală infecțioasă specialist, internist.

  • Del.icio.us
  • Digg
  • Technorati
  • magnolie
  • Newsvine
  • Reddit