infarct miocardic - cauze, simptome, tratament


Atac de cord este moartea celulelor în țesutul muscular. Cel mai frecvent tip de boala - un mușchi cardiac miocardic (miocard). infarct miocardic dezvoltat din cauza blocării uneia dintre arterele coronare care alimentează inima cu sânge, trombilor (cheag de sânge). În acest caz, porțiunea de inimă este lăsat fără oxigen. Celulele vii, lipsite de oxigen nu mai mult de 30 de minute, după care se produce moartea celulelor dureaza. In loc de tesut cicatricial necrotic este format.infarct miocardic - cauze, simptome, tratament

Atac de cord - una dintre cele mai comune boli de astăzi. În ultimele decenii a existat o tendință de scădere a vârstei persoanelor care au suferit un atac de cord. rapid boala „mai tineri“. grupurile de risc sunt bărbați, cu cele subliniat faptul că astăzi infarct miocardic la 30 de ani nu este o astfel de raritate. Femeile de până la 50 de ani, aproape nu sunt afectate de boala, dar cu debutul menopauzei modificări, hormoni care protejeaza vasele de sange de la ateroscleroza reduce impactul acestora asupra corpului feminin. La femeile infarct mai vechi de 50 de ani miocardic este mai frecventă decât la bărbați de aceeași vârstă.

Cauza principală a infarctului miocardic - ateroscleroza. care într-o măsură mai mare sau mai mică, toată populația pământului este bolnav. În plus, riscul de infarct miocardic este crescută dacă există următorii factori:


Prezența a cel puțin una dintre aceste premise crește semnificativ riscul de infarct miocardic. Fiecare nou factor crește foarte mult posibilitatea de a bolii. Chiar și apariția de chelie la barbati poate fi un vestitor de probleme ale mușchiului inimii, ca Unul dintre motivele pentru pierderea parului - creste nivelul de androgeni. In astfel de modificări hormonale organism răspunde la o creștere a nivelului de colesterol din sânge și a tensiunii arteriale.

Ateroscleroza, ceea ce duce la atac de cord, caracterizată prin depunerea de grăsime în pereții vaselor mari. Excesul de colesterol și alte lipide duce la formarea de acumularea de grăsime în vasele este format din așa-numitul placi aterosclerotice.

Aceasta placa de pe peretele vasului se poate fisura sau încordează. Dacă placa este format relativ recent, decalajul în sine este „vindecat“ de un cheag de sânge, sânge coagulează rapid site-ul ruptura (pliuri) pentru a forma un cheag de sânge - un cheag de sânge. Rata de formare a trombilor poate fi foarte mare. În cazul în care nu există obstacole în calea creșterii sale, în curând cheag poate bloca complet artera. Încetarea fluxului sanguin duce la moartea celulelor miocardice. În același timp, cu atât mai mare artera suprapus, atât de extinsă este infarctul miocardic.placa aterosclerotică poate fi deteriorat atunci când tensiunea arterială este crescută sau palpitații. De multe ori, un atac de cord se produce fără nici un motiv aparent, indiferent de stres emoțional sau fizic. De multe ori, infarct miocardic se dezvoltă dimineața devreme, dar moartea celulelor musculare cardiace este posibila chiar si in repaus (de exemplu, într-un vis).

Atacurile de cord sunt împărțite cea mai mare înfrângere pe:

  1. Macrofocal. Necroză (moarte, scame) se extinde prin întreaga grosime a miocardului. Acesta este atac de cord cel mai periculos, mai ales în cazul în care celulele afectate se găsesc în peretele frontal al miocardului. spate miocardică sau un perete lateral este efecte mai puțin complexe.
  2. Melkoochagovogo. Aceste infarcte mai putin traumatice, dar cicatricea de pe mușchiul inimii nu rezolvă toată viața.

Simptomele unui atac de cord poate fi diferit, dar cel principal - durere severă în mijlocul pieptului, nu trece chiar și într-o stare de repaus complet. Sentimentele pot fi presare, senzație de arsură o, comprimare, a dat la diferite părți ale corpului. Durerea amintește simptome anginoase, dar este mai pronunțată, nu există practic nimic de-a face cu efort fizic și în repaus. 3 este recomandabil să luați comprimate de nitroglicerină (una la fiecare 5 min) sublingual. Dacă durerea care seamănă cu angină pectorală, nu a trecut, probabilitatea unui atac de cord este foarte mare.

Infarctul miocardic poate provoca vărsături sau greață. dificultăți de respirație și întreruperi ale inimii. Dar există cazuri în care o persoană care suferă un atac de cord, nu am observat acest lucru. forma nedureroasa miocardic deosebit de frecvente in randul pacientilor cu diabet zaharat. Leziunile cauzate de infarct miocardic, în mod clar vizibile pe electrocardiograma. Pentru a studia schimbările structurale și gradul de afectare a mușchiului inimii, este recomandabil să se efectueze ecocardiografie (cu ultrasunete a inimii). În unele cazuri, poate fi atribuit scintigrafia (cercetare folosind izotopi radioactivi).

La cea mai mica suspiciune de infarct miocardic ar trebui să înceapă imediat un tratament. Pentru a face acest lucru, pacientul trebuie internat în unitatea de terapie intensiva. Numai într-un mediu spitalicesc posibil în primele ore ale bolii pentru a restabili fluxul de sange prin dizolvarea cheag nou format și pentru a preveni formarea de noi cheaguri. În aceste cazuri, folosind anticoagulante care lent de coagulare a sângelui. Cel mai faimos de preparate - acid acetilsalicilic (aspirină obișnuită). Utilizarea sa reduce numărul de complicații în procesul de a avea un atac de cord.

De asemenea, utilizat în tratamentul beta-blocante care reduc nevoia mușchiului cardiac pentru oxigen. Acest lucru ajută la reducerea necrozei și face funcționarea inimii mai „economic“.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei medicale, în tratamentul de atac de cord au fost utilizate pe scară largă (non-medicament) tratament invaziv. Cu ineficacitatea angioplastie coronariană cu balon terapie de droguri utilizate. În unele cazuri, este necesar pentru a efectua bypass aorto-coronarian.

Vrei să renunțe la fumat?

Apoi, nu ezitați să faceți clic pe butonul de mai jos. Această metodă este în valoare de ea!

Prezenta resursă poate conține 18+ de conținut.

Vă rugăm să rețineți că informațiile furnizate pe site-ul este de familiarizare și educaționale în natură și nu este destinat pentru auto-diagnostic și auto-medicatie. Selectarea și administrarea de medicamente, tratamente, precum și controlul aplicării lor poate fi realizată numai de către medicul curant. Asigurați-vă că să se consulte cu un specialist.

Renunțe la fumat nu este o problemă!

Obțineți suport gratuit timp de 30 de zile!

  • # 10003; Vei reuși. Cu noi să renunțe la fumat este foarte ușor.
  • # 10003; Nu au nevoie de nici o voință. Nici o agonie furioasă.
  • # 10003; Ați renunțat la fumat cu succes. Rămâne de a lua primul pas # 11015;
  • # 10003; Alăturați-vă încetarea stodnevku 21.

Al doilea pas - câștigă sprijin în e-mail!